Beharangozó La Liga Sultan  

La Liga 2. forduló: Alemería – Real Madrid

Az első fordulóban a 20 csapatos La Ligában 3 döntetlen született, kis matek után látszik, hogy 7 csapat hibátlan még a szezonban (a Valencia, megszerezte a 2. győzelmét is pénteken). Na, nem ez az évszázad statisztikája, de a Real Madrid szeretne a második forduló után is ebben a halmazban maradni. Ehhez az Almería vendégeként kell a három pontot begyűjteni.

A vendéglátónk nincs a bizonyos 7-ben, otthon a Rayo ellen kaptak ki 2-0-ra. Az ods-okat látva nem kellene, hogy gondot okozzanak.

Nálunk időközben megérkezett Kepa – egy évre kölcsönbe. Pozitívumként értékelem, hogy a bemutatkozásának sajtótájékoztatóján kinyilatkoztatta, hogy reméli az egy év után is maradhat Madridban. Mutathatja ez az eltökéltségét, és motivációját a szezonra. Mert egyébként egy éven túli foglalkoztatásról szó nem volt eddig. Gondolom Lunin nem like-olta ezt a gondolatmenetet. Mindenesetre kíváncsian várom, melyik kapusunk kezd ma este!

Ha maradt Ancelottinak némi EQ-ja ebben az objektív világban, akkor Kepa a padon marad az első meccsén. (Lunin támogatására)

Ami rossz hír – de szerencsére nem annyira -, hogy Camavinga kisebb panaszokkal nem végzett teljes edzésmunkát, de még Ancelotti is azt mondta, hogy nem kizárt a játéka, ha jól érzi magát. Valami kis húzódásról volt csak szó. Mivel elég jól megvagyunk a középpályán, lehet, hogy pihenhetne egy meccset. Bőven lesznek még feladatai a szezonban!

Egyébként átesett a műtéten Courtois és Militao is, állítólag rendben ment minden. Arda Güler kisebb laporoszkópos „takarítást” kapott a porc sérülésére, és ő már teremben edz. Felőle is jó hírek jöttek.

Védő érkezéséről nincs hír, a stáb megpróbálja megoldani Militao hiányában is a hátsó alakzat összeállítását. Alaba sérülékenységével ebből még lehetnek szorult helyzetek. Rüdiger játékát nagyon szeretem, van benne valami jó értelemben vett régivonalasság. A régi sepregetőkre emlékeztet, akikkel csatárként sosem csaptam össze szívesen. A játéka kiszámítható, de szigorú, és kérlelhetetlen.

Nacho is tud segíteni, de érthető okokból nem nagyon van játékban. A hírek szerint Marvel a Castillából fog sokat edzeni velünk, hogy beletanuljon a labdakihozatali sémáinkba, és elsajátítsa a védekezési stratégiát – amennyiben van nekünk olyan. 😉

Amiről nem esett elég szó, de egyszerűen hihetetlen, hogy az UEFA Év Játékosa pontozottak között nem fért be Vinicius az első 10-be. Olyanok vannak előtte, mint Brozovic vagy Jesus Navas. 😉

Mindezt úgy, hogy az elmúlt szezonban:

  • Tied 1st in assists (with KDB) in UCL
  • Tied 1st in G+A (with Haaland) in UCL
  • 1st in UCL + top 5 leagues in successful take ons
  • 1st in UCL in progressive carries
  • 1st in UCL + top 5 leagues in carries into penalty area

Ne legyen igazam, de ezt – a kirekesztés elleni harcával keretezve – nem fogja jól viselni a brazilunk. Nem beszélve arról, hogy elképesztően méltánytalan és igazságtalan.

Napi kis színes: Soto Grado játékvezető, aki az első fordulóban kiállította a Barcából Raphinhát és Xavit, és Gavi előzetes kezezése miatt nem fújta be Araujo elleni szabálytalanság miatt a 11-est, nem vezethet mérkőzést a második fordulóban. VAR szobába sem ülhet be. Ez reláció analízisben állítólag „B”, azaz nincs összefüggés… 😉

Ha már bíráskodás, akkor az idei nagy lendület azirányba indult el, hogy a játékosok sokkal kevesebbet foglalkozzanak a bíróval. A direktíva szerint pl. a sárga lap reklamálása instant sárgát ér. Ez lesz a legviccesebb, amikor a határesetes durvulások után reklamál az elszenvedő fél, és ő kap majd sárgát, nem az elkövető. Kíváncsi vagyok egy La Ligában mennyi időbe telik majd, hogy a játékosok (és az edzők – lásd Xavi pirosa) adaptálódjanak ehhez. Vagy, hogy sikerül-e egyáltalán.

A másik, hogy szinte stopperrel mérik a VAR visszanézések, cserék, ápolás miatti állások időtartamát, és a korábbiakhoz képest brutál hosszabbítások vannak. Első félidő végén 10 perc? Nem tudom, hogy a közvetítések meddig bírják ezt. Hogy az első fordulóban nem tudtuk megnézni a Real meccs elejét, mert az előző meccs még tartott? Egy vicc!

A találkozónk a második lesz ma a sorban, 19:30-kor lesz a kezdőrúgás. A vége meg ki tudja…

Oszd meg a posztot, ha tetszett!