Bajnokok Ligája Beharangozó Jose  

Döntési jogkör

Bár minden madridista kissé Bayern szurkoló is egyben ezen a héten, mégis érdemes komolyan venni a saját csapatunk csatáját is. Ki lesz a csoportgyőztes? Eldönti ma a Real Madrid és az Inter. Vagy a bíró?

Egyszerű a dolog. Ki ellen játszanál szívesebben nagyjából 3 hónap múlva?

Csoportmásodikként számunkra ők jöhetnek szóba: 

  • City
  • Pool
  • Ajax
  • Bayern
  • MU
  • Juventus/Chelsea
  • Lille/Salzburg/Wolfsburg

Csoportelsőként: 

  • PSG
  • Juventus/Chelsea
  • Lille/Salzburg/Wolfsburg
  • Porto
  • Porto/Milan
  • Sporting
  • Benfica (LEGYEN A BENFICA!)
  • Atalanta

Ugye, hogy jobb csoportelsőnek lenni!

Az Inter meccseit követem, Conte óta Inzaghi (nem a lesen született) finomhangolt és Chalhanoglut, Dzekót és Correát beépítette. Elől kevesebb izom, de több dinamizmus jelent meg, miközben a tavalyi Inter sem volt éppen lomha… Hátul viszont maradt a masszív fal, amely az utóbbi egy hónapban egyre jobb teljesítményre képes. Az Internek fantasztikus labdakihozatali sémái vannak, élmény nézni őket, ahogy felérnek az ellenfél védőharmadáig. Mindegy, hogy kontrából vagy hátulról építkezve, de nagyon jól csinálják. Jó csapat, jó edző, jó egyéni teljesítmények. Viszont a bajnokság nekik fontosabb, mint a BL. Komoly hátrányt dolgoztak le a Seria A-ban, most 1 ponttal vannak a Milan mögött, viszont az Atalanta után a legjobb formában lévő csapat (legutóbbi megszerezhető 15 pontból 13 meg is lett). Aki a legutóbbi meccsükből akar következtetéseket levonni, inkább ne tegye. A Roma Mourinho alatt jelentéktelen, arctalan massza lett. Nem egy félidő alatt kaptak hazai pályán hármat a kék-feketéktől, hanem 24 perc alatt. Ettől még a teljesítményt le kellett rakni az asztalra az Inter részéről, ez tény.

Nálunk sem lehet panasz a teljesítményre. A bajnokságban combos előnyt építettünk fel, az egyéni teljesítmények jók, jó a csapat, jó az edző.

Ezért gondolom, hogy jelenleg két egyforma teljesítményre képes, de más játékot játszó csapat remek találkozónák lehetünk a szemtanúi ma este. A találkozót az egyéni extrateljesítmények, vagy hibák döntik el, de csapatszinten nem lesz óriási különbség.

Kik dönthetnek? Chalhanoglu. Roma ellen szögletből tekert érintés nélkül gólt, de az ezt megelőző meccseken is nagyon veszélyes volt. Correa lehetne még, de ágyéksérülés miatt kimarad, pedig fantasztikus a játékintelligenciája, jobb, mint a technikai tudása. Simán átlépi, ellép a passz elől, ha tudja, hogy ezzel területet nyer a társnak. Perisic. Bármikor képes váratlanra támadásban. Gyengébb kiadású prime-Di Maria. Nagy kedvencem Barella is, zseni a srác, viszont az agyonjátszatás jelei meccsek óta ott vannak a rossz döntéseiben és az átlagos teljesítményeiben.

Az Inter jobb oldala viszont védekezésben hajlamos a hibára, az elcsúszásra. Akárki kezd ott (Dumfries, D’Ambrosio), ott lehet őket támadni. Vini mondjuk a jobb oldalon lesz…

Nálunk ki nyerheti meg a meccset? Kroos, Modric, Casemiro egy távoli bombával. Az Internek számos bekapott gólja van átlövésekből. Természetesen Vini, mert a legjobb formában van és Jovic, mert fekete folt jelenleg.

Ki veszítheti el részünkről? Casemiro és Dani, a már sokszor emlegetett felelőtlen, könnyelmű labdaeladásaikkal. Courtois, mert a futball törvénye, hogy a zseniális teljesítményekre érkeznie kell egy betlinek.

Miért lehet ez döntetlen? Mert Dzeko és Jovic túlerővel fognak szembenézni a védők vonalában, ami nem csak mennyiséget, de minőséget is képvisel. Jovicot Skriniar, Dzekót Militao rakja majd zsebre. Persze, Dzeko fejjel bármikor szerezhet gólt, ebben sajnos jobbak nálunk. A két csapat vígan járatja majd a labdát, miközben nem akarnak többet belepakolni, mint muszáj lenne. Hiszen nekünk jön a Tico elleni derbi, az Internél pedig egyre több az izomsérülés, nem biztos, hogy a meglévő továbbjutás mellett orrvérzésig kell üldözniük a csoportelsőséget.

Ti mit gondoltok? 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!