La Liga Összefoglaló Raulitás  

Nem mi akartuk jobban (Real Madrid – Villarreal)

A fenti mondat a Villarreal elleni utolsó pillanatos fordítás fényében érdekesnek tűnhet, de mégis ez volt az érzésem a csapat egész idényét látva. Összefoglalunk.

A mérkőzés részleteivel igazából nem foglalnám itt a helyet. Taktikai szempontból semmilyen újdonságot nem láttunk, de nem is vártunk. A kezdő összeállításában egy igazi meglepetés volt: Varane kezdett Nacho helyén, ami szerintem meg is bosszulta magát. Többször nem találta a helyét a francia, voltak kellemetlen eladott labdái és a Villarreal góljánál is egyedül hagyta Odrit két emberrel.

A meccs elején az intenzitás és a koncentráció hiányát éreztem a legnagyobb problémának a csapatnál. Nem tűntek úgy, mint akik tényleg látnak esélyt, tényleg akarják a bajnoki címet. Aztán Plano szerzett egy gólt az Atleti ellen, Pino pedig ellenünk. Ekkor az intenzitás megérkezett, viszont egyfajta görcsös akarásba alakult át. Rossz lövések, utolsó passzok, hatalmas kimaradt helyzetek jellemezték a csapat játékát. A csapat jobban jelen volt fejben az Atleti meccsén mint a sajátján.

A második félidőben aztán pályára lépett Rodrygo, Isco, Mariano, Marci és Nacho. Közülük Rodrygo volt egyértelműen a legnagyobb pozitív hatással a csapat játékára, aki gólpasszal segítette a csapat fordítását.

A címben szereplő mondat pedig nemcsak a meccsre és a fordulóra vonatkozik. Zavaróan sok olyan meccsünk volt az idei szezonban, ahol az ellenfél egyszerűen jobban akarta a meccset. Ezek közül persze voltak, amiket megnyertünk, mert minőségibb volt a csapat kerete, mint az ellenfélé. De sok döntetlen és vereség sajnos a motiváció hiányának volt betudható.

Az Atleti ellenben akart. A riválisoknak nem kellő, a Kínából visszatérő kulcsemberek meg akarták mutatni, hogy ők is vannak olyan jók, mint bárki ebben a bajnokságban. És sikerült is nekik, gratula Matracosok!

Változások lesznek, változások kellenek. Zidane sorsa a jövő hét folyamán remélhetőleg el fog dőlni. Úgy gondolom, hogy mindenkinek jobb lenne tiszta lappal kezdeni. Egy új edzővel, egy másik játékfilozófiával, egy átalakított kerettel jó eséllyel többet lehetne kihozni az itt maradó játékosokból.

Nyáron is kövessetek bennünket, mert eseménydús időszak elé nézünk.

Hala Madrid!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!