La Liga Összefoglaló Gwolf  

Ha sarkad izomzata gyenge | Cádiz – Real Madrid

3 pont, 3 gól! 10 perc alatt eldöntötte a Real Madrid a Cádiz elleni meccset, megspórolva ezzel sok energiát és fejfájást. A diadallal átmenetileg átvettük a vezetést a tabellán, így a Tico és Barca vállát nyomhatja a kötelező győzelem terhe. Összefoglaló.

Kezdő

A sok ilyen-olyan okokból hiányzó játékos miatt Zizounak korlátolt lehetőségei voltak a kezdő kiválasztásánál. Így fordulhatott elő az, hogy Blanco és Odriozola is a kezdőben találta magát. 3 középső védő, Odriozola – Marcelo szárnyvédők, Casemiro – Blanco és a Vini-Benzema Rodrygo hármas elől. Isco hiánya számomra meglepő volt, de előfordulhat, hogy Zidane csak vigyáz rá. A skillsetje minden esetre illett volna a Cádiz elleni taktikába. Itt megragadnám az alkalmat, hogy elküldjem a búsba azokat akik a fenti képet készítik. Mégis kinek az ötlete, hogy számsor szerint növekvő sorrendben kell a játékosok neveit feltüntetni? Utána meg silabizáljuk ki, hogy mi van. Ráadásul a cserék esetében felrúgták a saját szabályukat a 26-os Altube után jön a 2-es számú Carvajal. Előbb a kapusok, majd utána újrakezdődik a növekvő számsorrend? Csak tegyétek ki a felállással együtt légyszi.

A La liga gondosan ügyelt, hogy a „No to racism” shot tökéletes legyen. Kár, hogy a néhány fordulóval ezelőtt Diakhaby-t leniggerező Cádizos Juan Cala-t semmilyen módon nem szankcionálták az eset után.

A meccs

A beharangozóban említettem, hogy az első gól megszerzéséig szenvedni fogunk és kell majd valami extra, és valami Vinicius Junior, hogy sikerüljön a nagyon fontos első döfést bevinni a Cádiznak. 28. percben mit ad Isten, pont Vinit buktatják a 16-oson belül.

Lahoz befújta, Benzema bevágta. 0-1!

2020. Október 24-én kaptunk utoljára büntetőt. #VARdrid

Ekkor beindult a henger és 10 perc alatt lerendezte a meccset a Madrid. 33. percben a bal oldalon feltűnt Nacho, aki megint Ramoshoz hasonló módon jött segíteni a támadásban. Zidane elmondta meccs után, nem a rendszer számít, hanem az energia. 🙂 Hát, abból Nacho nem igazán fog kifogyni. Ő passzolta Benzemának a labdát aki pontos beadással varázsolta Odriozola fejére. 0-2. A kegyvesztett spanyol önbizalmának jót tehet ez a találat, hátha Zidane elkezd vele számolni és nem csak akkor, ha nincs se Carvajal, se Vazquez, se Valverde stb. Ha emlékeztek rá, Vazquez is nagyon gyérül játszott 1 ideig, Odri is lehet az a típus, akinek kell a játékperc és a bizalom, ahhoz, hogy legjobbját nyújtsa. (Militaóval szerencsére nincsenek ilyen „gondok”.)

A. 40. percben már 0-3-ra módosult az eredmény. Egy jobb oldali akció végén Casemiro pontosan odatekerte Benzema búbjára, aki megduplázta góljainak számát. 2 gól, 1 gólpassz. Benya ma is kitett magáért és hátán vitte a csapatot.

A második félidőben Zizou pályára küldte Miguel Guti-t, akinek ez volt a debütálása a felnőtt csapatban. Más említésre méltó esemény nemigen volt ebben a játékrészben. A Madrid érthető módon nem szakadt meg, hogy újabb gólokat szerezzen, a Cádiz pedig nem tudott. A Cádiz mestere Alvaro Cervera azt mondta, az volt a tervük, hogy a Marcelo mögötti területet kihasználják. (Mint kb. minden csapatnak amikor tudják, hogy bozontos brazilunk fog kezdeni.)

Nem hazudott Cervera.

Statok, Egyéni teljesítmények

Megérdemelt győzelem.

A meccs embere nem lehet más, mint Karim Benzema, de hiba lenne szó nélkül elmenni Antonio Blanco teljesítménye mellett. A saját nevelésű játékosunk először léphetett pályára kezdőként és nem bujkált. 72x ért labdába, ennél többször csak Casemiro és Nacho. 91.5%-os pontossággal passzolt. Magabiztosságról tanúskodott mozgása, passzai és hosszú átadásai, ráadásul még 1 távoli kísérletet is bepróbált a meccs elején. Őt még akarjuk látni sokszor és ha ilyen ütemben dőlnek ki a játékosaink, szükség is lesz rá.

Összefoglalás

Foghíjas kerettel kellett helytállnia a csapatunknak, az akadályt azonban az első gól begyötrése után simán vették a srácok. A hiányzók mellett még a Szuperligával kapcsolatos ricsajt is ki tudták zárni, ami örvendetes. A bajnoki cím továbbra is elérhető. Surranópályán már JLo Sevillája is megérkezett a küzdelembe.

„Na, itt még lesz káosz.”

Oszd meg a posztot, ha tetszett!