Real Madrid – Elche beharangozó | Kedvenceim

Szombat délután az Elche csapatát fogadják kedvenceink, ennek apropóján pedig egy enyhén szubjektív beharangozóval készültem nektek. Azért a végén lesz némi objektív esélylatolgatás is. Real Madrid – Elche beharangozó.

Előre is elnézést kérek azoktól, akik a szokásunkhoz illő mélyelemzést várják a mérkőzés elé – az utóbbi időben sajnos sem az időm, sem pedig a Madrid (és főleg Zidane) iránt érzett ambivalenciám nem engedte, hogy elegendő futballmeccset nézzek, ennek hiányában pedig nem merném vállalni egy fajsúlyosabb beharangozó megírását.

Ellenben szeretném, ha az utóbbi időben felelevenülő kommentszekciónk egy újabb lökést kapna a felpezsdülés irányába, így egy olyan témát fogok kivesézni, melyről aztán csámcsoghatunk a disqus hasábjain.

Ez pedig a szubjektív listám az 5 legkedvesebb csapatomról – nyilván a kommentek között a ti kedvenceitekre lennénk kíváncsiak, az én ízlésficamom savazása mellett.

Kedvenc csapataim

5, Liverpool 2018-

Ebben a csapatban az tetszett/tetszik igazán, hogy Klopp a rendszeréhez illő játékosokkal töltötte fel a kezdőt. Egy-két igazán klasszisnak nevezhető játékoson kívül (Mané, Salah, van Dijk) főleg olyan spílerek kaptak szerepet, akik vagy fiatal koruk miatt nem mutathatták még meg a tehetségüket, vagy más csapatokban, más rendszerben nem tudták kihozni a maximumot magukból.

Egy kedvenc tizenegyem:

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Fabinho, Henderson, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mané

4, Spanyol válogatott, EURO2008

A spanyolok addigi egyetlen győzelme nagy világversenyen egy 1964-es EB-siker. Miután az ekkor legutóbbi nagy aranygeneráció (többek között Hierro, Raúl, Morientes vagy Mendieta nevével fémjelezve) sem tudott sikert elérni, az új arcoktól kevesen vártak csodát.

Luis Aragones szövetségi kapitány általános megdöbbenésre kihagyta a keretből Raúlt (ez a mai napig óriási tüske nekem), helyette pedig azt a Dani Güizát vitte ki a kontinenstornára, aki abban az évben gólkirály lett a Ligában. Sok vizet azonban ő sem zavart.

A show-t ugyanis a Villa-Torres páros vitte el, miközben a középpályások mögöttük a csapat játékának legfontosabb elemei voltak – tekintve, hogy Aragones a spanyol csapatnál a Barca rövidpasszos játékát (a tiki-takát) honosította meg. Legtöbbször Marcos Senna, Cesc Fabregas, David Silva, Iniesta, Xabi Alonso és a végül a torna játékosának megválasztott Xavi nevével találkozhattunk.

A németek elleni döntő kezdő tizenegye:

Casillas – Ramos, Marchena, Puyol, Capdevila – Senna – Iniesta, Xavi, Fabregas, Silva – Torres

(Villa egy elődöntőben összeszedett sérülés miatt nem léphetett pályára.)

3, AC Milan 2002-200?

Azon kevés csapatok egyike, amelyeket már futballszurkolói létem hajnalától követtem (a dobogó hármasa nagyjából ez a szűk elit).

Itt kedveltem meg először Ancelottit, és itt nőttek a szívemhez olyan legendák, mint Nesta, Maldini, Pirlo, Seedorf, Sevcsenko vagy kicsit később a Madridban is megforduló Kaká.

A 2003-as, Juventus elleni BL-döntő (állítólag minden idők egyik legrosszabbja) kezdője:

Dida – Costacurta, Nesta, Maldini, Kaladze – Gattuso, Pirlo, Seedorf – Rui Costa – Sevcsenko, Inzaghi

2, Arsenal 2002-

Első találkozásunk alkalmával maga alá gyűrt az útWenger.

Az a dinamika, direktség, amivel a csapat játszott, a mai napig felfoghatatlan számomra. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok jó része más csapatban nem vitte volna túl sokra. Itt azonban újfent bebizonyosodott, amit például a kémiában is gyakran emlegetnek: az egész több, mint a részek összege. Kellett néhány klasszis (Vieira, Henry, Bergkamp), néhány olyan futballista, akik mind a három tüdejüket kitették a pályára (Lauren, A. Cole, Wiltord, Gilberto), és néhány olyan játékos, aki ugyan ügyes volt, de klasszisnak talán túlzás lenne őket nevezni (Campbell, Pires, Ljungberg).

És ezt az egész katyvaszt a zseni, Arsene Wenger gyúrta össze egy olyan csapattá, mely máig egyedülálló módon képes volt veretlenül megvívni egy teljes Premier League-szezont.

Egy kedvenc tizenegyem: Seaman – Lauren, Campbell, Keown, A. Cole – Ljungberg, Vieira, Gilberto, Pires – Bergkamp, Henry

1, Real Madrid 2002-

Nem ide írnék most, ha nem így lenne.

A kezdő tizenegy, amely miatt megszerettem a futballt:

Casillas – Salgado, Helguera, Hierro, R. Carlos – Makelele – Figo, Guti – Zidane – Morientes (majd később Ronaldo), Raúl


Ti jöttök: Kommentben írjátok meg kedvenc csapataitokat, akár hasonló részletességgel. Mi az, amit szerettetek benne, amitől különlegesnek éreztétek, érzitek?

Aktualitások

Visszatért Hazard, állítólag 100%-os. Hurrá!

De mintha már hallottuk volna ezt… Mindenesetre egyre több komoly sérültünk kerül újra a keretbe – reményeink szerint gyógyulás okán 😀 -, ami biztató jel a szezon végi versenyfutást szem előtt tartva.

Az Elche jelenleg a 17., éppen nem kiesést jelentő helyen áll a tabellán, tehát elvileg országos egyesnek kéne holnap következnie. Elvileg…

Csapatunk hektikus és szeszélyes szereplése miatt azonban ez nem jelenthető ki egyértelműen.

De ezért is vagytok itt ti: a Tippeldében nemcsak az eredményt, hanem a kezdőt is megtippelhetitek, amiben a fenti keret nyújthat némi segítséget. Határidő: holnap 14:45.

Hala Madrid!

ReAlantos

View Comments

Share
Published by
ReAlantos

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago