Valladolid - Real Madrid beharangozó nyitókép
Beharangozó La Liga ReAlantos  

Valladolid – Real Madrid beharangozó

Kedvenceink egy eddig sikeres februári hadjáratot terveznek folytatni. A következő állomás Valladolid, ahonnan vendégként kéne elcsenni a három pontot. Beharangozunk!

Őszintén megmondom, nem tudom, miről írjak nektek.

A saját gondolataimat, ezzel egybevágóan a blog véleményét a jelenlegi helyzetről annyiszor elmondtuk már, hogy valószínűleg a könyökötökön jön ki. Zidane képtelennek tűnik úrrá lenni a jelenlegi helyzeten, és ezen az sem változtat, ha egy-két meccs erejéig még mindig képes feltüzelni a srácokat.

A bajnokságban a legutóbbi botlásuk ellenére sem fogja senki utolérni a Ticót, hacsak nem következik be egy, a 2003/04-es szezonhoz hasonló leolvadás, aminek akkor mi voltunk szenvedő alanyai.

A csapatjáték legtöbbször olyan siralmas, hogy egy-egy jó megmozdulás után már-már kitör a mexikói hullám soraink között. Így tehát ez sem tűnik sokkal jobb témának (bár biztos vagyok benne, hogy egy igen jó posztot lehetne rittyenteni abból is, hogy mit kéne másképp csinálni).

Hosszas töprengés után úgy döntöttem, hogy azt csinálom, amihez legalább érintőlegesen konyítok egy picikét – matekozzunk!

Egy kis számolás

A Pucelához a 24. fordulóban látogatunk, azaz ezzel együtt még pontosan 15 meccset fogunk megvívni a szezonban. Ha ezek mindegyikén 3 pontot gyűjtenénk be, akkor a jelenlegi 49-hez még 45 egységet pakolhatnánk, ez 94 pontot jelentene. Az egy meccsel kevesebbet játszó Atletico ezzel szemben a maradék 15 meccsén (ugye a fenti esetben egyet már elvesztettek ellenünk) 94-55=39 pontot kéne gyűjtsön, ami meccsenkénti 2,6 pontos átlagot jelent. Soknak tűnik? Talán igen, ám a matrac jelenleg is 2,5 pont/meccsen áll a szezont tekintve, aminek fényében már bőven nem is tűnik annyira lehetetlennek a fenti érték. Ja, és ez ugye nyilvánvalóan csak akkor teljesül, ha a Madrid minden hátralévő meccsét megnyeri.

De nézzük a másik oldalról: ha az Atleti tartja az eddigi pontátlagát a szezon végéig (tehát 15*2,5=37,5, de legyek jófej, és kerekítsek lefelé, szóval 37 pontot szereznek még), akkor a Real Madrid a hátralévő 15 meccsén 43 pontot kell szerezzen, hogy pontegyenlőség alakuljon ki, amikor is az egymás elleni eredmények már javunkra döntenének. Aki kevésbé jó matekból, az is gyorsan rájöhet, hogy ez egyetlen döntetlennyi botlást engedélyez a Realnak.

Na, ezért mondom, hogy jelenleg nem a bajnokság első helyéért harcolunk. Persze, láttunk már karón varjút, és Zidane tavalyi szezon végi formaidőzítése(?) is jól sült el, idén ennél sokkal több dologra lenne szükségünk ahhoz, hogy esélyünk legyen.

Én már a szezon elején megmondtam, hogy nem várok címvédést a jelenlegi csapattól – ettől persze még örültem volna neki. Amit viszont vártam, az az, hogy elkezdjük kiborítani a csontvázakat a szekrényből, és az ígéretes fiataljaink közül többen több szerepet kapjanak.

Ehhez képest ott tartunk, hogy a korábbi gálakezdőből csak Marcelo kopott ki végérvényesen (Bale pedig kölcsönbe menekült ugyanezen megaláztatás elől), az új emberek közül pedig csak a kedvenc bohócunk helyét megöröklő Mendy kap szignifikáns perceket. Valverde még időnként be-betekint a kezdőcsapatba, de ez is általában akkor fordul elő, ha a CKM valamelyik tagja sérült vagy eltiltott. Igen, arról a CKM-ről beszélünk, amit sokan már a Liverpool elleni BL-döntő alkalmával idejétmúlt konstrukciónak tartottak. Pedig annak már 3 éve!

Ígérem, már nem sokáig panaszkodom, de ennyire rosszul érint az, hogy a kedvenc csapatomnál teljes mértékben hiányzik az előrelátás, illetve hogy a vezetés és az edző ennyire látványosan ellentétes irányba húz. Ez a stagnáló helyzet pedig pontosan egy szereplő számára jó, ez a szereplő pedig a nagybetűs Ellenfél.

Valladolid

Ha már ellenfél, nézzük az aktuális játszótársat.

Jelenleg a tabella 18. helyén szerénykednek, azonos pontszámmal a még bennmaradó helyen álló Eibarral. Amikor legutóbb kieső helyen álló csapattal találkoztunk, akkor csak Varane kobakja mentett meg minket az újabb pontvesztéstől és egyben az égéstől.

Sok gólt kapnak, ellenben sokat is lőnek (a hátsó 6-7 csapat közül a legtöbbet), így nem szabad félvállról venni őket. Tekintve, hogy a hátsó alakzatunk és a védekezésbeli sémáink milyen megbízhatóak, úgy vélem, alsó hangon 2 lőtt góllal kell számolnunk a győzelemért.

Real Madrid

Újabb sérült, aki kihagyja a holnapi meccset, de ezen már egyáltalán ki lepődik meg?

Az alapcsapat tagjai közül így minden bizonnyal Carvajal, Ramos és a friss kieső Benzema nem lehet ott a pályán (majk fájdalmas lassúsággal lecsorgó könnycseppje vagyok). A Tippeldében erre mindenképp figyeljetek oda – de talán a legbölcsebb most megvárni a kerethirdetést.

keret
Bármennyire is drukkolok a Chust, Miguel, Arribas, Blanco, Duro ötösnek, valahogy jobban örülnék, ha olyanok kapnák meg a lehetőséget, akiknek reális esélyük lenne amúgy is a csapatba kerülésre

A meccs 21:00-kor kezdődik, közvetítéséről Magyarországon szokás szerint a Spíler2 gondoskodik.

Hala Madrid!

Tippelde 19:30-ig:

Oszd meg a posztot, ha tetszett!