borito3-2
Bajnokok Ligája Összefoglaló Gwolf  

Végre futball / Real Madrid – Inter összefoglaló /

Fontos sikert aratott a királyi gárda az Inter együttese ellen. A csoportból való továbbjutás reménye így életben maradt, sőt, még az első helyezett Borussia Mönchengladbach is lőtávolban. Összefoglaljuk a kedd esti csatát!

csoport
Él a remény

A szezon legjobb félidejének receptje: Magas, intenzív letámadás + kombinatív, gyors, verszatilis támadójáték.

Fiaink alaposan bekezdtek, már a 3. percben sikerült gólhelyzetbe kerülniük. Az akciónak egy letámadás utáni labdaszerzés ágyazott meg. Hazard és Kroos kombinált a balon és a középen üresen érkező Asensio küldte rá, azonban Handanovic hárítani tudta a próbálkozást. A 7. percben, szintén egy sikeres letámadás utáni akció végén Valverde lőtt 20-ról. Kicsit ment fölé a labda. Ekkor arra gondoltam, hogy Zidane és a csapat, mintha olvasta volna a beharangozót, mert ilyen sebességgel még idén nem játszott a Madrid. Ráadásul úgy tűnt, ZZ jó taktikát választott azzal, hogy a magas és intenzív letámadás mellett tette le a voksát. Az Inter 10 percig azt sem tudta melyik rendezvényen van. A 10. percben azonban egy kontrát sikerült vezetniük, Barella fejesét Courtois hárította, majd egy Lautaro lövésnél is védenie kellett. Nem voltak nagy helyzetek, de jelezték ők is, hogy tudnak veszélyesek lenni. A vezetés megszerzéséhez azonban a Real Madrid állt közelebb és Federico Valverde révén majdnem sikerült is a 22. percben. Lucas Vazquez ugratta ki Benzemát, a francia egyből fejelte vissza Fedének, aki sajnos a földre rúgta és fölé pattant a lövés végül.

Végre foci

Elégedettek lehettünk a csapattal, hisz tényleg mindenhogy próbálkoztak gólszerzéssel. Balról Hazard-Kroos és a kimozgó Benzema veszélyeztetett. Arra is gondolt (végre) Zidane, hogy Benzema helye nem maradhat üresen (ezt 3 éve szajkózzuk legalább), így ilyenkor Fede és/vagy Asensio mindig bemozogtak a tizenhatoson belülre, hogy legyen opció a támadások befejezésére. A beadásokkal a minőségre ment rá a csapat, céltudatosan igyekezett végre hajtani ezeket. (12 beadás az egész meccsen) Ki kell emelni még a remekül játszó Lucas Vazquezt, aki a jobb oldali támadásokban aktívan és jól vett részt. Nem emlékszem mikor láttam ennyire hasznos támadó szerepvállalást Carvajaltól utoljára azon a poszton.

Újrivális
A „17-es” újjászületése jobb hátvédként. Carvajal riválist kapott?
Gólok

Meg is hozta a gyümölcsét a letámadás a 24. percben. A madridiak szélen csapdába ejtették Hakimit, akinek nem volt más választása, mint félpályáról hazaadni Handanovicsnak. A passz azonban rövidnek bizonyult és Benzema le tudta kapcsolni, elszökkent Handa felett és onnantól már csak nem kellett elbenzemázni! 1-0.

benyabalett
Balett-szökkenés. Ez volt Benya 67. BL gólja, már csak 4-el van előtte Raúl.

32. percben jött az újabb találat. Ramos-time, a Capi szögletből 2-0-ra növelte az előnyt és szerezte meg (embertelen) 100. gólját a Real Madrid színeiben.

szögletgól
Kroos szöglet, Ramos gól. Name a better combo.

Ekkor elkövettem azt a hibát, hogy megjegyeztem a kommentszekcióban, hogy ha kitámad az Inter, még sok gól is lehet közte a végére. Természetesen abban a pillanatban ahogy leírtam ezeket, kaptuk is a gólt. A középkezdés után Ramos lépett ki Barellával, aki a felé érkező labdát egy sexy mozdulattal, a levegőből továbbította sarokkal Lautaro elé. Az argentin, Varane mellett végig nyerő pozícióban volt, és be is gurította a kapuba a labdát. 2-1, gála nem lesz, az Inter visszajött a meccsbe.

Conte reagálása, fordulat a második félidőben

Az olasz mester nem kívánta ölbe tett kézzel nézni, amint Zizou lemeccseli, ezért csapatát jelentősen feltüzelve küldte ki pályára. Ebben a félidőben ők voltak az agresszorok. A letámadásukon felcsavartak nem egy, hanem legalább 2 fokozatot, amivel gyakorlatilag az egész második félidőben fojtogatták a Realt. A veszélyt éreztük (mi, szurkolók), de Inter helyzetekben nem nyilvánult meg, helyette inkább az első veszélyes szituációból Perisic kiegyenlített a 68. percben. Ramos szoros emberfogással lihegett Lautaro nyakán, majd az argentint, a felé érkező labdáért meg is verte, azonban a lendület elvitte a Capit Nyékládházáig, és ezt 1ms alatt felismerve, a Tarajos fArturo visszarúgta mögé a lasztit. Lautaro lefejelte Perisicnek, aki elgurította Kurta mellett. 2-2, nagy a baj, mert a meccs képe alapján az Inter egyértelműen Real fölé nőtt. Ezt tetézte Mendy, amikor Lautaro elé fejelte a labdát, ami után 3v2-ben volt az Inter. Lautaro tekerése azonban kapufa lett. Szerencsénk volt.

Exploit

2-2 után az Inter nem lazított a letámadásán, ez pedig megbosszulta magát. A 80. percben a Madrid kihasználta Conte rendszerének gyenge pontját (mondom, hogy olvasták a beharangot!). Federico Valverde tudta kijátszani a presszt és a magasan helyezkedő védők mögé belőtt labdájára a frissen beálló Vinicius nyargalt, középre tett labdája Rodrygót találta meg, aki kíméletlenül bevarrta, beállítva a 3-2-s végeredményt.

sambagól
Brazil ifjak akcióban
Meccs-értékelés

Egy félidő a Madridé, egy félidő az Interé volt, ezért a döntetlen talán igazságosabb eredmény lett volna. Az Inter átkozhatja balszerencséjét a kapufánál, azonban a Madrid az első félidőben hibára kényszerítette, a másodikban pedig a rendszerük hibáját tudta kihasználni. Megspékelve egy Ramos szöglet góllal ez elég volt a győzelemhez, így érdemtelennek semmi képp nem mondanám. Rodrygo gólja után még a Realnak voltak helyzetei, azonban Benzema tett róla, hogy ne legyen nagyobb a különbség.

Játékosok egyénileg

Megdicsérhető Federico Valverde, akinél már csak az a kérdés maradt, hogy miben nem jó? Robotol egész meccsen, védekezik, támad, gólokat tud szerezni, és még a nyomást is jól bírja. Szintén nagy meccset játszott Lucas Vazquez, bár Perisic góljánál lemaradt, ott ő egyedül felelősségre nem vonható szvsz. A második félidőben még 1 veszélyes kapura lövésre is futotta neki. Így tovább Lucasito. Mendy egyszer hibázott, amiből a kapufa lett, azonban összességében jól megoldotta Hakimi semlegesítését. A marókkóitól veszélyes helyzet nem rémlik, és a Real Madrid vezető góljánál Mendy hibára tudta kényszeríteni. A támadások segítésére nem nagyon maradt ereje, a jobb oldalon LV sokkal aktívabb volt.

heatmap
Real Madird heatmap

Zidane-t dicséret illeti az első félidőért, a második viszont már nem nézett ki jól, szenvedtünk, de végül bejött, hogy nem nyúlt bele a meccsbe, a cseréi pedig összehozták a győztes gólt. Aggasztó lehet viszont Asensio formája, akiről MrPaul kommentelőnk minden lényeges dolgot összefoglalt.

mrpaul
Whoscored-on ellenőriztem, hogy nem hazudsz 😛

Casemiro-nak szintén nem volt a legjobb meccse ez, az offenzívában használhatatlan volt, 74%-os passzpontossága pedig a legrosszabb volt a csapatban. Az Inter második gólja előtt az ő nevéhez köthető a labdaeladás, ami megindította a dominót. 18 „lost possession” statját pedig nem teszi ki a falára. Varane-tól is láttunk már jobb meccset, bár a gólokat visszanézve, kevésbé tudom hibáztatni értük. Mindkét Inter gólnál több tényező együtt állása kellett. A kommentekben ezt a három játékost emeltétek ki, mint a leggyengébbek, de a MARCA szavazói is így látták.

mm
A feketelista
Take Home Message

Örülnénk, ha több meccsen látnánk ezt a hozzáállást, amit tegnap este tanúsítottak a srácok. Végre láttunk egy tervvel kiálló, futballozni akaró Real Madridot. A terv a második félidőre ugyan dugába dőlt, de nem adtuk fel és kontrából bevittük a kegyelemdöfést. Nem várható BL győzelem a csapattól, az viszont igen, hogy legjobb tudásuk szerint próbáljanak meg JÁTSZANI minden mérkőzésen. Folytassuk hétvégén a Valencia ellen. Hala Madrid!

capi

Videós összefoglaló. Ameddig az UEFA nem szedeti le, nézzétek:

Oszd meg a posztot, ha tetszett!