La Liga Összefoglaló Gwolf  

A siker kapujában: Granada- Real Madrid

A Granada elleni győzelemnek köszönhetően a Real Madrid célegyenesbe ért a bajnoki versenyfutásban, mindössze egy győzelem kell már csak és CAMPEONES! Összefoglaljuk a mérkőzést.

Kezdők
Karácsonyfa

A kezdőből az látszott, hogy Zizou és a stábja elvégezték a házi feladatukat. Zsugásokkal tömte tele a csapatot, akik ki tudták forogni – passzolni a Granada védekezését.

Erős kezdés

Rögtön a meccs elején, a 4. percben Isco tűnt fel a bal oldalon, egy befele csel után megeresztett tekerése még könnyű zsákmány volt a granadai portásnak. 5 perccel később, a beharangozóban dicsért Mendy viszont megoldhatatlan feladat elé állította már. A francia bulldog gondolt egy merészet, 1 az 1-ben rágyorsított védőjére, és mire Silva kapus felemelte a kezét, a labda már a hálót szaggatta. A kapust nem hibáztatnám, Mendy pont oda, és olyan erővel lőtte, hogy háríthatatlan volt, véleményem szerint.

Érdemes megnézni a videóban, hogy abban a pillanatban, mikor Mendy megtolja a labdát, mekkora előnye van a védőnek, mégsem tudott előbb odaérni, még annyira sem, hogy legalább blokkolni tudjon. A leigazolásakor a szerkesztői chatben Normával elemeztük Mendy lyoni játékát és az összefoglalókba kerülő mozdulatai között sokszor szerepelt a tegnap látott rágyorsításos taktika. Sosem fog úgy cselezni, mint Marcelo, de ez a skillje támadásban egy fegyverünk lesz a közeljövőben. Ez volt Mendy első gólja a Real Madridban, amivel ő is feliratkozott a gólszerzők igen terebélyes listájára a csapatban.

A mezőnyjátékosok közül már csak Militao nem rúgott gólt a szezonban. (Minden sorozatot figyelembe véve. Brahim szerzett gólt a kupában)

Erősebb folytatás

A 16. percben végre láthattak a kiéhezett „Mourinho Kontramadrid” fanok (tehát én, többek között 😎 ) egy ínyükre való akciót. Labdaszerzés után Modric vezette, és passzolta Iscónak, aki azt tette, amiért a keret tagja még mindig: Nyomás alatt több védő között zseniális megmozdulással életben tartotta a támadást. Jó lenne, ha konzisztensen lehetne számítani ezekre tőle. A sarokkal továbbtett labdával Modric ugratta ki Benzemát, aki az 5 és feles vonaláig szaladt, ahol nyomott egy RB+B / R1 + kört, a hosszú sarok megcélzása közepette. (Fifások hol vagytok?)

Benzema ezzel 19 gólos a ligában, 24-nél jár minden sorozatot figyelembe véve, 11 asszisztjával együtt, pedig a kanadai táblázaton ez már 35 pontot jelentene.  Messi a tizenegyesgóljainak köszönhetően (5) van még előtte a góllövés tekintetében. Ha nálunk Benya végezné a büntetőket, már valószínűleg gólkirályként beszélhetnénk a franciáról, de amekkora csapatember BigBenz, neki ez szerintem eszébe sem jut.

Az első félidő további részében csapatunk uralta a terepet, pofás passzjáték és akciók jellemezték a játékot, de nagy ziccerig nem sikerült eljutni. Látszólag nem volt miért aggódni, a Modriccsal és Iscóval boostolt KFC-nek köszönhetően domináns, bajnokhoz méltó teljesítménnyel tudtunk előrukkolni, még ha az xG-ben ez nem is nyílvánult meg. 8 kapuralövésünk volt, a Granadának 3, abból 1 fejesnél kellett Courtois-nak hárítani. Annak a Courtois-nak, aki ezzel a félidővel a legtöbb, zsinórban kapott gól nélküli perc statisztikában is élre állt, Ter Stegent megelőzve. Minden rendben volt. Aztán jött a második játékrész és vele az…

összeomlás

Túl korán jött a Granada gólja ahhoz, hogy tudatos taktikai leeresztésről lehessen beszélni. Casemiro fejben még az öltözőben ragadt, és a 49. percben történő, gyengébb napjait idéző labdavesztéséből a Granada átrohant a hátrafelé spurizó madridiakon. A Darwin Machishoz érkező indításnál már látszott, a végkimenetel csak a támadón fog múlni. Ő nem hibázott, Courtois lábai között a kapuba gurította a labdát, sokkolva és idegállapotba hozva ezzel a királyi gárda szurkolóit. Ami még a gólnál is meglepőbb volt, az az, hogy csapatunk képtelen volt felvenni a mérkőzés fonalát újra. Nyomokban sem volt jelen az első félidei magabiztosság, labdatartás, ügyes passzok és megoldások. Ezek helyett azt láttuk, hogy a Granada elkezdte játszani a saját játékát, amit szélen vezetett támadások, beadások, veszélyes pontrúgások jellemeztek. Zizou lépett is, magához képest elég kOrÁn, a 64. percben cserélte be Rodrygót és Asensiót, az esetleges kontratámadások elősegítésére. Nem adódott ezekre lehetőség azonban. Úgy tűnik a pálya a jobb oldalra lejthetett, mert teljesen megfordult a mérkőzés képe. Olyannyira, hogy ebben a félidőben már a lövések aránya 10:3 volt a Granada javára. (emlékeztető: elsőben 8-3 a Madridnak).

szenvedés, de hősies védekezés

Courtois bravúrjai kellettek, hogy ne módosuljon az eredmény. Egy alkalommal azonban ő is verve volt. A 87. percben, jó vezér módjára, a Capi ezúttal védőmunkájával hívta fel magára a figyelmet, a gólvonalról tisztázott. Pérez papi légyszíves add meg neki amit kér és hosszabbítsd meg a szerződését úgy 100 évvel. Köszi.

A hátralévő időben az volt a kérdés, ki tudja-e húzni a Real Madrid bekapott gól nélkül a félidőt (Courtois időhúzásért kapott is egy sárgát.) Korábbi években, amikor nem lettünk bajnokok erre a kérdésre nem volt a válasz általában. Most sikerült, és ezzel karnyújtásnyira került a trófea. Egy győzelem, vagy két döntetlen kell hozzá, mindössze. Csütörtökön a Villarreal ellen pontot tehet az ügy végére a habfehér alakulat.

képes szösszenetek

Zidane öröme lefújáskor. Mindent elmond.
Min múlhat egy 38 meccsből álló bajnoki versenyfutás… Pl. azon, hogy a Granadához hasonló szívós csapatok otthonában nyerni tudsz-e.
Ez a kép egyszerre vicces, szomorú, dühítő. Embere válogatja.
Ez csak egyszerűen vicces. Az internet nem felejt 😀

Legjobb kommentek. Disqus második félidőben nem működött, szerverkarbantárs lehetett globálisan, de azért összejött így is 1 kis adag best of komment. 😉

Közzétette: Madridi Merengués – Real Madrid Szurkolói Blog – 2020. július 14., kedd

Oszd meg a posztot, ha tetszett!