GranadavsRealMadrid
Beharangozó La Liga Gwolf  

Két győzelemre a kupától!

Az a helyzet állt elő, hogy a Real Madridnak  még 2 döntőt kell megnyernie ebben az idényben, és akkor Ramos újra busz alá vághat egy kupát a Cibelesen, függetlenül attól, mit produkál (sírásban-VARozásban-képmutatásban) a katalán oldal.

Ezúttal extra kapaszkodója van Capinak.

Ez a 2 meccs a Granada és a Villarreal ellen esedékes. Elsőre gondolhatnánk, hogy a Submarino lesz a nehezebb közülük, de ne essünk abba a hibába, hogy lebecsüljük a Granada csapatát.

Granada

Legutóbbi mérkőzésüket a Sociedad ellen egy hajrában lőtt találattal sikerült megnyerniük, de 0-2-re is vezettek már azon a meccsen. A Soci vissszatérés utáni rossz formája miatt nem tudom, ez mekkora erődemonstráció, de a végén megnyerni egy meccset mindig pozitív lökést és önbizalmat ad. Ráadásul valahogy még mindig harcban állnak az európai kupaszereplésért. Éppen a legyőzött Sociedad mögött 1 pontra vannak az EL selejtezőt érő helytől, háromra az Egyenes Ági kijutásról.

Nagy a harc.

Van miért küzdeniük tehát, veszíteni valójuk pedig nem sok, hisz nem gondolom, hogy a Granada reális célkitűzésként Európát célozta volna meg erre a szezonra.  Courtois clean sheet szériáját próbára fogja tenni Az Átok, megtestesítője Roberto Soldado lehet, aki 6 góljával az egyik legjobb góllövője a Granadának idén.

Real madrid

Ha már szóba került, beszéljünk bővebben Courtois-ról, mert megérdemli a belga óriás.

A fent említett clean-sheet széria, hogy mikor fog megszakadni, az nem mindegy. Thibaut ugyanis, ha az első félidőben még lehúzza a rolót, akkor Ter Stegen (Kodex rövidítésével élve tSG :D) idei 500 perces kapott gól nélküli rekordját is megdöntheti. (Jelenleg 457-nél tart.) Az Alavés ellen az összeszokatlan Militao-Varane páros és Carvajal hiánya / hiányában Vaskéz jelenléte miatt a megszokottnál jobban kellett tornáznia, hogy ismét kapott gól nélküli meccset hozzon. Azon a meccsen az Alavés 1.31-es xG-je magasan a legnagyobb volt, amit egy csapat összehozott ellenünk az újraindulás óta, de Kurta megmutatta, hogy akkor is helyt tud állni, ha el is jutnak a kapunkig az ellenfelek. Ahhoz, hogy a helyén kezeljük ezt a bravúros teljesítményt tőle és a csapattól, hoztam még néhány statot:

  • Utoljára Bernd Schusterrel 2008-ban tudtunk lehozni 5-nél több kapott gól nélküli meccset zsinórban. Akkor 6-nál állt meg ez a szám, ezt egalizálhatjuk a Granada ellen.
  • Ezen az 5 meccsen 17 lövés ment a kapujára, mindet hárította.
@Squawka
Casillas óta először lehet Real Madrid kapus Zamora díjas.

A következő játékos, akit ki kell emelni, az Ferland Mendy. A védekezésével, munkabírásával, erejével eddig is tisztában voltunk, viszont az Alavés ellen a támadásokat is nagyon hatékonyan tudta segíteni. Ő harcolta ki a tizit, amit Benzema értékesített, és Rodrygóval jól kombinált a bal szélen. Fejlődik a francia, és lassan be kell látni, hogy Zizou jó vételt csinált a sráccal. Ő, és Reguilón (ha visszatér, remélem igen) hosszú évekre stabilizálhatják a balhátvéd pozíciót Marcelo után.

VAR

A következő Real Madrid játékos akiről beszélnünk kell… vagy mi, na, izé. Tehát most a VAR-ról lesz szó. Az újraindulás óta számos döntő fontosságú HELYES ítéletet hozott az aktuális játékvezető + VAR kombináció, melyek egytől egyig a Real Madridnak kedveztek. Egy objektív szemüveget használó drukker láthatta, hogy az egyetlen vitatható döntés a Sociedad elleni Vinicius tizenegyes, de ha volt kontakt (én a lassításokból sem tudtam megítélni), akkor még az sem az, ráadásul ott elmaradt egy jogos büntető Marcelo felvágásáért az első félidőben.  A Bilbao elleni Raúl Garcia vs Ramos ügyről a spanyol szövetség kikérte az IFAB – International Football Association Board – véleményét (ők írták a szabálykönyvet, amely egyébként ingyenesen elérhető online ITT, és mi mindig igyekszünk a tisztánlátás kedvéért fellapozni…). Ők sem látták tizenegyesnek.

No further comments required

Katalán kígyók, kígyóznak

Mégis, a Barcelona ELNÖKSÉGE, EDZŐJE mást sem csinálnak, csak képmutató módon picsognak a médiában, és megkérdőjelezik a VAR döntéseit. Bartomeu akkora gennyláda, hogy rajta meg sem lepődünk. Az ember az önös érdekeit a saját klubja elé helyezte, mikor Arthurt eladta Pjanicért, hogy mentse az irháját. Ő minden adandó lehetőséget kihasznál, hogy saját simliskedéseiről terelje a figyelmet, így, a Barca 2021-es elnökválasztása előtt. Setien nyilatkozatain viszont meglepődtem, úgy látszik, ő is hamar felvette a klubnál – gebasz esetén – alapelvárás áldozati bárány szerepkört. Úgy teszik mindezt, hogy a visszatérés óta Messi ormótlan műugrására büntető kapott a Leganes ellen, a Sevilla ellen pedig Diego Carlos piros lapot érő leboxolására semmit. Nem csak azért vezetjük most a tabellát, mert 8 meccse csak győzünk. Azért is vezetjük, mert a Barcelona 3x betlizett eközben. Igazából a hozzáállásukkal, azzal, hogy nem tudnak / nem akarnak magukba nézni, a Real Madridot segítik. Amíg a valós problémákat aljasságból (Bartomeu), manipulatív szándékból, vagy kisebbségi komplexusból (Piqué, Setien) a szőnyeg alá söprik, addig csak maguk alatt vágják a fát. Persze savanyúságra lehet ok katalánéknál, hiszen szurkolóik egy része bőszen hangoztatta, hogy a VAR-t, ha bevezetik, a Madridra cudar világ jön. Ehhez képest azt látni, hogy a VAR jó ítéleteinek köszönhetően súlyos pontokat szerez a csapat, elég nagy csapás lehet nekik. A madridistákat viszont büszkeséggel tölthetik el Zidane, Ramos, Varane klubhoz méltó class-act megnyilvánulásai a bíró ügyekben.

  • Varane: „The noise about VAR does not bother us, we can only control the attitude we continue to show on the pitch,” said Real defender Varane. We are focused on our objective and we have three finals left.”
  • Zidane: „What bothers me is that in the end we only talk about the referees, it seems that we have not done anything on the field. These are things of the referee and as always I do not get involved, he does his job and nothing else. I have to respect these things and think only about what we did. It is a deserved victory, which is the most important thing for us.”
  • Ramos: What Pique says won’t change the values, our badge, our history or our titles. What he says will provoke headlines and sell newspapers but we live off of that. „In every box seat strings are pulled, but if anything, they [Barcelona] should in general have more to be quiet about than we do.”
Team Spirit

Használjuk ki a lehetőséget, nyerjük meg ezt a két meccset és legyünk megérdemelt bajnokai a La Liga 2019-20-as kiírásának. Vamos!

utóirat: Keretinformációk, tippelde

  • Vinicius COVID tesztjét 2x kellett elvégezni, de úgy tűnik semmi gond, hisz keretben van a brazil. Isten éltesse egyébként, most lett 20 éves a napokban.
  • Marcelo sérült, a szezonban már nem lép pályára.
  • Benzema a fenekét fájlalta az Alavés elleni meccsen. Mint utólag kiderült, semmi riadalomra okot adó dolog nincs. Ne is legyen mert Mariano nem edzett a csapattal sérülés miatt, Jovicról pedig ismét kiderült, hogy nem egy zsenipalánta. Karanténban van a szerb, mivel fertőzött barátjával találkozott. (Azt nem tudni, hogy ő maga megfertőzödött-e)

    Majk ne féltékenykedj
  • Sárga lapos eltiltásból visszatér Capi és Dani.
  • Hazard bokája még mindig nem 100%, szerintem idén már nem kellene erőltetni a dolgot, nehogy maradandó problémája legyen. A szezon nagy részét így is nélküle kellett megoldani, sajnos.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!