Beharangozó La Liga Jose  

Betesz-e a Betis?

Most nincs idő udvariaskodni, ki kell menni a pályára és le kell győzni a Betist. A Barcelona elleni győzelemnek akkor van értelme, ha ma is nyerünk. A Betis nyilván ellenünk 120%-ra pörgeti magát, mert nincs veszítenivalója. Ezért mondom, hogy nem szabad kivárásra, meg minimal style focira berendezkedni a Habfehérek részéről, mert nagyon rossz eredmény is születhet ma este a mi szempontunkból.

Ha játszani fog ma, be is talál!

FRADI

A Betis az egyik legrosszabb formában lévő csapat jelenleg a Ligában. Az elmúlt 10 meccsből kettőt nyertek meg, három sima vereség, négy döntetlen és egy CdR mecccs, ami a rendes játékidőben döntetlen lett, de aztán ezt is elbukták a zöld-fehérek.

Joaquín épp azt meséli, hogy ő ott volt, ott volt 4000 évvel ezelőtt a Végzet Hegyénél…

7 meccse nem érezték a győzelem ízét, ezeken a meccseken 12 gólt kaptak és kilencet lőttek. Tehát nem arról van szó, hogy egy alapvetően rossz csapattal találkozunk, hanem egy olyan, impulzív csapattal lesz randink ma, amely nem képes kiegyensúlyozottan játszani, koncentrálni 90 percen át. A Barcelonával pár hete játszottak, kettőt lőttek Ter Stégennek, vezettek is kétszer ellenük, mégsem tudták megtartani az előnyt. A Mallorca ellen minden semleges szurkoló élvezettel figyelte a végül 3-3-mal végződő bajnokit, de a hazai szurkolóknak biztosan idegtépős volt ez a meccs is, hiszen itt például Kuboék szerezték meg kétszer a vezetést (idegenben), a Betis kétszer egyenlített, majd harmadjára már ők találták meg a vezető gólt, aztán képtelenek voltak megtartani az előnyt.

Röviden összefoglalva: a Betis elől-hátul gólveszélyes.

Elszántak a hazaiak!

Ha kijön nekik a lépés, akkor képesek az egyébként nagyon jó projektként fejlődő Socit is 3-0-re elkalapálni, ráadásul 2019. októberében fordult elő, hogy egy gólnál nagyobb különbséggel kaptak volna ki. Azóta, ha kikaptak, mindig szoros meccsen hagyták el lógó orral a szent gyepet.

9 góllal és 3 gólpasszal Loren a legveszélyesebb játékosuk, amit azért vegyünk komolyan, mert nálunk meg Benzema a legveszélyesebb 13 gól és 6 gólpasszal úúúúúúúúgy, hogy Karim december óta nem képes gólt lőni a bajnokságban.


HABFEHÉR

Itt pedig át is térünk a térfél fehérebbik részére. Carvajal, Isco, Nacho is kimaradt a keretből, mint friss dögrováson lévők. Isco hátfájdalmak (ahogy olvastam), Nacho influenza miatt, Carvajal pedig… biztos Bale-től kapta el a misztikus betegséget.

Éves bérlet a hátsó sorba.

Így aztán a Hosszú Nyak előtt, a jobboson valószínűleg Lucas fog sárgát kapni a 23. perc előtt, hogy aztán Zidane végig pályán hagyja. Arra gondolni sem merek, hogy Militao lesz a jobbhátvéd, mert ebben az esetben ki lesz a pánikcserénk, miután Ramos zuhanyozni megy idő előtt. (Höhh, a véleményterrorral dolgozóknak kikacsintás ez a Ramos-os félmondat.)

Belül a Varane-Ramos kettős pont olyan biztos, mint Casemiro és Benzema középen és elől. Zidane megpörgetheti a többi posztot: Mendy/Marcelo, Kroos/Modric/Valverde, Bale/Rodrygo/Vinicius. Lehetne érveket pro és kontra felhozni mindegyik játékos neve mellé, de annyira felesleges, ismerve Zidane nem ismert kiválasztási metodikáját. 😉

Éves bérlet az első sorba.

Az elmúlt 5, egymás elleni meccsünkön igazságosan osztoztak a győzelmek számában a csapatok és még egy döntetlennek is jutott hely (idén ősszel). Érdekes, hogy az elmúlt két meccset hiába a Bernabeuban játszottuk, mi a Betis pályáján tudtunk legutóbb nyerni. Tehát egyrészt lenne miért „bosszút állni”, másrészt kérem a hagyományokat folytatni.


Akikre érdemes figyelni

A Betisben azért nagyon jó spílerek játszanak, ezért is érthetetlen ez a rossz és kiegyensúlyozatlan szereplés részükről.

Csak felsorolás szintjén: Fekír, Canales, Joaquín (aki a maga 128 évével is a második 8 találatával a házi góllövő veresenyben), Lo Celso, Aléna (a Barcából), Bartra, William Carvalho (jelenleg sérült), és a már említett Loren Morón.

Akikre érdemes figyelni: Fekír, mint a csapat legkreatívabb tagja, aki jeleskedik a gólpasszokban és képes maga is befejezni a támadásokat. Emerson, a jobbhátvéd, aki Fekírrel együtt vezeti a házi táblázatot a gólpasszok terén. Canales, mert az átok és mert ő is osztogatja a gólpasszokat. Aléna, mert a Barcából jött.

Szívesen játszanak fluid rendszert, 4141-es felállásból bármikor 451/433-ra tudnak váltani. Zidane alapvetően jól tud meccselni az ilyen, nem túl mélyen,nem túl szigorúan védekező csapatok ellen. Legyen így ma is!

A Real Madridban elsősorban Isco lenne az, akit ki lehetne emelni, de ő bekamuzta ezt a hátfájást, ugye. Így marad Kroos, Vinicius és Casemiro. Véleményem szerint mindhárman a kezdőben lesznek és jelenlegi formájukban (még akkor is, ha a City ellen Caselele pályafutása egyik legszétszórtabb teljesítményét tolta az arcunkba) ők tudják leginkább megteremteni a különbséget. Bár Vini még mindig képtelen „tiszta” gólt szerezni, de nála egyértelműen igazolható a fejlődés a játék egyéb elemeiben és teljesítménye egyre inkább meghatározó faktor lesz a csapat egészének teljesítményében.


Tippelde

19:30-ig pakoljátok be a tutit a rendszerbe!


A SZERKESZTŐSÉG MINDEN TAGJA NEVÉBEN BOLDOG NŐNAPOT KÍVÁNOK HÖLGY OLVASÓINKNAK!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!