Real Madrid vs Bilbao
Beharangozó La Liga Jose  

Gólgazdag meccs lesz

Miért ne lehetne az? Hiszen minden jel ennek ellenkezőjét vetíti előre. Ha a szerdai meccs előtt senki nem tippelte volna meg a 0-0-át, akkor a mai meccs előtt egy 4, vagy több gólos meccset nehezen lehetne elképzelni, ha csak azt nézzük, hogy a Liga második legkevesebb gólját kapó csapatok (12-12, első az Atletico Madrid 10 góllal) találkozójára kerül sor ma este. A lőtt gólokra rátekintve persze látjuk, hogy míg mi Barca után a második legtöbb gólt lőttük eddig a bajnokságban, addig a Bilbao 19 lőtt góljánál csak 7 csapat tud kevesebbet felmutatni. Szeretném megjegyezni, hogy a házi gólkirályuk Raúl Garcia, akit a világ futballszerető közössége egyöntetűen …………….. (a kipontozott részt szabadon ki kell tölteni). A második Inaki Williams, akit viszont elég sokan kedvelünk, és Iker Munain, akit korábban szívesen láttam volna szélsőként nálunk!

Ha a két csapat elmúlt 5-5 meccsét nézzük meg, akkor azt látjuk, hogy a megszerezhető 15 pontból mi 11, ők 10 pontot kapkodtak össze. Gólarány ezeken a találkozókon: RM – 8 lőtt/3 kapott; AB – 8 lőtt/5 kapott. Csak ezeket a mutatókat figyelve, arra juthatunk, hogy két hasonlóan teljesítő csapat fog ma találkozni a szent gyepen. Tehát jól teszem, ha beemelek valami új elemet, hogy jobb kedvünk legyen, ugye?

Lássuk, ha rátekintünk a La Liga tabellának olyan részére, ahol csak a hazai eredményeket listázzuk ki, akkor mi a Barca mögött a második helyen vagyunk (ők 9 hazai meccs 27 pontjából 25-öt otthon tartottak, mi 8 hazai 24 pontjából 20-at); ha pedig a La Liga idegenbeli tabelláját nézem, akkor a Bilbao a 14. helyen áll, 24 megszerezhető pontból csak nyolcat gyűjtöttek be.

Ha megvizsgáljuk az egymás elleni 5 meccsünket, akkor meglepődünk, hiszen 2 Real Madrid győzelem és 3 döntetlen született. Az 5 meccsen összesen 10 gólt lőttek a csapatok, akkor az meccsenként átlagosan mennyi is???

Ha az egymás ellen a Bernabeuban lejátszott utolsó 5 meccset nézzük meg, akkor már szebb a kép, hiszen 4 győzelem és egy döntetlen az eredménysor, 15 lőtt és 4 kapott góllal a mi részünkről. Ehm… akkor a Bilbao mennyit lőtt és kapott ugyanezeken a meccseken???


A múlt után nézzük a kereteket, lehetséges kezdőket, formációkat.

Gaizka Garitano Bilbaója a legtöbbször a foci reaktív részében érzi jól magát. 4231-es felállásuk is erre utal, ami az egyetlen formációjuk volt eddig a szezonban. Ha a legutolsó meccsüket (CdR, alsóbb osztályú ellenfél) és a barátságos meccseket nem vesszük figyelembe, akkor azt látjuk, hogy domináns labdabirtoklásra nem törekednek (nem volt 60% fölötti mutatójuk), de azt sem szeretik, illetve igyekeznek elkerülni, hogy tartósan labda nélkül kelljen játszaniuk (45%-nál rosszabb adatuk sem nagyon volt). Ez ugye azért érdekes, mert mi, ha komolyan vesszük magunkat, domináns labdatartást szoktunk alkalmazni, és azért is lesz ez érdekes, mert a Bilbao idei legnagyobb eredménye a Barcelona legyőzése az első fordulóból. Akkor a Barca (idény eleji forma ide, Griezmann érkezese oda) 73%-os labdatartással agyonuralta a meccset, de talán érdemes úgy írnom, hogy az első félidőben még csak 62%-ban, a második félidőben 84%-ban (!!!!!)  volt a labda Messiéknél. BRUTÁLIS! Mindezzel együtt összesen 2 kaput eltaláló kísérlete volt a katalánoknak. A meccs végén pedig jött az örökifjú Aretz Aduriz és belőtte a győztes találatot Ser Tégennek. Ters Égennek. Ter Stégennek. A Barca kapusának.

A legvalószínűbb kezdőjük: Simón – Lekue, Yeray, Martínez, Berchiche – San José, Dani García – Williams, López, Ibai – Raúl García

Sérültjeik:  de Marcos, Muniain, Sancet, Córdoba és Aritz Aduriz.

Nálunk Casemiro eltiltásától hangos mindenki. Természetesen a szurkolók joga, hogy kérdőre vonják ZZ döntését Case 4. sárgáját követő időszakát követően (november 2-án kapta), ám a csapatnak és az edzőnek MEG KELL TUDNI OLDANI ezt a kihívást is. A csapatban meg van a potenciál ehhez is.

Néha azt érzem, hogy a szurkolóink NEM MERIK elhinni, hogy a csapat eléggé felkészült, eléggé minőségi. Félnek, hogy délibáb egy-egy jó meccs, egy-egy jó időszak.

Bízzatok a csapatban.

Casemiro nélkül játszottunk a Valencia ellen és ma a Bilbao ellen is. A bajnokságban semmi nem dőlt el, és akkor sem fog, ha ma kikapunk. Három pont lesz a Barcelona előnye decemberben. Azért voltunk már szarabb helyzetben is az elmúlt években, nem?

De kik játszanak ma? Mivel nem lesz idén több meccsünk, nem látom értelmét a komolyabb rotálásnak. Az orvosi stáb és a fizioterapeuták majd megmondják, hogy kinek kell pihenőt adni, de például ha minden rendben van, akkor a védelmi négyest ugyanúgy dobnám fel játszani, mint a Barca ellen. Tibóva mögöttük, ofkórz. A középpálya a lényeges kérdés, de szerintem a Valverde-Modric-Kroos hármas fog emberhátrányos szituációba kerülni itt a Bilbao 4, vagy 5 emberével szemben – papíron. Elől Bale megmutatta szerdán, hogy kiválóan látja el a taktikai utasításokat, de támadásban kell valami több tőle (is). Őt, vagy Iscót fogja választani ZZ, s ha utóbbit, akkor Iscóval ismét a középpályát akarja megerősíteni. Lenne is alapja ennek. Nehogy átrohanjanak rajtunk a kelleténél több kontrával a vendégek. Mert kontrájuk lesz, ezen majd ne lepődjetek meg, de azok számát minimalizálni kell! Ehhez jobb megoldás Isco, mint Bale. S akkor marad 1 szabad hely BigBenz mellett, and it goes to Goes.


A meccs képe… Nem szabad nekik esnünk. Nyugodtan kell játszani, akkor is, ha a 60. percig sem szereztük meg a vezetést. A Bilbao jól védekezik, körülményes lesz betalálni a kapujukba és cserébe szeret kontrázni, ezért nem kell fejetlenül az első időszakban mindent feltenni a gólszerzésre. Ha megszerezzük a vezetést, lassíthatjuk a játékot a labdatartás növelésével, de a 70-75. perc környékén azért érdemes lesz majd Zidane-nak Vinit/Bale-t bedobni, hogy a kitámadó Bilbao ellenében kontrákra is képesek legyünk puszta sebességből.

Ha nem mi szerezzük meg a vezetést… Az igen kínos játékképet vetít előre, de erre is kell reagálni. Idő függvénye, hiszen ha sok van még hátra, nem kell feltétlenül személycserékben gondolkodni, főleg, ha azt látjuk, hogy képesek vagyunk helyzeteket kidolgozni. Ha a meccs utolsó harmadában kerülünk szar helyzetbe (lásd: Valencia), akkor viszont Bale becserélése (távoli lövések, boxon belüli fejesek), Jovic Benzema mellé (!!!) behozatala a célravezető változtatás, de ilyen esetekben (hátrány + jól és mélyen védekező csapat)

Tehát a várható kezdőm: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Mendy – Modric, Valverde, Kroos – Rodrygo, Bale/Isco, Benzema


TIPPELDE! ReAlantos eligazítása alapján 19:30-ig lehet leadni a Zűrlapokat. Ájfonra link itt.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!