La Liga Összefoglaló Raulitás  

Meglepő gála (Real Madrid – Leganes)

A Real Madrid magabiztos játékkal, könnyeden verte a Leganes csapatát. Optimizmusra okot adó jelek, szép gólok, jó játék. Összefoglalunk és válaszolunk a beharangozóban feltett kérdésekre.

A Mérkőzés

A kezdő: Kurta, Dani, Vanae, Capi, Marci, VCK, RodryGoes, Benz, EH. A 7. percben a semmiől szerzett gólt a csapat. Marci beadását Benz adta vissza középre, ezt pedig Rodry térdelte a kapuba, 1-0. 2 perccel később Lega védelmi hiba után Benz adta Kroosnak a labdát, aki valahogy belőtte az ellen kapusának lábai között, 2-0. A 15. percben Benzema lőtt Muslinca mellől, de nem sokkal mellé ment. A 20. percben Benz ezúttal sarokkal tette a német elé, de a vendégkapus bravúrral védte a lapos lövést. Nem sokkal később Varane beadásából ollózta majdnem be a francia. Mármint Benzema.

Újabb egy perc, és Hazard harcol ki büntetőt Case passza után. A kapus szörnyen rosszul jött ki, de Ramos büntetője rosszabb volt, így a 11-es kimaradt. De a kapus elmozdult a vonalról a VAR alapján, így sárgát kapott és új büntető következett, amit ezúttal berúgott a kapitány, 3-0. A 28. percben a madridi külcsönjátékos, Óscar verte rá 25-ről, amit a belga óriás bravúrral védett. A 30. percben Rodrygo tette középre a labdát, de Fede csúnyán fölévágta. A 38. percben egy nagyon szép Carvajal-Benz 1-1 után a francia lövését védte Soriano.

A második félidő aránylag eseménytelenül indult. A 62. percben Lukita jött Toni helyére. A 66. percben Benzema kapott nagyszerű labdát, és a 16-oson kívülről a kapufára lőtt. A 68. percben Marci vette el Muslincától a labdát, majd Lukitának adta, akit felrúgtak, 11-es. Benzema magabiztosan belőtte, 4-0. A gól után ZZ behozta a másik Lukát: Benzema helyett jött Jovic. A 74. percben fejelt egy nagyon szép lesgólt a szerb, mely után Fede helyett jött Isco. 79.: Hazard és Varane szerencsétlenkedett el egy 100%-os ziccert. A 82. percben Marci lőtt el nagyon jól egy pörgő labdát pattanás után, de a kapus bravúrral védett. És a 91. percben végre megszerezte az első gólját Jovic. Carvajal beadását fejelte a felső sarokba, 5-0. És ez is lett a vége, nyert a Real.

1 gól, 2 gólpassz

Zidane és a kérdőjelek

Mit tervez a tökutolsó Leganes ellen a mester? –  Letámadás, mozgás és sokkal aktívabb játék a pályán.

A Galata elleni győzelem mennyi hitet szított a csapatban kedvenc kopaszuk felé? Ez ma sajnos nem derült ki. De a csapat mindenképp csapatabbnak tűnt.

A vezetőség milyen jelzéseket küld a franciának? – Adjuk el Balet, legalábbis ebben bízom.

Sikerül-e koncentrációra bírni a csapatot? – Igen, határozottan. Főleg a meccs kezdése volt feltűnően koncentráltabb, mint amit eddig megszokhattunk idén.

Meddig ragaszkodik az unalomig ismert „taktikához” és felálláshoz Zidane? – Igen, semmi meglepő, bár azért több begyakoroltnak tűnő elem és mozgás volt megfigyelhető a csapatnál, mint eddig.

Alkalmas-e ténylegesen a keret bármiféle variációra? – Lehet. Hazard és Rodrygo sok mozgása pozitív, ahogy Isco játéka és Jovic első tétmeccsen szerzett gólja is.

Hány 126%-os helyzet kell egy Real Madrid gólhoz? – 1,2

A csapat és a kérdőjelek

Kurta formája végre megjön? – Néhány alkalommal kellett valamit csinálnia, de akkor jól és magabiztosan oldotta meg a feladatát.

Feldobja-e Hazardot, hogy az asszony Madridot is összeszülte? – Igen, látszik, hogy kezd összeszokni a társakkal, és kezd megjönni az önbizalma. A gólok is jönnek majd előbb-utóbb.

Meddig kell Marci nyomorgását néznünk a bal oldalon? – Még sokáig

Militao kap végre játékperceket? – Miért is kapna?

Mennyire aktívan áruljuk Iscot és Jamest? – Balet biztos aktívabban.

Meddig sérült Bale? – Igen.

Fog-e Jovic valaha gólt lőni, vagy legalább normális instrukciókat kapni? – Igen, és igen a játéka alapján. Bár az biztos, hogy sokat segített, hogy a posztjára állt be.

Benzema tényleg sérült? – Nem, de ha az lenne, akkor is játszana.

Ki fog kezdeni a jobb szélen? És miért Lucas Vasquez? – Ennek örülök a legobban, hogy nem ő kezdett, és még csak nem is játszott. Rodrygo végtelenül tehetséges, neki játszani kell. Ma is nagyon hasznos és jó volt.

Mennyire volt boldog Kázmér és Kroos a pihenő miatt? – Mint a kakas, aki meglátta, hogy Jimmy dőlt el a durranás után és nem ő.

Mikor ad már valaki egy ruhadarabot Brahimnak, hogy felszabadítsa a rabszolgaságából? – Télen, bár elvileg nem ad senkit a Real.

Kérdések az ellenfélről

Hány gólt fog lőni a Madridból kölcsönadott Óscar? – 0, de közel volt.

Hányszor szivatja halálra a védelmet az eddig 5 gólt szerző támadósor? – 0, teljesen más ligában játszott a Leganes, mint a Real.

Miért ma lesz élete formájában a kapus? – Élete negatív formája is számít? Sokat védett, de nem egy gólban benne volt.

Ki tudja helyesen leírnia sérült Szima… Symas… Symanw… nevét? –

Mennyire lesz rossz a bíró az este 9-kor kezdődő meccsen? – Hát, nem vészesen. Igazából nem volt komoly hibája, jár a buksisimi.

Hány perc után némítja le Raulitás a Spíler kettőt? – 19

Hala Madrid? Hala Madrid!

Összegzés

Ebből a meccsből nem érdemes messzemenő tanulságokat levonni, azonban örülni kell a látottaknak, mert rég volt erre alkalmunk. A csapatnak erőt és motivációt kell merítenie ebből a győzelemből. Jovic és Isco személyében új opciók nyílhatnak a csapatban és a taktikában egyaránt, és Hazard is elkezdheti törleszteni a vételárát. A folytatás nemsokára érkezik, hétvégén a Betis ellen. Hala Madrid!

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!