Levante - Real Madrid beharangozó nyitókép
Beharangozó La Liga ReAlantos  

Fél szemmel már szerdára pillantva…

A kupa-visszavágó árnyékában bajnoki meccset rendeznek vasárnap este Valenciában, ahol a kisebbik helyi csapattal, a Levantéval néznek farkasszemet kedvenceink. Beharangozunk.

A múlt heti fájó vereséggel mindenki elkönyvelte, hogy a Real Madrid újfent lemondhat a bajnoki címről. (Zárójelben jegyezném meg, a Girona lassan az lesz nekünk, mint a Barcának a Sociedad…)  Miközben a katalánoknál lényegében Messi egy személyben cipeli azt a bizonyos szekeret, addig nálunk talán egyre inkább előtűnik a csapatjáték. Az a csapatjáték, amit Ronaldo ittléte alatt folyton hiányoltunk. Ironikus, hogy most meg egy sztár jelenlétét hiányoljuk a támadóharmadból, de a szurkoló ugyebár sosem lehet elégedett… 🙂

Ha már a szurkolók… Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy milyen célokat tűztünk ki a szezon elején kedvenceinknek. Zidane és Ronaldo távozása után ugyanis szinte egyöntetűen az volt a vélemény, hogy a kupák megszerzése nem lehet a cél, ennél hosszabb távú stratégia és egy stabil csapatjáték elsajátítása a megfelelő irány. Egy-két serleg persze csak hab lenne a tortán.

Ezzel szemben most ott tartunk, hogy felháborodva habzik a Real-drukkerek jelentős többségének szája, amiért megint kiengedtük a bajnoki aranyat a kezünkből (ami ráadásul így nem is igaz, még ha én is kevés esélyt látok a trófea megszerzésére). Persze, az őszi Clásico óta annyit javult a teljesítmény, hogy ezzel arányosan az elvárásaink is megnőttek. De javaslom mindenkinek, hogy a szezon végén majd a korábbi elvárások szerint mérlegeljen.

Térjünk most át a mérkőzésre, azon belül pedig először is soron következő ellenfelünkre!

Levante

Levante - Real Madrid beharangozó Levante

A csapat a 12. helyen áll a bajnokságban, tehát stabil középcsapatnak titulálhatók. Paco López edző tavaly március óta áll a csapat élén, szóval az egész ide szezon az övé, a csapat mégis igen szeszélyes: a kupában hazai pályán sikerült legyőzniük a (tartalékos) Barcát, a legutóbbi fordulóban lőttek egy négyest a Celtának, és az Atlético is csak egy büntetővel tudott felülkerekedni rajtuk, viszont a szintén igencsak hullámzó Sevillától sikerült egy ötöst benyelniük, és a Vallecano ellen elszenvedett vereségre sem lehetnek túl büszkék. Amennyiben nagy változás nem történik, nem kell tartaniuk sem a kieséstől, sem pedig az európai kupaindulás által okozott édes tehertől.

Akikre érdemes figyelni: a két házi gólkirály, Roger és Morales, az Újpestről igazolt Bardhi, valamint a tőlünk kölcsönben játszó Borja Mayoral.

Ami pedig minket illet…

Real Madrid

Levante - Real Madrid beharangozó Real training

Meccskeret ugyan még nincs, de várhatóan Llorente az, aki sérülés miatt fog kimaradni, Ramos pedig ugye eltiltott lesz. Isco kétséges a hátsérülése okán… na jó, csak vicceltem, nem kétséges.

Ezzel együtt is úgy gondolom, hogy a legnagyobb kérdés ugyanaz, mint az elmúlt meccseken. Azaz, hogy a Vazquez, Bale, Vinicius, Asensio négyesből melyik kettő kerül a kezdőbe? Vagy tán nem kettő? Erre választ adhattok a Tippeldében.

Tekintve, hogy a következő három meccsünket a Barca és az Ajax ellen játsszuk, gyanítom, hogy némileg tartalékos kezdővel számolhatunk. Örülnék, ha a középpályán nem a CKM virítana például…

Egyetlen dologban reménykedem: velünk ellentétben a játékosaink fejben ne a szerdai összecsapáson járjanak.

És persze ne feledkezzünk meg a mai ünnepeltről sem: Casemiro 27 lett, ünnepelje egy holnapi győzelemmel!

Levante - Real Madrid beharangozó Case
Tank, 27 éves, fém borítás, alig futott – nem eladó

A találkozót a Spíler 2 közvetíti, kezdés 20:45-kor.

Tippelde (19:15-ig, link):

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!