Beharangozó Jose  

Ideje cserélni (Real Madrid – Girona)

Hittétek volna? Pedig megtörtént. A tavasz és a BL illata beindította a srácok fejében a gondolatokat, Pintus a lábakat, a srácok a szurkolókat. Vasárnap délben, szurkolók számára kellemetlen időpontban folytathatjuk a sikeres tavaszi hadjáratot a Girona ellen. Izgalmas lesz a Tippelde. 

szabadesés

A Girona az elmúlt 5 bajnokin 1 pontot, az elmúlt 10 bajnokin 4 pontot szerzett, de egyetlen győzelmet sem aratott. A legrosszabb formában lévő első osztályú katalán csapat.  Az 5 mögöttünk hagyott fordulóban 3 gólt lőttek, kaptak cserébe 11-et.

Úgy tűnik, a Guardiola-féle know-how nem vert gyökeret aktuális ellenfelünknél eddig. A marketing viszont magas színvonalon pörög: a Girona közösségi csatornái a fent említett pocsék sorozat alatt és ellenére is csupa pozitív tartalommal, webshopos ajánlattal van tele. Kicsit más téma, de ahogy a Beharanghoz szedem össze az információkat, belém hasít az érzés, hogy napjaink focijához hozzá tartozó üzleti-közösségi jelenlét mennyire figyelmen kívül hagyja az egyes csapatok pályán mutatott teljesítményét. Biztos megéri, tuti kiszámolták, megmérték, modellezték, tanulmányozták, hogy egy rosszabb időszak esetén is inkább ennek kell lenni. Amikor az őszi szezonban mi voltunk vállalhatatlan formában, engem bosszantott a Klub közösségi csatornáin érkező „happy” életérzés. Gondolom, ezzel nem vagyok egyedül, de mivel minden csapat minden közösségi oldalán minden mindig pozitív, így azt is igaznak tartom, hogy még ha nem is vagyok ezzel egyedül, összességében mégis kevesebben vagyunk.

De vissza az ellenfélre. Itt a meccskeretük:

Pár játékost mindenki ismer innen…

Kire kell figyelni? Stuani. Bár sérülésből tér vissza, de csapata legjobbja ebben a szezonban 12 góljával.

Még mire, kire kell figyelni? Háööö… Amikor a CdR-ben az első meccsünket játszottuk egymás ellen, akkor abban  a Beharangban azt írtam, hogy „Vendégeink kiváló formának örvendenek, hiszen 2018. december 5-én nyertek utoljára mérkőzést.” és ez azóta is helytálló.

A Girona akkor mélyen védekezett, 451-es vonalakkal és kontrákra gyúrt. Egy, illetve az első ilyenből találtak is egy gólt, de sem ezen a meccsen,  sem a visszavágón nem volt igazán komoly ellenfél a katalán csapat. Sőt, meglepő volt, hogy nem tudtak mit kezdeni a labdával, ha tartósan birtokolták azt.

A visszavágón már egy olyan attitűddel léptek pályára, ami a vert helyzetben lévők sajátja: támadtak, agresszívak voltak, mert csak nyerhettek, veszíteni nem volt már mit, hiszen kiesésre álltak. Elszántságukat nem kísérte siker, hiszen hazai pályán is vereséget szenvedtek ellenünk.

Tehát itt van két meccs ellenük, mindkettőn más hozzáállással játszottak, de ettől függetlenül egyiken sem voltak kellően jók ahhoz, hogy megnehezítsék a dolgunkat.

Real „Progresszív” Madrid

Amióta kivertük őket a Kupából, süt ránk a Nap. Jó érzés, egyértelmű.

Zwei kezdő a képen? Mármint Ceballos és Carvajal?

Most az a kérdés, hogy képes-e a kispadunk hozni ezt a bajnokit, mert Solari alapkezdője lassan csapágyasra lesz járatva. Sajnos rossz hír, hogy Mariano és Varane játéka kérdéses. Most szombat késő délután van, jelenleg nincs elérhető meccskeret, a rendelkezésre álló információk alapján pedig csak annyit lehet tudni, hogy a pénteki edzésen nem vettek részt.

Eddig csak annyi volt biztos, hogy Modric kihagyja sárgák miatt a meccset – most leshetjük a híreket, hogy meg lesz-e az esély Ramosnak és Karimnak is a lazy sunday-ra. Megérdemelnék és hosszú távon is sokat nyerne a csapat ezzel.

Karim a szezon 38 meccséből 37 alkalommal a kezdőben kapott helyet, 2992 perc van a lábaiban. Nála csak egy játékosunknak van több, egészen pontosan 3122 perc. Ez a játékos Ramos.

Tehát a Tippelde kitöltése előtt sasoljátok a híreket, mert akár egy nagyon érdekes kezdő is bizalmat kaphat Solaritól.

Hola chico! Joga bonito… Ja, Bale ezt nem érti. Akkor: Hola chica!

Tibó, Carvajal, Nacho,  Varane,  Marcelo, Llorente, Kroos, Ceballos, Bale, Asensio, Lucas.

Navas, Odri, Nacho, Ramos, Reguilón, Casemiro, Llorente, Ceballos, Bale, Benzema, Vinicius.

Vagy ezek bármilyen variációja. Isco? Nope.

How many kezdő van a képen?

Solari agyondicsérte a Gironát a sajtótájékoztatón és csak bízhatunk benne, hogy minden játékos úgy fogja gondolni, ahogy az edző is: az első pillanattól a meccs kontrollálását kell elérni, nem szabad hagyni, hogy nem várt dolgok történjenek. Gondolom, ez két bekapott kontrát jelent, mert hogy egy kapott gólunk lesz, az tudományos tény.

váratlan

Ha Solari komoly mennyiségű változtatást hoz meg a kezdőt illetően, akkor előfordulhat, hogy dadogni fog a játékunk. Az utóbbi meccseken egybegyúrta az alapkezdőt, ez is az egyik oka a formajavulásnak. Ha csak 1-2 változás van a mezőnyjátékosoknál, azt elbírja a rendszer. De láttuk már sokszor, hogy mi történik, ha ennél jóval több „új” van a kezdőben.

Ha valami váratlan irányba terelheti a meccset, az ez az eset lesz. A diszharmónia a mieink között.

Ja, meg a spanyol sprorik  a VAR használatával. Vagy nem használatával. De ezt a káoszt szerintem minden spanyol csapat beleszámolja az egyenletbe.

Tippelésre fel – 10:45-ig van idő!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!