La Liga Összefoglaló Raulitás  

Jobbak voltunk, mint a bíró (Espanyol – Real Madrid összefoglaló)

Könnyűnek tűnő, ám a vége felé megnehezülő győzelmet aratott a Real Madrid az Espanyol ellen. Benzema és Modric újabb nagyszerű teljesítménnyel segítette győzelemhez Solari csapatát. Nézzük mi is történt a meccsen!

Első félidő

Solari Madridja a várt kezdővel futott pályára: Kurta, Carvajal, Varane, Ramos, Regu, CKM, Vasquez, BigB és Vini. A negyedik perc elején Lukita indult meg, és 25 méteren keresztül nem lépett ki rá senki, majd a 11- pont környékéről rálőtte. Ezt még Hókuszpók védte, de a kipattanót Mr. Merevujj beverte, 0-1. A hetedik percben a beharangozóban említett Espanyol nevelésű Róka kapott sárgát. A gól után is intenzíven és felszabadultan támadott a királyi csapat. Azonban ez a 15. percig nem manifesztálódott kapura lövésben. Ekkor Kroos lövése pattant le a védőről. A szögletből Ramos fejelte a hosszúba, magas ívvel a pettyest, Lopez esélytelenül vetődött érte, 0-2.

A 24. percben Leo Baptistao lőtt erősen éles szögből, amit Kurta tolt szögletre. A szögletből egy kisebb kavarodás után ugyanő bombázta a belga fölött a kapuba, 1-2. A 33. percben Sergio Garcia forgácsolta szét a Capi lábát egy sárga ellenében. A 44. percben Lucas beadásából fejelt mellé Benzema. A hosszabbításban Benzema indult meg a szélről, majd egy Vinivel folytatott egyérintő után a hosszú alsó sarokba tekert a francia, 1-3. És ennyi is volt az első félidő. Pörgős, tempós 45 perc, nem vészesen sok helyzettel.

Második félidő

A második félidő ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt: támadó Real, jó tempó. Az egyetlen változás, hogy Ramos nem folytatta a meccset a szünet után, Garcia rúgásának hála. Az 52. percben Benzema zseniális passzt adott Carvajalnak, aki egy megye 2-es megoldással gurított középre ígéretes helyzetben. 5 perccel később ismét a francia adott zseniális passzt, ezúttal Lukitának, a horvát lövését azonban Lopez védte bravúrral. 2 perccel később Modric viszonozta a passzt, azoban a 9-es eltörte a labdát. De ez mindegy is, hiszen az asszisztens tévesen lest jelzett. A 64. percben aztán ifjabb Vinicius helyett visszatért egyetlen pacink a pályára.

2 perc múlva egy kavarodás után Modric passzából a frissen beszállt Ló hozta magát helyzetbe, és verte az Espanyol kapujába századik madridi gólját, 1-4. A 70. percben ismét Benzema adott egy nagyszerű passzt, ezúttal Carvajalnak, de a spanyol lövését is védte Lopez. A 72. percben Piatti sarka akadt bele a mögötte futó Varaneba, ami a sasszemű spori szerint pirosat ért. Azt, hogy ez miért piros, és hogy a bíró miért nem nézte vissza, azóta sem értem. 1 perc múlva a védelembe visszalépő Kázmér és Kurta rossz kommunikációja miatt kaptunk majdnem egy gólt, de a brazil mentett a vonalon. A 75. percben Marci állt be Luka helyére. Ezzel Regu húzódott be középre, Kázmér és Marci pedig visszatért megszokott helyére. A 81. percben egy ismét tévesen beintett Espanyol les után lőtt nagy gólt Rosales, 2-4. A sporik egymás teljesítményét próbálják alulmúlni ezen a meccsen, zavaróan nagy sikerrel. A 87. percben egy kontrából veszélyeztethetett volna Lucas, de inkább eltörte a labdát helyette. Még 1-2 sárga a végére a sporitól, és ennyi is volt a mérkőzés.

A csapat

Folytatódott a látványos, kombinatív játék, ami az elmúlt meccseken jellemezte a csapatot. A Madrid presszingje helyenként működött, de érezhetően nem ez volt ma a játék fókuszában. A – szvsz – jogtalan kiállítás után a csapat lendülete és védekezése is megtört, de komolyabb veszélybe nem került a végeredmény. A támadójátékot továbbra is öröm nézni. A játékosoknak végre van tüdeje futni – köszönjük Pintus mester munkáját innen is – és kedve is focizni.

Egyéni teljesítmények

Kurta a bekapott Espanyol gólokról nem tehetett, a többi feladatát azonban jól elvégezte. Carvajal hátul jó munkát végzett, de fejben még mindig nincs teljesen a pályán. Több helyzetben is rossz megoldást választott, vagy technikailag rosszul oldotta meg a lehetőséget. Ramos ismét nagyszerű meccset hozott, kár a sérülésért. Varane is jól játszott igazából, az erősen véleményes pirost leszámítva. Nem lepődnék meg, ha utólag eltörölnék a lapot. Regu ismét hozta a megszokott stabil játékát, de ezúttal nem volt meg benne az extra. Krooson látszik a kihagyás, még akadozott néha a szoftver, de azért pár nagyszerű labdaátvétellel jelezte, hogy már majdnem kész az update. Kázmér magához képest többször jól fedezte a labdát, de kecsessége és technikája még mindig egy vemhes alpakka szintjén mozog. Modric varázslata továbbra is tart, nem kis mértékben az ő formajavulásának köszönhető az elmúlt meccsek remek játéka. Lucas ma többet használt, mint ártott, és ezért önmagában jár a pacsi neki. Vini szintén hozta a szokásos dinamizmust, ösztönös zsenit, a játék élvezetét és persze az asszisztot. Ronaldinhohoz hasonló örömöt látni az arcán, amikor hagyják focizni. Csak így tovább kisember!

Alpakka

A meccs embere azonban nálam mindenképp Benzema. Fantasztikus passzokkal találta meg társait, lőtt egy szemfüles és egy zseniális gólt, és tulajdonképpen mindenhol ott volt. Visszalépett labdákért, labdát szerzett, presszingelt, területeket nyitott és fazont szabott a csapatnak. Mindezt ráadásul törött kézzel, és olyan energiával, amivel még nem láttam őt focizni az elmúlt 10 évben. Ez a Benzema tényleg a világ legjobb csatárai közé tartozik.

A jövő

Csütörtök este minden bizonnyal egy tartalékosabb csapattal várjuk a Girona elleni kupavisszavágót. 1-2 szerzett gól elég lehet a továbbjutáshoz azon a meccsen, így lehet pihenőt adni a csapágyasra járatott játékosoknak, főleg a sérültek visszatérése után. Hala Madrid!

Összefoglaló:

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!