Ahogy Zidane nyilatkozta, a tegnapi tökéletes teljesítménnyel és 6-0-s sikerrel visszatértünk a helyes ösvényre. Na, persze több tényező árulkodik az ellenfél, illetve az összecsapás minőségéről, nehézségéről. Kezdve mondjuk az végeredménnyel, ami 1978 óta a legnagyobb idegenbeli győzelemünk a BL, illetve elődje történelmében. Akkor a Progrés Niedercom csapatát múltuk felül 0-7-ra. Lejjebb látható, hogy akkor kik találtak a hálóba, most viszont Ronaldo és Benzema duplája mellett, Nacho és Modric is beköszönt a nem túl acélos ciprusi ellenfélnek. Így aztán tényleg azt lehet mondani, hogy önbizalomnövelő sikernek könyvelhető el, de semmi többnek. Összefoglaló következik. 

 

Nem tudom, hogy tudtátok-e, de a Real Madrid mindeddig még nem szerzett a BL-ben idegenben az első 45 perc folyamán négy gólt. Most azonban megtörte ezt, és a félidőt jelző sípszó pillanatában már 0-4 állt az eredményjelző táblán. Ez előre is vetíti az első játékrészt, ami drasztikus Real Madrid fölénnyel zajlott le. Ugyanakkor azt is hozzá kell tennem, hogy kissé meddő fölény volt ez, mivel nem túlságosan csipkedték magukat a habfehér alakulat tagjai, de nem is voltak rákényszerítve. Így lagymatag meccs képe rajzolódott ki számomra. Az elején egy kontraszerű akciót vihetett végig a vendég gárda, és Benzema beadását Ronaldo lőhette kapura, a hálóőr védett, de kiejtette a labdát és védőjével ütközve próbált a labda után kapni. A szituációt természetesen 1-2 perces ápolás követte. Szerencsére tudta folytatni a játékot Nauzet Perez, legalábbis egy rövid időre, mert aztán ismét ápolást kért. Viszont nem adta fel, visszaállt és végigvédte a találkozót. Bár nem volt sok köszönet benne, de az is lehet, hogy még így is élmény lehetett a számára. Hiszen nem mindennap lép pályára az ember a Real Madrid ellen.

Mint mondtam, a Real fölényben játszott, de azért az Apoel sem adta fel teljesen, mivel voltak ígéretesnek bizonyuló próbálkozásai. Ezt támasztja alá a statisztika is.

A teljes meccs statjai

Mégis a Realnak sikerült betalálnia, méghozzá Modric első alkalommal tudott gólt szerezni a 10-es mezében. Nem is akármilyen találat volt, viszonylag távolról lőtte rá, ami ritka alkalom a Realnál, hogy ily módon találunk be.

 

A játék pedig nem változott, hasonló mederben csordogált tovább. Azt azért felírtam magamnak, hogy Sallai egészen bátran játszott, de a Real dominanciája érvényesült. A 34. percben 37:63 volt a labdabirtoklás aránya, ami már-már Guardiola-i szint (but we had possession…). Ennek ellenére nem kellett lerágni a körmünket. Azonban úgy látszott, a 39. percig bírták a hazaiak, mivel durván 6 perc alatt 3 gólt is benyeltek. Először Benzema törte meg végre az átkát, és ennek annyira megörült, hogy Nacho gólja után, de még a félidő vége előtt ismét beköszönt. Mindezzel pedig alaposan megnehezítette a vezetőség dolgát, hiszen nehéz lesz ilyen teljesítmény után lecserélni a franciát az Inter csillagára, Icardira. 😀 (Aki lemaradt volna: a Marca tegnap lehozta, hogy a nyáron Icardi válthatja Benzemát.)

A második játékrész úgy kezdődött ahogy az első zárult, azaz góllal. Csakhogy ezúttal Cristiano Ronaldo tudott eredményes lenni, sőt alig pár perccel később megint, ezzel be is állítva a 0-6-os végeredményt. A portugál pedig örülhetett, mert egy újabb miniversenyben előzte le Messit, hiszen 98 góllal már eggyel többje van – mint argentin vetélytársának -, amit egy csapat színeiben szerzett a BL keretein belül. Valamint az még lemaradt Benzema második góljánál, hogy az asszisztot Ronaldo jegyezte, amivel már 27-nél jár az elmúlt 10 szezon alatt. Ezzel pedig a legtöbbje van a BL-ben.

A fölényt látva mesterünk gyorsan el is lőtte a cserelehetőségeit, hogy pihenjen pár játékos, illetve több lehetőséghez jussanak azok, akik eddig kevésbé tudtak. Itt jegyezném meg, hogy totál nem értettem, miért nem kezdhetett Ceballos vagy Llorente, de Vallejót is hiányoltam a kezdőből. Mondjuk utóbbi egyáltalán nem kapott esélyt. Na, de a cserék… Az 58. percben rögtön kettős cserét hajtottunk végre, Theo váltotta Marcelót, illetve Ceballos a német alibi királyt. Végül a 64. minutumban Mayoral érkezett a nagy estét záró Benzema helyére. Csak remélni tudom, hogy ez a két gól megadta azt a löketet, amivel a bajnokságban, vagy esetleg jegyezhető ellenfelekkel szemben is eredményes tud lenni a francia csatárunk. Bár ugyanez lehet igaz CR-re is, mert neki is van lemaradása, bár ha csak a 2017-es naptári évet nézzük, és azon belül is csak a BL-t, akkor tiszteletet követelő gólszámmal rendelkezik.

Úgy néz ki, minden rendben… Ronaldo egymaga leveri a Barcát

Innentől kezdve meg leírhatnám, hogy voltak hazai helyzetecskék még, és persze Real oldalon is akadt próbálkozás, de igazán érdemi dolog nem történt, úgyhogy nem is húznám sokkal tovább. Őszintén szólva a végére be is aludtam és csak a stúdióbeszélgetésre ébredtem fel. Azt azonban sikerült kiderítenem, hogy Carvajal elintézte, hogy a végén beszedett sárgával kihagyja a következő, azaz a Dortmund elleni mérkőzést. Sőt, az is kiderült, hogy a Sevilla nagyot mentett, amiből pedig egyenesen következik, hogy Klopp 7-szer találkozott már a spanyol csapattal, mint edző, és ebből egyszer sem sikerült győzelemre vezetnie az aktuális együttesét. Három vereség és a tegnapival már 4 döntetlen. Lehet mumust szimatolok.

Vissza a Realra: a győzelemmel és a Spurs sikerével egyrészt bebiztosított lett a továbbjutás, ami már azt jelenti, hogy 22 alkalomból 22-szer kvalifikálta magát a Real Madrid a BL egyenes kieséses szakaszába. Másrészt az is biztossá vált, hogy második helyen fogunk továbbmenni, azaz a 16 között egy csoportgyőztessel lesz dolgunk. Meglátjuk, ki lesz, de a bajnoksággal ellentétben a BL még továbbra is releváns sorozat lehet a szezon során. Folytatás pedig szombaton következik, a Malaga ellen.

Zizou

View Comments

Share
Published by
Zizou

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago