Categories: BeharangozóLa Liga

Vereség esetén repül az edző

Kisebb(?) hullámvölgyben a csapat, ezt most már kijelenthetjük. Ki ellen lehetne könnyebben megszakítani ezt a sorozatot, mint egy másik hasonló helyzetben lévő gárda ellen? Beharangozunk!

Real Madrid – Las Palmas spanyol bajnoki mérkőzés a bajnokság 11. fordulójában. Mindkét csapat igen kellemetlen helyzetben van. Míg a Real a folyamatos győzelmi kényszer alatt megroppanni látszik, ezáltal tíz forduló alatt 8 pontos előnyt adott a Barcelonának, és az egy meccsel többet játszó Valencia is hét ponttal megy a királyiak előtt, addig a kanári-szigetiek az említett tíz forduló alatt mindössze 6 pontot gyűjtöttek, és jelenleg kieső helyen állnak.

Pedig nem indultak rosszul, a jelenlegi hat pont már a negyedik fordulóban megvolt nekik, ez azonban azt is jelenti ugye, hogy az azóta lejátszott hat meccsen nem sikerült pontot szerezniük. Ezzel jelenleg ők a spanyol bajnokság legrosszabb formában lévő csapata. Azaz ha őket sem sikerül legyőznie a Real Madrid fiainak, akkor bizony tényleg válság van a főváros fehér felén.

A címben említett edzőbuktatás szerencsére nem Madridban esedékes, jelenleg véleményem szerint ugyanis mindenképp meg kell adni a bizalmat Zidane-nak minimum a szezon végéig. Ezt persze esetlegesen felülírhatja egy korai BL-búcsú, vagy a BL-indulást jelentő helyekről való lemaradás, de ne kongassuk előre a vészharangokat, hanem szurkoljunk, hogy a tendencia módosulni fog.

Szóval az a bizonyos edzőbuktatás: a kanárik edzője, Pako Ayestarán igencsak nyugtalan lehet mostanában. Ahogy Lali Galóca, azaz a La Liga Loca is jelentette:

Szóval arrafelé sem túlságosan rózsás a helyzet. Ha hozzávesszük, hogy a Real Madridtól kéne pontot csenni idegenben, hogy megtarthassa az állását, akkor nem adnék neki túl sok esélyt arra, hogy sokáig ül még azon a padon.

Az itt látható úriember egyébként (csak hogy valami madridi vonatkozás is legyen) öt különböző csapatnál is segédedzője volt egy bizonyos Rafa Beníteznek

Persze ehhez kell az, hogy a mi fiaink egy minimális teljesítményt azért letegyenek az asztalra. A Girona elleni meccs előtt leírtakat továbbra is tartom: az a bizonyos három pont (gólínség, védelmi hibák, támadásépítés) szerintem mindenképp fejlesztést, javítást igényel. Ha bővebben érdekel: https://madridimerengues.hu/2017/10/28/futballmeccs-a-politika-arnyekaban

Hogy azért valami kevésbé borús is elhangozzék: Bale már labdás edzéseket végzett, és minden bizonnyal nevezve lesz a meccsre. Az eredmenyek.com szerint csak és kizárólag Kovacic játéka kizárt, mellette Navas, Carvajal, Varane és ifj. Zidane esélyes rá, hogy nem lesz nevezve. Azt persze döntse el mindenki maga, hogy örül-e Bale visszatérésének, de most minden új impulzusra szüksége lehet a csapatnak.

Mire kell készülnünk az ellenféltől?

Szinte biztos, hogy 4-2-3-1-es hadrendben vonulnak majd ki, az eddigi meccseiken 2-3 kivétellel mindig így tették, a kevés kivételkor pedig 4-3-3-ban. Míg az utóbbi egy inkább labdabirtoklásra épülő játékot sejtet, addig az előbbi tipikusan kontrajátékra utal, és egy Real Madrid szintű csapat ellen én inkább az előbbit várnám. Főleg, ha azt nézzük, hogy a Real is labdabirtoklásra épít, főként a középpályáján (hogy ne legyek elfogultsággal vádolva: a Barcelona, az Atlético és a Sevilla ellen is a szokásos 4-2-3-1-gyel álltak ki).

Harmadik szezonjukat kezdték idén az első osztályban, így már jó pár olyan játékos van a keretükben, aki jelentős első osztályú rutinnal rendelkezik. A teljesség igénye nélkül néhány játékos, akikre érdemes lehet figyelni: Vitolo, Aquilani, Lemos, Remy.

Vitolo ugye az Atlético kölcsönjátékosa, aki körül átigazolási botrány is van, hiszen a Sevilla elvileg hosszabbított vele korábban, amit a játékos nem bonthatott volna fel egyoldalúan.

Egy kölcsönjátékostól ez szerintem igen teátrális…

Aquilani neve a Romából, Liverpoolból, illetve az olasz válogatottból lehet ismerős, de ő túl van már karrierje csúcsán. Viszont nagyon fontos láncszeme a taktikának, hiszen a double pivot-ban ő a mélységi irányító feladatkörét látja el, szóval, ha úgy tetszik, ő a kanárik Xabi Alonsója. Érdekesség, hogy anno a Liverpool pont Rőtszakáll utódjának szánta őt.

Az uruguayi Lemos az egyik legígéretesebb védőtehetség, és nem csak Spanyolországban. Olyan klubok próbálták korábban megvásárolni, mint a Barcelona, vagy az Everton. Tavaly érkezett Oroszországból, a Rubin csapatától, és hamar stabil alapember lett a még mindig csak 21 éves, a középpálya védekező szekciójában is bevethető játékos. Állítólag azért nem ment a Barcelonához, mert nem akart negyedik számú középhátvéd lenni. Inkább a kanáriknál maradt, és lett stabil kezdő, hogy fejlődhessen.

Amikor két kőkemény védő egymásra talál

Remy pedig idén érkezett a Chelsea csapatától, ahol nem sikerült beváltania a hozzá fűzött reményeket, de legalábbis nem sikerült beverekednie magát a kezdőcsapatba.

Megemlítettem volna még Jonathan Vierát, aki az első számú támadó középpályás a csapatban, azonban ő sérülés miatt szinte biztosan nem tud ott lenni a pályán. Hasonló okok miatt hiányzik majd valószínűleg az egykori Barca-csodagyerek Halilovic és a feljebb már verekedő Tannane is.

A hiányzók és a nem túl veretes forma ellenére sem szabad félvállról venni a Las Palmast, hiszen például le tudták győzni a Bilbaót is.

Ettől függetlenül a Real hazai pályán lép pályára egy kieső helyen álló csapat ellen, azaz elméletileg kötelező lenne a győzelem. Azonban amikor legutóbb ilyet írtam, akkor bizony csúnyán kikaptak a Gironától. Úgyhogy most már nem merek ilyen óvatlan kijelentést tenni.

De az biztos, mint már korábban is írtam, hogy náluk tökéletesebb ellenfelet keresve sem találhatnánk ahhoz, hogy a csapat kimásszon a gödörből.

Szóval, készítsétek be a megfelelő italt a hűtőbe, a kedvenc rágcsálnivalót a TV elé, és 20:45-kor már a Sport1 képernyőjére tapadjatok, hogy kiszurkoljunk a Real Madridnak egy újabb hazai győzelmet!

És persze a beharangozó végén kötelezően meg kell jelenjen az elmaradhatatlan, csodálatos, tökéletes Tippelde! (Tippelni 19:30-ig lehet!)

 

ReAlantos

View Comments

  • Ha volnátok olyan nedve... kedvesek és ránéznétek a jobb oldali Facebook dobozra. Tudományosak lettünk. :D

    • Mentségemre legyen, hogy fél1kor írtam az e-mailt a szerkesztőségnek :D Azért fogalmaztam úgy mint egy szefos, mert fosfáradt voltam. :D Ezt azért megjegyezném, mielőtt valaki értetlenkedik, vagy anyáz. Sajnos szebben is meg lehetett volna ezt fogalmazni. :(

      Nah megyek megostoroztarom magam:
      https://media.giphy.com/media/ECWZrq4x8wOR2/giphy.gif

  • Fogalmam sincs ki írja az ÖF-et, de én a helyében megnézném, hogy Casemiro és Benzema lecserélése után a csapat sokkal dinamikusabb és gyorsabb focit játszott. Talán lehet ennek köze egymáshoz :))))

    • Casemiro tegnap nem volt rossz. Marmint nem csak a gólja miatt.
      De egy ilyen csapat ellen aki nem tamadja a labdas embert stb. Nem érzem, hogy kell oda szűrni. Llorrente sokkal dinamikusabb előre és oldalra is.
      Benzema pedig néha marha hasznos a támadó harmadban de mellette pedig körülményes es sokszor rosszul dönt.
      Nem véletlenül persze. Nem tud ő szervezni igazán. Ezért utalom mikor hátra járkál. Kis területen egyerintos foci az fekszik neki.

  • Tegnap meccsen láttam ugyan azt a munka morált újra, mint a Barca elleni 2 SZK meccsen.
    Mindenki fel volt huzva, és tekert. (Jo Benzema nem :D) Most éreztem rajtuk újra, hogy kell a gól, bele dögünk akkor is lőni fogunk egyet.
    Ezzel az a baj, hogy nem értem miért kellett eddig várni erre?? Abban bízom hogy most valami bekattant a jó helyre. Újra elő jön az éhség. Már csak CR-nek kellene pár gól.
    Egyébként tegnap jól játszott. Ő is többet mozgott. Latszott hogy nem csak a gólnelkuliseg hanem a győzelem akarása is fursztralja. Ebből a szempontból kurva rosszkor jön szerintem a szünet. Most lehetett volna megjobban feljönni fejben is. Fizikailag rendben a keret a sérültek is lassan rendben lesznek. Rá is fér majd a csapatra.

  • nem gondoltam volna, hogy valaha ilyet mondok de rohadt jól jön a válogatott szünet. szép lassan ideje lenne formába lendülni

    • Én ebben nem vagyok biztos. Lehet hogy most az lett volna jobb, hogy együtt maradjon a csapat, nap mint nap közösen eddzenek, és meccseik legyenek. A tegnapi meccs után valószínűleg kaptak egy kis lendületet, amit tovább tudtak volna vinni. Külön-külön miért lendülnének jobban formába a játékosok, mint együtt? Pl. Ronaldonak is hiába megy a válogatottban, ha a Realban meg annyira nem. A másik meg az, hogy a 2 hét válogatott szünet után rögtön egy Atletico elleni meccs nem lesz egyszerű, mert hiába nincsenek ők sem frenetikus formában, abban azért biztos vagyok hogy ellenünk fel fogják szántani a pályát is a győzelem reményében.

      • tegnap is elég sovány volt amúgy a teljesítmény, hátha 2 hét múlva, valami csoda történik és kurvajók leszünk. pl Zidane 2 hétig folyamatosan korbácsolja Karimot, meg pl Carvajal formába lendül az edzéseken... :D

        • Karimot a válogatott szünettől függetlenül is korbácsolhatná. :)

          • Karimnak már külön hely készül a pokolban ahol 0-24-ben kapja az ívet.
            Mint Adam Sandler egyik filmjeben a Sátánkaban. Hitler seggebe minden nap feldugott a sátán egy ananászt.

  • Harmatgyenge ellenfél volt. Abszolút nem támadták a labdás embert - lásd a az első félidő szabálytalansági statisztikáját. Ne feledjük, még mindig nincs csatárunk...
    Ceballost vagy Llorentet a kezdőbe vártam, csakúgy mint Mayoralt. Én nem látom a nagy rotátort, szerintem azt csak a sérülések kényszerítik ki. Plusz voltak padozó sztárok (James, Isco, Morata) akikre nem nehéz a 70. percben gondolni.
    Ez egy lélekgyógyító meccs lehetett volna, hasonló szituban a Barca 6-ig meg sem áll... a félidei eredményt értem ez alatt...

    • az első gondolatom nekem is ez volt, hogy mifaszér nem rotál, ez majdnem tökugyanaz, mint a Tottenham ellen. De utólag azt mondom, hogy lehet, hogy a fejeknek és a lelkeknek kellett ez, mert így lehet, hogy Ceballos és Theo nem kapott lehetőséget kezdőként, de mondjuk Roni vagy Marcelo rájött, hogy jé, megy ez így is, nem felejtettem el focizni.

      Benzema meg rájött, hogy még így se.

    • Azért a Barca se mindig gálázik a szar csapatok ellen se. Nemrég ugyanennyire verték ugyanezt a LP-t, de a hasonló helyzetben lévő Malaga ellen is csak 2-0-t játszottak. A különbség abban áll, hogy ők szar játékkal is mindig nyernek, mert Messi, Own Goal vagy valaki mindig megoldja, míg nálunk a szenvedős meccsek felén pontvesztés van.

      • Tavaly pedig mindig mi nyertük meg az ilyen meccseket. Egyszerűen hiányzik most valami.

        • Egyértelmű, hogy mi hiányzik: a csatárteljesítmény. Akkor nyerünk meccseket, ha a középpálya gólokat lő. Össze lehet adni, tavaly ilyenkor hány gólja volt a CR-Benzema-Morata hármasnak, de Bélát is hozzá lehet adni, mert ősszel jól ment neki is. Most van 1-1-1 gólja a CR-Benz-Mayoral hármasnak, Bélának meg kettő.

          • Igen Bale is faszán tolta. Mindig jöttek a gólok.
            Atleti is hasonló gondban van. Grizike nem tud gólt lőni.
            Viszont tavaly mindenki lőtt gólt amikor nagyon kellett. Befele pattant stb. Most kurva szerencsetlenek is vagyunk.
            Ez is a foci része.

    • A Barcának vannak csatáraik.. Casemiro szerint nálunk van a világ legjobb 9-ese.. Rendben hogy a csapattársat sajtó előtt isteníteni kell, de azért ezen még ő is röhög azóta.

    • Valószínűleg kizuhannak a Laliból. Ettől függetlenül elég erőteljesen bunkereztek. Ehhez mérten szerintem és a mostani formánkat tekintve nem volt rossz ez a 3 gól. Kis szerencsével CR is elrakhatott volna kettőt simán. (Benzema ellenben az üres kapura is kihagyta volna :D)
      A rotalas nálam is kiverte a biztositekot. Nem csak te hanem VIC és még jó néhány vártuk a kezdobe a fiatalokat.
      Theo, Ceballos, Mayoral nálam kezdő lett volna minimum.
      Ez a meccs arra volt jó, hogy a fost letakarjuk egy lapulevéllel. Viszont ha nem vigyazunk mi lépünk bele megint.
      Most lehet imádkozni, hogy Modric ne sérüljön le. A többiek talán nem fognak nagyon játszani.

  • Összességében nem volt rossz a 2. félidő. Vallejo jól ment ma, tud helyezkedni a srác, bár ez a mai LP nem tette nagyon próbára a védekezést. CR is jól tolta, nem gond ha nem lő gólt, ha mellette így játszik ahogy ma. Benzema viszont reménytelen.

Share
Published by
ReAlantos

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago