Cheryshev ma nem kezd

Csütörtök este bekapcsolódik a Real Madrid a Copa del Rey küzdelmeibe. Első ellenfele a Segunda B 1. csoportjában izmosodó C.F. Fuenlabrada csapata lesz. A párharcban nem esélytelen a bajnoki címvédő fővárosi alakulat, de lelkesedésben nem lesz könnyű felülmúlni a Madrid külvárosi részén otthonra lelő harmadosztályú vetélytársát. Valószínűleg a kezdő tizenegyünket kevesen tippelnék meg helyesen, az borítékolható, hogy sok alapemberünk kap ma pihenőt.

Pedig egész Fuenlabrada foci lázban ég, nem kevésbé a futballisták, akik így örültek, amikor kiderült, hogy a viszonylag magasan jegyzett Real Madrid lesz az ellenfelük.

Szóval lelkesedésben nem fogjuk felülmúlni őket, így jó lenne ezt futballtudásban megtenni. Nem hiszem, hogy mélyelemzésben kellene az azonos posztokon játszó futballistákat összehasonlítani; teljesen egyértelmű, hogy nem létezik olyan realos kezdő tizenegy a jelenlegi keretből, mely ne képviselne jelentősen komolyabb erőt az esti ellenfelünknél. Oh, wait:

Zidane a találkozó előtt nagyon okosakat mondott: „Izgatottan várjuk a mérkőzést, hiszen az én célom az, hogy minden versenysorozatot megnyerjünk. Ezt a nézetet a játékosaim is osztják. A Király-kupa számomra egyáltalán nem egy jelentéktelen trófea. Képesek vagyunk a végső győzelemre, ehhez pedig a Fuenlabradán (szerk: keresztül) vezet az út. Jó teljesítményt szeretnénk nyújtani, ahogy mindig. Ha a Real Madrid mezét viseled, akkor minden egyes összecsapáson a győzelemre kell törekedned, még a barátságos mérkőzéseken is.

A kezdőcsapat? Csak annyit árulok el, hogy ugyanazt a tizenegyet fogom holnap pályára küldeni, mintha egyetlen meccsből állna ez a párharc. Szilárd elképzelésekkel rendelkezem ezt illetően. Hiszek a módszereimben, nem fogok megváltozni.”

Próbáltam olvasni a sorok közt, de ott csak ilyen fehér izé van.

Nem bántólag, de maga a futballklub fiatalabb, mint én magam vagyok; csak megjegyezném az erőviszonyokat aláhúzandó, hogy a hazaiak stadionját Fernando Torresről nevezték el. Hogy melyikről, azt ne kérdezzétek. Nem biztos, hogy tudni szeretnétek. A nagy érdeklődésre tekintettel a 4500 férőhelyet 7500-ra bővítik, így még nagyobb lesz a hangulat a külvárosi katlanban.

A Real részéről fogjuk fel pozitívumként, hogy megismerkedhetünk olyan játékosainkkal is, mint Quezada, Manu Hernando, Cristo, vagy épp a dallamos nevű, kommentátorok kedvence Feuillassier.

Jól tudjuk, elsülhet ez sokféleképp, lehet akár vendég gála is (vajon mikor jön el a pillanat, hogy 3 gólt lövünk a szezonban egy meccsen?), de azt se tudnám kizárni, hogy a hajrához közeledve látjuk majd leírva a komment szekcióban, hogy „idegenben jó az iksz”.

Az biztos, hogy a Fuenlabrada ma tehet arról, hogy esetleg a visszavágón, a Bernabeu szent gyepén ne legyen ennyi hiányzó Zidane első csapatából. Titkon remélem, nem lesz tippmix-gyilkos találkozó. A heti meccseken azért volt pár olyan eredmény, amit lehet, hogy magyarázni kell a végén, pl. a Bilbao és a Tico is csak egy 1-1-re volt jó, a veszedelmes SD Formentera illetve a harcos Elche ellen.

Antonio Calderón edző a teljes keretét benevezte:

Kapusok: Pol Freixanet és Jordi Codina.

Védők: Jaume Sobregrau, Dani Fernández, Mikel Iribas, Cata Díaz, Armando Lozano, Ismael és Fran García.

Középpályások: Paco Candela, Rubén Sanz, Miguel Ángel Atienza, Luis Milla, Juan Quero, Hugo Fraile, Portilla és Yaw Annor.

Csatárok: Dioni Villalba és Matheus.

A pozitív csengésű beharangozó végén azért megjegyezném, hogy Fuenlabrada egész pontosan szomszédja Alcorcónnak. Ha mond ez valakinek valamit a CdR kapcsán.

Hogy további étvágyat csináljak a találkozóhoz, a kezdő sípszó 21:30-kor várható. A korán fekvők állítsák be az ébresztőórát. Hogy tovább ne húzzam az időt a beharangozó érdemi része előtt, következzék Jose kvíze – ugye mennyire hiányzott már mindannyiunknak!

Sultan

View Comments

  • Franciaország, Anglia, Németország, Tusk, Juncker.
    Eddig ezen - talán nem elhanyagolható szereplők - reagáltak a helyzettel kapcsolatban, kivétel nélkül Spanyolország mellé állva. Tényleg érdekel, hogy mi lesz a következő pár napban.

      • USA is fenti sorba van, viszont a skótok és az észak-írek a Katalán Köztársaság mellé álltak.

        Bocsmá', de ez az eseménysorozat érdekli a töritanár énemet. Ha nem tetszik, szóljatok egy adminnak. :D

        • szerintem lehetetlen a független katalónia létrejötte, de koszovó létezése végülis reményt adhat nekik.
          arról nem is beszélve, hogy a történelem egyes eseményeinél nem mindig vették figyelembe az ésszerűséget és a jogi igazságot, meghát az érzelmek sokszor hatékony hajtóerőnek bizonyulnak.

  • BRÉKING: Nem biztos, hogy vasárnap lesz Girona-RM meccs. Katalán parlament kikiáltotta a függetlenséget.

    • For EU nothing changes. Spain remains our only interlocutor. I hope the Spanish government favours force of argument, not argument of force.
      - Donald Tusk, 1 órája

      Ez nem sok jót jelent a Katalán Köztársaságnak.

    • Egyrészt ez így nekik is córesz, másrészt a spanyol államnak Katalónia a fő GDP termelője. Ha az EU berág és a független Katalóniát nem tekinti - tegyük hozzá, jogosan - EU államnak, akkor ők is szopnak, mert nincs schengeni határ meg EU-övezet. Önerőből meg ha talpon is maradnak, az több év. Spanyolok meg szopnak megint, mert ezután a baszkok is mozgolódni fognak, és lehet szétszakad az egész ország mint a túlhasznált műanyag abrosz.

      • Baszkok nem fognak mozdulni, mert tönkremennének. Ha Katalónia túléli az első 2-3 évet EU nélkül, akkor egyértelműen jól jöttek ki a kiválásból. Spanyolország lesz az új Görögország. Vagyis lenne, ha tényleg lesz függetlenség.

      • A GDP-re reagálva, már az elmúlt 3 hétben is rengeteg cég, bank tette át a székhelyét spanyolo más területére Katalóniából.

        • Ez csak reakció, de a lényeg nem változik. Katalónia adja a spanyol közt. régiói közül a legtöbb zsét a büdzsébe. Ha őket bukják, az államcsőd se kizárt, ami pár éve is reális dolognak tűnt.

          • Katalonia viszi magavam az allamadossag egy reszet. Kb 100%-od gdp-aranyos adossaguk lenne. Es persze senki nem ismeri el ezt az allamot. Ostoba vezetok rantottak magukkal egy elkenyelmesedett nepet, akik nehany szazalek plusz adoert odadobnak mindent. Illetve orulhetnek, mert nem tudnak fuggetlenedni.

          • Ez felületes elmélkedés, amelyből hiányzik a folyamatok vizsgálata. Igen, a katalánok adják a legtöbb zsét a büdzsébe, de most, miután kikiáltották a köztársaságot, még azok a cégek is dobbantani fognak, akik eddig polemizáltak, mert jobb az EU-n belül lenni (Spanyolföld), mint kívül (Katalónia). Vajon a Katalánoknál továbbra is habzsi-dőzsi lesz? Vagy kell majd pénzt szerezni - adott esetben - saját határvédelemre, rendfenntartó erőre, bürokráciára? Miközben, mondom újra, cégek hagyják el őket?

          • Igen, ez kettős dolog, de van valami, ami fontos: Barcelona tengeri kikötőváros. Számos Földközi-tengeri útvonal ide fut be, innen mennek a hajók a Gibraltár-szoroson keresztül vagy a Szuezi-csatornán át ahova akarnak. Iszonyú pénz bevételi lehetőség. Másrészt, bár nem ismerem a katalán belpolitikai viszonyokat, de ha ennyire a függetlenedésre szavaztak, bármelyik párt is kerüljön hatalomra, valami terve biztosan van hogy a független katalón állam hogyan tartsa el magát. Akár a barcelonai kikötőén keresztül. Azért legyünk őszinték: mindkettőnek szüksége van a másikra, de a spanyol közt.-nak jobban a katalánokra, mint fordítva.

          • amely hajók messze el fogják kerülni Barcelonát, mihelyst nem lesz EU tag (adó/vám stb). és nem lesz - mert a spanyolok meg fogják vétózni. mint ahogy a franciák is. meg az olaszok. hiszen mindegyiknek van saját kisebbsége amely autonómiával rendelkezik, de nem akarnak nekik (is) precedenst teremteni. a hajók meg szépen befutnak Marseillesbe, Genovába - akárhová. ;)) és még ők is nyernek rajta.

          • Nem vagyok közgazdász, de ez nem egészen úgy van hogy megnézem a számokat és kivonok meg osztok. Aztán kijön hogy egy régió ennyi GDP-t ad bele. Nem tudom hol olvastam ezt, hogy ez is pont arra ment ki hogy hülyítsék a népet. Nem lehet ilyen egyszerűen ezt meghatározni, mert minden-mindennel összefügg, ráhatással van. Az tény hogy elveszíti a spanyol állam a GDP egy részét ezzel, de az hogy ez most hány százalék, azt nem olyan egyszerű meghatározni. A bizonytalanság meg a katalánoknak lesz a legrosszabb.

          • Ez nem hülyítés. Az elején biztos, hogy lennének nehézségek (ha egyáltalán lesz elismert független Katalónia), de hosszú távon nagyon is megéri nekik. Az elején szarabb lenne a helyzet, mint most, de 5 év múlva Katalónia Európa egyik leggazdagabb állama lehet. Sac per kb 35%-át adja a spanyol GDP-nek a katalán terület. Télen 30, nyáron közel 40 százaléka a teljes spanyol bevételnek onnan folyik be.

          • Nincs kedvem vitatkozni, de főleg inkább az időm sajnálom, hogy vitatkozzak ezzel. Úgyhogy, ok legyen igazad. Nekem teljesen mindegy, ha 30-40%-vagy ha 99%-át adja Katalónia a Spanyol államnak. El is engedem a témát.

    • arról van infó hogy ezt Perez intézte? kicsit feltűnő egy nappal a videóbíró bejelentése után...

    • Ez meglepett, nem gondoltam volna hogy ezt meg merik lépni. Kiváncsi leszek a folytatásra...

    • Hát lehet veszélyes lenne most oda kirándulni főleg,ha Real Madridnak hívnak :DD

      • Két nappal azelőtt, hogy a Katalán elnök az utolsó pillanatban mégis vállalta az összeütközést Madriddal – és a rendkívüli választás kiírása helyett kilátásba helyezte az ország függetlenségének kikiáltását – nem más járt Barcelonában, mint a Kreml által létrehozott, Grúziából kiszakadt Dél-Oszétia külügyminisztere.
        A csak Oroszország, Nicaragua, Venezuela, valamint az óceániai miniállamok, Nauru, Vanuatu és egy rövid időre Tuvali által elismert, alig 50 ezer lakosú szakadár köztársaság képviseletében Dmitrij Medojev hétfőn és kedden tárgyalt katalóniai üzletemberekkel – írta az El País. Azt azonban sem a katalán vezetés, sem a dél-oszétiai fél nem kommentálta, hogy helyi politikusokkal is találkozott-e.

        szép

        • Politikát ne :)))) Így is már Erdély függetlenségével húzzák a párhuzamot.Egyébként szívük joga amit tesznek. Mármint a Katalánok . Csak e miatt ne omoljon össze a LaLi.Barca nélkül nincs Real és fordítva is szerintem :)

          • "Politikát ne". Szerintem se, de érinti a focit is valamennyire, így fontos. Amúgy szerény véleményem, de ez még a Brexit baromságán is túltesz. Szomorú, hogy mindkét esetben volt egy khöcsög aki behülyítette a nép egy részét, és emiatt sz*pni fognak több millióan. Ez k*rva szomorú. És én se örülnék ha a Barca inná meg ennek levét. Szar lenne, ha nem lennének. De remélem nem fodrozódik be ez az egész a fociba...

          • Nem is kicsit érinti a focit és a Barcelona focicsapatát. Nem véletlenül határozta meg magát több mint egy klubként, alaposan belesodródva a katalán nacionalista áramlatba.
            Kevésbé hiszem, hogy Katalónia kiválik, ki tud válni, de ha mégis, akkor kemény exit kell (ahogy a briteknél is). És hamar felborulnak azok a sokat hangoztatott katalóniai GDP adatok. Pl. rögtön lehetne támogatást adni a cégek termelőegységeinek Spanyolországba költöztetéséhez. De EU nélkül mennének ők maguk is. Továbbá az FC Barcelonának is a katalán bajnokságban kell játszania. Nem a Real Madrid miatt mondom, hanem mert ez is a kiválási csomag része. Nincs szemezgetés. Spanyolország, így a Real is megszenvedné ezt, de sokkal előbb felállnának, majd lesznek sevillai, valenciai rangadók stb.
            Valahol meg kell állítani a nacionalizmus egészségtelen változatának terjedését, mert én valahogy még nem unom a békét, amit Európa jó része már több mint fél évszázada élvez, nagyon nagy részt az EU-nak, és az EU folyamatainak köszönhetően.

          • Ezt nagyon így látom én is. A focis részhez még annyit, hogy volt olyan hír is, hogy választhatnak majd ligát, és nem olyan egyszerű az a része sem. De teljesen lényegtelen, mert szerintem sem lesz kiválás, függetlenedés, sőt rá is b*sznak, mert korlátozzák majd őket inkább, és még annyi joguk sem lesz mint volt.

  • Real Madrid CEO Jose Angel Sanchez says that the club are not planning on making any signings this winter.

    “We’re not thinking about signing players this next winter, we’re not planning on it,” said Sanchez. “In any case, this is a question for the coach, but there is no intention to sign any players this winter,” he added.

  • Csak hogy szítsam a "Benzema-tüzet", idézet a Bódog interjúból, amire az NST-n akadtam rá:
    "Ha az alapján méred Ákos teljesítményét, hogy hány gólt rúg, persze, hogy kevés egy csatártól. De ha az alapján nézed, hogy milyen munkát végez, már teljesen más a helyzet. A mi játékunkban elengedhetetlenül fontos, hogy a csatár meg tudja tartani a labdát, mert arra fel lehet zárkózni mélységi passzok után. Én Ákossal elégedett vagyok, persze, rúghatna több gólt, persze, hogy csinálhatna nagyon sok mindent jobban."

    Az interjú egyébként nekem nagyon tetszett :)

    • Benz hasznos jellemzőivel ki vagyok békülve és nem, nem 20+ gólt várok tőle/szezon. Azt várom tőle, meg mástól is (pl. októberben Cé is rémisztő példa volt, semmi más, a kapu előtt), hogy ha odakerül (tehát nem azt várom, hogy azon dolgozzon, hogy a kapu elé kerülés legyen az első feladata, hanem ha má' eccer ott van a balfaszmöszijő") akkor verje be kegyetlenül.

Share
Published by
Sultan

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago