Categories: BeharangozóLa Liga

Ei,bar ne lenne ennyi sérült

Szóval bocsi a címért, de fáradt vagyok, elfogyott az energiaital itthon, és épp arra gondolok, hogy eibar ne kéne beharangot írni így. Na, befejeztem. Szóval a hétközi dicső Spurs elleni meccs után, most az Eibar csapata lesz az ellenfél. Az, hogy ez kinek lesz jó, azon múlik, hogy mennyire fog ki impotens napot a hazai csapat. Nézzük, mire számíthatunk!

Az Eibar eddig a kellemes ellenfelek közé tartozott a bajnokságban. Eddig négy csapat lépte le őket több, mint 3 gólos különbséggel (Sevilla, Barca, Celta, Villarreal) és ikszeltek a szintén nem túl jó Deporral. Két győzelmük közül az első a hígfos Malaga ellen született, és az egyetlen meglepetés eredmény a kiválóan startoló Leganes legyőzése volt. 8 meccsen összesen 3 gólt rúgtak (szóval ellenünk ezt valószínűleg megduplázzák), ezek közül mindet más meccsen. Minden gólt más játékos szerzett, de legalább a középhátvéd Alejandro Gálvez is házi gólkirály lehet holtversenyben. A Barca ellen 4231-ben kaptak egy hatost, a Sevilla ellen 433-ban egy hármast, a Celta és a Villarreal ellen pedig 442-ben. Szóval az edző nem igazán találja a siker receptjét. Ismerős név lehet a MU ex-csövese Bebé, az ex-Malagai Charles, Mourinho kedvence Pedro Leon (ő minden bizonnyal nem játszhat sérülés miatt), és a keret legértékesebb játékosa Sergi Enrich. Feltehetőleg visszaállnak majd védekezni és megpróbálják lekontrázni az esélyesebb madridi gárdát (az aggasztó az, hogy ez igazából működhet).

Nézzünk szét saját csapatunknál, hiszen a misternek lehetnek gondjai a csapat összeállítása miatt. Nem lesz Bélus, Luca, Dani, Keylor, és Kovacic. Főleg utóbbi kettő hiányzik majd. Lord megmentette a csapatot hét közben, Kova megindulásai pedig mindig hiányoznak az ilyen betömörülő csapatok ellen. Kiko biztosan játszik majd, Achraf is valószínű, ha nem fáradt el nagyon mostanában. Én itt dobnék be egy ötletet, kedves Zinedine: pakold ki Ramost jobbra. Jól ad be, oda tud érni a fejesekre, ha balról jön be a laszti és most talán nem lenne kardinális probléma, ha mindkét középhátvédünk használható lenne a kontrák ellen. Nyilván ilyen nem lesz, de azért én örülnék. Nagyobb esélye van, hogy Vallejót láthatjuk ma bemutatkozni akár kezdőként, akár csereként egy biztos előny birtokában. Ha nem ő, akkor valószínűleg Nacho lesz Ramos társa a védelemben. Az AS szerint Theo kezd, a hétközi Marcit látva nem is baj. A középpályán Ceballost a kezdőbe várom. Illetve egy olyan rendszert, ahol nincs igazi szélső a csapatban (bár ezt a míster feltehetőleg nem így gondolja majd). Elöl a múlt hétvégi Benzemát, és a tavalyi Cristianót szeretném látni. Ha ebből legalább az egyiket megkapjuk, akkor nem lesz komoly gond a meccsen.

Őt kérném most is

Mindenképp fontos lenne a három pont a csapatnak. A Barcának előre beírhatjuk (szombaton íródik a poszt a meccs előtt) a három pontyot, a Sevilla-Vale meccs miatt legalább az egyiket kicsit leszakíthatnánk és az Atletinek se lesz egyszerű élete a Celta otthonában. Ezen felül a csapatnak se lenne rossz, ha rájönnének arra, hogy hogy lehet a betömörülő kiscsapatok ellen (lásd MU, Spurs) játszani. Vagy legalább valami önbizalmat magukra szednének egy ilyen csapat ellen.

A meccs 20:45-kor kezdődik, adja a Sport1. Bízzunk addig is valami értelmes felállásban. Ha még nem olvastátok, lessétek meg a pénteki írásunkat a doppingról a sportok világában (itt). Tippek 19:15-ig jöhetnek lejjebb, vagy a Tippelde fül alatt, ahol megtaláljátok az előző forduló eredményét, és az aktuális állást is. Hala Madrid!

Raulitás

View Comments

  • Mivel tegnap rég nem látott ismerőseimmel volt programom, ezért nem néztem a meccset. Megnéztem a bővített összefoglalót Youtube-on, olvastam róla néhány hazai és külföldi sportportálon, de ennyi. És valahogy ezek után sincs késztetésem (meg amúgy időm se nagyon, de most nem ez a lényeg), hogy megnézzem a mérkőzést.

    Szerencsére megbízható forrásból úgy értesültem, hogy már nem kell sokat várni az ÖF-re.;)

  • Cavani szabadját ne mutassák meg CRnek. Még rosszul lesz tőle. Nyomás alatt, emberhátrányban, vesztes állásnál, hosszabbításban... Tökéletesen.

    • Annak ellenére, hogy előtte azért benzemázott ő is rendesen, a szabi tényleg szép volt.

      • eseményszinten van értelme az összehasonlításnak (elbenzemázta), rendszerszinten nincs. Cavani 10 bajnokin 9 gólt és 2 gólpasszt tud felmutatni eddig, a madridi 5 meccsen 1 gól, 2 gólpassz.

        • Ezzel természetesen én sem azt akartam mondani hogy Cavani olyan mint Benzema, inkább azt hogy annak ellenére hogy tényleg termeli a gólokat tőle sem idegen/ritka az ordító helyzetek kihagyása.

          • Akkor ne nézd meg Falcao idei statját, hogy hány kapuralövésből hány gólt szerzett, mert olyan érzelmeket vált majd ki, hogy azonnal rád kell adni a zubbonyt!

          • Ha már egyébként Cavaninál tartunk, bár tény, hogy statisztikailag meg hatékonyságban meg mindenben jobbak a mutatói mint Benzemának, viszont nekem ő valahogy úgy van meg, hogy jó jó, de nagy vagy fontos meccseken általában besül. Olyan Higuain szindróma :) Mondjuk ez a szabadrúgás pont nem erősíti meg amit írok :)

          • sztem pont az a kategória ő is aki egy Marseille ellen még pont elég, viszont onnantól felfelé sülöget

    • pont a jobbról való szabad előtt gondolkodtam ezen.
      mármint egyrészt, hogy kicsit sem emelkedett meg a vérnyomásom, mármint kb kirúgásnak vettem előzetesen is, másrészt pedig, hogy onnan aztán igazán meglőhette volna Asensio, Isco, Theo vagy bárki más.

    • Uhh, azért ez masszív. Mondjuk nem túl meglepő, hogy a sport szempontból nem genetikai aranybánya mongoloid rasszba tartozó kínaiak egy lapon említhetők a genetikailag sokkal jobban erre való negrid rassz tagjait

      • Plusz meg kell nézni, hogy szerepeltek régen az ázsiai nemzetek az olimpián. Nem mondom, hogy szaktudás nincs mögöttük, főleg "nemzeti" sportjukban (pl asztalitenisz) de lassan már mindenben esélyesek :D Szóval a robbanás nem csak a szaktudás importálásában keresendő.

        de megsúgom mindenkinek, hogy Katinka bár szent és sérthetetlen idehaza, de ő se hirtelen az amerikai edzésmódszertől lett a világ legjobb úszója. persze kétségtelen, hogy segített az is. de ő se szőlőcukrot szed csak. ebben biztos vagyok. csak itthon erről tabu beszélni, mert hamar hazaáruló és irigy meg minden lesz az ember, aki kételkedik a magyarok tiszta sportsikereiben. :((( de ettől függetlenül az összes ember becsülöm. csak nem értem mi értelme így. akkor koxoljon mindenki, vagy zárják ki az embert örökre. aztán kész.

        • Kíváncsi vagyok, hogy ő mit tol, ha tol. Mindenesetre akármi van a sikerei mögött, az működik (szerencsére)

          • Amit az amcsik is. Phelps meg ezek. Emellett meg a legmodernebb edzéstervek, tökéletes kaja, plusz nagyon jó edző aki a sz*rt is kihajtja belőle. De a munkát amit beletett, és a szenvedélyt, azt elismerem, és eszméletlen nagyra tartom, becsülöm. Csak emellett nem vagyok naiv.
            plusz emberileg kicsit csalódtam benne... de ebbe már tényleg nem akarok belemenni.

            Nagyszerű sportoló és példaértékű munkát végez! Tisztelem.
            csak nehezen tudok eltekinteni a "fekete" oldaltól...és ez kicsit megkeseríti az édes győzelmi pillanatokat. de ez az én problémám már

          • emberi oldalról nekem nincs gondom vele. sportszakmailag sem igazából, ahogy több más (pontenciális) doppingolónál sem. Pont azért, amit írtál. Beleteszi legalább ugyanazt a munkát, mint a többiek, de lehet, hogy még többet.

        • Szívesen. (Amúgy kamu, de azért remélem páran bevették és rákerestek... :D)

  • Gratulálok a győzelemhez. Se Cr, se jó Benzema mégis sima. Ugyanakkor se gála ,se szenvedős.

  • Nyaljmár közben gyorsan kiállítatta magát 2 perc alatt hogy odaérjen Hamilton győzelmének ünneplésére. #palvinbarbinedvesedik

    • Palvin Barbi az a nő, akinél még tíz év múlva is pedofilnak érezném magam.

        • *soha nem is lesz
          Egyik munkatarsamnak mondtam, hogy Győrben a Baross sétáló utcában 10 perc alatt látok 100 sokkal jobb hölgyet.

          • Hát nekem mást jelent a nő...de hát nem vagyunk egy korosztály.

          • azért így vagy úgy, nekem önmagában nem lenne az esetem (jobban szeretem a sötétebb szemszínű csajokat), de meg kell hagyni: ami szép az szép, és a szépség, mint a nőkre jellemző tulajdonság rá nem kis mértékben jellemző

          • Nem az a bajom vele hogy szép vagy nem, hanem hogy kezd celebbé és pozőrré válni. Nekem minden megjelenése mesterkélt. Semmi természetesség. Monica Bellucci miért tud 29 évvel idősebben még mindig elképesztően vonzóan kinézni? Na valahol itt kezdődik hogy ki a nő.

          • ez tök valid vélemény, mármint egyrészt megértem, hogy mi a bajod ezzel és jogos észrevétel, másrészt fontos a vonzóság és a szépség közti különbségtétel.

            az, hogy ez elfogadható-e valakinek-e vagy sem, és ha igen, akkor hogyan az már tényleg egyéni nézőpont kérdése, mármint hogy hogyan látod a férfi-nő kapcsolatot.
            (ld. pl. luxusfeleségek reality show)

          • Szerintem is szép. De ez önmagában nálam kevés.

          • Bár még soha nem volt alkalmam beszélgetni vele, azért én is úgy itélem meg, hogy valószinű feleségül nem venném :) De talán az ágyamból se rúgnám ki ha csakazértis belemászna :D

          • ez nézőpont kérdése, mármint mi a kevés, mi nem, ez hosszú polémiákra vezetne.

            mindenesetre, kevéssé tudjuk innen máshogy megítélni, mint külsőre, mármint azt látjuk belőle, ami a Palvin Barbi mint celeb, és egyes akár valid véleményeket (Puzsér), akár több ismerősöm véleményét, aki találkozott vele itt-ott, általában részegen (arról számoltak be, hogy végülis tök közvetlen volt, meg hát azért vicces és szimpi hogy egy ilyen csajszi simán felesezik itt-ott, és aljasodik, mint az átlag)

          • "aljasodik, mint az átlag" Ehh...

            Persze értem mit mondasz, én nem arra utaltam, hogy szép de buta. Pont azt mondtam, hogy szép, de nem ismerem mint embert - és valószínűleg ez marad is így - de az hogy ha egy nő csak szép, az nálam nem elég. Ennyit írtam, ez igazi mindenkire, aki nő, nem csak Palvin Barbira.

          • én sem a butaságára gondolgtam, hanem a vélt vagy valós ismert belső tulajdonságaira. az aljasodik, mint az átlag arra vonatkozott, hogy azért a 19-25ös - átlag egyetemista korosztály azért ilyenkor tolja le a legtöbb ilyen jellegű élményt, és egy ennyire sztár személytől, főleg nőneműtől nem biztos hogy várná az ember, hogy miliókkal a zsebében ott fog jégerezni meg vodkázni a közgázbulin vagy a volton, ahol a többiek.

            becsülendő hozzáállás (a nőkhöz) egyébként.

          • "és én sem a butaságára gondolgtam, hanem a vélt vagy valós ismert belső tulajdonságaira"

            Ezt tök értem, de ez úgy jön le, mintha én bármit is feltételeztem volna róla, de pont hogy nem. Teljesen "hidegen hagy" amúgy. Néha szembejön ( persze csak az interneten :( ), látok róla 1-1 képet, vagy interjút (az alapján nagyon laza, kedves, közvetlen), de ebből nem vonok le semmit azzal kapcsolatban, hogy milyen ember lehet. De ettől függetlenül nagyon szívesen leülnék vele beszélgetni négyszemközt (és most ez nem valami béna utalás a szexre), és érdekelne, hogy milyen ember. De alapvetően nem rajongok érte, se más nőért. Sőt! sose voltam az a fajta ember, aki elérhetetlen celeb/sztár nőért rajongott. Ha valaha is rajongtam nőért, azt azért volt, mert megismertem mint embert is. Nah de ennyit erről :D

          • Megnyugtatlak, se neked se nekem nincs esélyünk nála :D Szóval édes mindegy ki mit akar vagy mit nem akar vele :D

          • Tudod az a különbség köztünk, hogy én inkább nem is akarom hogy esélyem legyen nála...szóval az enyémet szívesen odaadom neked. :-)

          • Én meg hidd el ugyanolyan nyugodtan fekszem le és kelek fel, akkor is ha van esélyem vagy nincs. Szóval én meg odaadom Hamiltonnak az enyém, a tiéd pedig továbbadom Neymarnak. Hadd örüljenek szegények :D

  • Mar el is felejtettem milyen kurva kellemetlen Cet nezni ilyenkor. Ez meg mindig nem az igazi de legalabb nyomokban futballt is tartalmazott

    • Én nem vagyok elégedetlen...bár nem volt mindent elsöprő foci, de az eddigiek alapján ki várta volna ezt pont az Eibar ellen. Viszont az Eibar megmutatta, miért kapott eddig sok gólt és miért rúgtak keveset...és külön öröm, hogy nem kellett a 80x-edik percig teperni a 2:1ért, így a srácok lehozhattak végre egy nyugis meccset, ahol biztosan zsebben volt a 3 pont már az első fél óra után. Bónuszként a tippeldében is 3:0át tippeltem :D

      • egyáltalán nem vagyok elégedetlen. voltak nagyon szép jelenetek, teljesen kellemes kis meccs volt. csak szabályosan szarul érzem magam amikor Cé ennyire tolja ezt a hisztis szart. nem gond ha nem megy, csak ne hisztizzen könyörgöm. tényleg úgy viselkedik egy 15 éves a gimiben, amikor kihagyja a ziccert a diákolimpián. az is gáz, de 32 évesen már kifejezetten nehéz kimagyarázni

        • Ez mondjuk tényleg az a tulajdonsága, amitől kinyílik a bicska az ember zsebében. De levetkőzni már valószinű nem fogja :(

  • Hát érdekes volt így tv-n, magyarul és száraz roséval nézni a meccset.

Share
Published by
Raulitás

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago