Categories: BeharangozóLa Liga

La Liga #33: a mindig nehéz Real Sociedad

Most már tényleg a matek a lényeg. Ha azt feltételezzük, hogy a Barca minden hátra lévő meccsét megnyeri (nem így lesz), akkor is belefér nekünk 2 vereség és egy döntetlen a hátra lévő 6 fordulóban. Az is számít, hogy egy esetleges pontazonosság esetén is mi visszük az első helyet, hisz oda-vissza vertük őket az idényben.

A még megvívandó csatáink sorára tekintve, szerintem a ma esti San Sebastianban sorra kerülő bajnoki lesz a legnehezebb.

Ha hozzáteszem, hogy a tavalyi szezonban a Real Sociedad ellen két meccsen összesen egy pontot szereztünk, és gólt sem tudtunk rúgni nekik, akkor különösen igaz, hogy nem kellene kardunkba dőlni, ha péntek esete nem hozzuk el a 3 pontot. Durva meccseken vagyunk túl, azok jelentősége sokkal nagyobb volt, itt lehet egy kis mentális kiengedés, és némi tudat alatti pihenés a Bayern elleni elődöntő előtt. Nem kárhoztatnám azért se Carlót, ha tudatosan pihentetne pár játékost.

Ezért is voltak felemás érzéseim, amikor az előzetes keretből kikerült Bellingham, mert neki nagyon járna már egy kis szusszanás, ezzzel együtt még azt is figyelembe lehet venni, hogy a gironai Dovbik pont egy góllal vezet előtte a Pichichiért folytatott harcban. Szóval azért jó lenne egy gólt rúgatni Bellinghammel – vagy legyen elérhető, ha be kell verni egy büntetőt.

Ahogy szerintem megegyezhetünk abban, hogy a La Liga megvan, úgy merül fel a következő részfeladat, hogy a csapat összehozza Bellinghamnek a gólkirályi címet. Ennek megfelelően Bellingham mégis vállalta a mai találkozót.

Nem engedem a gondolatokat bő lére, inkább többé, mint kevésbé tudjuk, hogy mi vár ránk. Egy nehéz meccs. Carlo megtehetné azt is, hogy Militao végre értelmezhető perceket kapjon. Megértem, hogy óvatosnak kell lenni, de azért lássunk már némi haladást! Persze jöhetne Güler esetleg Ceballos is. Joselu kezdeni, stb. Meglátjuk, hogyan gondolkodik az öreg. Most már a BL egyértelmű prioritás.

A fordulóban lesznek még jó meccsek, az Atletico – Bilbao párosítás szokás szerint csemege lehet, és fél szemmel azért a Valenciát is figyeljük majd, mire megy hétfőn a Barcelona ellen.

A mi találkozónk MA (pénteken) 21 órakor kezdődik.

Sultan

View Comments

  • Thanks I have recently been looking for info about this subject for a while and yours is the greatest I have discovered so far However what in regards to the bottom line Are you certain in regards to the supply

  • Hi my family member I want to say that this post is awesome nice written and come with approximately all significant infos I would like to peer extra posts like this

  • I do not even know how I ended up here but I thought this post was great I dont know who you are but definitely youre going to a famous blogger if you arent already Cheers

Share
Published by
Sultan

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago