Augusztusi értékelő

„Összefoglalni augusztust? Minek, hisz alig történt valami?” „Nem lehet ebből túl sok következtetést levonni. Csak azt, hogy elkezdődött a szezon és minden sorozatban még versenyben vagyunk.” „Küzdünk tovább és hosszú még a szezon. Hátravan még sok döntő, ami eldönt sok mindent.” – Gondolhatják sokan, de mi azért megpróbálnánk summázni az augusztust. Tehát, akkor beszéljünk erről!

Komolyra fordítva a szót, továbbra sincs nagyon miről beszélgetni. De valahogy statisztikákat akarok elétek tárni és a kommentek között lehet, hogy alig látná valaki. 😃 (Előre is elnézést kérek magam miatt! Egy picit fáradt vagyok…)

A csapat

A legfontosabb, hogy vezetjük a bajnokságot, azok ellenére, hogy nem vagyunk 100%-osak. Legutoljára 2008-ban fordult elő olyan, hogy 3 forduló után nem volt hibátlan csapat a ligában. És mi van a háttérben? Az, hogy a bajnokság szorosabbnak néz ki, mint az utóbbi években. Nem, nem azért, mert még 5 együttesnek van ugyanúgy 7 pontja, mint nekünk. Hanem azért, mert sokkal keményebb/unalmasabb (kinek mi) összecsapások vannak, nemcsak a hasonló helyezésű klubok között, hanem az élboly és a sereghajtók között is. Most legalábbis ilyennek tűnik a helyzet. Később lehet, hogy ez rendeződni fog, amint a nagyobb csapatok végletekig kizsigerelt válogatott játékosai újra életre nem kelnek. De addig is, elég gólszegény a spanyol viadal. A második forduló volt a mélypont ebben a  tekintetben, hisz 10 mérkőzésen volt összesen 16 találat, úgy hogy a miénken kapásból 6 született.

Egy kicsit elkanyarodtam… Akkor most nem olyan nagy dolog, hogy elsők vagyunk? De az, hisz innen csak rajtunk múlik, hogy végig az élen tudunk-e maradni. Persze lesznek még rangadók, keményebb mérkőzések (hé, a Betis elleni is kemény volt), de mi is erősödni fogunk, hiszen minden jel ebbe az irányba mutat. Úgy látszik néhány játékosunk kezd formába lendülni, akikre már nem is emlékszünk, milyen ha formában vannak. Továbbá itt van a csodatévő Pintus is. Reméljük elkerülnek a komoly sérülések és még egyszer utoljára meg tudják mutatni a megmaradt öreg motorosok, hogy mire is képesek. És persze itt vannak még az utolsó esély utáni esélyt (?) kapott játékosok is, hogy bizonyítsanak.

„Most mutasd meg!”

A játékunk az összképet nézve kezd alakulni. Például, már nem mi vagyunk a legtöbb beadást elvégző csapat. Inkább a földön folyik a játék és sok párharcba bele is mennek a fiaink. Nem véletlen, hogy mi vagyunk a legtöbb sikeres cselt (46) és a legtöbb labdaszerzést (40) jegyző alakulat a ligában. Ennek ellenére tisztán (csak 30 szabálytalanság) és pontosan (87,3 %-os passzpontosság) játszunk. És ismét hangsúlyozom, ez csak a kezdet.

La Liga a 3. forduló után. (Érdemes lehet akár megnézni a következő ellenfelet.)

Persze lehet az elején nektek is olyan érzésetek volt Ancelotti kinevezése után, mint amikor a sültkrumplit újramikrózzátok, de megfelelő ízesítéssel lehet ez még „fincsi”. Én legalábbis jobban élvezem a meccseket nézni, mint amikor inkább smirdlivel töröltem volna a könnyeimet a 40. beadás után. De a nosztalgia helyett, inkább térjünk is rá a játékosokra.

A játékosok

Mi volt számotokra, ami eddig a legnagyobb meglepetést okozta idén az egyéneket tekintve? Hogy Benzema „superhero” módban játszik továbbra is? (Tuti, hogy a cheat kódokat nyomogatja a kötése alatt.) Vagy hogy Casemiro még mindig kemény, mint a fagyasztott csirke? Talán az, hogy a tehetséges fiatal akadémistáink valóban tehetségesek?

Az egyetlenegy magyarázat.

A fél házat felraknám rá (albérletben lakom), hogy a legtöbb Real szurkoló Vinin lepődött meg a legjobban, mármint azon, hogy tud kapura lőni, méghozzá pontosan. Legtöbb gól (3), legtöbb kaput eltalált lövés (4), legtöbb szabálytalanság kiharcolása (5) és legtöbb sikeres csel (10) van a neve mellett a keretünk tagjai közül. És mindezt úgy, hogy csak 1x kezdett. A legtöbben ledöbbentek, de én csak egy picit. Abban biztos voltam, hogy az előző edző visszafogja a fejlődését és hogy neki egy olyan személyre van csak szüksége, aki ért a fiatalok fejlesztéséhez. Hisz a képességei eddig is megvoltak hozzá, csak elő kellett hozni őket. Mert mikor teljesített korábban a legjobban? Mikor nyerte el sok madridista szívét? Nem akkor, amikor Solari irányítása alatt játszott? Akkor, amikor nem egy olyan mester dirigált neki, aki inkább a kész játékosokhoz ért.

Reméljük, hogy a párod idén féltékeny lesz a mezedre, annyi csókot kap.

Emellett,  ahogy már említettem: Benzema továbbra is Benzema. De már nem az az elbenzemázós Benzema. (Minden Benzema fan idetalál a neten, hisz olyan sok itt a Benzema.) 2 gól és 3 gólpassz az eddigi mérlege. Soha nem kezdett még ilyen jól. Lehet, hogy a keze soha nem lesz már helyrerakva, de egy szobrot biztos, hogy emelni fognak neki a Bernabéu előtt, mert ha ő nem lenne az utóbbi években, akkor nagy bajban lennénk.

És szót kell ejteni még az új szerzeményről is. De nem a legújabbról, hanem a régebbi újról. (Még jó, hogy csak 2 van.) Alaba megmutatta, hogy hogyan kell bemutatkozni Real Madrid mezben. Persze ő már nem egy megszeppent tini, hanem egy befutott, érett játékos. De nagyon is szükség volt rá a Ramos-Varane kettős távozása után. 5 kulcspasszával az élmezőnyben van, emellett a védekezésben is nagyon stabilan tette a dolgát. Van egy olyan érzésem, hogy a Ramos távozása után keletkezett űrt a védelemben, majd ő fogja nagyrészt betölteni. Én kellemesen csalódtam benne.

A vírus miatt sok mindent nem csókolhat…

Persze vannak még sérültek, akik idén még nem játszottak, vannak fiatalok, akik várják a lehetőséget és van egy új igazolás, akire mindenki nagyon kiváncsi. De emellett sajnos nem mindenkinek alakult annyira pozitívan az első 3 forduló. Az elérhető játékosok közül Jović, Asensio és Rodrygo nagyon kevés időt kaptak a bizonyításra. Talán ez az eddigi egyetlen negatívum, ami most felmerült bennem. Viszont hosszú még a szezon és változhatnak még a dolgok, de Rodryn kívül a másik 2 személynek úgy tűnik ez lesz az a szezon, amin ha nem sikerül maradandót alkotni ebben a mezben, akkor lehet, hogy jövőre más mezt kéne keresniük.

A szeptemberi menetrend

Ennyit tudtam összeszedni nektek a 21/22-es szezon első hónapjáról. Ti hogyan láttátok? Szerintetek ki nyújtotta a legjobb teljesítményt: Vini, Benz vagy Alaba? Esetleg más? És mit vártok a következő hónaptól? Írjátok le kommentben!

(És a végére „néhány” statisztika a játékosokról.)

Berto

View Comments

Share
Published by
Berto

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago