Categories: BeharangozóLa Liga

Válogatott káromkodások | Real Madrid – Eibar beharangozó

Nem szokásom túl sokat káromkodni, de amikor a Ramos sérüléséről szóló hírekről kiderült, hogy nem áprilisi tréfák, akkor bizony elengedtem egy-két keresetlen kifejezést. Gyanítom, hogy a szurkolók között nem én vagyok az egyetlen, valamint a játékosok közt is előfordulnak hasonlóan reagálók. Ilyen hangulatban pedig kifejezetten nyugtalanító, hogy azt az Eibart fogadjuk, amely talán az egész liga legőszintébb támadófutballját bemutató klub. Beharangozunk.

Szóval, ahogy azt már valószínűleg ti is tudjátok, Madridban bevált recept a válogatott szünetek utáni leeresztés a teljesítmény tekintetében. Millió és egy példát lehetne hozni erre, de talán felesleges is.

Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy egy agresszív támadócsapatot kell Ramos nélkül fogadnunk, akkor bizony nyugodtak nem lehetünk.

Árnyalnám azonban picit az összképet:

Ej, bár úgy teljesítenénk, mint a korábbi években

Az Eibar ugyanis nem teljesít jól idén, és akkor nagyon finoman fogalmaztam.

Míg három-négy éve még stabil középcsapatnak számítottak, akik nem maradtak le túl sokkal az európai kupaszereplésről sem, addig két év óta egyre mélyebbre süllyednek a tabellán.

Idén jelenleg ott tartunk, hogy az Elche formába jövetele miatt kieső helyen szerénykedik a baszk kiscsapat, ráadásul az elmúlt 10 meccsen győzelem nélkül maradtak.

Ennek okait a játékosigazolási politikában vélem felfedezni. Míg a távozási oldalon olyan nevek vannak, mint a korábbi években kulcsembernek, de legalábbis stabil kezdőnek számító Escalante vagy Orellana, addig érkezési oldalon egyetlen olyan név szerepel, amely képes volt idén maradandót alkotni náluk: a mindössze 20 esztendős, a válogatottban is nemrég debütáló sevillai csodagyerek, Bryan Gil.

Hacsak nem történik valami csoda a hátralévő 10 fordulóban, akkor sajnos gyanítható, hogy búcsút fogunk venni legalább egy szezon erejéig a legszórakoztatóbb futballt játszó spanyol csapatok egyikétől.

Mi a helyzet Madridban?

A hivatalos honlapon és Twitter-fiókon már megtekinthető a meccskeret, a kimaradók listájára Ramos, Carvajal, Valverde és Hazard iratkozott fel.

Őszintén bevallom nektek, amióta dolgozom, valahogy nem jut idő (és kedv…) a válogatott meccsek megtekintésére – legyen szó akár a magyar válogatottról, akár a Real Madrid játékosai miatt érdekes nemzeti tizenegyekről. Így arra szeretném kérni azokat, akiknek maradt még e meccsekre ingerenciája, hogy a fontosnak vélt Madrid-kötődésű történéseket ossza már meg a kommentmezőben, előre is köszönöm!

Mindent egybevetve, izgalmas meccsre számíthatunk. A kérdés csupán a színvonal, azt előre megtippelni sem merném…

Apropó, tippelés! Holnap 14:45-ig van lehetőségetek beadni a gondolataitokat a kezdőről, gólszerzőkről és a végeredményről.

Hala Madrid!

ReAlantos

Share
Published by
ReAlantos

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago