Categories: Beharangozó

Bipoláris depresszió, Real Madrid a neved? (Real Madrid – Osasuna)

A bipoláris zavar egy mentális állapot, mely változásokat okoz a hangulatban, energiaszintben és aktivitásban. A személy bipoláris zavarától függően járhat depressziós epizódokkal is. A bipoláris zavarban szenvedő személynél jelentkezhetnek mániás, hipomániás epizódok is.

A bipoláris zavar élethosszig tartó állapot, azonban a depressziós és mániás epizódok menedzselhetőek megfelelő kezeléssel, és a progresszió is megelőzhető.

A betegség kezelése gyógyszeres és pszichoterápiás kezelések kombinációjával lehetséges.

Gyógyszeres kezelés: hangulatstabilizátorok, antipszichotikumok és antidepresszánsok.

Pszichoterápia: kognitív viselkedésterápia, család-központú terápia, pszichoedukáció.


Az idei Real Madrid egy mentális állapot, mely változásokat okoz a hangulatban, energiaszintben és aktivitásban. A szurkoló madridizmusától függően járhat depressziós epizódokkal is. A madridizmusban szenvedő személynél jelentkezhetnek mániás, hipomániás epizódok is.

Az idei Real Madrid bizonytalan ideig tartó állapot, azonban a depressziós és mániás epizódok menedzselhetőek megfelelő kezeléssel, és a progresszió is megelőzhető.

A betegség kezelése taktikai és mentális kezelések kombinációjával lehetséges.

Taktikai kezelés: védelemstabilizátorok, kreativitásgenerálók és kombintív taktikai elemek.

Pszichoterápia: kognitív motivációterápia, csapat-központú terápia, koncentráció.


Az ellenfél

Az Osasuna régen látott ellenfél lesz a Bernabeuban. Utoljára három éve, 2016 szeptemberében fordultak meg a királyi honban. Akkor 5-2-re simázta le Zidane csapata a pamplonai gárdát, CR, Pepe, Danilo, Ramos és Lukita góljaival. 2017 tavaszán aztán jól ki is pottyantak a ligából, és két évbe tartott, mire visszakerültek az első osztályba. Első próbálkozásra csak egy nyolcadik hely jött össze, míg idén májusban bajnoki címet ünnnepelhettek velünk ellentétben.

A csapat edzője immár több mint egy éve Jagoba Arrasate, aki a tavalyi bajnoki cím után idén tisztes helytállással kezdett csapatával együtt a ligában. Az eddigi 5 fordulóban az első körös győzelem után (@Leganes 0-1) 4 döntetlenre (vs. Eibar 0-0, vs. Barcelona 2-2, @Valladolid 1-1, vs. Betis 0-0) futotta az erejükből, ami az ellenfeleket végignézve megsüvegelendő teljesítmény.

Legutóbbi gólszerzőnk

A nyár folyamán jelentősen megerősítették a csapatot, de főleg kevésbé ismert nevek érkeztek: Ruben Garcia a Levante, Chimy Ávila a San Lorenzo, Marc Cardona a Barca B, Brandon a Rennes, Ibanez pedig a Getafe csapatát hagyta ott, mindannyian több, mint két millió euróért. Ingyen jött még az ex-matracos Adrian, de már a Porto csapatától, illetve Raul Navas a Sociktól, és Estupinán (vajon hogy mondja majd a kommentátor) a Watfordból. Az újak közül hatan 167, öten pedig 180 perc fölött járnak 5 meccs után, szóval itt sem beszélhetünk összeszokott társaságól. Az első forduló kivételével 4-4-2-ben küldte csapatát pályára a mester. A bal oldaluk erősebb általában támadásban, és eddig szerettek beadásokat középre tekerni…

Mink

Mink vagyunk a (link). Norma majdnem mindent leírt, amit le akartam volna írni a Sevilla elleni meccsről. Hatalmas a kontraszt a csapat játéka között az elmúlt két meccsen akarat és intenzitás (ha már a főnök ezt a szót használja) terén. Ha állandósítani tudja a fejekben a Sevilla elleni hozzáállást, egy kis összeszokással és a sérültek visszatérésével lehet még ütőképes csapatunk a szezonban. És még ha ez nem is feltétlenül címekben manifesztálódik, csak sikerül elérni azt, hogy újra szívesen üljön le az egyszeri szurkoló a képernyő elé, akkor már nem volt haszontalan a szezon.

A heti sérült. A helyén Nacho vagy a Castillas Fran Garcia kezdhet.

Ami a csapat összeállítását illeti: Kroosra vagy Casemiróra mindenképp ráférne a pihenés. Különösen a németen látszott a fáradtság, hiszen nem sokat pihent még a szezonban. Fede már visszatért és Isco is a társakkal edzett hétfőn, így talán lesz lehetőség a rotációra. Carvajal és Varane is csapágyasra van játszatva, Benzema még nem sokat pihent, és van egy csomó fiatal, akik nem igazán kaptak lehetőséget idén. Nyilván nem teljes sorcserét várok, ugyanakkor kell a második sornak is játékperc, hogy ha szükség van rájuk jól tudjanak beszállni a meccsbe. Illetve fenn kell maradjon a motiváció, hogy van értelme edzésen meghalni, mert ez játékperceket jelenthet. És ha valaki húzza a többieket edzésen, az az egész csapatra jó hatással tud lenni.

Összességében győzelmet várok, némi rotációval, küzdős játékkal, ami nyomokban szépséget tartalmaz, mint Diego Costa. Zidanenak most nem szabad elengednie a csapatát, hanem hajtani őket, amíg nem lesz újra önbizalmuk és játékuk. Ha ezt felismeri és ki tudja használni a kopasz, meg tudja mutatni, hogy a motivátori varázsa nem csak Ronaldonak és az ő végtelen munkamoráljának volt köszönhető.

A meccs este 9 órakor kezdődik, szokott módon a Spíler2-n. Hala Madrid!

A Tippeldét 19:30-ig adhatjátok le.

Raulitás

Share
Published by
Raulitás

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago