Győztes rangadó Andalúziában

A csapatról elég nehéz írni bármit is. Hacsak nem azt, hogy…

…hektikus. Kiegyensúlyozatlan. Meccseken át és meccseken belül. Nem lehet bízni a srácokban, nem lehet bízni Zidane-ban. Szurkolni lehet és kell is, de tudom, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy a srácok a nagyon pofástól a nagy pofonnal végződő teljesítménymutató mindkét végén képesek megjelenni.

Bízom abban, hogy ez a néhány sor ismerős nektek. Ha nem, akkor szégyelljetek magatokat és nézzetek tükörbe!

Két oldalról is meg lehet közelíteni a tegnapi eredményünket. Sokan örülnek, mert hát naná! Miért is ne örülhetne az egyszeri madridista, hogy szeretett csapata az egyik legnehezebb spanyol pályán elrabolta a három pontot? Lehet úgy szurkolni a csapatnak, hogy csak a következő mérkőzésre koncentrálunk és a legutóbbi eredményen hőbörgünk vagy örömködünk. Egykoron mindannyian így követtük csapatunkat, de sokan felnőttfejjel már máshogy tudják csak figyelemmel kísérni a csapat eredményeit.

Megszólal a kisördög a fejemben, hogy most mit is jelent ez a győzelem? Összeáll Zidane taktikája, amit mi hozzá nem értő fotelszurkolók nem láttunk az elmúlt hónapokban? Lehet.

Lehet azonban az is, hogy most kijött a lépés a csapatnak, Zidane-nak és legközelebb újra egy párizsi performanszt tekinthetünk meg mondjuk a Granada pályáján.

Lehet-e örülni egy győzelemnek, ha tudjuk, hogy a szezon végén így se, úgy se nyerünk kupát?

De hát nem tudjuk, Norma. Ne legyél már most is negatív…

 

Amit tudunk például, hogy eddigi sikertelenségeink nem Courtois-n múltak.

 

Azt is tudjuk, nem meglepetés, hogy Marcelonál csak jobb lehetőségünk van arra a posztra. Így volt ez tavaly is, így van ez most is. Zidane talán észreveszi, lassúcska szegény, adjunk neki még pár hónapot. De mindenesetre örüljünk, ma mindkét balbekkünk végigjátszott a meccset.

Az is mindenképpen jó jel, hogy hosszú hónapok óta először hozott le a védelmünk nagy hiba nélkül egy mérkőzést. Jó lenne, ha ezt a formát szépen át tudnánk emelni a következő mérkőzésekre is. Lehet merész gondolat, de megkockáztatom leírni: egy stabil védelemmel könnyebben nyernénk a mérkőzéseinket.

Ami egyre inkább körvonalazódik még, hogy Hazard és James jelenti a jelenlegi csapatban a kreativitást. Nem látom működni Zidane csapatát a kolumbiai nélkül. Így is sokszor a céltalan ívelgetés az egyetlen ötletünk a gólszerzésre, de ha visszatérnénk a CKM-hez, akkor azt a kis spiritusz is eltűnne a csapatból.

Főleg, ha az említett páros a tegnapihoz hasonlóan beleteszi a melót a védekezésbe, akkor a Kroos, Casemiro páros se lesz kitéve az ellenfél rohamainak, aminek következtében még a brazil is értelmes játékosnak tűnhet alkalomadtán. Azt meg azért ne felejtsük el, hogy a védelmünket klasszisok alkotják, nem a képességeikkel van a gond.

Minden csapatépítést az alapoktól kell felépíteni. Meaning, a védekezés rendbetétele az első és legfontosabb. Onnan indul minden támadás, az az alapja csapat játékának. Amíg azt nem tesszük rendbe, Mbappé is vigyoroghatna a kamerába a góljai után, akkor se lennénk előrébb.

Épp ezért lehet ez egy fontos mérkőzés Zidane második eljövetelének időszakában. Most kell a franciának komoly energiát fektetni a védelmünk megszervezésébe. Ez a meccs egy jó alap volt hozzá, akkor is, ha a Sevilla gyenge napot fogott ki.

Mire hátul rendben lesz minden, Hazard összeszokik Benzemával és Jamesszel, Vinicius megtanul gólt lőni, Isco és Modric passzaival a labdakihozatalaink is olajazottabban fognak működni…

… és addigra Bale is megtanul spanyolul.

Lehet örülni a tegnapi győzelemnek, de nézegetve a statisztikát, inkább voltunk hatékonyabbak a Sevillánál, mint jobbak. Van még hova fejlődnünk. Sokkal több mozgás kell a támadóinktól, több kreativitásra van szükség, kényszerítőkre, üresbe mozgásokra.

A hazaiak többet próbálkoztak kapura lövéssel, mint a madridiak. Többet birtokolták a labdát, mint a madridiak. Több szögletük volt, mint a madridiaknak. Pontosabban passzoltak, mint a madridiak.

A madridiak viszont több megnyert fejpárbajjal zárták a mérkőzést, és tegnap este, ez volt a döntő.

Én túl sok mindent nem vonnék le a tegnapi mérkőzésből. A hétközi teljesítményünknél majdnem hogy csak jobb lehetett. Bár Zidane ennek az ellenkezőjét is bemutatta már nekünk párszor, úgyhogy…

Ami viszont biztos, másodikak vagyunk pontegyezséggel.

Az is lehet, idén még novemberben is harcban leszünk a bajnoki címért…

  • Karim ‘nincs helye a kezdőben’ Benzema 5 mérkőzésen 5 gólt szerzett eddig a szezonban. Karrierje során csak egyszer kezdett 5/5 mutatóval.

  • Ramosnak ez volt a 400. győzelme a Real Madriddal. És hogy ezt kontextusba tudjuk helyezni, Casemiro 200. mérkőzését játszotta a királyi címeres mezben.

Next step: Osasuna 25-én (o), majd ‘Tico Madrid 28-án (i)

Oszd meg a posztot, ha tetszett!