Kalandra fel! (Real Madrid vs Girona, CDR, 1. félidő)

Akár meg is nyerhetjük a Király Kupát.

.

.

.

Miután a nevetés elhalkult, folytatnám is, rendben?

solari munkája beérik

Miért ne nyerhetnénk meg? Persze, még a kezdő sípszó se hangzott el a Girona elleni meccsünkön, de azért nem teljesen vállalhatatlan feltételezés azzal élni, hogy az egyre jobban Solari-csapattá váló Real Madrid pár meccsen képes olyan harcmodorra, amely végén akár a legkisebb Füles a Ramos keze közé kerül. Tudom, Messi és a VARcelona ellen nehéz, de ha az ősi riválisnak van elég (olajos)pénze a technikára, akkor a mi Dagobertünk is legyen szíves odaadni azt, amit oda kell adni.

A ma esti lesz az első alkalom a világtörténelemben, hogy a Real és a Girona játszik egymás ellen…

A CdR-ben.

Igaz, all over is 3 hivatalos meccs mélyíti a két klub kapcsolatát. Vendégeink kiváló formának örvendenek, hiszen 2018. december 5-én nyertek utoljára mérkőzést. Azóta 3 vereséggel és 5 döntetlennel, 13 kapott és 10 lőtt góllal boldogították szurkolóikat. Ez alapján egyértelmű hazai a meccs kimenetele, de az embernek valamiért önkéntelenül beugrik az a pár évvel ezelőtti Girona-Real Madrid, amikor Zidane idején nyertes szituációból  kaptunk ki rettenetesen ronda játékkép mellett, és a tény, hogy amikor a Real valamilyen találkozó előtt egyértelmű esélyesként van kezelve, akkor valamiért mindig dadog a megvalósítás. Másrészt tűnjön fel a tény, hogy az eredményességgel vannak gondok náluk, de a védelmük nem olyan rossz, mint várná ez ember, hiszen ezen a 10 meccsen kaptak 13 gólt. A másik fontos figyelmeztetés, hogy ebben a tíz meccsben volt nekik egy ATMA elleni, idegenben lejátszott bajnoki, ahol 3-3 lett a végeredmény, valamint szintén idegenben a Betis ellen egy 94 perces Canales-tizenegyes jelentette számukra a vereséget. Tehát ha csak az eredményeikből indulunk ki és ülünk le a ma esti meccs elé, akkor könnyen csalódás érhet, mert bizony nem (lesz) könnyű ellenfél a Girona.

két hosszú félidő

Annak nagyon örültem a múltkori, kommentmezőben történő beszélgetések során, hogy az ilyen, két mérkőzésből álló párharcokat sokan – a szerintem – helyes módon kezelik: kétszer 90 perces félidőkről van szó. Így a mai első félidőben a magabiztos előny megszerzése mellett a bekapott gól elkerülése lesz a célunk. Az utóbbi időben a védekezésünk árnyalata a megbízhatóbb irányába tolódott el, ezt a Betis elleni, második félidei strukturális rogyadozásból eredeztethető  teljesítmény mellett is vállalom. Tehát bízom és bízhatom a srácokban, hogy tisztában vannak azzal, a Girona védekezni és kontrázni jön. A kontrát nagyon nehéz levédekezni bármilyen csapatnak, így nekünk is; ezért aztán a legnehezebb pillanatok mindig a Girona védekező harmadában elvesztett labdák utáni pillanatok lesznek. Ha el tudják indítani a kontrát és gyorsan átérnek a mi kapunk elé, akkor rossz munkát végeznek a mezőnyjátékosaink, és bízhatunk Tibóban, a mi szerencsénkben és az ő balszerencséjükben. Ha nem tudnak gyorsan és zökkenőmentesen átérni, akkor jár a pacsi a srácoknak, akár az agresszív visszatámadás és labdaszerzés miatt, akár az időben érkező taktikai fault miatt (Casemiro figyel és bólogat).

Solari kiemelte még a Girona pontrúgásait, mint fő veszélyforrást – erre is figyelni kell, de én személy szerint ezt a játékelemet nyugodtabban szemlélem majd Ramos, Varane (Nacho), Caselele és Tibó jelenlétében. (Aztán ilyenkor jön szembe Murphy, ugye…)

kellemes edzői gondok

A kezdőt illetően kellemes gondjai akadnak Santinak, hiszen számos sérültünk felépült, így akár Llorente pályára léphet, bár egy ilyen, stratégiailag fontos meccsen nem kezdetném, maximum jó forgatókönyv mellett adnék neki 20-30 percet a második félidőben. Kroos és Mar7ano is teljes értékű munkát végzett, előbbit nyilván nyugodtan lehet kezdetni, utóbbi viszont túl sokat hagyott ki, hogy a kezdőbe pakolja mesterünk. A sérültek között ragadt egyelőre Asensio, Bale, Vallejo és Navas. A fogyasztószerek világában pedig Marci.

A kezdőben így a Sevilla elleni meccshez képest Odri, Kroos kaphat helyet, de túl sok változásra ne számítsunk. A Varane-Ramos kettőst megbontani most nem sok értelme van, a középpályán a CCM jól működött, a szélekért Junior és 17-es most is használható, elől pedig nyilvánvaló a helyzet.

Olvastam a twitteren pár napja, hogy Solari Iscót azért nem játszatja, mert nem fér bele az általa elvárt, labdaszerzés utáni gyors, a kaput direkt támadó játékkoncepciójába. Egyrészt örültem, hogy valaki csupán taktikai szempontból igyekezett megválaszolni ezt a kérdést, másrészt épp a játékunk elemzése mutat rá, hogy a csapat sokkal kevesebb helyzetet dolgoz ki, mint az előző edzők alatt ÁTLAGBAN. Ezt azért kellett kiemelni, mert a Sevilla ellen épp nem ez volt a helyzet, ami jelenleg csupán kivétel (a Melilla és KlubVB-meccseket most hagyjuk, az ellenfelek minősége miatt), de jó lenne, ha ebbe az irányba, azaz a több kidolgozott helyzet felé mozdulna el a mutató. Iscóról csak annyit még, hogy sokkal inkább személyes okok, mint taktikai indokok magyarázzák a helyzetét.

A kidolgozott helyzetekre még egy pár karaktert elhasználok: számomra kidolgozott helyzetnek számít az átlövés is, ha a srácok megcsinálják a lövő játékosnak a szabad területet. A hétvégén üvöltött a  képernyőről, hogy tudatos volt minden, tizenhatos elé visszatett labda, minden, oldalról a tizenhatos elé lekészített labda. Tehát nem vészmegoldás volt, hanem tudatos taktikai elem. Ennek csak örülni lehet! A Girona várható játékkoncepciója is magában hordozza, hogy ma este is lássunk pár távoli kísérletet. Csupán az a kérdés, hogy Modric, Ceballos, Casemiro lesz-e az (esetleg Kroos, Vinicius), aki elsőnek betalál egy bombából.

Szerintetek ki lesz az (első)?


Mivel kis hazánkban a sok sportcsatorna közül éppen 0 fogja közvetíteni a találkozót, így a köz szolgálatának nemes feladatát magamra vállalom és a lefújás után egy órával az Összefoglaló elérhető is lesz.


képes leszek

Akartam képeket is tenni a posztba, ezeket:

De aztán eszembe jutott egy szösszenet a szerkesztői beszélgetésből:

Szóval… kihívás elfogadva és most csak gyakoroltam…

 

Jose

Share
Published by
Jose

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago