Categories: BeharangozóLa Liga

Huesca – Real Madrid: új ellenfél

A hétközi meggyőző kupagyőzelem és -továbbjutás után újra pályán lesznek kedvenceink, méghozzá az abszolút újonc stadionjában. Vasárnap délután tehát Huesca – Real Madrid mérkőzést rendeznek, nézzük, mit érdemes tudni előzetesen!

Huesca – Real Madrid: az ellenfél

Itt térnék ki a címben feltüntetett „új” megjelölésre: ugyanis a Real Madrid még sosem játszott tétmeccsen a Huesca csapata ellen! Mivel az aragóniai csapat története során először jutott fel az első osztályba, a bajnokságban így értelemszerűen nem találkozhattunk velük, míg a kupában valahogy sikerült elkerülnünk őket. Vagy inkább nekik sikerült elkerülniük minket, nézőpont kérdése.

Mit érdemes tehát tudni róluk?

Semmit.

Na de ReAlantos, nem illik ilyet írni, tiszteljük az ellenfelet!

Oké, akkor a fontosabb tények idei szezonjukból: 14 meccs alatt mindössze 7 pont, amit egyetlen győzelemmel és 4 döntetlennel sikerült elérni. A matematikából kevésbé gyengék így már rájöhettek, hogy 14 meccs alatt 9-szer töltötték be a vesztes fél szerepét. Az az egy győzelem a nyitófordulóban az Eibar ellen jött össze, azóta viszont volt többek között egy Barca elleni 2-8, egy Sociedad elleni 0-1 (amiben az a pláne, hogy az ellenfél a végén kettős emberhátrányban játszott), illetve a kupából két 0-4-gyel küldte haza őket a válságban lévő Bilbao.

Értitek már, miért mondtam, hogy semmit nem érdemes tudni? Ezt a csapatot úgy is illene (akár több góllal) legyőzni, hogy ha a hétközi kezdővel állnánk fel…

Huesca – Real Madrid: a vendégekről

Azaz rólunk. Nem szeretném elkiabálni, de úgy tűnik, hogy Solarinak sikerült elérni azt, amit JLónak a szezon elején nem igazán: tisztelik őt a játékosok.

Isco csapakapitányi karszalagjának nagyon örültem a hétközi meccsen, mert számomra ez csak egyet jelenthet: SS ezzel szeretné jelezni neki, hogy van lehetősége a csapatba kerülésre, de jelenleg kizárólag a taktika miatt nincs esélye a kezdőbe kerülnie (erről bővebben itt írtam). Igen, azzal együtt mondom ezt, hogy tudom, a legrégebb óta a csapatnál szereplő játékost illeti a szalag. De akkor Carvajal is kaphatta volna, nemde?

Lényeg a lényeg, végre újra nyugalom költözött a madridi öltözőbe, mert jönnek az eredmények. Ez a meccs olyan szempontból lehet fontos, hogy ha esetleg nem sikerülne nyerni, akkor ez kárba veszhet. Ezzel együtt továbbra is úgy vélem, hogy ezt a meccset a Real fogja nyerni. Magabiztosan.

A mérkőzés vasárnap 16:15-kor kezdődik, és a Spíler2 mellett streamen követhetjük figyelemmel Magyarországról. Aki tud angolul, spanyolul vagy oroszul, annak mindenképp ajánlom utóbbit, a közvetítés és a szakértelem minősége messze meghaladja a magyar átlagot. Legalábbis én az angol nyelvűről csak ezt tudom mondani, a többiről meg hasonlókat hallottam. És ez most kivételesen nem a Spílernek derogál, hanem a komplett magyar közvetítő-rétegnek. Úgyhogy magyar kollégák, tessék példát venni (tisztelet a ritka kivételnek, persze)!

Kimaradt: Nacho, Marcelo, Reguilón, Casemiro, Kroos, Mariano és Luca (lol)

Végezetül pedig az elmaradhatatlan Tippelde, amit 14:45-ig tölthettek ki (almásoknak és más, ezt jobban kedvelőknek link):

ReAlantos

View Comments

Share
Published by
ReAlantos

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago