Óóó Afrika… (Melilla – Real Madrid, edzőkérdés)

A hétvégi tragikomikum után itt a péniszhosszabbító győzelem esélye. Ezen sorok írásakor az tűnik biztosnak, hogy nem Conte lesz a Real Madrid új edzője, és Lopetegui még nem áll sorba az ételosztáson a Blahán. ÁPDÉT: Már igen. Ami a Copa del Rey-meccset illeti a Melilla ellen. Nos. Nem lesz sorsdöntő a meccs, kivéve, ha kikapunk. De ne legyünk ilyen negatívak, inkább nézzük mire számíthatunk.

Indokolatlan alcím

Kezdésként íme egy minimum két Nobel-díjas vers a Real Madrid jelenéről:

Elklásszikó után kopadelrej runda
Né’ már Conte haját, milyen nagyon ronda
Nem Lope bácsi vezeti már e neves hordát
Yukon-tavi halászok is jobban tennék dolgát
Inkább Solari kap egy meccset a nagyoknál
Talán végre játszik egyet a brazil manósztár

Érthető ha várják, hisz szenved a fehér nép
Ritka Madridban az ilyen szűk hét egész hét

A JLo éra pedig sajnos tragikus véget ért

Szar volt a védelem, haldoklott az attak
Zorro se védett meg minket, s jól megbattak
A vasember és batman is kevés lett volna
Kerüljük is a témát, térjünk át a jóra
Melillába megyünk, de nem szállunk hajóra
A csapatba beférhetne akár egy ajóka

U-csapat, fiatalok megmutatják azt is
Gyakorlatba hogy kell beverni a lasztit
Yé-yé korszak elején is ez volt a trendi
El is mentek rögvest béeldöntőt nyerni

Persze hogy már megint elragadott a hév
Elvesztem az eszem, mint csapatot a nép
Real Madrid, gyerünk mutassátok meg
El tudjátok verni a melillai verebet
Zorro pedig boldogan vésheti be a híres ’Zed’-et

Feladat: találd meg az összes verebet a képen

Egyébként rotáljunk, meg találjunk új edzőt Lopetegui után, meg ilyenek. Az általam várt Real Madrid-kezdő: Navas, Odri, Javi Sanchez, Nacho, Regulión, Ceballos, Llorente, Valverde, Asensio, Marcsa, Vini. Mert tök mindegy, hogy van-e nagy, úgyse játszanak jól. Szeretnék még érdekfeszítő dolgokat írni, de azon kívül, hogy Melilla Spanyolország azon részén van, ami véletlen átcsúszott Afrikába, nem tudok. Szóval nem is erőltetem.
A meccset egyik TV adó sem adja itthon, így ismét stream elé  kell ülni egy újabb izgalmas 90 percért.

Edzőkérdés Lopetegui után

Beszéljünk inkább egy érdekesebb dologról, nem megbántva ezzel a hazai Melilla szurkolói klubot. Jelenleg 2 hétig ideiglenesen a korábbi argentin balszélső Che Guevara Santiago Hernán Solari lett a Real Madrid vezetőedzője. Neki kb. 4 meccse van meggyőzni mindentudó elnökünket, hogy ő a megfelelő edző minimum a szezon végéig. A Melillán kívül a Valladolid, a Plzen és az Eibar következnek a sorban. Nem lehetetlen küldetés, lássuk be. Vele kapcsolatban nyilván vannak aggályok. A managingmadrid szakijai róla szóló podcastjában nem a legoptimistábbak vele kapcsolatban, én meg elhiszem nekik, mert nem nézek Castilla-meccseket. A Castillás fiatalokat sok helyre viszik első- és másodosztályba mostanában, tehát a játékosfejlesztésben nem teljesen fogalmatlan. És a védekezést is össze tudta rakni úgy-ahogy. De, hogy ez mire lesz elég a következő két hétben a nagyoknál, az hamarost kiderül.

Solari mester akcióban

Contét remélhetőleg végre elfelejthetjük (köszi Kurta), mert ő még talán Solarinál is nagyobb lutri lett volna a személyisége miatt. A legtöbbet olvasható jelölt jelenleg a belga szövetségi kakitány Roberto Martinez. Az ő eredménylistája hasonlóan veretes, mint Lopetegui mesteré volt. 2008-ban megnyerte az angol harmadosztályú húsdarálót a Swansea csapatával. Ezután egy tényleg megsüvegelendő teljesítménnyel 2013-ban a Wigannal FA-kupát nyert. Meg közben kiesett a PL-ből. Ezután egy totál középszer 3 év következett az Everton élén. Majd 2016 nyara óta ő a belga szövetségi kapitány, akikkel egy VB-bronzot tud felmutatni. Ez önmagában szép teljesítmény, bár ehhez kellett az is, hogy sok másik nagycsapat betlizzen. A belgák középszer játéka egy csúcsra járatott brazil/német/spanyol csapat ellen kevés lett volna. Nem bizonyított igazán sehol sem, jellemző  ismert filozófiája sincs, ami mögé be tudja állítani a keret. Én személy szerint nem is örülnék neki.

Opció még Guti, aki Solarinál is rutintalanabb, viszont meg merem kockáztatni, hogy az eddig felsoroltak közül neki van a legtöbb esze a focihoz. Ezt azonban még nem láttuk az utánpótlásnál magasabb szinten edzősködve manifesztálódni (ott legalább jó volt, Solarival ellentétben). Lehet, hogy csatlakozna a ZZ/Pep vonalhoz, de kérdéses, hogy neki, illetve Pereznek mennyi kedve van kísérletezgetni.

Kevésbé reális opciók

Az nyomor álmaiban szereplő Pochettino legkorábban nyáron lehet reális alternatíva. Ő már előző nyáron is elsőszámú jelölt volt, de végül Lopetegui jött.  Addig is folyik a lassúsági verseny a Spurs új stadionjának építése és a Real galaktikus igazolásának bejelentése között. Poch már a La Ligában és a PL-ben is bizonyított, még ha nyernie nem is sikerült egyik helyen sem. Pedig rendre felülteljesített mindenkori csapatával. Viszont ha a Spurs idén sem képes nyerni, az könnyen a projekt végét jelenti, hiszen már a harmadik szezonnak futottak neki idén reális esélyekkel. És ezzel a maggal és edzővel nem biztos, hogy bármikor meglesz az áttörés.

Opció lehet akár most Wenger is, akinek a tekintéllyel nem lenne gondja. Bizonyítani viszont rég bizonyított már igazán. Ha az új munkában képes megújulni még egyet utoljára, ideális jelölt lehet a posztra. Hiszen csapatot is tud építeni, és a fiatalokhoz is nagyon ért. Emellett pedig az Arsenal évekig olyan focit játszott, amire az igényes madridi nép is csak helyeselni tudna. Állítólag az állás is érdekelné. Azonban esetében is nagyon nagy az a bizonyos ’ha’.

Igazi francia

Mourinhót érthető okból nem szeretném, sírjanak csak miatta tovább a MU-drukkerek. És végül ott van Jardim, aki a Monaco idei még nálunk is sokkal tragikusabb kezdése után került lapátra. Őt (még) nem hozta szóba a sajtó az állással. Ennek fő oka az lehet, hogy ő is Lopetegui-szindrómában szenved. Hiába volt sikeres több klubnál (Braga, Olympiacos, Sporting, Monaco) a venezuelai, nagyobb sztárok közül csak Falcaóhoz volt szerencséje. A tekintély és az összes ilyen fancy leadership szó, ami ZZ eredményességét okozta adják nála is a legnagyobb ’ha’-t.

Kit hagytam ki a felsorolásból? Ti kit szeretnétek a Real padján, és miért? Írjátok meg kommentben! Hala Madrid!

Raulitás

Share
Published by
Raulitás

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago