100 botütés / Ennyi volt, vége

A királyi gárda újabb mélységbe zuhant azzal, hogy szerda este a Bernabeuban kikapott a szerény képességekkel rendelkező Leganéstól, és kiesett a Spanyol Kupa küzdelmeiből. Nagyon sok mindent leírtunk már a Real Madrid jelenlegi válságával kapcsolatosan, de ahogy a helyzet eszkalálódik, újabb vonatkozások kerülnek fókuszba. Nézzük mi most a legfrissebb helyzet!

Abból látszik, hogy a problémák gyökere mély, hogy a csapat 1-1 jó mérkőzés után sem képes megtartani a pozitívumokat, visszasüllyed a posványba, az olyan meccsek világába, melyek a szurkolóknak felérnek 100 botütéssel.

Gyorsan tegyük rendbe, eredmény szempontjából mi történt szerda este: elvesztettük a (reális) esélyét, hogy bármilyen kupát nyerjen a gárda a szezon hátralévő részében.  Ha úgy tetszik, ez most az új információ.

Látni kell, hogy a Leganes elleni fiaskó megint egy erősen tartalékos kerettel jött össze. Az, hogy ebből kimaradt Cé, Bale, Kroos, Casemiro, Varane, Marcelo és Navas, az akár most komoly pozitívumként is értékelhető. Már tüzet oltani érkezett Dani, Modric és Mayoral, velük együtt ez már 10 olyan ember, aki kevéssé érezheti magáénak ezt a vereséget, és pozitív attitűdökkel vehet részt a Valencia elleni rangadón. Ez lelkileg fontos.

Zidane vagy nem látja, hogy a második vonal kevés már a kiscsapatok ellen is, vagy remélte, hogy az 1-0-s előny majdcsak elég lesz valahogy. Pár hete, amikor a B-csapatunk képtelen volt a Fuenlabradát itthon megverni, azt találtam írni a szerkesztőségi csetbe, hogy így, ez a „Real” a kiesés elkerülésért küzdene a jelenlegi Ligában. A többiek ennyire nem voltak drasztikusak, de egyetértettek abban, hogy legfeljebb egy gyenge középcsapatnak számítanának. Na, EZ ZIDANE SARA! Hogy nincs – Asensiót is beleértve – egyetlen olyan „fiatalja” sem, aki értené a rendszert, aki a vezére, meghatározó játékosa tudna lenni egy csikó csapatnak. A hosszú hónapok alatt még addig sem jutott el, hogy LENNE RENDSZER, amiben játszik a csapat. Egyetlen fiatalt sem épített be a nagyok közé, mert sokadjára írom le, az nem beépítés, hogy a nagyok nélkül szenvednek és vesztik el maradék önbizalmukat is végtelenül kínos mérkőzéseken. Ez a fiatalok ellehetetlenítése, tönkretétele! Azt is hozzá kell tenni, hogy egyre valószínűbb, hogy a fiatalok megítélése is eléggé rózsaszín szemüvegen keresztül történt meg, kiugróan tehetséges futballista Asensión kívül nincs köztük. De egyelőre jó iparosokat sem látni a sorokban.

Az elmúlt hetekben világossá vált, hogy technikailag hiába jó Vazquez, ha fejben egyelőre lassú, és kezd ráragadni a „futball-buta” jelző. Hakiminek jelenleg egy egyszerű labdalevétel sem megy készség szinten, a beadásai pedig random módon jutnak el össze-vissza. Mert nem tudja, hova kellene érkeznie a beadásainak. Nálam Theo Hernandez a legnagyobb csalódás, a srác fetreng, az arcáról süt a bizonytalanság. Minden megoldása alibi, a lehető legegyszerűbb megoldásokat választja, teljesen kiismerhető, nem vállal 1 az 1 elleni párharcokat és nagyon nem olvassa a játékot. Beadási százaléka egy vicc, még akkor is, ha pont az ő labdája találta meg Asensiót gólpasszt érően az odavágón. Sok begórt labdából törvényszerűen jó lesz 1-2. Az sem menti fel, hogy volt egy nagyon fontos lövés blokkolása tegnap – hisz ez a dolga, ezért vettük. Már eleve gáz volt, hogy egyáltalán mögé kerülhetett a csatár, és kialakult a lövőhelyzet.

Zidane sara, hogy ezek a fiatalok, akik az elején önbizalommal telve érkeztek, és emlékezzünk, jobbára gólokkal, vagy szép játékkal mutatkoztak be, mára egy rakás szerencsétlenségnek tűnnek a pályán. Nem fejlődtek, hanem látványosan visszaestek.

Eljutottunk a legrosszabbhoz

A Real vesszőfutása nem egyszerű gödör, az sajnos már bebizonyosodott. A helyzet súlyosan eszkalálódott, melynek az is része, hogy Zidane lassan kezdi elveszíteni az öltözőt. Nekem senki ne mondja, hogy a játékosok nagy része nem úgy gondolja, hogy a következő szezonban már nem ZZ lesz a vezetőedző. Nem lett volna szabad eljutni idáig! Ebben a pillanatban nem lehet olyan futballista (és stáb tag), aki 100%-ig biztos lehetne abban, hogy jövőre is a klub alkalmazásában fog állni. Senki. Amikor már itt tart a helyzet, akkor jelennek meg az első gonosz gondolatok, főleg azon játékosok fejében, akik kevés fontos lehetőséget kaptak. Nekem senki ne mondja, hogy nem hagyott nyomot Isco fejében, hogy ZZ kihagyta a Clasicón! De fel lehetne sorolni az összes fiatal érkezőt, akikről mind többen gondolják azt, hogy nem váltak be, és ők ezért nem ok nélkül Zidane-ra mutogathatnak. Nem kell itt szabotázsra gondolni, elég, ha edzésen, vagy a meccsen a tudatalattiban felmerül, hogy „megszakadjak én ezért az edzőért?” „Nem kapnék több, jobb lehetőséget egy másik edzőnél?”

Szerintem eljutottunk ide. Amikor Zidane szimatolva érkezhet meg az öltözőbe, hogy érezni-e már az edzőbuktatás szagát, akkor ott már visszafordíthatatlanok a folyamatok.

Perez bement a meccs után az öltözőbe, és beszélt a gárdához. Ej, mit nem adnék, ha nyilvános lenne! Ramost megkérdezték, de nyilván kitért a válasz elől. Viszont válaszolt Zidane arra a kérdésre, hogy a PSG ellen az állásáért játszik-e. A válasz egyértelmű volt: Clarísimo! Azaz egyértelműen, kristálytisztán ez a helyzet. Egyébként az az érzésem, hogy ha nem Zidane-ról lenne szó, a tegnapi vereség után azonnal menesztve lett volna az edző!

Azért morzsolgassuk, hogy egy BL az utolsó mentsvár, ahol a létező legnehezebb ellenfél, a PSG után esetlegesen még egy City, vagy egy Barca (esetlen mindkettő) testén keresztül vezetne az út a kupához. Szóval Zidane köszönjük, de ez ennyi volt. Remélem tanult belőle!

Szubjektív véleményem szerint az lenne a leghasznosabb, ha azonnali edzőváltás történne. Megegyeznék előszerződéssel a jövő évi trénerrel. Legyen az Klopp, Pochettino, Allegri, vagy bárki más. Egy jó edző nem mozdítható év végéig, de már most pontosan tudni kell, mit szeretne játszatni a csapattal. Az új edző írásbeli elképzeléseinek alapjait kellene letenni egy átmeneti edzőnek még év végéig. Erre a pár hónapra tőlem jöhetne egy év végéig szóló kontraktussal Ancelotti, vagy akár Guti a fiataloktól, kristálytisztán olyan feladattal, hogy a 4-be legyünk a bajnokságban, és egy szakmai stáb állítson fel egy koncepciót, melyből kiderül, mit szeretne játszani a csapat, ebbe hogyan illeszthetők be a fiatalok, mely posztokon van szükség igazolásra. Én sajnálnám a hátra lévő fél évet a semmire, építeném az új csapatot mihamarabb.

(Sultan)

LAPOZZ!
(facebook gomb alatt…)

Feszültségoldás…

Zidane a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón: /fordítás: penamadridista.hu/

„…itt a lehetőség arra, hogy egy újabb jó mérkőzést jegyezzünk fel a nevünk mellé.”

„…gólt kell szereznünk és nem szabad engednünk, hogy ők is betaláljanak.”

„Tisztában vagyunk a meccs fontosságával és az ellenfelünk képességeivel.”

„Harcolni fognak a legutolsó percig.”

„A holnapi egy fontos mérkőzés, de semmi több.”

Kerethirdetés:

Kroos és Varane pihen.

Nincs Bale és Marcelo sem.

A kezdő:

Egyszerre a pályán Isco és Asensio:

De Vazquez is.

A kezdő úgy összességében:

A meccs:

Az első fél óra:

31. perc:

A félidő hátralévő része:

47. perc:

55. perc:

A cserék:

A meccs vége felé közeledvén:

És a vége:

Theo teljesítménye:

Achraf teljesítménye:

Zidane taktikája (mije?) ennyit ért:

A következmények:

(ReAlantos)

ReAlantos

View Comments

  • Allegri nincs a listán :( Remélem nem Kloppot hozza Perez. Nagyon szeretem a németet, mert romantikus alkat, de amennyire monofocikultúrát képvisel, azzal ezen a szinten szerintem nem lehet hosszú távon komoly eredményeket hozni...viszont Poch-al ellentétben azért csak nyert már egyet s mást és BL döntőben is volt a BVB-vel...
    http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labdarugas/real-madrid-pereznek-ket-jeloltje-van-zidane-potlasara-sajtohir-2615333
    Aztán persze háp-háp, szóval egyelőre nem veszem komolyan :)

    • Nekem úgy rémlik, hogy Klopp azt találta nyilatkozni, hogy csak olyan helyre megy edzősködni, ahol nem lesznek nyelvi akadályok. Pont ezért ment Angliába. Ha ez igaz, akkor nem fog ide jönni. A másik fazont nem nagyon ismerem, de tetszett a Barcával kapcsolatos megjegyzése, már ha igaz ami írnak. Meg úgy egyáltalán. :)

        • Nem suttyó parasztabb mint bármelyik élcelődő a másik oldalról (nem a kommentelők, hanem edzők, játékosok, stb..). Ráadásul szerintem ez még belefér, nem volt olyan durva, mint amilyennek beállítod.

          • Nem, szerintem nem fér bele. Nem az idióta suttyó Piqéből kell kiindulni, hanem Guardiolából vagy Valverdéből kell kiindulni.

          • Ki ki a maga értékrendje szerint éli az életét, én sajnos nem vagyok szent, szóval szerintem belefér. Nem Piqéből indultam ki, de nem is Pepből és Valverdéből kell, mindenhol vannak végletek pozitív és negatív irányba is. Én a középmezőny tagja vagyok, ha ez a te emelkedett szintednek nem felel meg, vagy netán suttyó paraszt jelzővel sújtasz emiatt ám legyen. De nem nagyon lesznek álmatlan éjszakáim a véleményed miatt jó uram. Szóval legyen kellemes életed, és kívánok neked kevés találkozást a suttyó parasztokkal, nehogy lehúzzanak az elit szintről. Üdv.

          • Nem vagyok emelkedett szinten. Nem tartalak suttyó parasztnak.

        • Miért lenne suttyó paraszt? Csak mert espanyolos volt közel 10 évig és az irántuk érzett tiszelet miatt nem akar közvetlen riválist irányítani? Tényleg, milyen világban élünk, hogy nem mindenki egy futball kurva...

          • Egy sportklub edzője. Nyugodtan mondhatta volna, hogy más a Barcelona és az ő felfogása a futballról, ezért nem vállalná. Akár azt is mondhatná, hogy érzelmileg kötődik az Espanyolhoz, azért nem szívesen lenne az edzője a városi riválisnak. De lealacsonyító hasonlat az igen is durva. Megadhatná a tiszteletet egy másik klubnak. Attól még messze nem lenne futball-kurva.
            Valverdétől vagy Guardiolától nem hallasz/olvasol ilyen lealacsonyító üzenetet, azt garantálom. Nem mindegy, hogy egy szurkoló mondja a kocsmában, vagy írja egy blogon, vagy egy edző aki véleményeket befolyásol a megnyilvánulásaival....

          • Semmi lealacsonyító nem volt a nyilatkozatában. Persze, ha az nso-ról tájékozódsz, az már a te bajod. Nso-ról szerzett információra alapozva lesuttyó parasztozni valakit... Hát ne haragudj, de ez csak téged minősít. Persze, tudom, hogy ti barcások többet képzeltek magatokról és senki barcs kötődésű nem beszélne tiszteletlenül másról.... :D Nehezen akarom elhinni, hogy ezt a kommentet komolyan gondoltad.

          • Hogy Guardiola vagy Valverde nem nyilatkozna ilyet? Azt komolyan gondoltam. Hogy Piqé ennél bunkóbb? Szégyellem magam miatta. A nyilatkozatot pedig gáznak tartom, akár honnan is származik is. Nem én linkeltem be az nso-t, csak reagáltam arra, hogy a nyilatkozat fölösleges szurkálódás. Számomra a farmmal történő összehasonlítás udvariatlan, ennyi az egész. Max. annyi hiányzik a hozzászólásomból- hogy feltéve ha tényleg ezt nyilatkozta.

          • Semmiféle összehasonlítás nem történt, csupán azt mondta, hogy inkább hazamenne a farmjára (érted, aregntín) élni, minthogy a két legnagyobb riválishoz elmenjen edzősködni. Tehát sztem attól nem lesz valaki suttyó paraszt, hogy inkább a saját otthonát választja a legnagyobb riválissal szemben. Pláne nem beszélhetünk semmi féle lealacsonyításról. Egy ember otthonával, hazájával történő összehasonlítás sosem lealacsonyító.

          • Akárhogy is volt, zárjuk le, nem szeretnék veled (sem) összeveszni. Továbbra is szeretem a spanyol focit és élvezettel olvasom a két gigász remek blogját. Majd jobban átgondolom mit írok.
            Üdv.

  • Az jutott eszembe, hogy Jamesnek még szerencséje is lehet. Kirándult egyet Münchenbe, tanult egy kis fegyelmet, ott élni nem szar azért. Kimarad ebből a fos évből, aztán tökre lehet, hogy a következő évadra visszavárja az új edző egy Benzema és Cé nélküli világba.

    Nem lenne ez olyan rossz forgatókönyv.

    • Ezen már én is lamentáltam, és lehetne helye. Megjegyzem, Benzemát sem írnám le még, ha az Isco-Asensio-James hármasfogat szolgálja ki...:) (Nyilván lenne jobb opció, de egy próbát ő is megér.)

  • Kele kirakta az inverz csapatát is :D
    Avagy a taplók, negatív példák.
    Kapus posztra nehéz de Kahn az volt.
    Mondjuk Lehmann egyszer meccs közben pisált :D szóval ő is.
    Dani Alves-Nem kell kommentalni. :D
    Materazzi-Egy igazi tapló, nagypofaju volt.
    Pique- Ha a focival foglalkozna.. De sajna nem.
    Ashley Cole- Gerinctelen áruló.
    Nigel De Jong-meszaros
    Mark Van Bommel-szinten hentes :D
    Joey Barton- :D ő egy érdekes figura.
    Fellaini- egy brokkoli fejű ketrecharcos, a futball arcon csapása.
    Diego Costa- Ork
    Raul Garcia-a busz arcú ork
    Nálam ők azok akik nem pályára valóak. :D
    Bar sokan vannak még.

    • Jó pár névben egyetértek - Materazzi, De Jong, Diego Costa- Nálam a teljesség igénye nélkül kihagyhatatlan lenne: Toni Schumacher, Roy Keane, Eric Cantona, Adebayor.

      • Én a fiatalabb generáció tagja vagyok de Keane és Cantona mészárlásai megvannak.

        • Szégyen, és van ismerősöm, aki röhögve jegyzi meg akár Busqets, akár mondjuk Ronaldo színészkedésnél, hogy bezzeg a Roy Keane adott volna neki. Nálam az ilyenek örökös eltiltások. De a filmiparban is ki futott be ? Vinnie Jones

  • "Egyes hírek szerint Sergio Ramos igencsak rosszul viselte a kupából való kiesést. A Real Madrid kapitánya, akit személyesen Florentino Pérez próbált vigasztalni, közel negyed órán keresztül sírt az öltözőben a lefújás után." (pena fb)
    igaz-e a hír vagy sem, ez nagyon rá vallana. ezért nem haragszom rá soha igazán, nála sosincs motivációs probléma, sosem bomlasztja a csapatot. Ja és a közhelyszerű megfogalmazással neki az a fontos, ami a mez elején van.

    • Akkor cseréljünk mezpszonzort. Hátha találunk olyat, ami több játékosnak is fontos.

  • Edzői hibák: „Talán nem voltam képes megfelelően motiválni a csapatot a szerdai meccsen, különösen az első félidőben látottak alapján. Az ellenfelünk sokkal jobban akarta a győzelmet, mint mi."
    Szerintem azért ennyit nem számíthat a pszichológia. Ilyen közhelyekkel, hogy valaki sokkal jobban akarta a győzelmet, kevéssé tudok mit kezdeni. Van olyan, hogy tényleg belefut az ember ilyen hibába, dehát úgy tűnik Zidane számára nem elég hosszú a bernabeu-beli híres 'molto longos' 90 perc. Én magánéleti okokból egy kocsmában néztem a meccset, és sajnálatos módon az azt megelőző chelsea-arsenalra szavazott az emberek többsége, így csak a 60. perctől - a másik meccs vége után - láttam a meccset. Inkább hitetlenkedve néztem azt a sematikus szart, ami a pályán volt. egyszerűen nem érdekelt volna az sem, ha megfordítjuk a meccset, mert ezt szenvedés volt nézni. Remélem, hogy ZZ csak a médiát eteti tehát ezekkel a szarságokkal.
    A PSG elleni mérkőzések: „Nem váltunk ennek a párharcnak a megszállottjává. Pontosan úgy fogunk felkészülni, mint bármelyik másik összecsapásunkra."
    Hát ez megnyugtató.

    Visszatérve az elején pedzegetett kérdésre: szerintetek mennyit számíthat a csúcsfociban a motiváció ill. annak hiánya? létező dolog az, hogy valamely csapat "jóllakott"? Vagy ez fizikai probléma lehet? Én képtelen vagyok elhinni, hogy ennyit számítana a lélektan, mint amilyen mítosza van a foci-beszélgetésekben.

    • Tavaly, ha Benzema rosszul játszott, ott várt mögötte ugrásra készen Morata. Ha Isco rosszul játszott, már jött is James. Ha Varane vagy Ramos nem hozta a kötelezőt, akkor Pepe kopogtatott a kezdőcsapat ajtaján. Carvajal és Marcelo helyére volt Nachón kívül még egy topligás tapasztalattal rendelkező játékos Danilo személyében.

      Nem mondom, hogy csak ezen múlik. De ez is közrejátszik benne, és az említetteknél minimum egy érvvel kevesebb amellett, hogy jól játsszanak, és ne csak játsszanak.

      • ebben tök igazad van, bár elég rossz ha ez a gyenge teljesítmény oka. azért mégis úgy látom, hogy a csatárposztot kivéve mindenhol van egy minőségi cserejátékos.
        és ha nincs, nevelési célzatból amolyan Mourinhosan akkor sem szabad hagyni, hogy egy játékos elkényelmesedjen, szal le kell cserélni.
        Ezzel szemben az látható, hogy ezt ZZ nem teszi meg, így nyilván meccs- és önbizalomhiány is felléphet a "kicsiknél"

    • Mondj egy területet, ahol a motiváció nincs valamiféle viszonyban az emberi teljesítménnyel. Én nem akarnék egy olyan orvos kése alá feküdni, akinek halál mindegy, hogy tűlélem a műtétet vagy sem. :D

      • akkor csak ismerős orvoshoz menj inkább :)

        a focira visszatérve, szerintem egy profi focista hosszútávon nem lehet annyira motiválatlan, hogy az teljesen szétcsessze a játékát. a motivációnak nyilván van hatása, főleg egy meccsen belül, de szerintem egy megfelelő játékrendszerbe berakott játékosoknál ez kevéssé látszik, annyira biztosan nem hogy hazai pályán 2:1re kiszopjanak a leganestól, miközben egyetlen egy dolguk volt: hogy ne szopjanak ki ez ellen a kiscsapat ellen.

        • Hálistennek csak olyanhoz szoktam. (Egyik szülő orvos, vannak kapcsolatok világ szerte :D)

          Persze, lehet a mértékéről vitatkozni, csak arra reflektáltam, hogy mítoszként aposztrofálni merő túlzás.

    • Létező, de nem olyankor, ha az sem látszik, hogy próbálkoznának begyakorolt figurákkal.
      A jóllakottság abban mutatkozhat meg, ha vki futni sem hajlandó, vagy a befejezésnél nem tud koncetrálni már eléggé.
      És, most ez utóbbival nem CRt mentegetném. Ő sajnos be is lassult, öregszik.

  • Kele fb-on:'Egy internetes fórumon jött szembe velem a kihívás: állítsam össze azt a tizenegy játékost, aki a legszimpatikusabb volt nekem a pályafutása során látottak alapján. Nem számít sem képesség, sem győzelem, sem bajnokság, csak az, amit én leszűrtem róluk a játékuk és a viselkedésük alapján.'

    Enyém:

    Gianluigi Buffon - végtelenül szimpatikus, végtelenül tehetséges, végtelenül erős, végtelenül sikeréhes.
    Philipp Lahm - higgadt, precíz, alázatos, vezér.
    Rio Ferdinand - A történelem egyik legelegánsabban és legszebben futballozó középhátvédje
    Alessandro Nesta - A másik.
    Marcelo - Csíntalan, vidám, laza.
    Luka Modric - egy alázatos, mindig alábecsült zseni, aki bármire képes a győzelemért
    Paul Scholes - keménylegény, aki bármikor kiáll magáért, a csapatért. Emellett egy ösztönös zseni, aki úgy olvassa a játékot, mint kevesen
    Zienedine Zidane - Gól a kilencedikért, a legelegánsabb játékos valaha. Félisten.
    Ronaldinho - a legkönnyedebb, ösztönösebb skiller a pályán, amiknek ráadásul értelme is volt. Imádtam nézni, azt ahogy élvezte amit csinál. Kár, hogy nem volt szebb, mert akkor minden héten állva tapsolta volna a Bernabeu.
    Raúl - emberileg, csapatjátékosként hibátlan, hűséges, hálás, legendás. Bónusz, hogy piszok jó csatár is volt mellé.
    Ole Gunnar Solksjær - Valami megmagyarázhatatlan okból mindig imádtam kölyökkoromban MU meccset nézve, hogy beszállt ez a gyerek és lőtt egy gólt. Mintha ez olyan természetes, magától értetődő dolog lenne.

    • én egyet mondok, aki mindenkiéből kimaradt, de talán eléri a "ja persze!" szintet: Paolo Maldini.

    • Chilavert - Diogo, Materazzi, Woodgate, Faubert - Felipe Melo, Joey Barton, Van Bommel, Gattuso - Diego Costa, Ibrahimovic

      jabocsnemide

    • nyilván a szimpátia nem racionalitás kérdése, de tényleg nem értem mi ennyire jó Lahmban, mármint szimpátia és szakmai szempontból sem, szal viccen kívül jöhet a redpill

    • Casillas - Arbeloa, Varane, Puyol, Marcelo - Giggs, Zidane, Gera, Iniesta - Raúl - Torres

    • Biztos megszépültek/megfakultak az emlékek, és van, aki kimarad igy is, de minősités nélkül:

      Casillas - Cafu, Hierro, Puyol, Roberto Carlos - Iniesta, Xabi Alonso, Redondo, Ronaldinho - Raul, Morientes

      A keretben még: Diego Lopez - Salgado, Cannavaro, Zanetti, Marcelo - Modric, Kaka, a hirtelen tetkós-szőkitős-szakállas korszakba csapás előtti Messi, Solari - Del Piero, Cavani, Falcao, és mivel ez még nagyon korrelál azért a képességekkel is, igy még álljon itt 3, akiket nagyon becsültem tényleg a hozzáállásuk és személyiségük miatt, de nem klasszisok: Granero, De la Red, Michael Bradly.

      /Gutit imádtam, bérelt helye van a kedvencek közt, de azért nem egy makulátlan személyiség, kiesik valahol a kritériumok szerint. :)/

        • Jaj, tényleg, Helguerát elfelejtettem... pedig nagyon tiszteltem azért, ahogy a rá osztott szerepet viselte a galaktikus érában!

          • Carvalho nálam simán Iván előtt van, habár imádtam a spanyolt. Viszont mindkettőjük Puyol (és Nesta) mögött van szvsz.

    • Keylor Navas, a jólelkű keményen dolgozó haver, akit nem lehet nem szeretni
      Dani Carvajal - már ott megnyert engem, amikor elbőgte magát az első pici trófea után, ő imád minket, én meg őt
      Ramos - a kapitány, a király
      Puyol - aki még tudta, hogy a foci egy férfiaknak való sport
      Marcelo - He is "Marcelo, happy as motherf*cker", és a happysége ellenére ott volt a fontos pillanatokban, dühösen vagy sírva
      Modric - <3 a v i l á g l e g j o b b k ö z é p p á l y á s a é s s e n k i n e m l á t j a , b a z d m e g <3
      Gera - szeretem mekkora profi és hogy emellé milyen socially awkward
      Kaká - ferrari, róma, miláno, mesim italiano
      Granero - intelligens gyerek, aki megcsinálta, és focázott a legjobbaknál
      Raúl - legelegánsabb csatár ever
      Shevchenko - childhood hero

    • Iker-Igazi ikon,csapatjátékos.
      Lahm- Tiszta,precíz,ikon.
      Nesta-Igazi vezér és elegáns klasszis védő volt.
      Puyol- Ikon,példakép,hűséges.
      Roberto Carlos-egy gyorsvonat rakéta vetővel.
      Modric-Mágus,zseni.
      Xabi Alonso-Precíz,elegáns,ikon.
      Zidane-Elegáns,,technikás,zseni
      Ronaldinho- Azok a cselek és az állandó mosoly a pályán és azon kívül
      Ronaldo- A Fenomén! Nem lehetett megállítani! Gyerek korom egyik kedvence.
      Raúl-Ikon,egy igazi példakép és nagyszerű csatár!

Share
Published by
ReAlantos

Recent Posts

La Liga #34: a Bernabeu már ünnepelni akar

Ahogy a múlt héten, úgy most is matek órával indul a beharangozó. Ha Real Madrid…

3 hónap ago

BL: első felvonás a döntőért

Ma este a Bajnokok Ligája kiírás első elődöntő mérkőzésén a müncheni Allianz Arénában vendégeskedik a…

3 hónap ago

La Liga #33: a mindig nehéz Real Sociedad

Most már tényleg a matek a lényeg. Ha azt feltételezzük, hogy a Barca minden hátra…

3 hónap ago

LaLiga #32: a legérdektelenebb EC valaha?

Ahogy olvasom a híreket és a kommenteket a vasárnap esti El Clasico előtt, azt tapasztalom,…

3 hónap ago

BL visszavágó: erősen csökkent esélyek

Ezt most nem fogom hosszú lére ereszteni, egy hete erről beszélünk, sok újdonságot nem lehet…

3 hónap ago

La Liga #31: utazás az ismeretlenbe

Hiába csak 15. a tabellán a Mallorca, és szerzett mindössze 31 pontot a mi 75-ünkhöz…

3 hónap ago