Fontos meccs a fontosabb meccs előtt (Real Madrid – Leganés)

Ha akarunk valamit még a szezontól, akkor a Depor ellen felvett sebességgel kell tovább játszani a csapatnak. A Leganés és a hétvégi Valencia elleni bajnokin is. Most azonban csak a CdR meccsel foglalkozunk. Az egygólos győzelem épp nem elég semmire, hiszen a Real Madrid nagylelkűen ad egy-egy gólt az ellenfeleknek. Aztán ha véletlenül kétszer jut a bogyó a hálónkba… 

De mielőtt ezt a forgatókönyvet tovább lapoznám, egy fontos dolog, egy tegnap közreadott jelentés. Hogy milyen jelentés?

Deloitte Football Money League – 2016-2017 bevételek.

Note: az első zárójelben a 2015-2016 szezonban elért helyezés.

1. (1) Manchester United 676.3 millió euró (689M euró)

2. (3) Real Madrid 674.6 (620.1)

3. (2) FC Barcelona 648.3 (620.2)

4. (4) Bayern Munich 587.8 (592)

5. (5) Manchester City 527.7 (524.9)

6. (7) Arsenal 487.6 (468.5)

7. (6) Paris Saint-Germain 486.2 (520.9)

8. (8) Chelsea 428 (447.4)

9. (9) Liverpool 424.2 (403.8)

10. (10) Juventus 405.7 (338.9)

11. (12) Tottenham Hotspur 355.6 (279.7)

12. (11) Borussia Dortmund 332.6 (283.9)

13. (13) Atlético de Madrid 272.5 (228.6)

14. (20) Leicester City 271.1 (172.1)

15. (19) Internazionale 262.1 (179.2)

16. (14) Schalke 04 230.2 (224.5)

17. (18) West Ham United 213.3 (192.3)

18. (n/a) Southampton 212.1 (166.2)

19. (n/a) Napoli 200.7 (144.2)

20. (n/a) Everton 199.2 (162.5)

Perez bácsi bőröndje

Tehát… a kérdés az, hogy Neymar és Mbappe, vagy csak Neymar.  😆

(Na, norma mindjárt megmondja a kommentmezőben, hogy ez nem így van…)

A mérkőzésre visszatérve, amelyet a Digi Sport 2 közvetít!

Zidane Ceballos kivételével valószínűleg ugyanazt a kezdőt küldi pályára, mint az első meccsen. Én, te, meg te, és ti ott rengetegen viszont úgy gondoljuk, hogy egy egészséges mértékben mixelt kezdőt kellene kiküldeni, 20 perc alatt 2-3 gólt berámolni, aztán le lehet félidőben cserélni Bale-t, a 60. percben Benzemát (standing ovation), majd 5 perc múlva Kroos/Modric is pihenhet. Isco pedig fent marad, mert a Vale ellen ZZ szerint a 433-ban jobb opció a BBC. (Hú, de nagy ez a megelőlegezett bizalom a visszatérő Benzema felé…)  A visszatérő Ramos is a kezdőben találhatja magát, de talán őt jobb lenne az utolsó 20-30 percre becserélni. Ronaldo érthető okokból kihagyja majd a találkozót (meccskeret még nincs, de úgy gondolom, maximum a padról mobilozza végig a 90 percet).

Kezdő lesz
Ő is, de ő gólt is fog lőni

Kell egy egészséges fejlődés a keretnek. Szükség van arra, hogy ne legyen egy agyonhasznált csapata és egy alig használt csapata. Ha ezt Zidane úgy tudja megvalósítani, hogy időszakonként más formációban küldi fel a gárdát, hát tegye meg és ossza el jobban a játékperceket.

Mátétól jó játékot és kevés felesleges labdavezetést várok

Bár szerintem a Depor irtó gyenge tudása és vesztes mentalitása is kellett az előző meccsünkön tapasztalt gólzáporhoz, de megadom magam a többségnek: működhet a 433. (Hm… igazából nem fogadtam el a többség véleményét, csak a feltételezést, mert azért a La Coruna támadórészlege és mondjuk a PSG Valencia támadórészlege nem ugyanaz a kávéház. Igen, itt arra utalok, hogy védekeznünk nem nagyon kellett legutóbb csapatszinten.) Nem szeretném, ha egy kiugró eredmény miatt máris túl optimistán állnánk az előttünk várakozó feladatokhoz. A Depor ellen 24 lövési kísérlete volt a csapatnak. Ez önmagában sok, de a Real általában ilyen mennyiségben támadja az ellen ketrecét. Most bementek azok a lövések, amelyek korábban nem. Marci kapufán koccanó lövésében, Casemiro és CR fejeseit bravúrral hárító kapusteljesítményben azért benne volt a korábbi balszerencsénk, valamint a Depor hullagyenge teljesítménye is. Tartósan nem volt nyomás alatt a védelmünk, egy-egy megindulással riogatott az ellen, illetve Casemiro és Navas hibáiból volt még komoly lehetőségük, de nem voltak képesek akár csak 5 percig dominánsan játszani. Ha más felállásban játszunk, esetleg egy-két játékosunk helyett mások vannak a kezdőben, akkor is nyerünk. Iscóval a kezdőben, más hadrendben a Villarreal ellen 28, a Celta ellen 19, a Barca ellen – Isco nélkül, de nem ezért- 14 (első 45 percben 9), Sevilla ellen 21, Bilbao ellen (0-0) 19 kapura lövési (lövés+fejes+egyéb testrész  😉 ) kísérletünk volt. A Ligában a Real Madrid játékosai adták a legtöbb kulcspasszt (275), ami mellé 25 gólpassz is társult. A Barca „csupán” a 3. ha a kulcspasszokat nézzük (174), de 43 gólpassz van mellette! (Az OPTA meghatározása szerint adjuk közre az adatokat, ahol a kulcspassz és a gólpassz egyértelműen elkülönül, még mielőtt…) Hogy érezzük, mennyire sok a mi keypass adatunk (again: 275), a második helyezett Sociedadnál ugyanebben a rovatban 183-as szám szerepel. A lövésekben (incl.: fejesek) is első a gárda (372), itt a Barca a második (311), de Ronaldóék csak 48%-ban, Messiék 60%-ban találtak kaput – ebben a szegmensben 7. a Real Madrid. Ronaldo a második a kapura lövési kísérletekben (kereken 100), Messi az első 121-el. Az beszédes, hogy Cristiano 5*90 perccel kevesebbet játszott az argentin játékosnál? Harmadik a Vámpír 66 kísérlettel…

Tehát – nem először a szezon során – csak abban lehetünk biztosak, hogy a támadóink korábban nem voltak eléggé eredményesek, de a csapat megteremti számukra a lehetőségeket. Értitek, mire akarok utalni? Most kiszakadt az a bizonyos zsák és félek, sokan a sok gólt a formációváltással és esetleg Isco padoztatásával magyarázzák – miközben üdvözlöm a formációváltást (amennyiben az egészséges mértékben lesz használva) és jó döntésnek tartom Isco padoztatását. Ám mint mindig, nézzünk most is a felszín sekélyes, de látványos impulzusai alá! A fenti sorokkal ezt a célt szeretném szolgálni.

A CdR idei kiírásának házi gólkirálya is be fog találni

Mivel estére a megszokottak szerint a kispadot látjuk a kezdőben, nem leszek meglepve, hogy a CdR-re tervezett taktikai hadrendet látjuk viszont. Ez már csak ilyen ZZ-magic.

Az is magic volt, amit a sajttájon mondott:

“The system doesn’t matter. Attitude matters.”

Ilyen a világon nincs. A rendszer ÉS a hozzáállás tökéletes összhangja hozza el a címeket, a BL-serlegeket. Ha nem tökéletes az összhang, ha, hol egyik, hol másik van nagyobb hangsúllyal jelen, azt szoktuk egy bajnokságban mutatott formának tekinteni. De ha a hozzáállás és a rendszer is hibás, akkor szenvedünk, mint egyszeri madridista ősz közepe óta.

De hinni kell abban, hogy elkapta a gépszíj a srácokat, és a szezon második felében minimum számunkra élvezhető játékkal nyerik a meccseiket (és rutinból behúzzák a BL-t), valamint az első perctől odateszik magukat, nem kamuznak, nem alibiznek (kivéve Kroos, mert nála ez a természetes…  😀 ), nem az első (második…) bekapott gól után kezdenek el focizni.

A vendégekről ugyanazt tudom írni, amit az első meccs beharangozójában is írtam – ezért aztán szépen bemásolom ide:

A Leganésnek a Copa del Rey az igazi lehetőség, mert a bajnokságban nemzetközi indulást érő pozíciót nem fognak elérni és kiesési gondjaik sem lesznek, hacsak be nem üt valami krach. Tehát marad a Kupa, ahol beleadhatnak mindent, az utolsó leheletig küzdeni fognak a továbbjutásért és nem is lehet tőlük mást várni. Biztos, hogy fizikailag addig fognak minket abuzálni, amíg ki nem fulladnak – míg játékban a kontrára fognak gyúrni.

Mint mindig, most is fontos, hogy a Real szerezze meg a vezetést, ezzel önbizalmat is nyer a gárda, másrészt a hazaiak kényszerülnek majd a reagálásra.

Talán csak annyival egészítem ki a fenti sorokat, hogy a belső védőpárosuk könnyen zavarba hozható a mélységi felpasszokkal, kiugratásokkal, a beadásokkal sokkal könnyebben elbánnak. Valamint a Leganés támadói nem tudnak komoly, tartós nyomást kifejteni a védelmekre – így  a miénkre sem fognak -, de kiváló érzékkel találják meg az üresen hagyott passzfolyosókat és területeket, ahová bemozognak és a középpályások késlekedés nélkül belövik a labdát. Sajnos a mi védelmünk bőven hagy ilyen passzfolyosókat. Erre figyelni kell a srácoknak. Amúgy a gyenge támadópotenciál a beadásokban realizálódik a Leganésnél.

Hm… csak a Leganésnél?

Madridisták – két egymást követő jó meccsünk után – (A kép 2017 tavaszán készült…)

Zárásként pedig egy kis alapműveltség!

 

 

Jose

View Comments

  • Nekem az a bajom, hogy mi történt a Realnál, ilyen játékosok mint Theo Hernandez, aki meg dekázni sem tud, meg Achraf Hakimi mi a l@faszért nincsenek kölcsönben valami jobbacska klubban, hogy létezhet olyan, hogy kezdőként szerepet kaphatnak? Hogy létezhet, hogy Theoért akkora pénzt fizettek ki, hát az arcnak egyetlen jó beívelése nem volt amióta a realban néha játszik, bár sokkal többet is játszik mint amit érdemelne. Szóval igazolás ide-oda, nem két emberre van szükség, hanem legalább 7 ütőképes játékos kell minden posztra.

    • Anno Khedirák, Arbeloák és Altintopok is fociztak Madridban, viszont működőképes játékosnak tűntek, ha volt mögöttük koncepció. Nekik se kellett megváltani a világot, de ami feladatot kaptak, azt megcsinálták. Mostani srácoknak valami olyasmit mondhattak, hogy oldjátok meg valahogy, ha fent vagytok, íveljétek be. Tehetséges gyerekek, de koncepció nélkül a Marcelo szintű játékosok is szenvednek, nem hogy a fiatalok.

    • Volt egy jó beívelése, azt vágta be Asensio az előző meccsen, azt ne vegyük el tőle.

    • Hakimi a körülményekhez képest nem rossz szerintem ,de ettől függetlenül kölcsönben jobb helye lenne mindenképp. Theo viszont eddig óriási flop....

      • Theo talán annyiból védhető (meg a többi fiatal tehetség), hogy nehéz úgy fejlődni, hogy nem játszanak csak a havonta 1-2 meccset, taktika, koncepció vagy vezérek nélkül, egy full random felállásban. Azért vettük meg őket anno, mert saját közegükben jól nyomták, de az egy általuk már megszokott, "jól" felépített RENDSZER volt. Nálunk meg kb 11 arc az utcáról összeáll játszani egy LaLigás, összeszokott CSAPATtal. Legalább is én így látom. Mondjuk Hakimi-t én is inkább kölcsön adnám fejlődni, még nagyon fiatal és rutintalan, még a többi fiatalhoz képest is.

  • Nem baj, jól van ez így! Legalább újra lemorzsolódnak akik még 2 éve nem voltak itt!! :) A többi majd megváltozik csak idő kérdése (csak győzzük kivárni és legyen még elég hajunk amit ki lehet tépni!). Most sok a baj a csapat körül, de sose szabad feladni akármennyire is reménytelennek tűnünk most. A Real Madrid már sokszor bebizonyította, hogy sose szabad leírni. Mi nem fogunk egy AC Milan vagy Inter vagy Arsenal sorsára jutni ebben biztos vagyok. Ez a brand ezt nem engedheti meg magának és nem is fogja. Kell a vérfrissítés a csapat körül legkésőbb a nyáron. Szükségünk van legalább 2 klasszisra akik égnek a vágytól. Én Hazard-ot és Kane-t szeretném első sorban. Neymar sem lenne rossz. A világ 2. legjobb játékosa Messi mögött aki bárki ellen meg tudja teremteni a külömbséget. Nem ártana egy kiváló jobb és bal oldali ember se. Mondjuk balra a Marcos Asensio a Chelsea-től. Jobbra viszont tippem sincs... Danilo-t sírom vissza, mert én itt a többséggel ellentétben láttam benne a tudást! :) Fel a fejjel srácok a lényeg az egészség meg a család. Arra van ráhatásunk a többire nincs. :)

    • Az én kívánság listám jobb hátvéd:
      Azpilicueta (Chelsea)
      Kimmich (Bayern)
      Meunier (PSG)

      Bal hátvéd:
      Alaba (Bayern)
      Alex Sandro (Juve)
      Kurzawa (PSG)

      Sajnos egyik sem igazán mozdítható, viszont bárki más nem lenne minőségi kiegészítés.

    • Én nem bírtam Danilót, de abban biztos voltam, h.a versenyhelyzet és így a csapat is gyengülni fog tavoztával, de le lettem hurrogva.

      • Kiváló játékos. Igazi baloldali mindenes. Ja, bocs javítom! :)))))

          • Az az igazság, hogy nem nagyon van gyenge pontja a srácnak, ráadásul 3 (???) éve fejlődik folyamatosan a PL-ben. Én elnézném nálunk. :)

          • 27 éves, 2021ig van szerződése, most 30M-ra taksálják az értékét. 40M-ig nem lenne rossz gondolat leigazolni.

          • ha Theo 30 akkor Bale ingyen volt a 100 körüliért
            ki volt az a felelőtlen aki 30-t adott érte - vagy a 2/3 visszacsordogált?...
            tényleg lassan elmegy az ember kedve a focitól, hisz rossz nézni a palit és 30 M le vagyok döbbenve!!

          • Az Alavesben kiemelkedő szezont futott tavaly, csakhogy kurvára mást kell játszania egy wing backnek egy Alavesben, és egy Real Madridban, gondoljunk csak a védekezési és támadási feladatok különböző súlyára. Azt nem tudom, ki volt az a nagyokos aki azt gondolta, hogy megfelelő skilljei vannak ahhoz, hogy ebben a csapatban is beváljon, ahol a szélső védőknek ekkora szerep jut támadásban. Sem technikailag, sem játékintelligencia terén nem üti meg a szintet. Én már a nyáron olvastam olyan szakvéleményt, hogy a két csapat teljesen különböző stílusa miatt nem fog nálunk beválni, de mivel akkor még nem láttam játszani, úgy voltam vele hogy majd meglátjuk. Hát, megláttuk. 30 millió rotty ki az ablakon.

          • kösz az infót - továbbra is nehéz elképzelnem, hogy kiemelkedőt hozzon annyira tisztátalan, minden könnyedséget nélkülöző, erőltetett a mozgása/nem Téged cáfollak ezzel/

          • Egy Alavesben lehetett jó erőnléttel, állóképességgel és jó romboló skillekkel kiemelkedőt hozni, plusz lőtt pár nagy gólt, mivel a balosa azért nem rossz. De nálunk látványosan kiütközik a megyei technikája és a Lucaséval egyenértékű játékintelligenciája.

          • 13-ban 32,2 M€ volt Illaramendi... és azóta volt némi infláció, meg áremelkedés is, igaz akkor csak 6M volt Case...
            Én arra lennék nagyon kíváncsi, hogy a vezetőedzőknek/managereknek az elmúlt években milyen és milyen mélységű szerepe/ük volt a játékoskeret alakításában(vételi és eladási oldalon egyaránt) ?

          • "mindent tudni akarok" szovjet rajfilmsorozat a hatvanas évek elején az Úttörő Áruház mozijában 2 Ft-os belépővel, ja, de igen, valóban most is mindent tudni akarok

          • pedig jobb ha nem tudunk mindent - ezt gondolom megtapasztaltad Te is - és mégis!
            úttörő Áruház mozija, " mindent tudni akarok"-ezekre még én sem emlékszem.

          • pedig az ötödiken, a fodrász mellett, után volt...a Felszabadulás téren laktam, a hírdető házban

          • Most van a legjobb korban és még 3 csúcs éve kell, hogy legyen. (Mondjuk azt gondoltam, hogy max 25 éves lehet...eddig sose néztem valahogy utána.)

      • Kiváló játékos. Igazi baloldali mindenes. Ja, bocs javítom! :)))))

  • az elmúlt félév alapján azt meg tudja valaki mondani, hogy milyen taktikával játszik a csapatunk? vagy mit szeretnénk ami nem sikerül?

    • "majd lesz valahogy, a mák a bírók és a játékosok megoldják" - ZZ taktik

      • de most nincs mákunk, és a birók sincsenek velünk, minek lennének, magunktól is bénák vagyunk.

        • nálunk jelenleg igen, mert úgy néz ki, annyiból áll a taktika, hogy Zidane megadja formációt, aztán "menjetek, játszódjatok".

          • látszik rajta az oldalvonalnál, lerí róla, hogy nem érzékel semmit, nincs gondolat, nincs elképzelés

          • ééééés ez az a pont, amikor ismét falig mész. megértem, de el nem fogadom. tök jó lenne mindig ilyen egyszerű magyarázatot találni és szinte soha nem az.
            máshogy: nekem ezek kevesek, hiszem, hogy más dolgokat is figyelembe kell venni egy-egy esemény megértésénél.

            Huuu, gyorsan: nem lehülyézlek (mer' már volt ilyen jellegű feltételezésed), hanem radikális véleményezőnek tekintelek.

  • Zidane tulsagosan hisz a csapataban,de most ahogy olvasom nagyon duhos magara.Joggal,szepen cserbenhagytak egymást oda vissza. Nem volt egy jo meccsunk a kupaban, vszinuleg ezert is rakott fel egy vegyes es elozetesen egy biztato kezdot akiknek kotelessege lett volna hozni legalabb egy döntetlent. A Leganes valoban nagyon jól vedekezo csapat es jo szezonjuk van,de tamadasban gyengek. (persze nem ellenunk). Zidane a nyilatkozata alapjan most kapta meg a vegso kijozanito pofont. Semmi onbizalma ezeknek a jatekosoknak,alap megoldasokat nem mernek bevallalni,rengeteget hibaznak a remego labak miatt, a galakezdo is ebbol maszik ki eppen. Visszagondolva lehet Zidanenak van igaza,h nem jatszatta oket annyit,mert nem allnak keszen. Jelenleg senki nem all keszen,csak Bale aki kimaradt a sikerekbol. Most mar azert ivelgetunk,mert semmi mast nem merunk es a vegen a fejekben nem a gyozelem van,hanem hogy mi sulhet el rosszul. Nem tudom felmenteni a fiatalokat,mert nincs reszletes kidolgozott taktika mikor egyszeru dolgokra is keptelenek. (egy sima kockazatosabb felpassz-kenyszerito,amivel bontani lehetne) Temetni se temetnem oket,ebben a folyamatos eredmenykenyszerben szereztek egy kis tapasztalatot amit a jovoben tobb lehetoseg mellett kamatoztathatnak. Az egy jo kerdes,h kivel?

    • "Visszagondolva lehet Zidanenak van igaza,h nem jatszatta oket annyit,mert nem allnak keszen. "
      A gyerekeknek (fiatalok, újak) ne engedjük gyakorolni a járást (kezdőként játszani), mert elesnek és beverik a lábukat, kezüket, fejüket? Nem. Engedni kell őket, de kell a felnőtt, aki ott van és megtámasztja, ha kell, tompítja az ütést, ha kell (stabil kezdők) és ott vannak a nagyszülő, aki ha értelmes, akkor okos tanácsot is ad (Zidane, illetve az edző.)

      Ha nem játszatod őket, soha nem fognak készen állni. Mint mindig, itt is a hogyan a kérdés. Zidane a hogyant elbaszarintotta. Két külön csapatot menedzselt, nem egy 16-18 kezdőből álló csapatot.

      • En nem ennek a hive vagyok,csak probalom kihuzni a fejemet a seggembol es megnezni,h miert nem jatszatta oket. Ugyanigy en is ezt akartam. Szezon elejen volt egy bajnoki amin a fiatalok betliztek,onnantol allandoan eredmenykenyszer volt es mintha ott elvagtak volna magukat. Mire ujra lehetoseget kaptak akkor Ceballos kivetelevel igazabol senki nem bizonyitott,aztan teljesen onbizalomhianyosan tertek vissza. Nem Madridban kell megtanulni passzolni,Zidane ott kurta el,h a kupaban is vegyes csapat kellett volna az elejetol. Tegnap viszont a felnottek is bevoltak baszva seta kozben.

    • vagy nagyon szar volt a fordító, vagy egy fogalmatlan ember nyilatkozata: "Mondhatunk bármit, ez nagyon nehéz este számunkra. Vállalom a felelősséget, mérges vagyok magamra. Megvizsgáljuk a helyzetet, és változtatunk néhány apróságon." Ezeknek a mondatoknak egymással sincs kapcsolata, a mérkőzéssel meg köszönő viszonyban sincsenek. Néhány apróság ? Nehéz este számunkra ? Azért a fizetését felveszi... és még szórakoztat pár ehhez hasonló baromságpanellel. Tudom, a futbalistának nem muszáj feltalálni a melegvizet, de a világ tavalyi legjobb csapatának edzője szájából talán megérdemelnénk két összefüggő, a tényekkel valós kapcsolatban lévő és értelmes mondatot.
      Egyszóval csak az intelligenciát hiányolom ebből az emberből és szerintem ez jellemzi a működését.
      Indulattal elgondolkodtam azon, hogy egy csapat edzője/ managere, mert ZZ nem edző, hanem csak az összeállítást és a hadrendet előíró személy, akinek a feladata összefogni a szépszámú, a játékosok testi-lelki jólétéért felelős személyzetet, akikből minimum kettő jut minden játékosra – akik jobban értenek spanyolul, vagy angolul, helyesbíthetik az adatot – tehát egy ember, akinek kvázi semmi dolga nincs a csapat körül (mert mindent, amit mi edzői szempontok szerint gondolunk, azt más, erre alkalmasabb ember végzi), csak az összeállítás és az adott ellenfélhez illő hadrend és stratégia kidolgozása, a játékosoknak elmagyarázása és ennek megkövetelése, mérkőzés közben reagálni az ellenfél ilyen típusú változásaira, sérülés, rossz forma, elfáradás esetén a cseré(kk)(v)el folytatni a jó irányban az elképzelései szerinti játékot. Hát ebben az idén megbukott. Amennyiben meg volt befolyása a nyári mozgásra, akkor sommásan szar, mint játékosnéző és manager. Elvesztett és hagyott elveszteni mérkőzés végeredményt befolyásoló embereket(játékosokat) és hozott helyettük birkákat, akiket megrészegített a név, a cég neve – no meg a beígért fizetés - , esetleg az elnyerhető trófeák. Átvert mindenkit, elsősorban saját magát, hitt a rátermettségében , hitt a hozzáértésében – ld. a cseresor remeklését és a mérkőzések közbeni beavatkozásait, és ez már tavaly is megmutatkozott – hitt az arab összefogás és mentalitás mindenek felettiségében – ld. benzin tavalyi és idei teljesítménye – és hitt és hisz az elnök mindenek feletti türelmében és támogatásában. Most itt tartunk. Már rég ki kellett volna rugni, mert az eredménytelenség miatt esik a cég bevétele ….
      Lehet anyázni.

      • Igen, Zidane legnagyobb "baja",h hisz a kemeny munkaban, magaban es a jatekosaiban,a cimeket hozo modszereiben. Ugyanakkor enelkul nem lehet dolgozni. Kivulrol meg konnyebb ezeket a problemakat meglatni.(ironikus,h Perez pont most adott szabad kezet vkinek a nyaron es nem kontrollaltak az edzot) Neki elkellett menni a falig,h észrevegye. Meg jo,h gyorsan zuhantunk,igy elobb lehet ujra epitkezni.

        • volt már szó szerencséről, ellenfelek sikertelen formaidőzítéséről, stb. az elmúlt másfél eredményekben gazdag év kapcsán, amikor azért uez a kemény munka volt a háttérben és a "menjetek fel és nyerjetek" taktika bejött. De most nem és ehhez kár elpocsékolni ezeknek a játékosoknak az energiáját. És ezt a semmitmondó nyilatkozatokkal sem lehet kivédeni. Ameddig az ellenfelek tanultak/tanulnak az ellenünk elvesztett mérkőzésekből és látják az idei sikertelen játékunk ellenszerét, addig homokba dugott fejjel mantrázzuk a felelősségvállaló szöveget. Ez nem a fal, ez a szakadék alja, csak az a baj, hogy ez már nem is szakadék aljjal, hanem egy lyuk, amin át ki lehet esni a világból

        • szvsz innen új szakember nélkül nincs építkezés/max mélyép.../

          • Lehet,de az uj szakembernek viszont kurva gyorsan kell majd építkeznie es lehet bekerülünk a regi keringobe. Ehhez a kerethez megfelelo játékost es alkalmas edzot sem lesz konnyu igazolni.

          • én úgy vélem ZZ-t nem lesz nehéz pótolni-iszonyúan túl lett értékelve a palit, mert nagyszerű játékos volt.
            egy Valverde kaliberű ember csodákat tudna tenni

          • Joval osszetettebb problema ez Zidane szemelyenel. (Nagy falat ez nyarra: Perez,Zidane,CR,Benzema,egesz jatekrendszer,elerheto kerethez passzolo edzo, uj jatekrendszerhez passzolo igazolasok)

          • Valverde pont olyan jól jött a Barcának egy klubikon (LE) után, mint nekünk ZZ Benítez után. Várd meg a végleges ítéletet, mert lehet, a sikeres első szezonja után (CdR valószínű, bajnokság biztosan) hogyan éli meg a keze alatt első szezonjában sikerre éhes keret a második szezonban megkívánt taktikai fegyelmet és munkát. Nem biztos, hogy akkor is menni fog a szekér.

          • Mindenesetre náluk van fokozatos és folyamatos keretfrissítés.

          • Ja hamar gyorsan elvertek pár 100 milliót. :) Es eddig az egyik sérült volt folyamatosan :)) Messi meg Paulinho hozta amit kell és a vámpír is magára talált,Busi ihletett formában van. A maradék ott is csak van Turan,D.Suarez,Rafinha stb..

          • Akkor is van, nemcsak a padot variálni próbálják. A sérülés meg lutri.
            De alapvetően arra akartam utalni (pláne Dembele és Cou miatt, plusz mivel nyáron is tuti változtatnak), nem fog náluk az a veszély fenyegetni, hogy fásulnának Valverde 2. szezonjára.

          • Igen. Az érkezők nálunk évek óta fokozatosan a "kezdőkhöz" épülnek be és nem külön csapatot alkotnak.

      • közben vettem az angolt, valóban nagyon szar volt a fordító - de ez csak a nyilatkozat félrefordítása. Az eredményen sajnálatosan nem változtat, maximum kiérződik a "csalódás" ZZ szavaiból és a szokásos "enyém a felelősség" panel - mintha ez lenne a megoldás, mert ezt már minden mérkőzés után hallgatjuk... Itt volna az ideje tenni valamit, hogy ne kelljen ezt a panelt emlegetni minden héten kétszer...

      • ezt kb mintha már írtad volna néhány napja, de most még aktuálisabb!!

          • jó-jó nagyon klassz a 2 BL, de azért meddig lehet még "elmúltnyolcévezni"..::))
            de nem vitázom Veled, mert jönnek a bántóan egyoldalú, kifacsart minősítéseid, én viszont nem szeretnék hasonlókat alkalmazni Veled szemben.

          • ez így önmagában nyilván nem állja meg a helyét ...
            de érveknek nem felelnek meg a lassan már mindenki által leírt tények??
            /Te kb most írod azt amiért eddig rendszeresen leminősítettél mások/

          • Konkrétan megneveztem a problémát, miért okoz neked gondot arra reagálni? ptg pl. korrekten kezelte?
            Probléma: zavar, hogy szerinted ZZ csak rossz.

            Erre te azt hozod fel, hogy mindenki leírta a tényeket.

            Milyen tényeket? Ki az a mindenki? Nevezd nevén őket.

            Ha a jelenlegi állapotról van szó, sokan leírták a helyzetelemzést, én is lentebb. Ez valóban nem vitatható. Csak én nem erről beszéltem.

            De már nem beszélek erről sem. :) peacelove

          • Konkrétan megneveztem a problémát, miért okoz neked gondot arra reagálni? ptg pl. korrekten kezelte?
            Probléma: zavar, hogy szerinted ZZ csak rossz.

            Erre te azt hozod fel, hogy mindenki leírta a tényeket.

            Milyen tényeket? Ki az a mindenki? Nevezd nevén őket.

            Ha a jelenlegi állapotról van szó, sokan leírták a helyzetelemzést, én is lentebb. Ez valóban nem vitatható. Csak én nem erről beszéltem.

            De már nem beszélek erről sem. :) peacelove

          • bármilyen kellemetlen ez számomra, csak szeptemberben találkoztam először ezzel a topikkal, sajnálom, csak annak a Kanadában élő barátomnak a szava állhatna mellettem, akinek már Carlo alatt is szidtam a módszereket és akinek BL-k ide, BL-k oda irogattam a mérkőzéseken elkövetett edzői, összeállítási hibákat. De ez ma már csak múlt, "történelem" a gyerekeim szerint is és messziről, ráadásul későn jött ember azt mond, amit... tud, vagy akar.

          • szerintem nem minden mindig sötét és nem mindig minden világos. te és ronrics soha egy büdös karaktert nem szántok arra, hogy elismerjétek ZZ bármi eredményét. Ugye nem baj, ha ez alapján az amúgy igaz megállapításaitok sem érik el ugyanazt a hatást, mint amit megérdemelnének, ha kicsit is "egyrészt-másrészt" lenne a megközelítésetek.

            ZZ most szar, egy ideje kurva szar. Az előző szezon első felében is arckaparós volt, de az a minőségi kispad sokszor kihúzta+Ramos.
            A tavalyi szezon tavaszi menetelése elismerésre méltó.

            Ciklikusság és a ciklusok elismerése, címkézése. Ahogy jönnek az eredmények.
            De hogy mindig minden rossz legyen, az érthetetlen számomra.

          • a dícséret is a kritika egyik formája...Nyerhet a csapat úgy is, hogy a partvonal mellett állónak minden hajaszála az égnek áll a pályán folyó események miatt és mégis 6:0 az eredmény. De valóban, annak a kint álló/rohangáló/haját tépő embernek van/kellene lennie valamennyi hatásának a látottakra. Ennyit ZZ dicséretére, hogy ő ezt a maga minimalista módján hajtotta/hajtja/ és talán mindig is fogja végre hajtani. De neki nem cselezni kell megtanítani a játékosokat, hanem olyan figurákat beléjük nevelni, ami a soros ellenfélnél éppen jobbá teszi őket. Figurákat(hívhatod ezt taktikai elemnek, szabad, szöglet, bedobás, kapukirúgás stb. variációknak is) a regnálása alatt nem tapasztaltam tőle újat, még az elődeitől megmaradt jobbakat sem, az egyedüli beívelgetéseken kívül. Hogy az egyénre szabottakról - kivéve talán Kovacic fogja Messit a múlt classicon - nem láttam semmit. Viszont ennek ellenére eredményes meccseket igen (tavaly tavasszal és az azelőttin is). És azt ne felejtsd el, őt a sikerek eléréséért szerződtették és fizetik - neki ez a dícséret, a jól végzett munkája elismerése. Jelenleg nem végzi jól a munkáját, túl sok a selejt, ezt egy termelő üzemben - valamikor mérnök voltam - nem engedhetik és nem tűrhetik.

      • Azt ertem,h duhos vagy,de legyszives ne az nso hangulatkelto minel jobban érzelmekre hato osszeollozott nyilatkozataira alapozz. 1 perc alatt elolvasod amirol ott 10 percet nyilatkozik. 4szer atforditjak , spanyol-angol-magyar es meg ezt vagjak meg.

  • Mivel mi vagyunk a világ legjobb csapata(az elmúlt évben) , nem szabadna megengedni ezt a forma hanyatlást, a gála kezdőben szinte mindenki formán kivül játszik, a fiatalok pedig? nem mindenki Real szintű játékos, tehetségesek, de arra, hogy x év alatt beépüljenek nincs idő várni:
    kell egy jobb második számú kapus
    Achraf, Theo - kevés erre a posztra
    Llorrente, Mayoral, Cabellos? - fejlődniük kell, vagy játszanak többet vagy adjuk kölcsön öket.
    Vallejo, Lucas, Asensio, Kovacic - őket tartsuk meg.
    Barca, a riválisunk, nagyon jó neveket igazol, akik már befutott játékosok, Paulinhó, Coutinho, Umtiti, náluk is vannak akik nem tudtak jól teljesiteni: Arda, Digne, Gomes,
    Nagy problémának látom a lassú, cél nélküli labdajáratást, altatásnak jó lenne, de nincs belőle ritmusváltás, csak ezer rossz magas beadás, feleslegesen betoljuk az ellenfelet a saját tizenhatosára, ahol már nincs hely kiugratni senkit, kontratámadásink gyorsasága pedig már múlté. a tegnapi Benzema gólt kellene gyakorolni.
    Meg kellene nézni néhány Barca támadást, hogy csinálnak üres területet pl Albának, tök egyszerű dolog, ezt miért nem lehet begyakorolni?
    a letámadásunk pedig sokszor nevetséges 1-2 ember rohangál elöl, mögöttük hatalmas üres terület, pedig ez egy komoly fegyver a mai fociban, azonnal visszatámadni, amikor az ellenfél már kifelé mozog.
    Kellene hozni egy olasz védőt(valaki már irta)
    Aztán a szokásos forgatókönyv következik, ZZ-t küldik el, természetesen neki is nagy a felelőssége(PSG elleni ütközetet azért megvárnám, vagy továbbjutunk, vagy leégünk), de ki jöhet ZZ után ????

      • régebben valahol olvastam, olyan edző a jó, aki új felfogást játékrendszert hoz egy csapathoz, ebben persze van kockázat, de ilyesmivel lehetne meglepni az ellenfeleket, a játékosaink tudnak futtbalozni, csak egy jó rendszer kellene.
        pl amit soha nem látni, nincsenek szögletvariációk, nincs szabadrúgás variáció, ja és nincs támadás variáció, csak egyénieskedés és az is lassan, ennek ez az eredménye. Már csak a BL-ben kell leégnünk és teljes a szezon.
        ami még eszembe jutott, a spanyol válogatott játékosaink, akik nincsenek formában, nem félnek attól, hogy nem kerülnek be a VB keretbe? ott bizonyithatnának? ISCO, Asensio

        • Teljes koncepció mentesség ,mind támadásban és védekezésben is. Fél éve nem képes újat mutatni ZZ.
          Utoljára a Barca elleni szuperkupa meccsen volt valamiféle szisztéma.

Share
Published by
Jose

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago