Categories: BeharangozóLa Liga

Vizet prédikáló, de port ivó

Hétvége. Ez azt jelenti a legtöbb esetben, hogy spanyol bajnoki mérkőzések kerülnek képernyőre. Nincs ez másképp ez alkalommal sem, a Real Madrid csapata hazai pályán fogadja a szebb napokat is megélt Deportivo La Corunát. Beharangozunk!

Megint azzal kell kezdenem, hogy elnézést kérek a szörnyű szóviccért a címben, de kivételesen most funkciója is van. A híres mondás ugyanis, amiből ez az áthallott verzió készült, remekül illik Zidane-ra. Vissza kell utalnom itt a kupameccs utáni összefoglalónkra (ide kattints érte), melyben látható, hogy nyilatkozatai mennyire nem illeszkednek a szurkolók által látott és tapasztalt képbe. Ezért tehát a cím.

Ellenfelünk, mint már a bevezetésben említettem, a Depor csapata. Bár szinte minden ellenük vívott meccsen esik erről némi szó, a fiatalabbak és az újonnan csatlakozottak kedvéért nem árt felidézni ennek a csapatnak a fénykorát, amit azóta is csak a „SuperDepor” jelzővel illetnek. Az ezredforduló környékén ugyanis a spanyol bajnokság egyik, ha nem a legerősebb csapatát sikerült összehozniuk, olyan nevekkel, mint Valeron, Manuel Pablo, Molina, Diego Tristan vagy a később bajor földre áttelepülő Makaay. 2000-ben sikerült megnyerniük a bajnokságot, amely az Atletico 2014-es bajnoki címéig az utolsó olyan serleg volt, mely nem a Barca-Real-Valencia háromszög valamely csúcsába került.

Manapság azonban nem ilyen szép az élet Galícia nagy múltú csapatánál. 2004 után szignifikáns zuhanás látható, az előtte öt évig folyton top3-as gárda azóta először közép-, majd erre az évtizedre már stabilan alsóházi csapattá vált, sőt, kétszer a másodosztályt is megjárta egy-egy szezon erejéig.

A jelenhez érve azt látjuk, hogy az idény felénél a kiesőzónában tartózkodnak, ami nem túl pozitív képet vetít a bajnokság hátralevő részére. Legutóbb az óévben győztek, egynél több gólt bajnoki meccsen pedig november vége óta nem sikerült begyötörniük. (Honnan is ismerős ez a gólínség nekem?…)

Edzőjük jelenleg Cristóbal Parralo, aki Pepe Mel menesztése után a szezon végéig megbízottként van ebben a pozícióban. Játékosként többek között a Barcelona, az Espanyol és a PSG csapatát is erősítette. Keretük legértékesebb tagja pedig a közel tízmilliós értékű, az Arsenaltól tavaly nyáron visszacsábított Lucas Perez.

Sem egyéni, sem pedig csapatszinten nem túl acélosak, bár a legutóbbi fordulóban a Valencia ellen 0-2 után rendesen vérszemet kaptak, szóval érdemes fenntartani a koncentrációt ellenük.

Most pedig felvázolnék három lehetőséget, hogy mi fog történni a meccsen a Real szemszögéből:

1, a szokásos:

A lehetőségekhez mért gálakezdő, impotencia, küszködés… soroljam még, vagy már mindenki kívülről fújja? Az első félidő lepörög értelmes helyzet nélkül, hogy a változatosság kedvéért a Depor már a második félidő huszadik másodpercében megszerezze a vezetést egy Andone-fejessel. Francia mesterünk viszont bízik az általa felküldött kezdőben, ezért az első cserét a 75. percben ejti meg, amikor is Modric helyére érkezik Kovacic. Több csere nincs is. Rohanás előre fejvesztve az egyenlítésért, hogy egy kontrából az ellen beállítsa a 0-2-es végeredményt. Zidane még lenyilatkozza, hogy jól játszott a csapat, de a kapu előtt nem volt szerencséjük, valamint hogy haladni kell tovább.

2, az optimista:

Zidane, álruháját levetvén, egy bérgyilkos hidegvérével húzza be a párharcot.

Mesterünk húz egy váratlant, és egyszerre a kezdőbe jelöli Iscót és Asensiót, mindkettejüket támadó középpályásként használva, valamint Casemiro is a padon kezdi a mérkőzést, helyét pedig Kovacic veszi át a világ két legjobb középpályása között. A megnövelt támogatásnak köszönhetően Ronaldo már a 2. percben megszerzi a vezetést, amire még a szünetig rápakol egyet szabadrúgásból.

Félidőben a biztos előny tudatában Modric helyét Ceballos veszi át a pályán, a csapat pedig átadja a területet az ellenfélnek. Az Isco helyét csereként átvevő Bale tíz perc alatt lő egy gólt és ad egy gólpasszt Asensiónak, majd Ronaldo megszerzi harmadik gólját. Andone szépít (még ha optimista vagyok, akkor sincs Real-meccs kapott gól nélkül 😀 ), a végeredményt pedig a Ronaldo helyére beküldött Mayoral állítja be, aki Kroos szögletét juttatja a hálóba. 1-6, Zidane pedig a meccs után bevallja, hogy augusztus vége óta folyton be volt szívva, azért nem jöttek az eredmények.

3, a debil:

Zidane arra a következtetésre jut, hogy a szélső védőink formahanyatlása okozza a csapat gyenge szereplését. Megoldás? Nem kellenek szélső védők! A Navas – Carvajal, Varane, Nacho – Vazquez, Modric, Casemiro, Kroos, Bale – Ronaldo, Benzema tizenegy fut ki a gyepre, hogy már a 10. percben kétgólos hátrányban legyenek a szélről érkező beadások miatt. A mestert elönti a méreg, ezért a bíró elküldi a kispadról. Helyét segédje, Bettoni veszi át, aki rögtön behozza Benzema helyett Marcelót. Sorra dolgozza ki a helyzeteket a Real, és végül a félidő utolsó percében egy Casemiro-átlövéssel szépít a csapat.

A második félidő 3. percében egyből pirossal kiállítják a brazil tankot, mert véletlenül leköpi a partjelzőt, majd Varane áll ki második sárgával, mert a kialakuló tömegjelenetben alattomosan arcon vágja Ronaldót, aki ebbe úgy belesérül, hogy le kell cserélni. A teljes második félidőt uralja a Depor a kilenc emberre fogyatkozott hazaiak ellen, hogy aztán a 96. percben egy Real-szögletet az előrehúzódó Navas csúsztatásából Andone fejeljen a saját kapujába. A mérkőzést lefújják, 2-2, Zidane pedig záróakkordként mellbe fejeli a bírót az öltözőfolyosón, amiért a bajnokság hátralevő részére eltiltják.

Ez tehát a három forgatókönyv, amit vizionálok a mérkőzésre.

Mi az, ami biztos? Egyrészt az, hogy még a legdebilebb forgatókönyvvel sem lehet sokkal rosszabb eredmény, mintha a szokásos ötlettelen labdatartás lenne. Másrészt az, hogy Andone gólt fog szerezni, csak kérdés, hogy melyik kapuba. Harmadrészt pedig az, hogy legkésőbb hétfőn vígan derülhetünk majd a meccs utáni sajtótájékoztatón elhangzottakon.

Ja, és ezek után az összefoglalóban csak annyit várjatok, hogy 1, 2 vagy 3. 😈

A meccs vasárnap 16:15-kor kezdődik, és a Sport 1 közvetíti.

Az elmaradhatatlan Tippelde:

ReAlantos

View Comments

Share
Published by
ReAlantos

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago