Categories: BeharangozóLa Liga

Verses beharangozó

Holnap, azaz szombaton újra leülhetünk 90 percre csodálni a fehér balettet. A hétközi csörte alatt pihenhetett a gálakezdő nagyobbik része, így újult erővel vághatnak neki a bajnoki negyedik helyért folyó küzdelemnek.

Csapatunk játékát és problémáit már annyian és annyiféleképpen megírtuk itt a blogon posztban, illetve a kommentek között, hogy nincs értelme ismételnem magam és másokat. Főleg, hogy legutóbb ezt Sultan remekül összefoglalta. (Ha nem olvastad, katt ide!) Helyette íme egy verses összefoglalás a szezonról. A Móra Ferenc B-középtől ezúton kérek elnézést, hogy átírtam a költő egyik legismertebb versét.

A Zinedine cipője

Vége van a nyárnak,
Hűvös szelek járnak,
Nagy bánata van
a királyi gárdának

Szeretné belőni
Ő is gólra törni,
De csatárt az árva
sehol se tud venni.

Kapkod Bélhez-Márkhoz,
Szalad a Lucashoz,
A városban lakó
Karim nevű sráchoz.

Azt mondja balga,
Nem ér ő most arra,
Mert ő az energiát
A kurvákba fojtja.

Szőkének, barnának,
Mindenféle lánynak,
Ha, ha, ha, nem ilyen
Zinedine Zidánnak.

Szőke is, barna is,
Búbosbanka is
Terhes lett azóta
A szomszéd lánya is.

Csak a Zinedine-nek
Szomorú az ének,
Nincsen gólgyárosa
Máig se szegénynek.

Keresi, kutatja,
Néz Céről gallra,
’’Folytatjuk! Folytatjuk!’’
Egyre csak azt hajtja.

A képen látható madarak a cinegék. Aki több cinegés képet szeretne találni, angolul keressen rá a ‘tits’ szóra, hisz ez a cinege többes száma angolul.

Foglalkozzunk az ellenféllel inkább, hiszen náluk is pörög az élet. A bajnokságban jelenleg hatodik helyen álló sárga tengeralattjáró fedőnevű gárda négy pontra áll mögöttünk a tabellán, szóval közvetlen rivális a negyedik helyért folytatott küzdelemben. Legjobb (támadó) játékosuk azonban feltehetőleg elhagyja a sárgákat, hogy Kínába igazoljon a Pekingi Gouanhoz. A hírek szerint 40 milliót kasszíroz Bakambuért a submarino, amivel két és fél év alatt megötszörözi az árát a kongói csatár. Eddig 9 gólnál tart a bajnoki szezonban, ami különösen szép, hiszen pontosan négy és félszer annyi, mint amit A Világ Legjobb Kilencese fel tud mutatni eme sorozatban. Mellette Bacca, Sansone és Ünal járnak egy gól felett a csapatból, közülük az olasz vádlisérülés miatt nem játszik. A csapat motorja a gyémántban (a Barca ellen laposan) felálló, leggyakrabban Trigueros, Fornals, Castillejo, Rodri összetételű középpálya. A védelem a Mario Gaspar, Ruiz, Álvaro Gonzalez, Jaume Costa összetételben kerül pályára, azonban Ruiz és az első számú cserehátvéd, Semedo sem játszik a meccsen. Eddigi 21 bekapott góljuk alapján bízhatnánk a sokgólos meccsben, lehet, hogy nem is tévedünk majd akkorát.

Bakambu az Astana elleni meccsen hívta fel a figyelmet a líbiai rabszolgakereskedelemre, csatlakozva többek között Pogbához és Kondogbiához ebben.

A sajtótájékoztatón a mester megerősítette, hogy Karim nem játszik, azonban rajta és a kapitányon kívül mindenki a rendelkezésére áll, így tervezzük bevezetni a Tippeldébe a ’Milyen üdítőt vett Marcos és Ceballos a szünetben a büfében?’ kérdést. Ezen kívül megtudhattuk, hogy Ronaldo boldog, mindenki fontos, és hogy mindenki indokolatlanul negatív. Ennek fényében kívánom nektek, hogy legyetek olyan boldogok meccs után, mint Cé, és ne aggodalmaskodjatok, mert majd lesz jobb is! A meccs alatt találkozunk a kommenteknél. (14:45-ig tippelhettek 16:15-kor lesz a meccs a  Sport1-en) Hala Madrid!

Raulitás

View Comments

  • nem olvastam végig a kommenteket (785 van, amikor e sorokat írom), de nem dühítő nektek, hogy amikor a bajnokságot lazán vezető Barca irgalmatlan összegért vesz játékost, akit nem is nevezhet a BL-be, ti meg bukdácsoltok, és Zidane akkor is kitart amellett, hogy jó így a keret?
    Nekem pl. Morata hiányzik, aki csereként beállva beverné a győzelemhez kellő gólokat. Vagy meglenne erre a feladatra az ember, csak nem játszatják?

    • De, nem hiszem, hogy el tudod képzelni mennyire.
      Nekünk is, és nincs meg.

    • Rövid válasz: de, hiányzik.
      Hosszabb válasz: de, kurvára hiányzik.
      De van egy sanda gyanúm, hogy ez nem marad így sokáig. Perez türelme is csak bizonyos határok között létezik, és ebből nagyon kilóg a csapat már

      • mennyire öreg a Real mostani kerete, gondolok itt elsősorban a kulcsjátékosokra. Ronaldo, Ramos, Benzema, Marcelo, stb.?

        • ha úgy vesszük, hogy a középpályások legjobb időszaka 28-32 év között van, akkor Kroos az alsó, Luka a felső határ, és van minőségi utánpótlás
          A szélső hátvédek (Marcelo, Carvajal) még mindig fiatalok, szóval náluk sem gond a kor.
          Ramos 31, az egy KH esetében okés.
          Benzema nem idős, csak formán kívül.
          Ronaldo idős és formán kívül van.
          Mindezt egybevetve a csapat problémái szinte bizonyosan nem az öregségből fakadnak, hanem az ordító taktikai hiányosságokat és a gyenge egyéni formát leszámítva főként abból, hogy nincs csatár

          • igen-igen, írhattam volna azt is, hogy ahogy Inzaghi lesen, úgy Karim formán kívül született, dehát végsősoron az a lényeg, hogy éppen formán kívül van :D

        • Roni 33 idén, de most nagyon megörgedett, Ramos 31, Benzema 30, Marcelo 29, Modric 32. Szerencsére Ramosnak, Modricnak és Marcinak megvannak a méltónak tűnő utódjai (bár nem igazán játszanak), és Ronaldot is pótolhatja idővel Ase egy szerkezetváltás után. Benzemának még nincs pótlása sajnos, pedig neki kéne leginkább

          • Szerintem az életkor egy dolog. A másik meg, hogy mennyi meccset toltak le a legmagasabb szinten. Bajnokság, kupák végig, Bl végig, válogatott meccsek a tornák végéig.
            Túl vannak hajtva, túl sok km van a lábukban

      • Anno az egyik régi kedvenc professzorom mondta, aki többek között népességföldrajzot is oktatott, hogy a nők azért élnek hosszabb ideig, mert nincs feleségük :D

      • És most már nekünk is több esélyünk van az online pornó óta :D

  • Nem láttam a meccset szerencsére , lejöttem horvátokhoz a kézi eb-re, megneztem ahogy leszivunk a dánoktól, de legalább jó volt a hangulat es finom a sör. Őszintén szólva nagyon meglepett az eredmény, azt hittem végre kiszakad ez belőlük, de úgy tűnik még egy ideig rúgdossák a tetemünket.

  • Tegnap @wt14:disqus leírt pár statot.

    De talán a legdurvább, legsokkolóbb az, hogy Benítezzel a csapatnak 5 ponttal több volt ilyenkor. :)
    A foci akkor se volt szebb, és milyen lincshangulat volt akkor, most meg meg semmit. Nem mondom, hogy azonnal ki kell rúgni Zidane-t, viszont a múltból nem lehet megélni, és abból a francia sem fog. (Ezt csak azoknak írom, akik túlságosan szentimentálisak és romantikusan nézik a csapat helyzetét. Illetve lehet bizakodni....sokáig...ismerek is egy ilyen angol csapatot. Rajtuk röhög évek óta mindenki.)

    • Ne kelljen megint a múltal takarozni. Ez a Real Madrid.
      Sajnos valamit lépni kell!

    • Idézlek"..hogy Benítezzel a csapatnak 5 ponttal több volt ilyenkor. :)
      A foci akkor se volt szebb, és milyen lincshangulat volt akkor, most meg meg semmit."
      A különbség Beni és Zizu között hogy az amíg az utóbbi egy rakás serleget már letett az asztalra addig ezzel szemben az előbbinek az a + 5 pontja van......

      • Nyártól januárig nehéz is bármilyen kupát nyerni.
        A múltból pedig nem lehet megélni. Soha.
        Én még mindig Real Madrid szurkoló vagyok, nem Zidane fan, nem CR fan, nem Perez fan. Remélem ezt megérted. És nem azt mondtam, hogy hozzuk vissza Benítezt, vagy küldjük el Zidane-t most.

        Közöltem egy TÉNYT! Enyni történt.

        • Bocsi ha félreértetted, de nem te ellened irányúlt az írásom hanem a pincért ki nem állom. Egyébként egyetértünk : én is a RM-nak szurkolok

        • Nem akarok csontig benyalni de
          +100 erre!
          Real Madrid szurkolók vagyunk.

    • Gondolom ez most nekem is szól. :) Azért mert nem szidom minden egyes kommentemben Zidane-t, vagy épp valamelyik játékosunkat, az még nem azt jelenti, hogy jelenleg romantikusan nézem a csapatunk helyzetét. Én is tisztában vagyok vele, hogy nem kicsi a baj a házunk tájékán, és egyre jobban aggódok, hogy mikor és főleg hogyan fogunk kijönni, ebből az egyre mélyebbnek tűnő gödörből.

        • El is hiszem neked. :) Amúgy én is az vagyok. De ez még korántsem azt jelenti, hogy vakok is vagyunk, és nem látjuk a problémákat.

      • Annak szól, aki magára veszi.

        Én csak arra akartam rávilágítani, hogy a problémákat nem reménykedéssel, meg nem felelősségáthárítással (nem megy be a labda... gyóvan... meg nem kaptuk meg a 11-est...) lehet megoldani, hanem úgy hogy felismerik a bajt (ez már talán kezd megtörténni), és minél előbb, minél okosabban kezelik. Ha a megoldás hogy el kell küldeni nyáron valakit (játékos)- legyen az akárki - vagy kell új edző, akkor hajrá. Az Arsenal azért van évek óta a 4. helyen, mert szarnak az egész problémára... helyette csak imádkoznak. Látszik mennyit ér. Nah ezt nem akarom én a Realnál soha. Lehet kígyót-békát dobálni Perezre is. De eddig bejöttek az edzőváltások és az igazolások többsége is szerintem.

        Az egész mondandóm lényege:
        valóság > álomvilág

        valóság = (folyamatos analízis, eredmények kiértékelés, problémamegoldás)
        álomvilág = (remény, hit a szebb jövőben, kifogások, mártírkodás)

        Ez mind a vezetőségre vonatkozik, nem a szurkolókra. 2000km-re Madridtól mindegy, hogy ki mit gondol erről valójában. Nincs hatással a klubra.

        Szóval felesleges a kommentem :)))
        Megyek is, foglalkozok hasznosabb dolgokkal :D

        • Szerintem álmodozni valamiről, reménykedni és hinni valamiben, nem csak lehet, hanem kell is az életben. Viszont hogy az álmaink, reményeink egyszer valóra is váljanak, azért kőkeményen tenni is kell nekünk.

          Visszatérve a csapathoz. Én azt gondolom hogy ott is mindenki tisztában van azzal, hogy nagyon nem kerek jelenleg ez a történet. Hiszen ezt csak a vak nem látja. Az egy dolog hogy Zidane a sajtónak mit nyilatkozik. A belső infókat, problémákat, amiről tud, nyilván nem fogja kiaadni a nagy közönségnek. Ért annyira a focihoz, hogy biztosak lehetünk abban, hogy nem azt a fránya labdát hibáztatja azért, mert nem tudunk gólt lőni. Abban szintén biztosak lehetünk, hogy jelenleg Madridban is ezerrel megy most az agyalás arról, hogy mi lenne jelen pillanatban a legjobb megoldás arra, hogy valahogy a csapatunk kilábaljon ebből a nehéz helyzetből.

          • Ezzel csak az a kurva nagy gáz, hogy alsó hangon 3-4 hónapja szar van a palacsintában, és ennyi idő alatt semmi (0, zéró) látható jele nincs a nagy agyalásnak. Sőt, annak se igazán, hogy legalább a probléma létét elismernék/felismernék, nemhogy az okát, urambocsá a megoldást.

          • Én úgy gondolom hogy egy ilyen nagy klub vezetőségében nem teljesen hülyék vannak. Márpedig ha ez így van, akkor nem tudom elhinni, hogy nem ismerték volna fel a problémát, vagy annak az okát. Azt viszont el tudom képzelni, hogy a megszűntetésére még keresik a legjobb megoldást. Azért a Real Madrid életében Zidane mind játékosként, mind edzőként sokat jelent, és lehet hogy emiatt Perez nem akar olyan drasztikus módszerhez folyamodni, mint amilyet Benitez kapcsán tett.

          • Már írt más hasonlót, de ide is jó: szimplán lehet, hogy a vezetőségnek (Perez) mások a szempontjai, ameddig dől a lé, addig nincs probléma. Egy koreai v kínai rajongót valszeg jobban érdekel az, hogy lássa Crt játszani, mint az, hogy megverik-e Villarealt. (=kevesebb real mez, bögre, búsfaszom fogyna Cr/Benzema/Bale nélkül)

          • Oké. Ez akár még igaz is lehet. De akkor az ő szerepeltetésük miatt, nem Zidane-nak kellene kapnia az ívet. Mert akkor nem ő szerelmes Benzemába, ahogy sokan írják, hanem Perez miatt kell játszaniuk.

          • Ami idegesítő, hogy nyomják az arcomba megint a bullshitet a 28.-adik szar meccs után is. Ez jobban felbasz, mint maga a teljesítmény (azon már nem tudok, tegnap se tudtam idegeskedni). Bár most már legalább senki nem ugat a bajnoki cím elérhetőségéről, ez már pozitívum. Persze biztosan agyalnak a problémán, de ha az agyalás során olyan megoldást találnak a jövőre nézve is, amelyben CR és Benzema szerepel, akkor egy nagy lószart nem ért az egész.

          • Remélem hogy az agyalás során arra fognak jutni, hogy ne legyen bérelt helye senkinek a kezdőben, és ha valaki rosszul játszik, azt le lehessen cserélni. Itt gondolok Ronaldora, Benzemára, vagy bárki másra, aki nem hozzátesz a csapatunk teljesítményéhez, hanem inkább elvesz belőle.

  • Zidane a tegnapi nyilatkozata során háromszor is említette, hogy a labda nem akart átmenni a gólvonalon, legalábbis a magyar fordítás alapján ennyit számoltam. Tehát akkor voltaképpen a labda tehet róla, hogy CR mellérúgta ziccerben, vagy hogy hasba rúgta a kapust 4 méterről. Legalább szegény Roni fiú nem magát fogja hibáztatni, hanem a rohadék, gonosz labdát. Másik labdával biztosan 5-0 ez a meccs.

      • Így akarunk csak nagyobb reklámszerződést kicsikarni. :D
        Amúgy tudtommal a LaLiga labda Nike. :P Lehet ez a baj :D

  • Én nem láttam ezt olyan rossznak, csak sajnos pont minden meccsünk ugyanilyen ebben a szezonban, ha csak ez az egy bukó lenne, beleférne. Kár, hogy mindegyiken ez van. Az első félidőben gólt érdemelt volna a csapat szvsz, legalább egy tizi járt volna vmikor. Bale gólját is elengedhették volna a hazai csapatnak, stb.

Share
Published by
Raulitás

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago