A Real Madrid lehet az első olyan BL-győztes, mely megvédheti FIFA Klubvilágbajnoki címét. Ehhez az első lépés az elődöntő sikeres megvívása volt, melyet a hazai al-Dzsazira ellen kellett abszolválni. Az arabok már megvívtak három meccset azért, hogy a Real ellen pályára léphessenek, így a szerényebb képességű keret mellett fizikailag sem tudták a meccs egészében felvenni a versenyt a királyiakkal. A meccs mégsem volt mondható egyszerűnek. Lássuk miért!

(Először is hadd kezdjem egy kis nyelvtannal. Ha egy név külföldi, és olyan betűkészlettel íródik, melyben nem latin karakterek vannak, a magyar hangzás alapján kell átírni. Tipikus példa erre a cirill, és az összes ázsiai betűkészlet, nem beszélve az arabról. Így aztán a szerdai ellenfelünk nevét helyesen al-Dzsazirának kell írnunk.)

Tudtam én, egyébként, hogy Dzsudzsák Balázs nem igazolhatott egy harmatgyenge ligába, az nem lehet, hogy kizárólag az anyagiakat helyezte előtérbe. Ja, de. Az arab liga bajnoka, az al-Dzsazira nagyjából egy közepes spanyol Segunda B csapat színvonalán labdarúg, sem technikailag, sem fizikailag nem volt egy súlycsoportban a Real Madriddal.

Zidane 23 játékossal érkezett meg az eseményre az egy szerencsétlen, aki kimaradt, az Vallejo, és nagyon remélem, hogy ő maga kérte, hogy így legyen, vagy valami egyéb ok is szóba jöhet, mert egyébként csapnivaló érzés lehet majd, hogy a keretből mindenki FIFA Klub vb győztes lesz rajta kívül.

Nem lett volna gyenge kezdő egy Casilla – Carvajal, Ramos, Theo – Vazquez, M. Llorente, Ceballos, Kroos – Bale, B. Mayoral, Asensio kezdő sem, de ezek a futballisták a pályára lépés lehetőségén sem morfondírozó Mohával kiegészülve a kispadon kaptak helyet.

A pályára Navas – Achraf, Varane, Nacho, Marcelo – Kovacic, Modric, Casemiro, Isco – Ronaldo, Benzema összetételű tizenegy futott ki. Ha már van egy hakni jellege az egésznek, kapja meg a közönség, amit akar. (Egyébként szívesen kértem volna a Jézuskától, hogy a fent vázolt két csapat küzdjön meg egymással egy komoly tétmeccsen. Kíváncsi lennék a játék képére.)

Henk ten Cate láthatóan azzal küldte fel a fiait, hogy elkerüljék a katasztrofális vereséget. A meccs során számtalanszor kiderült, hogy még a kontrákkal sem engedett 3 embernél többet felfutni. A Real fölénye nyomasztó volt az első pillanattól kezdve. A holland edző egyébként már egy félidőt sem bír ki klotyó nélkül, mert látványosan rohant be az öltözőbe. Persze a dolog csak feltételezés, mint az egyszeri viccben, amikor a paraszt bácsi újsággal a hóna alatt rohan a kert végébe, hogy ti., biztos szarni megy, mert olvasni nem tud. Henk ten Cate mindenesetre megkönnyebbült arccal érkezett vissza és talán pont a garam masala kellemetlen mellékhatásairól mondott valamit segédedzőjének (esetleg azt, hogy beszarás jó a meccs), amikor helyet foglalt mellette.

A Real kifejezetten jó felfogásban kezdte a meccset, tudták, hogy ez a hakni két meccsről szól, és nem arról, hogy egy hosszabbításos szenvedésben leheljék ki a lelküket, 80 perc alibizés után. Láthatóan úgy volt vele mindenki, hogy legyen ez eldöntve minél hamarabb. Vannak olyan meddő meccseink, amikor passzív a gárda, nem mozog senki, helyzetek sincsenek, helyette beleszarás van és nem jönnek a gólok. A gólok most sem jöttek, de  nem az előbb felsorolt okokból, sokkal inkább az al-Dzsazira kapusának, Ali Khaseifnek köszönhetően. A tapasztalt hálóőr hihetetlen módon mindenhova odaért, és a legszebb, góllal kecsegtető megoldásaink sem jutottak be a hálóba. Szeretném leszögezni, hogy nem játszottunk rosszul, sőt, simán kerültünk mögéjük, jöttek az elfutások, érkeztek a labdák, még a beívelgetéseink is fejet találtak, a Real elképesztő fölényben volt, csak a gól nem született meg.

Csak egy kiragadott példaként, nézzük meg Modric lövését:

Ennél sokkal pontosabban nem lehet lőni. Ez bizony kapusbravúr a javából. De a legdurvább mégis Cé megpattanó fejese, ami után megszületett a nap védése. Egy kézzel kapott bele a labdába Ali Khaseif.

Hihetetlen reflexei vannak! Ha ez a csávó 20 évesen normális edző kezei közé került volna, talán ő lenne a szaracén De Gea.

Aztán jöttek a góljaink is, csak a bírónak mindig volt valami baja vele. Először Benzema fejesénél fújt Cé ellen faultot, majd Casemiro góljánál látta lesen Benzemát.

A hátsó kameraállásból látszik jól, hogy Benzema kivonja magát játékból, ahogy én látom, nem volt döntő hatással az eseményekre. A brazil bíró itt futotta a legnagyobbat, először nem adta meg, majd Casemiro rábeszélte, elindultak közepet kezdeni. Aztán mégis megnézette a videóbíróval, és végül annulálta. Kabaré volt ez, de nem az a Bödőcs-féle, hanem Sas Józsi hanyatló éveiből valami alpári szar – Akácos úttal súlyosbítva.

És, ahogy a nagy dramaturg ezt rendezni szokta, egy hatalmas Case-Achraf védelmi hibából meglógott az al-Dzsazira, és a brazil gólfelelősük, Romarinho bevette Navas kapuját a félidő hajrájában. Casemiro és Achraf egymást meg nem értése hozta létre a helyzetet, amit a kis brazil jól egy-az-egyezett le Varane-nal. A francia védő behátrált, egyébként végig a támadó előtt maradt, de az, ahogy átvette a jobb lábára, lövőhelyzetbe került. Ez meg kiváló csatárteljesítmény volt. Keylor „Pura Vida” Navas meg még bemelegedve sem volt.

Ez volt az a meccs egyébként, ahol még akkor sem ment fel a pulzusom, amikor a második félidő elején egy hosszú pillanatra azt hihette mindenki, hogy két góllal elmentek az arabok.

Egy Real szögletből indult a hazaiak akciója. Itt Achraf volt nagyon rutintalan, hogy a meginduló játékost megpróbálta becsúszva megelőzni. Ebben a szituációban csak simán fel kellett volna venni, és végig kísérni, lassítani, hogy a társak visszaérjenek. Ehelyett a sikertelen becsúszást követően ketten vezethették Navasra a labdát, és csak a rutintalanságuk miatt futhatott lesre végül a befejező emberük.

Az al-Dzsazira a végére már nagyon elfáradt, és ha szükség lett volna rá, most úgy érzem, hogy akár 3-4 gólig is tudott volna hajtani a Real. De nem volt. Modric zseniális mélységi passza Ronaldót hozta helyzetbe, és a portugálunk nem hibázott. Persze, hogy ez is egy rekord, tudott is rá koncentrálni.

Zidane cserékkel frissített, bejött a két futónk, Asensio és Vazquez, majd némi meglepetésre pedigrés paripánk, Bale is a gyepre futhatott Benzema helyett. Itt jegyezném meg, hogy én „elengedtem” Benzemát. Az hihetetlen, hogy miket művel. Olyan, mint a Markos-kabaréban a három teremőrből az utolsó, ugye: „ő jól lát, ő jól hall, ő meg mindig ott van velünk”. Tényleg ez van, Benzema mindig ott sündörög a pályán, de olyan idegen, mint a kínai séf a kutyamenhelyen, végig azt érezzük, hogy jelenléte nem oda való. Fog ő még fontos gólokat szerezni, de az évi három alkalom nem menti fel az egész éves bénázás alól.

A csapat egyébként statisztikailag brutálisan dominálta a mérkőzést, a világ kilencedig csodája lett volna, ha ezt nem nyerjük meg. (A 8. csoda holtversenyben Benzema játékperc-hegyei, és a Barca meccsek öngóljainak száma.) Abszolút pozitívum, hogy az ellenfelünk nem rugdosódott feleslegesen, nem henteltek, a kis szurka-piszkák meg benne vannak amúgy is.

Azt már a meccs előtt tudni lehetett, hogy a Gremio lesz a döntőben az ellenfél. A kupát el kell hozni, nincs mese, csak az validálja ezt a karácsonyi haknit. Szombaton 18 órakor kerül képernyőre a döntő. Reméljük, sérülés nem lesz! (Bale, figyelsz?)

Itt egy mozgóképes összefoglaló a 15 helyzetünkkel:

Sultan

View Comments

  • @Norma_va
    @bawjose:disqus ,
    most vettem észre - és ezen komoly pontok múlnak - , hogy egyszer a tippeldében "T19-puerto del sol" volt a nevem t20-as helyett.
    Légyszi, hajtsatok végre rajtam egy fúziót! Köszi!

  • Túllendülve a polkorrektségről és véleményszabadságról folytatott vitán, ki az, aki várja a holnapi döntőt? Aki igen, az upvote-oljon egyet ide, ha összejön a 20 up, akkor lesz beharang.:D
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Természetesen akkor is, ha nem.

        • én bevallom nem tudom hova tenni Sas Jóskát, elég gyorsan beleuntam ebbe a vitába

          • nem csak Te untál bele szerintem, - bár felmerült és tettek hozzá néhány lényegi szempontot is, de az eredeti szándékom alapvetően elsikkadt azt hiszem. Na mindegy.

          • Jose oknyomoz és okkultnyomoz: majk azt mondja, amit mond, de igazából azt üzeni, hogy:
            - bevallom - utalás Sas adóügyeire
            - tenni - utalás a lehetséges börtönre, mint rács mögé helyezés
            - beleunt a vitába - a tények Jóska ellen szólnak.

            Jose szerint tehát: majk IRL a NAV-nak dolgozik. És most, vagy kicsit korábban Sas József adóügyén dolgozott.

            Ennyikeh. :DDD

    • Én a záró mondatra adtam ápot, azzal hogy számolsz? :D

      Egyebkent, a meccset megint nem látom, de lényeg a 3 pont!

        • Lehet még Sas Józsi is megirigyelné? Csak hogy húzogassam az oroszlán bajszát még egy kicsit :D

          • Az tuti. Nem hiszem, hogy volt az életében ilyen jó poénja, de ettől azért még ne bízzad el magad :D

          • Ezek után az elsőt nem merem megkerdeni.
            Vagy hogy becézik a Dzsonit? János?

  • Atyám, mi folyik itt?! Már elnézést. Épp a kommerszek csúcsát néztem a moziban, de eszembe nem jutott, hogy az a Hócipő (vagy nemtom mi lehet még a humor magyar pöcegödrének szinonimája) rajongótáborán (és talán Bolgár Györgyén, bár az alighanem közös halmaz) kívül bárhol vita tárgyát képezheti, hogy Sas nem csupán a nívótlanság eklatáns példája, hanem azon férgek egyike, akik tudatosan mérgezik a társadalmat. (A kulturát talán nem, hiszen ahhoz nincs köze.)
    Ja, és nem káromkodtam. Leírással éltem.
    A tömör "szar" szó nem lett volna elég kifejező az ilyenekre. De egyébként nem félnék negatív szóval illetni se celebet, se politikust, ha az került volna szóba. De, gondolom, az sem volna méltó.
    Na, az erő legyen veletek:-(

    • Pontosítanék: nem vitattam egy pillanatig sem Sas nívótlanságát, a társadalmat mérgezők között Sas csak kismiska.
      pont az utóbbi miatt vélem /véltem/ úgy, hogy az ő szarozása nem túl "bátor"-ennyi lett volna részemről nem több.
      /az ÖF-ben ült egyébként/

      • Rohadtul nem kismiska a saját szánalmas szegmensében. Ez hatalmas tévedés.
        Szegyenletes, de sajnos hatással van emberekre. Erre írtam körül, hogy mergezi az ilyen a tarsadalmat (milliókra hathat, bakker).
        És nem, nagyon nem mentesíti , ha mások a saját szegmensükben esetleg jobban.
        És ez nemcsak a "humor" kérdése . Az pedig , hogy erkölcsi alapja sincs a "néphez" szólani, nem pusztán az általad szoba hozott adócsaló mivoltából adódik, hanem abból is, hogy (kinézem belől, hogy) van hozzá agyi kapacitása, hogy felfogja, hogy , amit tesz az erkölcsileg vallalhatatlan, és szar is, de ennek ellenére megteszi.

        • Te rohadtul nem csíped a foszert - módjával osztom a véleményedet - de milliókra hat?
          Hányan nézik az ATV-t?
          Egy-két százezer - maximum.
          Erkölcsileg vállalhatatlan - az hogy nívótlan? az ?? Nem kell nézni-kész.
          És még tudatában van is::)) - a többi, nagyobb szarzsák szerinted nem tudja mit művel?
          De maradjunk inkább a focinál - nem kellett volna belemennem a témába, igazad van.

          • Lebecsülöd az egyszerű tv-t néző kisemberekek tömegét és jelentőségét. Tudtommal, még mindig a Blikk és hasonló lapok a legolvasotttabbak, hatalmas fölénnyel az élen.

    • számomra ez a vita inkább egy globális jelenségről szól, ami nem tetszik a 2010es évek fejlett világában. ez pedig az, hogy nem lehet dolgokat kimondani, hogy mindenki áldozatszerepbe próbálja nyomni magát.
      mármint itt mindenki áldozat, mindenki érzékeny. hogy valamit nem illik kimondani, illetve valami automatikusan besorolást jelent valamiféle hülye csoporthoz.
      és most nem a lázadásról beszélek, meg az alt rightról, mert ők ugyanúgy érzékenykednek, csak más dolgokon. a társadalmi igazságosság totális félreértése az egyik oldalon, érinthetetlen dolgok a másik oldalon.
      már tényleg senki nem tud vállat vonni és továbbmenni, hanem tényleg az van, hogy brühühü sebestyén balázs buzizott a színvonaltalan trágya showjában vagy brühühü valaki kossuthos swag-pólókat csinál, meg brühühü ez azt mondta és ez azt jelenti amivel azt sugallta, hogy és ez nem oké.
      itt már kajak cikkek születnek arról, mi az oké, mi a cool, hogy kell reagálnod erre és arra és egyes államokban már a jog védi ezt az elbaszott kialakuló status quo-t, ld. kanada.
      ez ennél sokkal nagyobb mértékű probléma, mint amit leírtam pár mondatban leegyszerűsítve, lehet nem kifejezetten idevaló, de a lenti kommentcsere mellé odabiggyeszteném lábjegyzetnek, mert nekem ez is arról szól (nem is beszélve a magyar közélet bipoláris mivoltáról).
      azaz az érzelmek túlhangsúlyozásával szemben kéne egy kis racionalitás már, a rohadt életbe is.
      én rohadtul leszarom a humorista tevékenységét, kb. bárki más lett volna lent, ugyanezt írnám.
      (s ez persze azt is jelenti, hogy ugyanúgy viszonyulok bármelyik kommentelőhöz a "vita" után, mint a "vita" előtt, s azt sem zárom ki, hogy igazuk lehet azoknak akik nem egy véleményen vannak ezzel velem - csak nem jó, "ha szent tehenek" léteznek, mert akkor lesüllyedünk a szurkolói oldalak alatti fb kommentek szintjére)

      szal nem kell félni véleményt formálni

      • természetesen adom amit kifejtettél.
        de remélem nem gondolod, hogy a Sas nálam szent tehén ugye?
        minden egyebet amit e "súlyos" - Te szintet emeltél hozzászólásaiddal!! - témában gondolok már leírtam

      • Cornelius kommentjével az egyetlen "gond" az volt, hogy elnézést kért érte. Ismeretlenül kommentelünk egy blogon, a vélemény, és a stílus amellyel azt megfogalmazzük, az egyetlen dolog amely megkülönböztet, ezzel lehet arcot rendelni a másikhoz. (Nyilván kivéve akik irl, fbn stb ismerik egymást.)

        Szerintem nem kell elnézést kérnie senkinek a véleményéért. Amennyiben olyant írsz le amiért elnézést kellene kérnie, akkor vagy ne írd le, vagy ha olyan akkor majd moderálják.

        • miért gond az, ha egy gyors reakció, írás után korrigál valaki?
          Ha hülyeséget mondtam ragaszkodjak hozzá halálomig?
          Cornelius attól Cornelius, hogy tud és mer változtatni a vélemény formálásán.
          És miért ne tehetné meg itt ahol kvázi jól ismerjük széles érdeklődését és egy kicsit Őt magát is?!

        • ez tényleg így van, ezt próbáltam is leírni lejjebb, amikor a stílusról esett szó

      • köszi, hogy ezt megírtad!
        mikor offoljunk, ha nem az arab liga felülmúlásakor, így, ha felcsillantasz egy fényfoszlányt arról, hogy kanadánál konkrétan mire utaltál, azt is megköszönném, mert kíváncsivá tettél azzal, ahogy még tágabb kontextusba emelted a témát.

          • Bár már hallottam róla, még mindig elég laposakat pislogok, amikor újra olvasok róla. Egy részről papolunk a liberalizmusról meg mások véleményének elfogadásáról, más részről pedig aki nem ért egyet velünk a nagy liberális mivoltunkban, azt rögtön elitéljük és fröcsögünk rá.
            A jóléti társadalom néhány országban/rétegben már elérte azt a szintet, hogy bár az emberek szeretnének lázadni valami ellen, mert a vérükben van (főleg a fiatalabbak és egyetemisták - még idealista világmegváltók - körében), nem nagyon van mi ellen. Már nincs Vietnám, nincs kommunizmus, nincs feketék elnyomása (legalábbis olyan szinten mint volt valamikor), nincsenek megélhetési gondok. Így elkezdenek olyan dolgokon agyalni, amik egyre elrugaszkodottabbak a természettől és a valóságtól.
            Ami a gender meg transgender meg a mittudoménmégmilyen problémát illeti. Én elhiszem, hogy vannak emberek akik úgy érzik, ők mások. Meg vannak sokan, akik el akarják ezt magukról hinni, mert most ez a divat. Meg én sajnálom is ezeket az embereket, mert nem lehet nekik könnyű. De ne tegyünk már úgy, hogy ez természetes és hogy ez így oké mert nem az. A gyerekeimet nem arra fogom tantani hogy rúgjanak bele ezekbe az emberekbe, de azt se fogom nekik tanítani hogy ez így természetes. Van a férfi és a nő akik biológiailag alakultak ki így utódnemzés céljából. Kész. Vannak akik nem így érzik magukról, el kell fogadni, de nem ez a természetes. Ugyanúgy ahogy el kell fogadni a vakokat és a süketeket és segíteni kell nekik, de attól még a vak ne akarjon sofőr lenni, tőlem meg ne várják el hogy csukott szemmel járjak akkor sem ha nem vagyok vak.

          • Igazából az a baj, hogy a túlérzékenység jegyében megszüntetik az egyik legfontosabb vívmányukat: a szólásszabadságot.
            Másrészt ez az érzékenység sem egyforma: feketékre, zsidókra, melegekre, transzokra vigyázni kell, de az éppen lecsúszó fehér melósokat lehet cikizni (ezért nyerhetett Trump is, mert ő őket szólította meg). Az egész olyan, mint a Zootropolisban: ne ítélkezz elsőre a volt ragadozók felett, de azért röhögjünk közben egy jót a lajhárokon.

          • Tudom, hogy nem ez a komment lényege, de...

            Zootropolis <3

            Ajánlom mindenkinek, aki még nem látta!

  • Hahó Nyuszi, ha netán errefelé kolbászolnál: mindjárt kezdődik! :D

      • Tegnap elkaptam az utolsó két meccset, hát az után amit van Gerwen letett az asztalra elég amatőrnek hatott a 20 éves szemüveges Ödönke :)

        • Ha így folytatja, idén is csak az lesz a kérdés hogy ki jut még be a döntőbe 2.-nak.

          • Hát ha tudja tartani ezt a szintet akkor kábé. A vicc az hogy Kist vagy ki volt az ellenfele szintén állat volt, tegnap Gerwenen kívül szerintem bárkit jó eséllyel hazaküldött volna.

          • Tavaly amit Reyes vagy Barneveld tolt ellene, azzal is kb. bárki mást elvertek volna, de oda kevés volt. Barney ha jól emkékszek 109 feletti átlaggal kapott ki.

          • Igen, rémlik nekem is valami ilyesmi. Mondjuk ebből a szempontól teher esélyesnek lenni, hiszen ellene mindenki felszívja magát. De aki a legjobb akar lenni, annak ezt a terhet el kell viselnie :)

          • Jelenleg elég magasan a mezőny felett van, nem hiszem hogy olyan nagy teherként éli meg a dolgot. Nála egy 105-ös átlag az alap, ha ezt valaki kitolja ellene (ami másoknak extra teljesítmény), akkor általában csak rákapcsol egy fokozatot és kitol egy 110-et. Viszont szvsz nem lesz olyan sokáig a csúcson, mint anno Taylor, mert már idén is voltak gondok a derekával. Az a bedőlés, ahogy ő dob, nem csoda hogy megviseli.

          • A technikai részéhez abszolút nem értek, úgyhogy ebben az esetben nem tudok veled vitába szállni :) Viszont nekem a derekammal már szerintem akkor gondjaim lennének, ha akkora hasam lenne mint egy random dartsozónak :)

  • Ezt nem tudom értelmezni:
    "Sas Józsi hanyatló éveiből"
    Voltak másmilyen évei annak a szarjankónak?

    • Hogyne lett volna?
      Így volt:
      - kezdő szar
      - közepesen ismert szar
      - ismert szar
      - lecsúszó szar
      - már senkit nem érdekelt lecsúszott szar
      - 20 éve se volt vicces, de még mindig nyomja szar
      - Földmag felé félúton szar
      - hanyatló évek kezdete
      - 2017: jé ez még mindig nyomja ezt a szart?!

      Ha valakit megbántottam ezzel, akkor sajnálom. Ez is egy szar vicc. De csak stílszerű akarok maradni a Művész Úrhoz :)))))

      • ez nem volt vicces./felette se/
        nekem se jön be a humora, nem nézem, de nem is gúnyolódok rajta.
        Ő legalább néha állást mer foglalni abban amiben sokan /legtöbben/ csak kussolnak.
        Még ha kontra produktív is,
        Nála ezerszer rosszabbak, kártékonyabbak szórják a trágyát a képernyőről

        • Ha tárgyilagos akarok lenni, akkor Sas Józsefet mint humoristát kell értékelni. Ebben a tekintetben szerintem is kritikán aluli az, amit "humor" szinten letesz/letett az asztalra. Az, hogy most miben foglal állást vagy miben nem, füzet adót vagy nem, az egy másik kérdés, az már Sas Józsefről mint emberről alkot egy bizonyos képet. De vissza a humorra, nekem Sas Józsi a Humor Lagzi Lajcsija. Vannak tömegek akiket megszólít de az én humorsíkom és az ő humorvektora nem metszik egymást.

          • "az én humorsíkom és az ő humorvektora nem metszik egymást."
            Jaj istenem, ez de gyönyörű volt <3 :D

          • de nem tök mindegy, kit szarjankóznak le? még megérteném ezt a reakciót, ha pl. egy Real játékosról lenne szó ezen a blogon, oké - ez egy madridista blog.
            de mitől lenne olyan szent tehén Sas József vagy Bödőcs vagy Hofi vagy akármelyik ismert politikus vagy személy, hogy ne lehetne leszarjankózni?!

          • Mert kontraproduktív. Legalábbis egy szint alatt. És nekem valószínűleg sikerült alámennem. Gyanítom ezért szólt @ronrics:disqus és nem azért, mert kedvence lenne.

          • mármint miben kontraproduktív? és ha az, attól még miért kell általános érvényű normaként kijelenteni, hogy Sas Józsefet nem szarjankózod le?

          • Ahogy jól esik Neked.
            Sas csak olyan értelemben "norma", hogy az a szint kb akit minden további nélkül le lehet szarjankózni, sőt sokak szemében még sikkes is

          • itt nem is sas józsefről van szó, hanem önmagában a szarjankózásról, ami szerintem ebben a közegben, ami kb. baráti beszélgetés zsargon-szintjén van, belefér.
            szóval amellett lehet érvelnji, hogy sas józsef nem szarjankó, amellett szerintem nem érdemes, hogy le lehet-e szarjankózni xy-t, jelen esetben sas józsefet

          • akár egyet is érthetnénk, de önmagában a szarjankozás - ahogy Scipio is írja - nem túl emelkedett, továbbá - ahogy fentebb írtam - Sas legalább felvállalt valamit!
            /az adózásról meg jobb nem értekezni, ugye?/

          • hitler és sztálin, marx, rákosi, obama, kossuth, merkel, gyurcsány, orbán, vona, pataki attila, a francia forradalmárok, szél bernadett, zámbó árpy, fábry sándor, lukács györgy és a tanítványai, adorno és a frankfurti iskola, a magyar nemzeti arcvonal mind felvállaltak valamit, szóval nem értem a támadhatatlanságot erre hivatkozva.
            a szintről beszélgethetünk, hogy emelkedetten kell-e itt folyamatosan megnyilvánulni, szerintem nem, de elfogadom ha szerinted igen

          • hitler és sztálin, marx, rákosi, obama, kossuth, merkel, gyurcsány, orbán, vona, pataki attila, a francia forradalmárok, szél bernadett, zámbó árpy, fábry sándor, lukács györgy és a tanítványai, adorno és a frankfurti iskola, a magyar nemzeti arcvonal mind felvállaltak valamit, szóval nem értem a támadhatatlanságot erre hivatkozva.
            a szintről beszélgethetünk, hogy emelkedetten kell-e itt folyamatosan megnyilvánulni, szerintem nem, de elfogadom ha szerinted igen

          • A stílussal volt a baj. De az vicces, hogy én támadom az előző álláspontom, Te meg véded :DDDDDD
            Szóval nem Sas József a lényeg, hanem, hogy egy szint alá mentem. Ennyi.

          • Kicsit erős lett, oké. De én sem úgy értettem, ahogy Te gondoltad elsőre. A humorát támadtam, de nagyon kétértelmű lett, és jogos a felhívásod. És értékelem is, sőt, köszönöm szépen!

          • Veled semmi gondom./csak "ráültél" amire nem kellett volna!!/
            Azt nem szeretem, hogy /bár joga van hozzá!/ vannak emberek akik úgy gondolják bizonyos szintig nyugodtan /sőt!/ belerúghatnak emberekbe....
            Kezdje feljebb, ha rugdosódni akar szvsz.
            Vagy vegye humorosra!

          • Jogos. De akkor most kit rúgjak meg? :D
            Viccet félre téve. Köszi a "fejmosást", teljesen jogos. Elgurult a gyógyszer egy pillanatra :( @Raulitas:disqus meg b*szik adni :'( Kihagy a jóból.

      • Lehet a kommentem kicsit árulkodó, és lehet halványan felfedezheti a kedves olvasó a véleményem. De ebben nem vagyok biztos. Próbáltam árnyaltan kifejezni :D

  • Sultan, gratulálok, ez tényleg ott van a szeren, majdnem olyan jó, mint Raultás múltkorija. :DDDDDD
    De tényleg, két meló között benéztem lelazulni, ez az összefoglaló pont fellelkesített a maradék időre, köszi érte! :D
    Tegnap nem volt ennyire vicces a meccs eredménye, de gyorsan mehet a süllyesztőbe és jöjjön a dél-amerikai bajnok. Amúgy ez a szaracén De Gea, ez megsüvegelendő srác volt, az ilyen kapusokat imádom, még ha ellenünk is védett ekkorákat. Olyan volt, mint Kameni a Barcelona ellen (bármikor:D)!

Share
Published by
Sultan
Tags: FIFA Klub vb

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago