A szerkesztőség válaszol, avagy egy érdektelen meccs beharangozója

Ma a Fuenlabrada ellen játszik szeretett csapatunk. Minekután ez senkit nem érdekel, de beharangot kell írni, ezért feltettem a kollegáknak pár kérdést. A kérdések után azért lesz szó a meccsről is, nyugi, kedves Fuenlabrada drukkerek!

Szóval a kérdések:

1.) Ki/mi a szezon eddigi legpozitívabbja számodra?
2.) Ki/mi a szezon eddigi legnegatívabbja számodra? (az, hogy a csapat, nem ér!)
3.) Kit hoznál télen, és kit nyáron a csatárposztra?
4.) Gutit vagy Kroost kedveled jobban? Miért?
5.) Roby Carlost vagy Marcelót kedveled jobban? Miért?

És a válaszok:

José

1) Ceballos. Türelmes.

2) PÁL csapatának teljesítménye.*
2)* Ha rosszul értelmeztem a kérdést, akkor a gyilkos ösztön hiánya.

3) Senkit (mert a történelem azt mutatja, hogy ezek nem szoktak bejönni). Martialt (Donatellót, de ő sokcsilliárd… 🙁 )

4) Guti. Mert posztját tekintve sem ugyanaz, mint Kroos, de nyilvánvalóan képes lenne megfelelő társak mellett, egy remekül megválasztott rendszerben, ahol double pivot is működne és természetesen gegenpresszing is bejátszana, ahol a vertikális passzopciók a támadóharmadban és a halfspace-ben… AZÉRT MERT EGY KIKÚRT ÖSZTÖNÖS ÍZIG-VÉRIG MADRIDISTA ZSENI VOLT, EGY ÖNHIBÁJÁBÓL KI NEM TELJESEDŐ, DE ÖNAZONOS LEZSER, VAGÁNY SRÁC, AKI OLYAN MEGOLDÁSOKAT MUTATOTT BE, HOGY BELEÁLLT AZ ÁLLAD A FÖLDBE! Három Kroos se lenne elég Gutiért nekem.

5) Roberto Carlos. Jobban védekezett, gólérzékenyebb volt és nem csak vakon, megszokásból lövöldözte be a labdákat. Na meg forradalmasította a balhátvéd posztját.

ReAlantos

1.) Nem Kimi, ezzel a Ferrarival ugyanis illett volna nem csak öt ponttal előznie Ricciardót az összetettben (ellenben a második kérdésre sem ő a válasz). Viccet félretéve, a szezon eddigi legpozitívabb csalódása számomra Vallejo teljesítménye. Frankfurt-meccset is néztem tavaly miatta, nagyon vártam őt, és még így is sikerült pozitívan csalódnom benne. Már írtam máshol, máskor is, szóval nem titok: én hosszú távon a Varane-Vallejo kettősre építeném a Real középső védelmét. Mellette még Casemiro konzekvensen egyre megbízhatóbb teljesítményét emelném ki. Nem személyi jellegű pozitívumot hirtelen nem tudnék kiemelni.

2.) Zidane. Már tavaly is pedzegettük, hogy talán csak a sérülések miatt menedzseli olyan jól a média és általunk csak rotációnak titulált dolgot. A nyári feszültségcsökkentéssel sikerült elérnie, hogy életlen lett a csapat, és ráadásul azt a kevés embert sem megfelelően használja. Ceballos sokkal több lehetőséget érdemelne, akárcsak Theo, Mayoral, vagy a korábban már említett Vallejo. Velük szemben Benzema, Ronaldo néha indokolatlanul kezdők. Ebben mindenképp javulást várok a közeljövőben!
Emellett a már-már olmói magasságokba visszatérő sérültlistát említeném még meg. Tavaly Pintus nagyon helyrerakta a srácokat, idén ez mintha teljesen eltűnt volna.

3.) Télen maximum kölcsönbe hoznék valakit. Mint anno Borsócska is csak kölcsönben volt (bár ő egy évre), és milyen jó kiegészítő játékos volt ő! Az én jelöltem erre a posztra Aduriz lenne, akinek nem ismeretlen a spanyol bajnokság. A BL-ben úgy is Benzema és Ronaldo játszik, inkább a ligába kell alternatíva a francia mögé. És szerintem lenne az a pénz, amiért az Athletic hajlandó lenne őt egy félévre átengedni.
Nyáron az én elsődleges célpontom Dybala, a másodlagos Martial lenne. Esetleg Mbappé, ha a párizsi pénzmosoda befürdik.:D És ehhez nincsenek kifejezetten szakmai érveim, inkább csak személyes preferencia alapján választanám őket.

4.) Nálam ezt a kategóriát, bármekkora bűn is, Kroos nyeri. Mindketten korszakos zsenik, de Toni képes konzekvens jó teljesítményt nyújtani, és ezzel a spanyol fölé nő. Lehet, hogy nem akkora madridista, mint Guti (bár ezt nem tudhatjuk pontosan), de az én szememben a német pont az említett folyamatos jó teljesítményei miatt meghatározóbb a csapat játékát tekintve, emiatt jobban kedvelem őt.

5.) A realos all-time álomcsapat összeállításánál ezen a poszton gondolkodtam a legtöbbet. Akkor Robikát mondtam, a személyisége miatt azonban itt inkább Marcelóra tenném a voksomat. A legtöbb légiós-toplistán már megelőzte honfitársát, talán csak a szabadrúgások tekintetében marad el tőle. Míg azonban előbbit már csak a csúcson láthattam, addig Marcelónak végigkövethet(t)em a teljes madridi pályafutását, ezért is előzte meg talán a kedveltségi listámon is elődjét.

 

Zizou

1.) Nincs olyan sok pozitív a zsákban, amit most elő lehetne halászni, de az mindenképp jó dolog, hogy dacára a gyenge ősznek, nincsenek balhék a csapaton belül, nincsenek széthúzások, és úgy látszik, Zidane felé is megvan a bizalom a srácokban. Valamint azt is pozitívan lehet értékelni, hogy az újoncok egészen stabilan teljesítenek, pedig nem a legkönnyebb szituációban kell helytállniuk.

2.) Számítani lehetett a szuperkupák után, hogy lejjebb vesz egy-két fordulatszámmal a csapat, de ennyit nem vártam. És talán a legidegesítőbb, hogy nem látszik, merre vezet kifelé út a völgyből.

3.) Nem hiszek abban, hogy egyetlen ember érkezésével egy csapásra minden megjavul, de ha rajtam múlna, és legalább a gólok számán javítani szeretnék, akkor Falcaót próbálnám meg elhozni vagy Marianót.

4.) Árral szemben megyek, és Kroost választom. Méghozzá azért, mert benne kevesebb a tehetség, de sokkal több a szorgalom és a munka. Általánosságban jobb, ha szorgalmas, de kevésbé tehetséges, mivel Guti esetében se éreztem azt, hogy a nagy tehetség mellé párosulna hasonló mértékű akarás. De tény, hogy Guti látványosabb játékra képes, mint Kroos. Viszont ha a látvány lenne a cél, akkor gondolkodás nélkül Zidane-t választanám Guti helyett.

5.) Marcelót nehéz nem kedvelni, de Roberto Carlos az Roberto Carlos. Rajta (is) nőttem fel és nincs még egy ilyen játékos, aki ekkora combokkal ilyen gyors tud lenni. 😀

Sultan

1.) A szezon elején a Barca elkalapálása oda-vissza a szuperkupában. Azért említem ezt, hogy ne feledjük, azt is ugyanaz a keret vitte véghez, mely most szenved.

2.) Az, hogy a bíráskodás színvonala a La Ligában még alacsonyabb szintre tudott süllyedni. Tavaly nem hittem, hogy van lejjebb, de most már tudom, hogy így van. Felhívnám újra a figyelmet, hogy a csapat vesszőfutása úgy kezdődött, hogy Cét egy teljesen igazságtalan bírói döntés nyomán kialakult anomáliában elmeszelték 5 meccsre. Se ő, se a csapat nem talált még vissza a helyes útra.

3.) Télen elhoznám Icardit kölcsönbe, vételi opcióval. Nyáron meg Dybalát. Ha Cavani játszhatna a BL-ben nálunk, simán őt írtam volna téli igazolásnak.

4.) Guti. Egyértelmű. Mikor láttatok utoljára valami váratlant Kroostól? (Az, hogy végig visszafut egy támadóval, nem érvényes.) Szerintem még a felesége is sokkot kapna, ha a reggeli müzli helyett egyszer sült bacont enne tojással. Kroos a dolgát előre játékban nagyon jól teszi. De. Túl sarkos, túl kiszámítható, túl német – egy Gutihoz képest.

5.) Roberto Carlos lövőtechnikája, és azzal együtt a lövőereje egyedülálló volt. Imádtam nézni, ahogy a sorfalban mindenki összefossa magát, amikor RC elkezdte aprózni a nekifutást.

Raulitás

1.) Az újak. Theo, Achraf, Vallejo, Ceballos, és Borja is szereztek kellemes pillanatokat a szezonban. A két szélsőhátvéd meglepően érett és jó játékot mutatott, bár nyilván vannak hiányosságaik. Ceballos egy spanyol Kroos-szerűség a higgadtságával és a szervezőképességével, de megvan benne az a spanyolos finesz, ami a német robotban nincs. Borja már eldöntött egy meccset a szezonban (kis túlzással többet, mint a BBC együtt). Egyedül Llorente az, aki kicsit kilóg lefelé, hiszen nagyon keveset játszott, de ez Kovacic visszatérésével csak rosszabb lesz, szóval mehetne kölcsönbe igazából.

2.) BBC+Lucas. Asszem nem kell részleteznem.

3.) Belotti vagy Mbappé nyáron, télen bárkit, aki játszhat a BL-ben, de úgyse jön senki. Ha mégis jön valaki, akkor Alexis lenne a legjobb, bár őt nagyon hívja Pep a Citybe.

4.) Kroos, de nem sokkal. Egy csapatban egy irányítónál számomra többet ér a stabilitás, mint a finesz, és ebben Kroosnak talán csak Xabi apó lehet méltó vetélytársa a csapat történetében.

5.) Carlos. Gyerekkorom hősei közül egy. Pókemberből is százszor a régi, mint az új, bár a két brazilnál nincs ilyen differencia. Igazából Roby védekezésbeli stabilitása miatt viszi, hiszen támadóoldalon pont más-más az erősségük. RC ereje, dinamizmusa és pontos (bár lehet, hogy csak az idő szépíti meg) beadásai vs Marcelo labdakezelése, futásai, flegma zsenije. Kettejük előnyös tulajdonságait ötvözve megkapnánk a tökéletes balbekket.

Köszi a válaszokat srácok. Kommentekben várom a ti válaszaitokat is, kedves olvasók!

Csipetcsapat izgult, hogy játszhassanak a Bernabeuban. Én is izgultam volna ezért

És akkor a meccsről. Szóval hazai dominanciát, sokgólos győzelmet várok. Mást nem tudom, hogy lehet-e írni. Ja, igen. Marca bácsi szerint a Lord, a Kovácsics és a Ló is játszanak majd. Szóval amit szeretnék látni: Navas (vagy Moha bá), Achraf, Vallejo, (valami Castillás arc, ha Nacho nem játszhat. Ha meg se Castillás, se Nacho, akkor Varane), Theo, Llorente, Ceba, Kovacic, Lucas (bár ő kapott egy kisebb rúgást, szóval lehet, hogy valami Castillás kezd), Borja, Bélus, továbbá a kispadról még 3 Castillás játékát várom. Ha gólt kapunk, az már gáz lesz, ha kiesünk, akkor rituális csoportos harakiri a Hősök terén éjfélkor.

Tv: Digi Sport 1, 21:30, stream-lelőhelyek az oldaldobozban.

Raulitás

View Comments

  • Ha a tarcsi is ugy játszik h a szélső hatvedek ivelgetnek akkor ez mar filozófia. Legyen inkább BBC és ivelgessen Bale, ő legalább tud és hasznosabb mikor melós szélsőt játszik.
    Mikor meg az ellenfelet megzavarva lapos passzos játék tűnik fel véletlenül, akkor legalább tudjuk h tuti helyzet lesz belőle. Ennyi jott at a meccsbol mielott elaludtam.

  • Hű, ez varázslatos meccs lehetett, király, hogy nem lattam! :D
    A cikketek viszont így is jó!!

  • milyen jól igazoltunk nyáron..Mayoral, Theo, Ceballos, Llorrente. Bezzeg a szarul igazoló Barcelona ilyen Semedokat, Paulinhokat, korábban Umtitiket kukázik, akik semmire sem jók. Jól van, meg vagyok elégedve.

    • értem, hogy irony, de én innen is inkább a mi csomagunkat választanám, mint az övéket

      • direkt nem akartam Dembelével jönni, mert ki tudja...sokba került és még nem bizonyított...szimpatikus srácok "mieink", de egyelőre finoman szólva nincsenek a tűzben tartva..

  • Ha az ezret nem is értük el, a másodkitűzöttet simán vertük a kommentárokkal, így hasznos volt a mai csevej. Más jelentősége nem volt, azt hiszem, úgyhogy irány az ágy, korai kelés lesz.
    A foci része nem érdekes... :)))!

  • "Mindkét csapat dicséretet érdemel, hogy ebben az ítéletidőben is remekül kiszolgálta a lelkes szurkolókat. Magas színvonalú izgalmas találkozón, a Fuenlabrada megőrizte veretlenségét a Bernabeúban."

    • "És Bale a világ egyik legjobbja, örülök, hogy újra lesér...izé, egészséges és játéra kész. Ráadásul ebben az idényben még egy kupameccset sem veszettünk el, amin Bale játszott! "

  • Raulitás végig akarta jegyzetelni a meccset. Hogy ne kelljen még egyszer megnéznie. Most a mentőre várunk, mert elkezdett mormogni, a szeme tikkel, a lába rángatózik és habzik a szája.

    Igyekszünk új szerkesztőt találni!

      • De, csak akkor együtt fogyasztottuk a "szereket". Most tisztán ült le, aztán ez lett.

        • Mé nem adtál neki, nem kellett volna elzárnod az egészet... A te hibád!!!!

          • Szerintem ha elég sokáig szedsz valamit, akkor a szervezeted megtanulja előállítani magától és akkor már folyamatos az utánpótlás. Igen, biztos, hogy ez történt.

  • Amúgy hihetetlen, hogy még itt is szar volt a játék vezetés. A bíró több lapot és 11es nem ítélt meg nekünk!! hihetetlen, pedig az ellenfél kapusa többször is kézzel ért a labdába!! Szándékosan!! És a 16oson belül. Komolyan szánalmas!!! De legalább a továbbjutás megvan, és amúgy is, idegennek jó az iksz.

  • Legalább ma megtudtuk hogy Ceballost milyen poszton nem kéne játszatni.

Share
Published by
Raulitás

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago