Categories: La LigaMerengues

Girona 2 – 1 Isco (rövid, dühös poszt)

Megérdemelte a Girona. Megérdemelte a Real Madrid. Kivéve… Isco. 

Egyedül őt sajnálom a gárdából. Mindenki másra dühös vagyok.

Ez egy hosszú ideje zajló lassú (?) szétesés, amit a csapat bemutat. (Erről majd az Összefoglalóban!)

A mez (játékosok) és a sajtótájékoztatók konzervmondatai nem nyernek meccseket. Az Aranylabdák száma sem. De a garantált kezdő sem.

Most pedig, el lehet mondani, hogy miért ne gondoljam így és meg lehet írni, azt is, ha enyhén fejeztem ki magam.

 

Jose

View Comments

  • Nem tudok elmenni szó nélkül amellett a(...) mellett, hogy Zidane ledolgozott ~10 pontot az érkezte után. Nem Zidane dolgozta azt le, hanem a Barcelona baszta el. A legjobb Real/Zidane/Ronaldo/Pérez/Xy bíró teljesítménye mellett is szükség volt arra, hogy hibázzon annyit a Barca, hogy ki lehessen használni a botlásait. Azaz, a legoptimálisabb helyzetben sem egyedül a Realtól függöt bármi is. A Barca is fog pontokat veszíteni. Igen, viszont mi is fogunk. Engedjük el ezt a gyenge érvet Zidane mellől. És nem, nem nézőpont kérdése.

  • Nekem annyi bajom van a lenti pozitív üzenetekkel (@sultan2004:disqus, @disqus_AycBWMrBtN:disqus), hogy egy eseménysorozat (a tavalyi tavasz) megismétlését vizionálják: CR az elmúlt tavasszal mekkorát ment, majd most is menni fog. A csapat ZZ alatt 4 hónap alatt majdnem ledolgozta a 11 pontos hátrányát két szezonnal ezelőtt, hát most is menni fog, sőt, most még +2 hónap is van rá.

    Elfogadom ezeket, mint a szurkoló megnyilvánulását. De alapvetően tévesnek tartom. Kosárlabda, 'a nyerő kéz téveszme'. Ezeket a reakciókat is ennek tekintem. Elhisszük, hogy mert tavaly tavasszal bitang teljesítményt nyújtott a csapat, ezért a mostani szezon tavaszi szakaszában is ez lesz.

    Mindamellett, hogy szurkolok a csapatnak - ha nem így lenne, nem dühítene a tegnapi meccs annyira, hogy egy sóhajtásnyi 'engedjük ki a szelepen a nyomást' poszt-csonkocskát tegyek közzé -, de holisztikusabban szemlélem a folyamatokat.

    Este fura és talán nem is jó párhuzam jutott eszembe a mostani Real-Barca és az idei Ferrari-Mercedes kapcsán. Mindkét történetben alapvetően két bitang erős csapat versenyzett/versenyzik egymással. És mindkét esetben az egyik nagy "öngólokkal", ki nem kényszerített hibákkal előnyt biztosít a vetélytársának. (Az F1-ben ez volt a bakui futam, a Japán GP, a szingapúri rajt).

    A másik, ami eszembe jutott, hogy ha eltekintünk a névtől, csak a teljesítményt vesszük figyelembe, akkor a Real 7-es játékosának ezen statisztikai mutatóját megismerve milyen lépést húznánk meg ZZ helyében: "Of all goalscorers in Europe's top 5 leagues this season, Ronaldo has the worst conversion rate (2.5%)"

    Nem, nem CR nyakába varrom a tegnapit, mert ez csapatszinten (incl. ZZ) dőlt be. De @disqus_Ecp3IcaqvD:disqus írására reflektálva, ezt a fenti dolgot is kontextusban kell vizsgálni. És a csapda ott van, hogy a borzasztó két évet produkáló francia támadó mellett a pocsék hatékonyságú portugál van. És ZZ-nak nincs esélye forgatni a keretet a támadósorban, mert kivel?
    Igazából gúzsba van kötve a keze. De azt a kötelet valamilyen mágia mellett önmaga tekerte magára.

    Továbbra is szurkolni fogok és továbbra is ki fogok akadni, ha ilyen teljesítményt kell látnom a srácoktól. Jó napot, őszinte voltam.

    • Meglátjátok, oda-vissza ütjük a Barcát a idén. Az 6 pont. Máris csak egy döntetlennel kell többet "vesztenie" a Barcának a többi meccsen, hogy előttük legyünk. Még csak csoda sem kell hozzá. Ez is egy szcenárió. :-))))

    • 1. mindannyian szurkolóként nyilvánulunk meg - te is. ;) (lévén (sajnos) nem tartozunk a boardhoz, nem látunk a lapok mögé) - az, hogy téves-e vs sem bármely felfogás, kb. tavaszra kiderül. Szurkoló mást nem tehet mint bízik.
      2. Senki nem mondta hogy tuti menni fog, csak azt, uilyen ajvékolás mellett (sőt...) ZZ akkor kihozta belőle a max.ot. Miközben 0 tapasztalata volt. (Nem mellesleg én pld nem a tavalyit, hanem a 2 évvel ezelőtt tavaszt emlegettem ;)) Ergo nem kell messzire szaladni + tőkéért, pont a most is érintettektől.
      3. kétségtelen: saját maga manőverezte ide a csapatot. Na, ná - ki más? Max. saját maga változtat a szerkezeten vmely házi/marketing kedvenc kizárásával. Ahogy Te írtad több posttal odébb, tökmind1 ki lövi majd a gólt, de lőjje. Ha nem sikerül neki, ez van. Saját magának kell a sz*rt eltakarítani - ez a műfaj már csak ilyen. Ettől még amit 2 éven át letettek az asztalra: megmarad. (lsd ikos)
      4. nyilván mindenki megitta a meccs után az 1-2 (3-5) sörét. én is. b*ssza csőrömet nekem is az a béklyó, amiket hónapok óta emlegetünk (Karim-CR7 stb), ok. De azzal, hogy "holisztikusabban" sírok, még nem lesz jobb kedvem. Abban tudok bízni (lsd 1. pont), amit eddig láttam 2 év alatt. Abban nem, hogy deúgysemfogsikerülni.
      5. végezetül: nem az az "érv" hogy mert -11ről -1 lett (ez amolyan válasz csak a "úristenmilesza8pontmínusz" sírásra). hanem az: k*ra nem szabad/érdemes/kell feladni ennyivel a cél előtt. Aki EZT nem érti, életében nem küzdött még semmiért - nem csak sportban, másban sem. ;)) Ez, bocsánat, olyan magyarosch hozzáállás. ;)

      • Eh, akkor félrement a enyém. Sem sírni, sem magyarosan hozzáállni nem akarok. Több koncentráció, elhivatottabb teljesítmény, önbecsülés, hogy mi mégsem vagyunk ilyen szarok.

        A holisztikus arra vonatkozott, amit fent @norma_va:disqus is írt. Az a ~10 pont nem csak rajtunk múlt. CR tavasza pedig annak is volt köszönhető, hogy 2 és fél hónapig nem játszott idegenbeli bajnokit.

        Ha a kövi 10 bajnokit megnyerjük, akkor sem garantálja semmi, hogy a Barca na meg a Valencia annyit bukik, hogy előrébb legyünk a tabellán.

        A jelenlegi helyzetünk nem egyszerű és nem csak rajtunk múlik a dicsfény elérése. Ha ennek a felmérése, vagy az ez alapján történő reagálások, amelyek nem egy-két összetevőre csökkentik le a lehetséges értelmezést, útkeresést magyaroschak, akkor ám legyen.

        Azzal sem értek egyet, hogy a szurkoló csak bízhat. Szerintem a szurkoló reagál. Amely nem zárja ki a hitet.

    • Z széllel szembe pisált csak azt hitte,hogy majd nem kell meginnia év közben. :) Hát nem jött be .

  • Lehetne jobb a keret, de nem ez a fő problémánk. Egyszerűen a hozzáállás, a motiváció és a koncentráció hiányzik. Ez a keret verte a MU-t, meg a Barcát két kurva jó meccsen. A gond a fejekben van. (Az más kérdés, hogy nincs olyan ember sem most, aki a kispadról beállva fordíthatna a csapat sorsán. Tavaly volt.)

    • @ikos lenti - 99,5%os ÖFjához - hozzátenném a hiányzó 0,5-et. ZZ edzői kvalitásai sokszor megkérdőjeleződtek (na, ja a "Kókler"), de 1et ne feledjünk el. Amikor átvette a csapatot, a Ligában -11ről hozta fel (az akkor sokkal jobb) Barca ellen -1re. + nyert 1 BLt. Ergo, feltételezve, hogy nem lett mindenki hirtelen falábú, itten bezony nagyobb részben mentális, kisebb részben, néha, de szerkezeti gondok vannak. Utóbbit kiveséztük már sokszor - de az biztos hogy jelen helyzet legalább megkönnyíti azt, hogy ZZ oda csapjon ha kell és változtasson (végre). Ami biztos: kevesebb idő alatt (cc 4 hónap) ennél többet ledolgoztunk, nagyrészt uezzel a kerettel és edzővel. Most kb uennek kell neki futni, csak több a hátra lévő idő/meccs.

      • Jogos amit írsz egyébként. Sáros mindenki ,de én valahogy a csapatban keresném a hibát. Nem olyan rossz ez a keret vagy is Benzema dupla 0 és Cr is sajnos.Nyilván más lett volna, ha nem eltiltással kezdi az első 4 bajnokit. Mondjuk senki nem tiltotta meg neki,hogy
        mostantól gólokat lőjön. Szerkezeti gondok bőven vannak ez Z hibája és a hülye cserék és kezdők is ,de beszari módon és kocogva a csapat játszott tegnap(is) (Isco kivéve és Varane tényleg,Achraf-ot sem venném elő). Mintha nem csak én hanem már a csapat is gyomorideggel futna neki a bajnoki meccseknek...Ez lenne a híres jóllakottság? Nehéz elhinni egyébként pont a BL-ben való szereplés miatt. Persze szerda ott is vízválasztó lesz.

        • Tavaly ilyenkor is mindenki eladta volna CR-t a viharba'...aztán tavasszal az összes fontos meccset hozta! Kérdés, hogy eljutunk-e oda egyáltalán ilyen hozzáállással.

          • Emlékszem egy határfos volt..Én is szidtam minden percben. Aztán beintett és tolt egy God mode tavaszt. Ha így folytatjuk jó lesz az Európa liga osztályzó is.

    • Hasonlóképpen látom ahogy te. Csak ez azt is jelenti,hogy bármely csapat amelyik motivált, koncentrált, s meg akarja a nyerni elennünk a meccset meg is fogja.
      Az egész olyan mint, ha előre megnéznék a tabellát, 15. Girona (ha jól emlékszem ott állt,de tettünk róla,h ne) első meccsünk vele, na jól van, akkor ma sem kell megszakadni, csak lazán, majd Marci beíveli, ha más nem.
      A legjobb,hogy ilyenkor elővesszük a szupertitkos fegyverünket, amit senki nem ismer, bőrökkel gondosan előhűtött öntött ágyunkat: a beívelést.
      Ha nagyon döcög a játék, akkor jön LV segítségként, aki egyszer sem tudja az alapvonalig elvinni, s onnan keresztbe, vagy visszarúgni azt a k. labdát.
      Ehhez persze párosul,hogy mi van,ha baj van, s mindenki előre begyakorolt taktikának megfelelően változtat, s próbálja az égést elkerülni. (Én nem láttam,h lett volna pirulája erre az esetre ZZ-nek)

      Szóval Hala Madrid, eddig sem hittem a kupaszámolgatásban, ami év elején a 'meggyengült' Barca okán elkezdődött, szeretném látni - ha már akár egy átmeneti időszakról beszélünk - honnan hova tart a gárda, építkezés, fejlődés irányába mutató valamit.

      De lehet,h tökéletesen helytálló volt Jose megjegyzése, még nem vagyunk az alján. Oda kell érni (remélem mielőbb), s ott kell átgondolni, hogy merre hogyan tovább. Kikkel? Nem gondolom,hogy azonnal X-et,Y-t és Z-t ehhez el kell küldeni.
      Azért pár jó meccsnek örülnék......idén

      • Olyan,mintha nem lenne C és D terv. A az alap mikor flottul megy minden ,B amikor szarban a haza és ilyenkor jönnek az ívelések utána meg megáll a tudomány..

    • :) Mit vártál?? Zsigerből utálja a madridi csapatot. :)
      Egyébként ez nem cikk hanem mindenféle statisztika össze ollózva. A végén meg egy pocskondiázó videó ahogy megszokhattuk tőle. Szokásos Gabika cikk.

    • Tegnap már a lefújás előtt 100%-ban biztos voltam benne, hogy születni fog egy joó cikk a meccsről.

  • Ez nem ZZ hibája sajnos. Egy friss feljutó csapat ellen mindig nagyon nehéz, nagyon lelkesek, hajtanak, harapnak. A RM most jól lakott, bajnoki címvédő, BL duplázás, CR friss aranylabdás. Ilyenkor elég nehéz oda tenni magad egy Girona ellen... pedig ilyenkor kellene igazán, de meccs közben már nagyon nehéz váltani. Benya, CR megint csak emberhátrány volt (Morata come back pls), és ugye a csoda kp triónk 40 eladott labdája sem hiányzott...

  • Zizu-t kérdezték Bale-ről is..Bale felépülése: „A rehabilitációs programja szerint halad a munkával, ez minden.". Valaki számol még azzal a palival komolyabban?? 😏

    • Visszagondoltam, h tavaly osszel mi volt maskepp, mert a jatek szinvonala stimmel. Sokkal tobb fejes gol volt mukodtek a beivelesek, most teljesen veszelytelenek. (persze ez varhato volt) Na es Bale hozott egy jó őszt és a pontokat a seruleseig, na meg Ramos hősködött.
      Fude régen volt.

  • Korszakos csapatotok van srácok. Korszakos csapat, mely idén - a bajnokságban - botlott egy párat. De korai lenne temetni a bajnokságot 10. forduló után. Nekünk sajnos még hátra van a Laliga nehezebbik fele, veszítünk majd pontokat bőven. Fura, hogy el akarjátok zavarni az istenített Zidane-t. Persze tudom, hogy a Szuperkupa után úgy hittétek, hogy - rotálással együtt - ti vezettek 8 ponttal, de ez benne van a játékban. Valóban, mintha csak a komoly meccsekre pörögne fel a Real gépezete, ma is SNI-s védelmet láthattunk a pályán egy HHH-s támadószekcióval kiegészítve. (Lehet, ha mondjuk a Gironával mérkőztök a szuperkupáért akkor veszítetek?) CR sem lett a 4 hét pihenő alatt rosszabb focista, egyszerűen most nem megy. Képtelenség folyamatosan a csúcson lenni - azt hiszem az első BL meccs körül volt egy 16 kapura lövés/12 gól statja, ennek IS köszönhető a visszaesés. Ez egyetlen gond, hogy valóban ő is öregszik, de korai elzavarni. Benzema olyan amilyen, őt valóban úgy kell felfogni, mint egy klassz kiegészítőt a csúcsverdához, többet ne várjatok tőle.
    Inkább a védelem a bajos szerintem.Meg valóban hiányzik egy két extra:
    Ramos-time
    Morata
    nem sérült Bale (van olyan?)

    • ZZ-t csak a Facebookos vérpistikék akarják elzavarni :) Itt max irónia szinten megy a ZZ out .

    • Miért is altalanositasz azzal kapcsolatban, hogy zz tavozasat írtak - talán- ketten?

      • Elnézést Jose, nem akartalak megbántani. Számomra az fura, hogy a BL címvédés után egyáltalán felmerült. Egyébként tényleg nem sokan, de megszámoltam beccs szó és hárman ... ;)

        • Nem bantottal meg. Furcsa volt olvasni így, mert itt alig jelent meg zz menesztese, mint jó következő lépés.

          • nemtom, bekukkantottam pár helyre és mindenhol ilyesmiket olvastam és túlzásnak érzem. bár próbálok nem nagyon nyilatkozni már, mert tök fölösleges

          • mert valaki úgy is meg fogja magyarázni, h fasság. nem te, nemtom ki, de már belefáradtam a szélmalomharcba. majd meglátjuk mi lesz ebből. remélem a játék javulni fog, aztán ha év végén is kurvaszarok leszünk, akkor lehet vásárolgatni, meg küldözgetni játékosokat, nem edzőt,kb ennyi.

          • én sem tartom üdvözítőnek a játékosvásárlást télen, sem az elküldést jelenleg, sem ZZ menesztését.

          • Ha Arsene mellett kitartanak, akkor én azt mondom, hogy, hogy "In ZZ we trust."

          • Kérlek ne verd meg mind :D
            (Én megtartanám, nyárig tuti!)

Share
Published by
Jose

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago