Categories: La LigaÖsszefoglaló

Rossz felfogásban – rövid reakció a Betis elleni bukta után

Ez még nem az Összefoglaló. Az majd délután érkezik. Csupán egy jelenetet mutatok meg, amelyben benne van minden, ami nem jó. Benne van minden, ami miatt a madridisták hajlamosak a kétezres évek közepét félni a mai napig is. Pedig ez egy rövid jelenet… 

Amely előtt Dani beadását Mayoral fejelte meg, Adan pedig – az ő szemszögükből teljesen érthetően – „46 napig” feküdt a labdán és csak azután hozta azt játékba.

Figyeljetek, ez nem kiesésről szóló meccs volt. Nem az utolsó, minden eldöntő bajnoki. Ez az 5. forduló volt. Az egy pontot is meg kell becsülni, sok LaLi meccs van még hátra, nincs ok most harakirit elkövetni.

Mégis ezt látjuk ebben a jelenetben. Számomra megmagyarázhatatlan rövid képsorok láncolata.

A kidobás után Varane-Kroos-Casemiro-Bale van a leghátsó sorban. Miért? Ez nem egészséges és természetes.

A középpálya közepére Mayoral és Asensio zár vissza.

Miért? Ez sem egészséges, sem természetes.

A kidobás után 40 másodperccel zár vissza a helyére Ramos. De hiszen ez az 5. forduló! Legyen már taktikai fegyelem, végtére is nem hátrányt kell ledolgozni.

Carvajal és Lucas helyezkedése. Biztos, hogy Carvajalnak ekkor még a pályán kellett lennie? A mozaikokat nem lehetett volna másképp pakolni?

Egy perccel a kidobás után a középpálya közepén Bale és Ramos. Miért? Mégis, mi történik a csapattal, ami miatt ezt kell látnom?

Ezután Casemiro már vesztett helyzetben találja magát, igazán nem tud kilépni a labdásra, mert akkor az letolja jobbra a társnak. Ha viszont nem lép ki a labdásra, akkor annak van ideje a téridő dimenzión is agyalni és mellette még egy precíz gólpasszt is kioszt a srác.

Mi ez a felfogás?

 

Zidane helyében ma szünnapot rendelnék el. Mert erre a helyzetre a legrosszabb válaszreakció a rágörcsölés, a túlgondolás.

 

Jose

View Comments

  • Mivel már talán több is le lett írva mint amit érdemel jelenleg a csapat, nekem nem maradt más, mint...kattintani a reklámra.

  • "Manager mode on.

    Ki mit szólna Alexis Sanchez érkezéséhez?

    Ugye a szezon végén lejár a szerződése, és a hírek szerint nem áll szándékában hosszabbítani. Két út lehetne. Az egyik szerint megpróbálni télen elhozni, egy 30 m euró (tipp) körüli összegért elengedné szerintem a papa is, a bl-be nevezhetnénk, azonnali upgrade lenne, ismeri a ligát, technikailag képzett, képes lehet Benzema posztján is játszani. Vagy, ha akkor nem jönne össze, akkor nyáron ingyé', ami azért elég nagy steal lenne. Nyilván utóbbi verziónál, komolyabb fizetési igénnyel lehet kalkulálni, de szerintem ha Bale idén nem hoz kiugró szezont, megválik tőle a klub, így valójában nem borulna fel a bérstruktúra sem.

    A barcás múlt se zavarna esetében, mert nem katalán nevelés, barcás időszakából nem rémlik olyan sportszerűtlenség, tett, ami megbocsáthatatlan lenne, mégse közvetlenül tőlük jönne, ráadásul valószínűleg dolgozhat elég dac nála a korábbi munkaadójával szemben, mert ha jól rémlik, mégiscsak inkább ők 'tanácsolták el'.

    Amit végülis mondani akarok, h én lecserélném a walesit a lábfetisiszta chileire.

    (Bale nonkonformitásával kapcsolatban pedig egyre több hír lát napvilágot, egyre inkább kezd 'mainstreammé' válni, előbb-utóbb a klub szakmai vezetőinek is fel fog tűnni. Nekem kezd vele kapcsolatban egyre inkább olyan érzésem lenni -végre-, h vagy idén megmutatja, vagy a spanyol pályafutása akko' ennyi volt.

    ""Zidane's playing with more rounded, artisanal footballers. Gareth Bale isn't that kind of player. He can sometimes look like a spare part. If this kind of total football carries on into this season, it could well be that Bale thinks, 'I don't think I'm comfortable with this.' He might think he wants to go back to the UK to the Premier League."

    "That is a theme Santiago Segurola, a columnist with Diario AS, picks up on too: "He's a very particular, peculiar player—very British in a Latin world with its different ways. He doesn't have a feeling for the game. He doesn't have vision or an understanding of space. He can't find solutions in small spaces."

    http://bleacherreport.com/articles/2733132-gareth-bale-at-a-crossroads-in-his-real-madrid-career

    • Én nagyon örültem volna Sáncheznek még a Barca előtt, de szeretem azt hinni, hogy van még súlya a döntéseknek a labdarúgásban is. Nem gyűlölöm vagy utálom a Barcelonát, de szeretem tisztelni azokat a játékosokat, akik ezt kiérdemlik. Sánchez ne igazoljon ide, menjen csak a Milanba vagy mittomén, de ide nem kell. Ráadásul ahogy Bale, úgy szerintem ő sem lenne teljesen beilleszthető a játékrendszerbe. Gyors, agilis, technikás, de alacsony és fizikálisan sem domináns. Ha csatárnak hozunk valakit középre, akkor a legklasszikusabb csatárok közül válogassunk és az én szívem vágya Lewandowski lenne erre a posztra. A pályán mutatott magatartásbeli különbségekről már nem is írnék..

    • "He doesn't have vision or an understanding of space."

      Bale védelmében: ez a mondat úgy bullshit ahogy van.

    • nájsz. mármint én Mbappét akartam, de az irreális. Werner jónak tűnik. Lewáról is cikkez a bulvár. Alexis meg full jó, de nem tudom, mennyire hozna újat a csapatba a mostani játékosokhoz képest.

      nekem az lenne a jackpot, ha a sejk nyáron kivásárolná Messit, és így az FFP miatt és a csapaton belüli problémák miatt olcsóbban elpasszolná ide Neymart. bár az sem oldaná meg a csatármizériát.

      • De majd pont egy olyan ember kéne a Realba mint Neymar. A tudását nem akarom elvenni, de nem örülnék a személyisége miatt, ha valaha is csatlakozna. Ha már csak a PSG-ből lehetne választani akkor Mbappét választanám. Fiatal, benne van a potenciál. De szerintem maximum Bale-t cseréljük le nyáron, akkor is ha bukó lesz ez az év. Ebben biztos vagyok. Mire a komplett BBC kikopik a csapatból, addig eltelik 3-4 szezon, ebben is biztos vagyok.

          • Cr-hez oda se merne menni :D... Marcelo is elküldené a Picsába Neymart nem hogy odaadá még neki a lasztit..

          • CR Cavanival ellentétben tudja hogy mi hat Neymarra - összekócolná a haját!

          • De félő, hogy akkor Neymar is összekócolná az övét, azt pedig már nem bírná el a csapat :D

      • Azzal a lépéssel felülmúlná az idei átigazolási mizériát... Sokan láttunk már karón varjút ugyebár.. :)

  • NSO:
    "QUIQUE SETIÉN, ZIDANE MUMUSA
    A Betis 58 esztendős vezetőedzője az előző szezonban még a Las Palmas sikereiért dolgozott. A La Liga legutóbbi kiírásában hazai pályán és idegenben is döntetlent ért el csapatával a Real Madrid ellen, a Betis trénereként pedig három pontot szerzett a Santiago Bernabéuban. Nyugodtan kijelenthető, ő Zinédine Zidane Realjának mumusa – igaz, amikor először találkozott Zidane-nal ellenfélként, a Real 2–1-re nyert Gran Canarián, tehát a mérlege 1–2–1 Zidane ellen a bajnokságban. Azért így sem rossz…"

    • az ilyen amúgy nem zavarna, ha egyébként nem lennének gyengék, meg nem küzdenének a kiesés ellen majd a végén. arról nem is beszélve, hogy undorítóan húzták az időt, meg úgy fociztak mintha az életük múlna rajta. 1 hónapja lefeküdtek a Barcának. nem mondom h nekünk is feküdjenek le, de ez meg a ló másik oldala. most majd jön 5 vereség, de elégedetten bólogatnak, hogy bezzeg a Real ellen! nem mentesíti ez a csapatot, pont ezért érdemeltek volna meg egy kurvanagy kitömést, de mégis csak bassza a csőröm egy kicsit ez.

      • A Soci meg nektek fekszik le 10 ből kilencszer ellenünk meg meghalnak a pályán. Az időhúzásra/fetrengésre meg csak annyit tudok mondni, hogy pontosan ezt csinálta minden egyes csapat tavaly a Barca ellen. A Malagánál csúcsosodott ez ki, ahol Kameni egy meccsen minimum 20 percet elbabrált a kirúgásokkal, érdekelt valakit?

        • ez igaz. arról pedig nem tudnék elfogulatlanul nyilatkozni, hogy kinek többet/kevesebbet teszik ezt a kis csapatok. viszont hovatartozástól függetlenül nem értem meg magát a jelenséget

        • Akkor titeket.
          Most minket.

          (vagy másképp: azokat, akik elszenvedik ezt)

      • Azért a taktikai fegyelmet nem lenne rossz átvenni ettől a "gyenge" csapattól, úgy az edzőnek, mint a játékosoknak is. Vagy csak a mellényt kellett volna kicsit szűkebbre méretezni mindenkinek. + munka és alkalmazkodás az épp aktuális ellenfélhez. Ez sem ártana.

        • a munkával szerintem nincsen gond. az ellenfélhez való alkalmazkodás már egy másik kérdés. a mellény is biztos benne van. tény,látszik,egyértelmű, hogy Zidane a kis csapatok ellen nem készül különösebb taktikával, menjünk fel és daráljuk be őket. ez aztán ha valaki készül ellenünk akkor kurvára nem működik. persze legtöbbször így is jön egy egyéni villanás és behúzzuk, kivéve most, amikor böjtöljük a mákot : ] de nem erre irányult a HSZ-em. hanem arra, hogy akkor miért nem készül így minden meccsre? miért kell csak ellenünk készülni? azért mert bajnoki címvédők vagyunk? sztem ez hülyeség. nem lenne érdemesebb több meccset nyerni a saját kávéházukba? illetve ha már ennyire készül, akkor a Barca ellen miért nem készül? mert nem készül. az elmúlt 10 Barca-Betisből van 8 katalán győzelem és 2 db X (idegenben)

          • Azért ne essünk már át a ló másik oldalára. Tény, az időhúzás hányingerkeltő volt, de alap hogy ezt csinálták, minden kiscsapat ezt csinálta volna a helyükben. A sporinak kellett volna a buzifejű Adánt helyrerakni a 25. perc körül egy sárgával, onnantól tuti nyertünk volna 5 tiszta játékpercet a hátralévő időre. A Betis előtte is 4-ből 2-őt nyert, szóval valószínűleg nem csak ellenünk készültek.
            A mi csapatunk tájékán van kurvanagy gond, hogy ezt így ki tudták húzni. Igazából csak ki kellett fejelgetniük meg rugdosniuk a labdákat 90 percen keresztül, mert semmi,de semmi váratlant nem húztunk. Kb. olyan ez, mint amikor a gép ellen játszol egy RTS-t, és az ellenfél mindig ugyanúgy, ugyanolyan erővel, ugyanolyan irányból támad, neked meg nincs más dolgod, mint földobni a szükséges helyre 2-3 őrtornyot, néha javítgatni őket, és a védekezés meg is van oldva. Ezt a tegnapi mutatványt lehet hogy bármelyik kiscsapat meg tudta volna csinálni, mert hiszen egy spanyol első osztályban mindenhol képesek a védők kifejelni egy hozzájuk tartó beadást, és ugyanígy bele is tudnak bikázni a labdába, ha épp arra van szükség. Extra védés a kapustól is egyedül Bale sarkazásánál volt, a többit bármelyik LaLi kapus kiszedte volna. A Barcának nem lefekszenek, hanem ők olyan támadásokat építenek, amiben van váratlan faktor, és a védők nem tudják lekövetni. Ezt persze 90%-ban Messinek köszönhetik, nélküle ugyanaz a kalap szar lenne ott is, vagy még rosszabb, mert ők nem játszanának beadásokra sem. Nálunk viszont nincs Messi, így marad a kiszámítható sablon a beadásokkal, amit 100x könnyebben megold bármilyen védelem, mint a gyors beindulásokat és ritmusváltásokat.

          • .Mennyire igaz gondolatok!
            Nemcsak erre a meccsre vonatkozóan, hanem általában a Real játékstílusára.
            Stílus van. Láttuk. Játék nincs. Láttuk. Sokszor.

          • Egyébként tavaly azért volt már stílus is. méghozzá Bale sérülése után. Főleg tavaszra ,mert volt ,hogy még januárban is ment az ívelgetés :D

        • bántóan egyszerű taktikánk volt, ezt egy középszerű edző is képes lekövetni, jó szélesen beállnak védekezni, CR-rel mindig megy valaki és kész. Pont az volt a jó pl. a Juventus elleni meccsen a csapattól, hogy tudott a szélen és középen is veszélyes támadásokat felépíteni, ezért nem tudott a védekező fél bemelegedni a buszozásba. Amúgy abban van valami, hogy a Barcának gyakran lefekszenek az ilyen csapatok.

  • én már csak röhögtem, amikor bekaptuk a gólt, mert annyira törvényszerű volt, egyszerűen a sors ilyen volt, ilyen, ilyen lesz.
    a kezdési időponthoz: én örültem a kései kezdésnek, különben nem tudtam volna megnézni a meccset, nekem a 12:00 és a 13:00-ás kezdés a halálom, a kedvencem meg a 20:45.

    én nem tudom, mi hiányzik, egyszerűen annyira nem koncentrál a csapat a La Liga kezdete óta (a szuperkupák több, mint biztatóak voltak az esetleges idei dominancia szempontjából).
    Leginkább talán Morata vagyishát egy csatár-csatár. meg a szerencse, tavaly beakadtak a dolgok, idén nem. és még azt sem lehet mondani, hogy kifejezetten hulladék a játék, mint a BBC-dominancia idején tavaly ősszel-márciusig. De ezek az iskolás hibák nem tudom, milyen puttonyból kerültek ki, de gyorsan el kéne zárni.

  • Valahogy éreztem, hogy ez lesz a vége, legyen akármekkora közhely, de a sok kihagyott ziccer megbosszulja magát... A 80. perctől kezdve a videón látható káosz jellemezte a real védekezését, el is fáradtak srácok, összevissza helyezkedtek és rohangáltak. Elsőre még megmentett minket a partjelző (az is hasonlóan orbitális védelmi fegyelmezetlenség után született), de végül a csapat elnyerte méltó büntetését.

  • A munka miatt ezek a 22-kor kezdődő meccsek nekem nagyon nem fekszenek, így sajnos megint csak a bővített összefoglalót láttam, amiből kb. annyi jön le felületesen, hogy helyzetkihasználás+Betis kapus+pánik mintha kieséses meccs lenne=vereség. Elég sokkoló a vasárnapi remek győzelem után.

    Ha az eddigi meccseinket csoportba rendezve a Barca-Barca-Soci vs. tavaly hulladék Valencia-Levante-Betis tengelyen gondolkozunk, akkor nehéz nem észrevenni a korrelációt, és arra a következtetésre jutni, hogy "fejben nem voltunk ott"... mert a "maradékot" úgyis ledaráljuk, úgyis lesz még egy helyzet, egy tizi, egy kipattanó, egy bármi. Ez nem tudatos, talán nem is ezt sugallja a játék képe (pl. a Levante ellen nem éreztem ezt igazán), de valahol ott motoszkálhat a srácokban mélyen, BL trófeákkal a vitrinben. Mert az úgynevezett "nagy" meccseken eddig minden klappolt, és aligha Zidane kérte az eme gyors reakcióban kiemelt káoszt a srácoktól... Remélem azért nem tolunk egy liverpooli szezont idén, még korai talán pánikba esni.

  • Paulo Dybala: „Nagyon keményen dolgozom, hogy kihozzam a maximumot a
    képességeimből. Ez a gyengébbik lábammal való gyakorlást is magában
    foglalja, a mai futballban ez nélkülözhetetlen. Ott van például
    Cristiano Ronaldo, aki gólok százait szerezte pályafutása során. Ez
    nagyban köszönhető annak, hogy habár jobblábas, de a bal lábával is
    kiválóan tud lőni, cselezni.”
    Nem is értem, miért nem Törpapát hozta fel példának?...

    • Két ok miatt: a kevésbé fontos, hogy Messi nem jó jobb lábbal, pláne az utóbbi két évben, a "nagy" sérülése óta
      a 2., fontosabb ok, hogy SPORT SZORGALOM szempontjából, CR sokkal jobb példa

Share
Published by
Jose

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago