Categories: BeharangozóLa Liga

Magabiztos győzelmet kérünk!

A LaLi 5. fordulójában a Betist fogadjuk (TV: Sport1). Rendhagyó Beharang következik. Ha követitek a blogot, esetleg olvassátok is a kommenteket (érdemes!), akkor megjelenik a jelenet lelki szemeitek előtt. Ha csak mostanában csatlakoztatok, és/vagy nem olvastok kommenteket, akkor elég annyi infó, hogy egyik szerkesztőnk talán (ez egy nagyon erős talán) illegális munkaerő-alkalmazást gyakorol. 

***

Függöny fel

***

Jose: Ok, mit kell tudni? 

Rajesh: Figo posztolt egy videót, hogy hamarosan újra kezdődik az indiai futsal-bajnokság.

 

Jose: Nem semmi, ahogy kondiban tartja magát Luìs. Nem tudtok valami rokont megkérni, hogy mentse le a meccseit, és tolja át nekem?

Jamal: Unokatesóm, Achyuta meg tudja oldani, de miért érdekli Gazdát a rokonom játéka?

Rajesh: Jamal, ne b*szd el a mai kaja adagot is, Visnura kérlek!

Jamal: De csak válaszoltam a Gazda kérdés…

Jose: Szedd össze magad, Jamal! Figo meccseire vagyok kíváncsi, de hagyjuk most. Van valami új infó Theo vállsérüléséről?

Jamal: A legfrissebb hírek szerint valami gond csak van azzal a vállal. Residet kell megkérdezni, hogy mire számíthatunk ezzel a sérüléssel kapcsolatban. Annyi biztos, hogy sérült-listára került. Ám Marcelo került volna vissza a kezdőbe egyébként is, nem?

Jose: Igen, pedig nem lenne rossz, ha újra játékperchez jutna Theo. Jól tolta San Sebastianban, nem sok panasz lehet rá. De ez már így alakult, szóval Marci kezd. Vele is igaz, ami Theóval igaz lenne: ezt a Betist minimum három góllal verni fogja a csapat. Csak azt mondjátok el nekem, hogy mivel támasszam alá ezt az olvasóink felé.

Rajesh: Azon túl, hogy a Betis rossz csapat? Írja meg, Gazda, hogy a csapatrészek között nagy a távolság, lassú az átrendeződés labdavesztés után védekezésbe, óriási helyek vannak a játékosok között.

Jamal: Írtam viber-üzenetet az unokatesómnak. Már válaszolt is, nagyon örül, hogy Európában is felfigyeltek a játékára.

Jose: 

Rajesh: … Hülye!

Jamal: Ezt megjegyzem! A családomat ne sértegesd! Az unokatesóm állatorvosnak tanult, szóval nem hülye!

Rajesh: 

Jose: Ez… Nehéz… Lesz… Ismét… Anyway, Jamal, mit tudsz elmondani a Betisről, ami hasznos nekünk?

Jamal: A spanyol Fradi! NE! GAZDA, NE ÜSS! …. Bocsánat! Szóval támadásban az idei Betis szinte csak a vonalak mellett játszik és beadásokra gyúr. Igaz, előnyben akár a földön is végig viszik a kontrát, mert nem rossz játékosok alkotják a csapatot, viszont Setién keze alatt még nem állt össze a játék. Valahol a 12-16. hely közé várom őket. Joaquin nagyjából és egészében csatárt játszik. Mi lenne, ha ő és Ronaldo lenne a nyitóképen? Mindkettő szélső volt, most meg csatárként játszanak. A Depor ellen vert is kettőt Joaquin, egyet a már említett beadások egyikéből, a másikat meg a meccs hajrájában, amikor nagyon jött a Depor az egyenlítésért, akkor kontrából. Keresik a fizikai párharcokat védekezésben.

Jose: Ilyenkor mindig arra jutok, hogy nem verlek agyon. Mert ilyenekre is képes vagy. Ez jó, majd beleírom a Beharangba.

Rajesh: Szerintem Ronaldo visszatérésével mi is a beadásokat fogjuk gyakorolni. Viszont Adan bizonytalan a távoli lövéseknél, érdemes lenne többször próbálkozni ezzel Modricnak és a többieknek. Ami még fontos, hogy ellenünk biztosan jobban figyelnek majd a védekezésre, nem lesz 13-16 méteres hézag a védősor és a középpálya között, mint az eddigi meccseiken.

Jose: Jamal, van valami, amit be tudunk illeszteni a posztba, hogy így támad a… spanyol Fradi?

Jamal: Persze, egy pillanatot kérek, mindjárt.

Rajesh: Most, hogy Ronaldo játszani fog, Gazda szerint ki fog kispadra kerülni? Bale? Isco? Asensio?

Jose: Nem Tippeldézek, Rajesh.

Rajesh: És tippeldén kívül?

Jose: Asensio. Ő kapja a kispadot. De azt se tartom lehetetlennek, hogy Isco és Asensio is kispados lesz. Kroos és Lucas pedig játszani fog.

Rajesh: Ez nagyon 433-nak hangzik.

Jose: Elsőre igen. De Bale a Sociedad ellen meglepett a fegyelmezettségével, mert bár kevés sikerrel, de a vonalak mellett tartózkodott. Tehát lehet ez egy olyan rendszer, ahol Lucas a jobb, Bale a bal oldalon szerepel és segít be védekezésbe. Támadásban meg úgy is agyig fel lesz tolva a csapat, nincs értelme telefonszámokkal bajlódni.

Rajesh: Igaz, támadásban az a fontos, hogy…

Jose: Jamal!!!

Jamal: Azonnal, mostanában sok videót néztem tehenészetekről  és azokat kell átpörgetni, de meg lesz!

Jose: Folytasd, Rajesh!

Rajesh: Annyi a lényeg, hogy jóval gyengébb, de legalább szervezetlen csapat lesz a Betis, akik – mint számos más csapat ellenünk – bunkerből akarnak majd kontrázni. Lehetetlen, hogy nyerjenek, de ismerve a királyi védelmet, azért gólt fognak szerezni a vendégek.

Jose: Ez egyértelmű. Bár egy clean sheet jól jönne Navas önbizalmának. Sőt, ha a padon találná magát akár Nacho, akár Achraf ellenében Carvajal, az se lenne rossz.

Rajesh: Vagy ha egy biztos vezetés birtokában meglepően korán lecserélné őt Zidane.

Jose: Igen, ez is jó lenne, bár ZZ meg a korai cserék… csak ha sérülés miatt kell. Várj. Jamal, hol tartunk?

Jamal: El se indultunk, hát hogyhogy hol tartunk?

Jose: A BETIS-VIDEÓVAL, TE SZOMORÚ SZEMŰ KANTEHÉN!

Rajesh (suttogva): Megkaphatom ma Jamal kajaadagját?

Jose: Jamal, kérlek, vedd figyelembe, hogy ebben a pincében nem érvényesek az ENSZ, a NATO iránymutatásai, szerződései és az egyetemes emberi jogok intézménye. Mutasd a videókat!

Jamal: Itt vannak. Elég sok beadást láthatunk majd.

 

 

Rajesh: Statisztika kell?

Jose: Persze.

Jamal: Kikaptak a Barcától, nyertek a Celta ellen, kikaptak a Villarrealtól, nyertek a Depor ellen. Szerintem most ki fognak kapni. A keretük értéke majdnem 77M angol font. Legértékesebb játékosuk Ryad Boudebouz, 9M fonttal.

Jose: Hogy lehet valakinek ilyen neve???

Rajesh: Anyám húgát Naveenachandrának hívják. Mondjam a családnevét?

Jose: Nem, nem kaphatod meg Jamal kajaadagját.

Jamal: TE SZENT TEHÉNSZAR, RAJESH! Elkérted az adagomat?

Rajesh: Mujhe kshama karen, Jamal.

Jose: He?

Jamal: He?

Rajesh: Jamal, te Indiában születtél?

Jamal: Nem, igazából Bangladesben, Csittagongban.

Rajesh: Akkor ezért nem érted, amit mo…

Jose: Na fejezzétek be, de ritka határozottan!

Jamal: Ott tartottam, hogy ki a legértékesebb játékos. Rajta és Joaquinon kívül érdemes figyelni még Tellóra, bár ő tipikusan az a játékos, aki bátrabb, mint amennyire képzett. Felvállalja a párharcokat és gyakran elveszti őket. Lő távolról – távolra. Viszont lelkes. Más nincs, aki szót érdemelne.

Rajesh: De, van. Javi Garcia, aki majdnem beverekedte magát a kezdőbe Habfehérben, végül a Benficánál találta meg a számításait. De aztán a Cityben ketté is tört a karriere, mert onnan a Zenithez igazolt, onnan pedig a Betishez. Joel Campbell lenne még, akit megemlíthetne a Gazda a Beharangban, de ő sérült, júliusban operálták a térdét.

Jamal: Idén 110 éves a Betis.

Jose: Ez tiszteletre méltó, de nem igazán érdekel a meccs előtt. Fontosabbnak tartom, hogy erődemonstrációt mutassanak be a mieink. Zidane helyében a középpályától felfele nem rotálnék. Kroos, Modric, Kázmér, Bale, Isco, Ronaldo. Béla a vonal mellé rendelve, onnan esetleg befuthat a kapu elé. Áh… nehéz Zidane gondolatait kitalálni. Például azt sem tartom lehetetlennek, hogy Modric helyett Ceballos kap lehetőséget volt csapata ellen. 

Jamal: De ha mégis érdekel a Betis története, itt egy remek cikk a La Liga Locáról.

Jose: Rendben, elolvasom, amint megnyerjük a 13. BL-címünket. A statisztika mit mond a két csapat párharcáról a Bernabeuban?

Rajesh: Legutóbb 1998-ban nyert a Betis vendégként.

Jose: Akkor van bármi okunk pontvesztést vizionálni?

Jamal: Nincs.

Rajesh: Nincs.

Jose: Ez jól hangzik, de hogy írok ebből Beharangozót? Ismét egy tükörsima meccsnek nézünk elébe, ahol a csapat tanulva a két hazai döntetlenből, ráadásul egy gólra éhes Ronaldóval a sorában találkozik egy pocsékul védekező, alapjátéknak a kontrát használó csapattal. Nem tudom, hogy lesz ebből poszt.

Jamal: Emlékeztetni lehet azért az Olvasókat, hogy márciusban nehéz szüléssel lett meg a három pont. Mutassam?

Jose: Igen, az éberség sosem árt!

Jamal: Itt is van.

 

Jose: Köszönöm. Ez zárásnak megteszi. Megyek, eszem valamit, és kitalálom, milyen formája legyen a Beharangnak.

***

4 órával később…

***

Jamal: Rajesh, szerinted hoz kaját nekünk is?

***

Függöny

***


Sultan, Norma, Zizou, ReAlantos és Raulitás kiegészítése: Bizonyos egészségügyben dolgozó szakemberek szerint a drog rossz. Ezt vegyétek figyelembe. 


TIPPELDE!

A tippeket szerda 20:30-ig lehet leadni!

Jose

View Comments

  • Biztos vótmá - a Levante után - hogy nem szeretem Zizut. Meg is kaptam érte a magamét, de a helyzet azóta se változott, volt két gyenge taktikával és játékosállománnyal felálló elleni nyert meccs és valamilyen előttem nem ismert okból 4-5 éves szerződéshosszabbítások olyan játékosokkal, akik akkorra már bőven harminc felett lesznek. Látszott is a játékon az a bizonyos darálok, mert bírom, de fejben szinte senki sem hozta magát - még az edző sem, a taktikája ma annyi volt, hogy ívelgessetek. A cserék és azok időzítése meg... Ennek ellenére nem kell pánikolni, ZZ - t el kellene küldeni egy taktikai tanfolyamra, hogy ne a 78. perc után jöjjön rá az ellenszerre és kell szerezni egy 2 m magas centert, hogy az ívelgetéseknek legyen értelme...Egyébként ebből is látszott, hogy Benzema egyáltalán nem hiányzott, nélküle is tud igen rosszul játszani és temérdek helyzetet kihagyni a csapat.

  • Egyébként egy ilyen meccsen, mint a mai, Benzemával előrébb lettünk volna. Bale olyan szempontból nem jó társa a portugálnak, hogy ő képtelen területet nyitni és megteremteni a lehetőséget a helyzetre. Balenek is terület kell. Ronaldonak is terület kell. (Csodálkozunk, két alapvetően szélső játékos, akik angliában nevelkedtek...?) Nos, ők alkották most a csatár párosunkat.

    • Így van.Bunkerező csapat ellen a CR-Bale kettős nem nagyon fér bele,annyira gyengék kis területen.Nem is értettem Zizut,kapkodta le a kreatív játékosokat,Bale és CR mellé meg még behozta Mayoralt,hogy még véletlenül se legyen máshogy esélyünk gólt szerezni,csak beadásokból.

    • Megelőztél. :)
      Pont írni akartam, h az ilyen meccsek után remélem sokaknál felértékelődik a francia játéka. Hiába a parádés sarkazás, Bale még mindig idegen test egy ilyen stílusú csapatba. Terület nélkül félkarú (egylábas) óriás.
      Sajnálom, h Zizu nem merte/akarta őt lecserélni.

    • Moratat kellett volna minden áron itt tartani. De így muszáj lesz valakit keresni.

  • Lol, gec.
    Mit lehet írni egy ilyen után?
    Végül is volt Ramos-time, csak épp nem így képzeltük. A mai alapján Cével se húztuk volna be a Levante, Valencia elleni meccseket. Baromi luxus, h ennyire könnyelműen bánunk a helyzetekkel. Hiányzik az éhség, a mindenáron való győzni akarás. Ami érthető/természetes is valahol egy bl dupla, bajnokság behúzása után, csak rosszt ezt látni akko' is egy ilyen állománytól.
    Ami sajnálatos, h Luka, Marci kényszerű lejövetelénél Zizu szépen kicserélte magát a meccsből. Baromira kellett volna egy középső középpályás. Remélem a kis brazil sérülése nem komoly, mert elég lemondóan ült a padon. Egyébként sajnálatos, de kicsit úgy tűnik, h a tavalyi gumibogyó szörp se működik rendesen, ráadásul a szokásosnál több sérültünk is van.

    A betis a gusztustalan időhúzáson kívül minden dicséretet megérdemel, Seiten kiváló edző.

    • Azzal nem tudok egyetérteni, hogy nem volt meg a mindenáron való győzni akarás. Szarrá futották magukat, mentek a végsőkig.....a gól is emiatt lett, hogy már rohadt fáradt volt mind. Persze itt jön a kérdés, hogy a Betis nem fáradt el? De igen.....mégis mi szívtuk meg.

      • Nekem ennek ilyen rutinból, megszokásból darálás íze van. Megyünk, mert menni kell, de hiányzik valahogy a szenvedély, eufória, most én átmegyek a falon mentalitás. De ez csak gólörömből elemzés.

        • a franc se gondolta, hogy ma nem elemezhetünk gólörömöt :D hazait

    • Ezért sem értem miért nem töltöttük fel a távozók által hagyott helyeket a keretben. Segített volna a motiváció fenntartásában, egészséges versenyhelyzetet teremthetett volna. Nem beszélve arról, hogy mindezeken felül is szükségünk lett volna rá. Erre akkor basztunk rá, nem most ezen a meccsen. Zidane túl óvatos volt, ilyenkor pl. egy tapasztalt sportigazgató jól jönne. Nem izgulok, valahogy ebből is kikecmergünk, ami engem jobban aggaszt, hogy Pérez mikor gondolja azt, hogy akkor Zidane kuss van, ha maradni akarsz és majd én intézem ezen túl az igazolásokat....

      • Adom. Maga a koncepció baromi szimpatikus, de a keret ereje valószínűleg kicsit túl lett értékelve idénre. Igazából nekem elölről hiányzik egy ember csak (Morata, vagy vmi hasonló kaliber). Mayoral szimpatikus, tehetséges, de mikor ennyire kiélezett a pontverseny, meg ennyire sok a sérült, formán kívüli arc, baromi nehéz egy alapvetően null kilométeres srácot a támadórészlegben felépíteni. Akik fiatalok berobbantak, mind mögött volt egy értékelhető bajnoki szezon (case-porto, asensio- espanyol, carvajal, kusen etc.) Ez kicsit el lett méretezve, túl nagy lépés.
        Egyébként sztem Mormotával 3-ből (valae, leva, betis) kettőt behúztunk volna.

      • tudod/juk a választ: ha nem nyerünk idén semmit. ezzel a kerettel - pláne emellett a Barca mellett - az nem lenne menthető. Szerintem is felállunk, hamar, már az Alavesnek rúgni fogunk 4et kb. De vannak problémák amikre reagálni kell, ez igaz.

        • Úgy legyen, mert az azt jelenti, hogy sikerült feltüzelni a csapatot.

      • na igen, engem is ez izgat. ha semmit nem nyerünk idén én akkor sem küldeném el Zidanet. mert az látszik, hogy elkezdett valamit építeni, ami így vagy úgy, de az elején nagyon sikeres volt. de persze ez sosem lesz így, szóval inkább izgulok, hogy a folytonosság érdekében ne legyen ok kitenni a kopaszt.

    • Most már lényegében mindegy hogy ki meddig sérült, februárig nemigen lesz komoly tétmeccse a csapatnak. Bár a Dortmund és a T'ham ellen még oda kell tenni magunkat, de az meglesz, mert egyik se buszozni fog.

      • nekem nem tűnt kirívóan undorítónak. színészkedés-időhúzás sem volt toplistás kategória, szépen építkeztek, tartották és járatták a labdát. és a 3 helyzetükből egyet ki is használtak. ja és se a trashtalk, se a rugdosódás nem ment. a fejpárbajokból pedig kb. mindet megnyerték.

        • azért a meccsből kb. 15-20 percet csaltak el. ebből csak Adan kb 5+áfa. Az elején 1 sárga és onnantól tudja hol a helye. de többi áll.

          • igen, az időhúzás zavaró. engem viszont sokkal jobban megdöbbentett, hogy a fejcsatákat rendre elvesztettük. tökmindegy volt, hogy ki ugrik fel, kicsi-nagy.. ebben látszik a motiváció hiánya is, de az még nem magyarázza meg, hogy amiben általában dominálunk, abból semmi. pláne, hogy ívelgetünk ha betömörül az ellenfél.

          • Írtam már, de ha besárgul akkor sem rúgunk neki gólt ma. Sajna mi voltunk szarok, ezzel jobb ha szembe tudunk nézni.

Share
Published by
Jose

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago