Categories: BeharangozóLa Liga

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni, hogy „egyvereséges szezon”, meg gólkirályi cím, esetleg odafigyelni, hogy bármi esetleges lazasággal ne befolyásoljuk pl. a kiesők személyét. Utóbbi akár még lehetséges is volna, hisz a Granada, szombat délutáni ellenfelünk utolsó előtti; viszont olyan ponthátrányban van, hogy igazából már nekik sem számít, hogy mi lesz a Madrid ellen. Elméletileg igen, gyakorlatilag már nem.

A Granadával nem rossz a viszonyunk, így valószínűleg lesz a La Liga győztesének járó sorfal. De ha nem, az se gáz. Főleg azok után, hogy a Real Madrid kérésére nem lesz hivatalos bajnokavatás és érem átadás, erre majd kedden (figyelem, nagyon hamar jön a következő meccsünk) kerül sor a Bernabeúban az Alavés elleni találkozó alkalmából.

A mai mérkőzésünkön pihenhetnek a München elleni meccs kulcsfigurái. Kapusposzt érdekes lehet. Rebesgetik, hogy Carlo inkább Courtois-t szeretné a Wembley-ben. Bellinghamet csak egy esetleges 11-est elvégezni cserélném be, vagy a végén egy fáradt ellenfélre hoznám gólszerzés reményében. Az angol térdei nagyon kivannak – és ez egyébként hosszútávon is aggasztó. Ha emlékeztek, a leigazolása előtt is téma volt, akkor a bal térde fájt egy úgynevezett bursitis nevű tünetegyüttes miatt. Ez magyarul a ritkán hallott nyáktömlő gyulladás. Az emberi testben mintegy 150 ilyen nyáktömlő van, melyek szerepe az ízületek működésének segítése. „A nyáktömlő gyulladás egy mozgástartományt szűkítő, fájdalmas állapot, mely miatt a mindennapi tevékenységek végzése is nehézségekbe ütközhet, és az életminőség jelentősen romolhat. A gyulladás kialakulhat hosszabb ideje tartó kisebb traumák – microtraumák – hatására, vagy egy nagyobb sérülést követően is. Ekkor folyadék szaporodik fel a tömlőben, amely akár be is vérezhet. A gyulladás másik gyakori oka a tömlő befertőződése.” A futball nyelvére lefordítva ezt a túlterhelés okozza. Bellingham játékpercei már a leigazolása előtt is az egeket verdesték, egész egyszerűen bármelyik klub alkalmazásában is volt, csapágyasra játszatták a srácot.

És ez bizony egyértelmű hosszútávú kockázat. Emlékeztek hogy robbant be a madridi karrierje, ontotta a gólokat, nyerte a MotM címeket szakmányban. Azonban az utóbbi hetekben egyértelműen látszik, hogy nem tud már úgy teljesíteni, mint a kezdetekkor, és a tűzhöz nagyon közel álló Managing Madrid írta meg először, hogy beinjekciózott térddel játszik jó ideje. Ne feledjük, a nyáron EB és olimpia is lesz. Utóbbin nem tudom számítanak-e Bellinghamre, de nem úgy tűnik, hogy ki tudná magát pihenni. Szóval itt van nekünk az utóbbi évek  – számomra – legnagyobb tehetsége, de nem tudjuk meddig…

Visszatérve a mai találkozóra, jöhet megint Güler, Ceba, Fran Garcia… A „B” kategóriás játékosokról jut eszembe a Bayern elleni vonatkozás. Vini két alkalommal (egyszer brutál látványosan) nem passzolt a nagyon jó helyzetben érkező Mendynek, és kivárva, mindkétszer rossz megoldást választott. Van egy olyan érzésem, ha Rodrygo érkezett volna ugyanúgy, akkor passzolt volna. Ezzel ajánlom összevetni Joselu második góljának körülményeit. Nacho vette észre kiválóan, a Vinicius helyén (!) felérkező Rüdigert, aki kapásból tette középre Joselunak. Pont a BL visszavágó után nem akarom bántani Vinit, mert annyi egy az egyet nyert meg, míg más csatárok egy szezon alatt, de vajon Vini lepasszolta volna egy felérkező Rüdigernek, vagy inkább átnézett volna jobbra megint, hátha jön egy ‘A’ kategóriás játékos?

Ez persze költői kérdés, de ettől lesznek nálam a Nacho féle srácok névtelen hősök, mert abban is biztos vagyok, hogy Joselu önbizalmának nem kis boostot adott az a bajnokin Nacho által letett labda… Ismeritek a mondást, itt egy lepke megremegteti a szárnyát és a világ másik felén tornádó lesz belőle. És Nacho nem habozott Rüdigert is megjátszani. Mert ő egy ilyen ember.

No, a Granada elleniről nem sokat szóltam, de nem is nagyon kell. Játszunk egyet, aztán meglátjuk. Van esély rá, hogy amennyire mi belesz.runk, kb. ők is annyira a szinte biztos kiesésük nyomán.

18:30-kor kezdünk.

Sultan

Share
Published by
Sultan

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

1 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

1 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

1 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

2 hónap ago

La Liga #34: a Bernabeu már ünnepelni akar

Ahogy a múlt héten, úgy most is matek órával indul a beharangozó. Ha Real Madrid…

2 hónap ago