Categories: BeharangozóLa Liga

Otthon a tökutolsó ellen

Teljes mértékben a Bajnokok Ligája árnyékába kerül ma este a Real Madrid La Ligában történő meccs pótlása a kiesőjelölt Elche ellen. Lehet attól tartani, hogy a hazai fejekben is pontosan ez történik, és ilyenkor szokott nagyon szenvedős meccskép kialakulni.

A találkozón amely csapat veszít, az nagyon nehéz helyzetbe kerül. A Madrid a bajnoki cím elérésének tekintetében, az Elche pedig a kiesés elkerüléséért vívott harcban.

Személyes véleményem szerint ma esti vendégünk sorsa máris megpecsételődött, igazából valamiféle csoda kellene a bennmaradásukhoz, nem feltámadás. 20 meccsből egyet tudtak megnyerni, 9 pontjuk van, de 10 ponttal vannak leszakadva az utolsó előttitől. Közvetlenül előttük az idén meglepetésszerűen gyenge formát mutató csapatok állnak, mint a Getafe, a Valencia és a Espanyol. Ettől a triótól sokkal inkább várom erejük összeszedését, és kevéssé tudom elképzelni, hogy az Elche majd jobban teljesít bármelyiküknél. A legvalószínűbb az, hogy az Elche nem mozdul már el az utolsó helyről.

Mindkét csapat legjobbja kihagyja az összecsapást. Vinicius 5 sárga miatt, nem léphet pályára, és Pere Milla sem áll rendelkezésre a vendégeknél. Nálunk sajnos Kroos sem tudja vállalni a játékot, összeszedett valami komolyabb gyomor problémát, nála erősebb embereken is kifogott már a permanens fosás-hányás. Egyelőre csak nagyon rövid futásokat vállal az ágya és a klozett között. Meg nem erősített források szerint a katalán szélsőségesek romlott paella-ja állhat a háttérben ingyenes kiszállítással, és baljós tenger gyümölcsei feltéttel.

Baloldali támadóként minden bizonnyal Rodrygót láthatjuk majd. Camavinga visszatérhet a középpályára, mert Militao újra hadra fogható, így Nacho és Alaba majd elosztják egymás között az egyik belső védő és a balbekk szerepkört.

Némi bulvár: Valverde visszatérhet a normál kerékvágásba, sőt, a legutóbbi duplájával talán már vissza is tért. Felesége gyermeket vár, és pár hete nagyon rossz hírt kaptak, nem találta a nőgyógyászuk a magzat szívhangját, az egész család apátiában volt, az uruguay-i támadónk meg a felső karélyba rugdosta a távoli kísérleteit. Szerencsére minden kiegyenesedett, kiderült, hogy mégis jól van a baba, semmiféle rendellenesség nem látszik, a család boldog, és Valverde ismét le tudja szorítani a lábfejét. Így működik a világ.

Jó hír, hogy újra a keret tagja Lucas Vazquez is, akár még perceket is kaphat, hisz nagy szükség lesz arra, hogy gyorsan visszarázódjon. Sajnos Courtois továbbra sem tudja vállalni a játékot. Carlo papa lehetséges, hogy meglep minket (persze nem fogadnék rá), mert három castillás srácot is behívott a keretbe. Arribas mellett egy balbekket, Obradort, aki Mendy helyén tudna játszani, és még egy támadó szellemű futballistát Mario Martín személyében.

Hétvégén még lesz egy La Liga meccsünk az ellenünk mindig vért ivó Osasuna otthonában, majd elkezdődik a szezonunkat alapvetően meghatározó sorozat Liverpool, Atlético, Barcelona, Betis, Espanyol, Liverpool, Barcelona sorrendben. Igazából edzeni sem tudunk majd érdemben, mert meccsek lesznek és közte regenerálódás.

Pozitívan értékelem, hogy nagyjából megvan újra a csapatban, ami az elmúlt hetek kivételével a felszínen tartott bennünket. Benzema csak bekotor egyet-egyet, ha nem ő, akkor Vini megoldja. Ha ő sem, akkor jön egy Ase, vagy egy Valverde bomba a középpályáról. Játékos keretünk nem optimális, szerkezete vegyes, itt-ott öregedő, de még egy-egy meccsre össze tudjuk magunkat kapni. A kérdés, hogy ezzel a 7 meccsel mi lesz. Mennyi erőnk lesz erre a brutál sorozatterhelésre. Megússzuk-e vajon komoly sérülés nélkül? Csoda lenne…

Ma estére valami hasonló felállás várható:

Real Madrid: Lunin; Carvajal, Militao, Alaba, Nacho; Modric, Tchouaméni, Ceballos vagy Camavinga; Valverde, Benzema és Rodrygo.

Elche: Edgar Badia; Enzo Roco, Magallán, Diego González; Carmona, Raúl Guti, Gumbau, Lautaro Blanco; Eze Ponce, Nteka, Fidel.

Erős konkurencia lesz 21 órától a Dortmund – Chelsea, vagy 20:30-tól a Premier League csúcsrangadó, az Arsenal – City is…

Sultan

Share
Published by
Sultan

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago