Szerda este 9-től végre elrajtol a 2021-22-es Bajnokok Ligája szezon is. Csapatunk rögtön egy rangadóval kezd, az ellenfél az Internazionale együttese lesz. Viszonylag friss tapasztalatunk lehet az ellenük való játékkal kapcsolatban, hisz tavaly is megmérkőztünk velük a csoportkörben. Azóta azonban sok víz lefolyt a Dunán, ahogy mondani szokás. Főleg az Inter van túl érdekes nyári eseményeken. Beharangozó! Ha már olvastad:Ugrás a kommentszekcióra

Az Inter nyara: Káosz-kontroll

A káosz

Talán ez a kifejezés írja le legjobban azt, ami az Interrel történt a nyáron. Hosszú idő után elorrolták a Juve elől a bajnoki serleget, és akár egy hosszabb távon is, bajnokságát dominálni képes alakulatról beszélhettünk. Csakhogy, a klub közben pénzügyileg vékony jégen táncolt, erről már szezon közben is hallhattunk hírmorzsákat. A bajnoki ünneplést követően azonban kiderült, hogy a probléma súlyosabb a vártnál, gyakorlatilag csődközeli helyzetben volt az Inter. A COVID-helyzet náluk is rátett erre egy lapáttal, ráadásul 3 szponzori szerződés is azon év végén járt le, új szponzorokat kellett keresniük. Ezek miatt, arra kényszerültek, hogy a tavalyi szezon sikerkovácsaitól, szinte egytől egyig, jó pénzért megváljanak. Hakimit eladták a PSG-nek, Lukakut a Chelsea-nek. Csak ez a két transzfer +160 millió eurót hozott az Internek. Contét is szélnek eresztették, aki legjobbjai kiárusítását nem tűrte. Conte fizuja nagyságrendileg 15 millió euró körül mozgott. Az Inter gyakorlatilag széthullott, elveszítette a legjobb játékosait és sikeredzőjét.

A kontroll

Simone Inzaghi

Véleményem szerint zseniálisan próbálták „oltani a tüzet” a megoldási kísérleteikkel. Leigazolták a Laziótól Simone Inzaghi-t, aki egyrészt már Olaszországban bizonyított azzal, hogy a Lazióból kupagyőztes (Coppa di Italia, szuperkupák) és bajnoki címért harcolni képes csapatot rakott össze. Ami ennél is fontosabb, hogy a filozófiájának alapjai nem sokban különböznek attól, amit Conte képvisel. Ugyanúgy a 3-5-2 rendszernek a híve, ehhez a szisztémához pedig az Inter, még a nagy távozók ellenére is jól áll, a játékoskeretet tekintve. Ráadásul, a hírek szerint, a fizetése 4.5 millió euró/év, ami Conte gázsijához képest nudli. A fő különbség kettőjük között, hogy Inzaghi kicsit rugalmasabb felfogású, valószínűleg ő nem fog leszidni játékost azért, ha cselezni próbál. Plusz, az ő olaszos gigolo frizurája nem paróka 😛

Személyi cserék

A távozók pótlására rövid távú, budget megoldásokat választottak. Így jött Lukaku helyére ingyen, a 36 éves Edin Dzeko. 12 millió euróért megszerezték Dumfries-t a PSV Eindohventől, akiben Hakimi helyettesét vízionálták, illetve 2.5 millióért az egykori Manchester United játékost Matteo Darmiant (31 éves). Hoztak egy cserecsatárt is Joaquin Correa személyében, akit Inzaghi, egykori csapatától, a Laziótól vett kölcsön. Christian Eriksen-t is pótolni kellett, hisz ő jelenleg a szívproblémái miatt nem kapott sportorvosi engedélyt ahhoz, hogy Olaszországban focizhasson. Helyére a Milantól Calhanoglu érkezett, ingyen. Ezek a játékosok, habár visszalépésként hatnak Lukakuékhoz képest, mégis, ha Inzaghi mester rendszere működni fog, akár még jól is elsülhet a dolog. Gyakorlatilag elérte azt az Inter, hogy a látványos összeroppanást elkerülje, és rövid távon tudjon hazája bajnoki serlegéért harcolni, ameddig a pénzügyi helyzet rendeződik a klubnál.

Évtizedekig a Pirelli szponzorálta az Intert, ez a szerződés is lejárt. Idén a mezükön a $INTER fan token-t reklámozzák, melynek lényege, hogy sociók is befolyással lehetnek bizonyos döntésekre. pl. Gólzene, vagy busz-design kiválasztása. Akit érdekel nézzen utána. #sinterek

Az Inter csapata:

Íme az Inter várható kezdője és arguably legerősebb összeállítása jelenleg. Az új igazolás Dumries ellenünk kezdhet, miután a Sampdoria elleni hétvégi bajnokin pihent. A hátvédsor remek, ott a Conte csapathoz képest változás nem történt. Egyedül Bastoni játéka kérdéses, aki a válogatott szünetben szedett össze kisebb sérülést. Nicolo Barellát tavaly a Serie A legjobb középpályásának választották, de zsinórban 2 éve már a „team of the season” csapatban is helyet kap, nem beszélve arról, hogy az EB-győztes olasz válogatott középpályájának is ő volt a motorja. Rá külön fel kell készülni, ez biztos. Perisic cseréje, vagy Bastoni helyettese lehet az ifjú Inter-nevelés Federico Dimarco, aki kölcsönből érkezett vissza a nyáron és eddigi produktumával máris kivívta az interisták szeretét. Bődületes szabadrúgás gólt vert a Sampdoria ellen. Elől Lukaku szerepében Edin Dzeko, Lautaro pedig maradt a klubnál, ami szintén nagy fegyvertény. Csereként beszállhat majd Correa, aki mindössze 48 percet játszott eddig idén, de már 2 góljával argentin cimborájával, Lautaróval együtt az Inter legtermékenyebb játékosa a Serie-A-ban. Farturó Vidal barátunk valószínűleg a kispadon fog kezdeni.

Tavalyi tanulságok

A sok változás miatt a tavalyi meccsek alapján nem lehet nagy jóslatokba bocsátkozni. Ami számomra kérdés, hogy az Inter mennyire akarja komolyan venni a BL-t. Tavaly Contéval – személyes meggyőződésem – hogy ez a sorozat inkább púp volt az Inter hátán. Ennek volt köszönhető, hogy csoport utolsóként zártak. Miután kizúgtak, több energiájuk jutott a bajnoki találkozókra és az elkövetkező 26 meccsből 23-at megnyertek, 2 döntetlen, 1 vereség mellett, aminek köszönhetően magasba emelhették a scudettót a szezon végén. Az Inter mostani kerete elég lehet ahhoz, –ha a sérülések nem sújtják nagyon őket – hogy a bajnokságban ismét harcban legyenek a végéig, azonban az európai porondra kevés lesz, ez szinte 100%-os biztonsággal kijelenthető. A csoportból való továbbjutás azonban még így is összejöhet, de ehhez nem feltétlen kell minket megverniük. Elég, ha a Sahtart és Sheriff-et oda-vissza. Tavaly még a Conte féle csapat összeszokó félben volt, mikor velük találkoztunk, idén Inzaghi fiai jól kezdték a szezont és még veretlenek.

Real Madrid

Támadó foci újjáéledése és kitűnő egyéni teljesítmények

Saját csapatunk háza táján rég látott lelkesedést tapasztalhatunk mostanában. Ancelotti feltámasztotta a szunnyadó támadó gépezetet, a védekezés kárára és jelenleg ez sok madridistának –beleértve engem is – tetszik. Egy új érdeklődés övezi klubunkat. Hétvégén, a Celta ellen, egy ötgólos gálának lehettünk szemtanúi, hasonlóra legutóbb 2019-ben a Galata ellen volt példa, amikor legalább öt gólt tudtak szerezni kedvenceink (6-1). Aki még nem olvasta José úr merengését ide kattintva megteheti.

Van ok az örömre a sok kiváló egyéni teljesítmény miatt is. Név szerint Benzema, akire szavakat is nehéz találni. Ha így folytatja, életében először összejöhet a Pichichi neki, nagyon megérdemelné. Vinicius már most több gólt szerzett ebben a szezonban, mint a korábbiakban, ráadásul, ami még fontosabb, hogy az önbizalma és higgadtsága ezekben a helyzetekben a szöges ellentéte annak a görcsös akarásnak, amit korábban megszoktunk tőle, és amiért sokan már eladták volna időnap előtt. Jó ezt látni. A friss szerzemény Camavinga is góllal debütált, ami hab a tortán. Luka Modric 36 évesen még mindig tanárként oktatja az ellenfeleket a pályán. Az ő korában a nagy középpályások már általában Katarban, vagy az MLS-ben keresik degeszre magukat. Luka viszont még mindig képes elit szinten focizni, és még fizucsökkentést is bevállalt, csak hogy innen vonulhasson vissza. (Hallod Ramos?). Az ifjú Miguel Gutierrez feledteti a Reguilón után sírókat – közéjük tartoztam én is – Szóval elég pozitív jelenleg a hangulat a Madrid háza táján, végre jó érzés tölti el a szurkolókat egy meccs közben / után, és nem a megszokás és lojalitás az egyetlen, ami miatt leül valaki megnézni egy-egy Real Madrid mérkőzést.

Keret

 

A Real Madrid kerete. Hiányzik Toni Kroos és Mendy, akik továbbra is sérüléssel bajlódnak. Nem hiányzik Bale és Marcelo, akik szintén sérültek jelenleg. Nagyjából a legerősebb kezdő elérhető azért. A védelemben kérdés, hogy Carlo megbízik-e Miguelben annyira, hogy bedobja az Inter ellen. Ha nem, akkor Militao-Nacho-Alaba kezdhet Carvajallal a jobb oldalon. Középpályán én a Modric-Casemiro-Valverde trióra fogadnék. Elől Benzema, Vini kezdése biztosnak tűnik, a harmadik valószínűleg Hazard lesz. A képet Statman kollégának köszönjük, aki sokkal jobb dizájnú képeket dob össze, mint amit idén a hivatalos Real Madrid twitter. Aki még nem tette, kövesse be oldalunkat twitteren is!

Gwolf

View Comments

Share
Published by
Gwolf

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago