Categories: La LigaÖsszefoglaló

Betuszkoltunk egyet – Betis vs Real Madrid összefoglaló

Küzdelmes meccsen sikerült begyűjteni a három pontot a Benito Villamarin stadionban. Összefoglaljuk a Betis – Real Madrid találkozót. Ha már olvastad, ide kattintva ugorhatsz a kommentszekcióra nyíl egyenest: Ugrás a kommentszekcióra

A kezdőnk a beharangozóban megjósoltak szerint alakult, Carlo papa végre Miguelt is kipróbálta. Támadók közül a remek formát mutató Vini kiérdemelte az olasz mestertől a kezdőtagságot, belga kollégája kárára. Első blikkre ez az elérhető legjobb kezdőnek tűnt.

A kezdő rendben. Vini a legboldogabb.

Percről percre

Az első helyzetre mindössze 4 percet kellett várni. Oh boy, mit művelt itt Vini. Kezdte azzal, hogy ő maga akasztotta meg a Betis támadását remek becsúszó szereléssel, majd hiába próbálták elkaszálni, nyargalt tovább. Kombináció Benzemával, megkerülős csellel verte meg védőjét és megpattanó passza gólhelyzetbe hozta a franciát. Kimaradt a ziccer, de Vinitől ez 10/10-es foci volt. Ancelotti nyugtató kisugárzásában tényleg lehet valami, nyoma sincs a görcsös Vininek, akit Zidane alatt láttunk. Ez a jelenet megérdemel egy videós összefoglalást.

Ezek után 20 percig említésre méltó esemény nem igazán történt. A Madrid támadójátéka akadozott, a Betis próbálkozott, de veszélyes helyzet nem alakult ki. A 23. percben Nabil Fekir tört be a tizenhatoson belülre, majd akkorát homorított, hogy még VAR sem kellett a játékvezetőnek, azonnal mutatta a sárgát szimulálásért. Mire gondolt a költő?

Nem találta a fogást a Madrid zöld-fehéreken. Benz mezőnyben melózott, kapu előtt ezúttal nem brillírozott. Isco a szokásos zero impact játékát mutatta, nagy szívfájdalom számomra, hogy Odegaard helyett még mindig az ő tengését – lengését kell nézni a pályán. A kis norvég igazán megpróbálhatta volna kiharcolni a kezdő pozíciót, ahogy egy facebook posztban írtam korábban, idén simán beverekedhette volna magát. Na mindegy, ez csak egy kanyar volt, vissza a meccshez. Az első félidőben a középpályáról Valverde ritmusváltásai hordoztak magukban némi veszélyt. Emlékezhetünk, hogy egy ilyen ritmusváltás már eredményezett gólt az Alavés (vagy Levante, mittoménmá) ellen. Itt hasonló beindulás után Carvajal talán maga sem tudta, hogy kapura emelni akarja, vagy beadni. A próbálkozás valahol a kettő között volt, minden esetre a Betis kapusának, Rui Silvának ki kellett tornásznia a léc alá pottyanni igyekvő bogyót. A félidő végén az indulatok kissé elszabadultak. Először Miguel úszott meg egy sárga lapot érő szitut. Helyette a reklamáló Pezzella kapott lapott. Canales aztán törlesztés gyanánt lekönyökölte Miguelt, ezért viszont járhatott volna a piros lap is. A lefújás előtt Ruibal még agyonrúgta Viniciust és a reklamáló Pellegrini is kapott egy sárgát. Jobbkor nem is jöhetett volna a félidei sípszó.

Mozgalmas kezdet a második félidőben

Az 50. percben a Bale – Benzema duó kombinált szépen, az akció végén Bale tekerte Benz buksijára a labdát. A képet árnyalja, hogy Benz lesen tartózkodott, így ha gól született volna belőle, akkor is visszafújták volna. Az 51. percben ismét Benz fejére érkezett a labda, most gólt szerzett, de megint lesen volt. Kázmér beadásának pillanatában három madridi támadó is a védők mögött helyezkedett. Ez ma nem Benzemáék napja volt.

Az 52. percben a hátvédeink comedy gold díjas előadása után Miguel 2v1-ben helyezkedett tökéletesen, hogy lefülelje a potenciális gólpasszt. Ezzel kihúzta a csávából a csapatot és indította a kontrát, ahol a főszereplő előbb Vini, majd Benzema voltak. Vini benn tartotta, Karim pedig tökéletesen Carvajalnak emelte aki kapásból bevágta a jobb sarokba. Borzasztó nehéz ezt így eltalálni, főleg egy védő számára. Látszott az ünneplésből mennyit jelentett Daninak ez a gól. Mostanában megjárta a hadak útját a sérülésekkel, abban a gólörömben az összes frusztráció benne volt. Meccs után nyilatkozta is, hogy rég érezte magát ennyire jól. Jó lenne visszanyerni a régi Carvajalt, ha már a lehetséges pótlásait elkótyavetyéltük a hős Lucas Vazquez-ünk nagy örömére.

Ezt követően a Betis próbálkozott építkezni, jobbára távoli próbálkozásaik voltak. 11 lövésükből 8 a tizenhatoson kívülről érkezett a meccsen. Jobban kinyíltak a gólért menve, ezt Asensio majdnem ki tudta használni a 72. percben. Labdaszerzést követően 3v3-as versenyfutás zajlott, a végén Marco csúnyán elszúrta, és mivel elszúrta ezért lehet önzőnek is titulálni a megmozdulását. Tény, hogy mellette Vini sokkal jobb helyzetből tudta volna rátekerni. Realantos kedvenc impact sub-ja most rosszul döntött. Úgy en bloc a cserék nem nagyon hoztak változást a meccsen.

A 89. percben még volt egy tetszetős Hazard-Benzema összjáték, melynek végén a belga lövéssel fejezte be az akciót, a kapus azonban hárított.

A 96. percben a semmiből a Betis ajtó ablak helyzetbe került. Tello hozta ziccerbe Montoyát, aki nem úgy találta el, ahogy szerette volna és Courtois oda tudott érni, hárítva a veszélyt és bebiztosítva ezzel a három pontot.

A meccs embere: Carlos Henrique Casemiro

Én az aranylabdát is odaadnám Casemirónak ezért. Ezt neked Hernandez Hernandez a sok Clásicós egyoldalú sípolásaidért. Csak CaseHero képes lap nélkül megúszni a bírók elkaszálását, valljuk be ez egy skill.

Összegzés:

Nem fociztunk lehengerlően, de sikerült győzni. A Betis sok hibával játszott, támadásaik befejezését rendre elkapkodták és veszélyes kontrákat tudtunk vezetni a labdaszerzések után. Összességében a győzelem megérdemelt, bár a végén kellett hozzá Courtois bravúrja és Montoya rosszul eltalált lövése. A támadók közül Vini teljesített a legjobban, végig idegesítette a Betis védőit. Bale is beletette a melót a meccsbe, de Benzemával együtt elől nem alkottak ma maradandót. A középpálya legjobbja még úgy is Casemiro volt, hogy néhányszor elkövette a Casemiro-s hibákat. A védelemben Miguelt árgus szemekkel figyeltem, ő ma inkább biztonsági játékra törekedett, erről árulkodik 100%-os passzhatékonysága. Az én kérésem, hogy legyen olyan bátor mint tavaly év végén és az előszezonban, bár teljesen megértem, hogy elsőre inkább a biztonságra törekedett. A végén sérülés miatt le kellett hozni, reméljük nem lesz komolyabb baja. Jöhet a következő erőpróba.

xG alapján is megérdemelt, a Betis a 96. perces ziccert kivéve csak veszélytelen távoli próbálkozásokkal idegesítette Zsiráfunkat.

Gwolf

View Comments

Share
Published by
Gwolf
Tags: Carvajal

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago