Categories: BeharangozóLa Liga

Levante – Real Madrid beharangozó | Elvárásaim

Elérkezett a nagy változások szezonjának második fordulója. A teljesség igénye nélkül: Zidane helyére Ancelotti, Ramos helyett Alaba érkezett, sultan legutóbbi összefoglalója óta pedig Varane is elhagyta (immár hivatalosan is a Manchester Unitedhez igazolva) szeretett klubunkat. Így érkezünk meg a Levante elleni mérkőzéshez, beharangozunk.

Azzal kezdeném, hogy én még nem láttam az új Ancelotti-féle Madridot – leszámítva persze a Milan elleni barátságos meccset, amit élőben tekintettünk meg Raulitással és normával. Az első fordulóban lejátszott Alaves elleni mérkőzést sajnos egyéb teendőim következtében nem tudtam megtekinteni – sőt, továbbmegyek, még csak összefoglalót se láttam azóta sem.

Ezek hiányában talán érthető, ha a csapat játékát tekintve nem tudok túl sok releváns információval szolgálni. Inkább arról szeretnék írni, hogy milyen elvárásaim vannak a szezonban a csapat, a játékosok és Ancelotti irányában.

1, Játékrendszer

Talán a legfontosabb, és az a pont, amit nagyjából Mourinho (de legkésőbb Ancelotti távozása) óta lényegében mindannyian mantrázunk: szükség van egy olyan alapvető taktikai rendszerre, amiben a játékosok otthonosan mozognak, és amiben a fontos játékosaink a leginkább ki tudják használni képességeiket.

Amikor Mourinho távozott, a csapat még egy gyilkos elegye volt a masszív csapatszintű területvédekezésnek és a szélsebes kontráknak.

Ancelotti első érkezésével ez teljesen átalakult egy labdatartásra épülő, ámde továbbra is direkt, a kaput hatékonyan támadó csapattá, amely ugye nemcsak a Décimát és a spanyol kupát hódította el, hanem a következő évben felállított egy azóta is kalapemelésre indokot adó rekordot, a zsinórban megnyert 22 mérkőzéssel, amelyet azóta csak a Bayern tudott megdönteni.

Ancelotti személyével kapcsolatban talán ezt a pontot érzem a legkevésbé aggasztónak. Bár már eltelt pár év azóta, hogy utoljára igazán nagy csapat kispadját vezette, a futball taktikai aspektusában még mindig a zsenik közt kell számontartani.

Közben azért némi jó hír is

2, A játékosok megfelelő poszton való használata

Nem szeretném azt látni idén, hogy Alaba 3-4-5 poszton tényező egyszerre, hogy Carvajal és Odriozola helyett Lucas Vazquez kezd a bajnokság 38 meccséből 38-on jobbhátvédként, vagy hogy Asensio középső középpályást játszik…

Maradjunk annyiban, hogy ezzel kapcsolatban azért erős kétségeim vannak a talján mestert illetően, lásd például a fenti tweet-et.

Alaba balhátvédként való szerepeltetését én azért ebben a pontban pozitívan értékelem, még ha a múltkori meccsen állítólag nagyobb szükség is lett volna rá középen.

3, Rotáció

Amivel véleményem szerint bajban leszünk…

Ahogy azt az olasz köszöntésekor említettem, ha van olyan edző, aki még Zidane-nál is nagyobb csőlátással rendelkezik a szezont átívelő keretforgatást illetően, akkor az bizony Carlo. Ha esetleg valaki nem emlékezne: a 2014/15-ös szezonban pont azért ért véget a 22 meccses győzelmi sorozat és lett „katasztrofális” a szezonvég, mert kidőlt a középpályáról a csapágyasra járatott Modric, a többiek pedig szimplán annyira kizsigereltek voltak, hogy nem tudták hozzátenni a szükséges pluszt.

Amennyire követtem Carlo tevékenységét, ezt a tulajdonságát a köztes 3 csapatnál sem sikerült levetkőznie.

4, Versenyben lenni a szezon végéig

Nincsenek túl nagy elvárásaim a csapattal szemben eredmények szempontjából. Új edző, kicserélődött kemény mag – ilyenkor elkerülhetetlen a kezdeti formaingadozás. Azonban annyi kívánságom mégis lenne, hogy ha mindhárom sorozatban nem is, legalább az egyikben legyünk harcban az utolsó mérkőzésig – ha telhetetlen vagyok, akkor legyen ez az egy a bajnokság és a BL. 😛

A mai mérkőzésről

A Levante mindig veszélyes ellenfél. Stabil alsóházi csapatról beszélünk, de legutóbb 2-1-es sikerrel hagyták el a Di Stefanót, szóval lebecsülni semmiképp nem szabad őket.

A keretünk mára:

A mérkőzés este 10-től (tehát 22:00-tól) tekinthető meg a Spíler2 csatornáján.

Hala Madrid!

ReAlantos

Share
Published by
ReAlantos

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago