Categories: Beharangozó

Egy korszak vége (Villarreal – Real Madrid)

A La Liga idei szezonja a végéhez ér a csapat számára a szombati nap folyamán a Villarreal ellenében. A bajnoki cím ugyan nem a mi kezünkben van, de bízhatunk a Valladolid életben maradási vágyában, az Atletico stresszelésében, vagy csak abban, hogy Suarez megharapja a bírót hogy az univerzum/laliga/Tebas/ visszaadnak valamit abból, amit a szezon során oly sokszor elvettek a bírók a csapattól. De ez a meccs ennél sokkal többről fog szólni. Beharangozunk.

Örökség

Ennek a generációnak az öröksége felbecsülhetetlen értéket képvisel a csapat számára. Négy BL győzelem, 2 (3?) bajnoki cím, számos különböző szuperkupa. Ehhez ma még hozzájöhet még egy trófea, de úgy gondolom, hogy ez sem Zidane, sem bármelyik játékos örökségén nem változtat.

Persze nem tudjuk, hogy ki fog távozni a következő hónapokban, de abban biztosak lehetünk, hogy ezt a keretet, és elég sok tagját most látjuk utoljára a pályán. Ha tét nélküli meccs lenne, akkor biztos vagyok benne, hogy Ramos, Varane, Marcelo, Isco, Asensio, Hazard a pályán várná a kezdő sípszót, de Lucasito is csak a sérülése miatt nem kerülne be a kezdőbe.

Ezek közül a játékosok közül egyedül Hazard lóg ki ’lefelé’, a többiekről bizton állíthatjuk, hogy a klub Pantheonjában van a helyük. Nem búcsúbeszédet szeretnék írni nekik, mert annak még nincs itt az ideje. De csak egy utolsó pillantásra hívnám föl a figyelmeteket.

Az ember hajlamos elsiklani a jelen fölött, nem megélni a pillanatot. Ez velem is gyakran megesik. Elérek egy sikert a munkában, van egy boldog pillanatom a párommal vagy barátokkal. És közben már azon jár az eszem, hogy ezt, hogy tudnám a jövőben még jobbá, még nagyobbá, még szebbé tenni. Pedig meg is élhetném ezt a pillanatot. Most. Igazivá tehetném azt amim van, és ha a pillanat elmúlt, akkor majd foglalkozhatok azzal, hogy mit tehetünk a jövőben azért, hogy ezt az élményt fokozzuk.

Erre kérnélek téged most, Kedves olvasó. Ne érdekeljen meccs közben a bajnoki cím, az eladások vagy az igazolások. Helyette figyelj oda Varane tanári szerelésére, Ramos egyik keresztlabdájára vagy megindulására. Nézd meg Marci arcán a mosolyt egy sikeres csel vagy összjáték után. Nézd meg ahogy Carvajal és Lucas izgul a lelátón és együtt él a játékkal. Nézd meg ahogy Isco rátekeredik a labdára, és egy testcsellel leráz 3 védőt. Nézd meg ahogy Zidane összemosolyog a játékosaival amikor valami zseniálisat csinálnak a pályán. Nézd meg ezeket, mert lehet, hogy utoljára látod Madrid mezben.

A feladat

A feladat egyértelműnek tűnik: nyerni a Villarreal ellen. A többi rajtunk kívül álló tényező. Ehhez természetesen nem az egész keret áll rendelkezésre. Mendy, Marv, Carvajal és Lucas sérült, Kroos COVID-os, Mariano meg valami. Update: Hazard is sérült. *meglepődés helye* Az elején azzal kezdtem, hogy ’ha tét nélküli meccs lenne’, akkor ki kezdene. De nem az. Az igazi kérdés a védelem összeállítása lesz, amennyiben Ramos és Varane tényleg rendelkezésre áll. Az Odri, Mili, Nacho, Miguel kezdő elég szépen összeállt az előző meccseken. Ezt egy elég jó formában lévő Villarreal ellen (erről még később) nem kockáztatnám meg sem a kihagyás utáni Ramos vagy Varane kezdetését. Miguel kapcsán most is leírom, hogy mennyire imádom a srácot, de remélem a meccs után ismét le szeretném írni, még nagyobb betűkkel ugyanezt. A másik három delikvens kapcsán pedig látszik a meccsről meccsre növekvő önbizalmuk. Bőven Real Madrid szintű játékosok ők, csak lehetőség és bizalom kell nekik ahhoz, hogy ezt meg tudják mutatni a pályán is.

A középpályán kevesebb kérdés van: CFM, Lukita szezonbeli milliomodik meccsével. Látszik a fáradtság már szegényen, de hihetetlen a fickó. Jövőre, jobb játékidő-menedzsmenttel még mindig baromi értékes tagja lesz a csapatnak.

A támadók között Benzema mellett 4 opciónk van. Vinit és Asensiot tartanám cserének, ezért valószínűleg legalább az egyik kezdeni fog.

Yellow seaunderwalker

Mi az: sárga, a tenger alatt jár és múlt héten alázott Sevillában? – Hát nem a Sevilla. Mert hogy Lopótökék erősen kikaptak egy tuljadonképpen tét nélküli meccsen a Villarreal ellen. A sárgák kolumbiai csatára nagy formában volt és háromszor Baccta be a labdát az ellenfél kapujába. Az idei évben azonban nem ő, hanem Gerardo Moreno van a legnagyobb formában. 23 góllal második a góllövőlistán, pont eggyel Benzi előtt. Innen is előzést kívánok Karimnak.

Morenoék elég hektikusan teljesítenek mostanában a bajnokságban, az utolsó rund előtt hetedik helyen állnak, pontazonossággal a Betissel. Azonban az egymás elleni eredmények a spanyolfradinak kedveznek. Jelenleg az európai konferencialiga (vagy mi a búbánat a magyar neve ennek) biztos nekik, azonban, ha több pontot szereznek, mint a Betis, akkor az EL is biztos nekik. De még a BL sem elveszett ügy, hiszen a jövő heti EL döntőben is részt vesznek a MU ellenében. Őket Chukwueze és Iborra hiánya Foythogatja, minket pedig az exmadridi átokkal Parejo és Raúl Albiol.

Nem tudom mit várjak a meccstől. A Villarreal számára is rendkívül fontos a meccs, de az ő szezonjuk meccse jövő héten lesz. Nálunk viszont ez az utolsó meccs idén, és mindent bele kell adni. Fáradtak a lábak, fáradtak a fejek. De kell még pár Kurta bravúr, tanári szerelés Kázmértől, Militől és Nachotól. Kellenek a kilóméterek a széleken Odritól és Migueltől, középen pedig Fedétől. Kellenek az elfutások a szélsőktől, a varázslat Modrictól és Benzemától. És kell a győztes mentalitás Zidanetól. Még egyszer, (idén) utoljára.

Tippelde 16:30-ig.

Hala Madrid!

 

Raulitás

View Comments

Share
Published by
Raulitás

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago