Categories: BeharangozóLa Liga

Kétesélyes mérkőzés (Real Madrid – Levante)

Izgalmas. Mármint izgalmas témák tartják lázban (Nacho, nem rád gondoltam. Te gyógyulj meg gyorsan, fiatal titánunk!) a madridistákat: vajon új edzőnk, Bettoni második meccsét is megnyeri és vajon Ramos nyugdíjba megy Párizsba, vagy viking marad Madridban? Oh, és vajon újra várhatunk magabiztos, gólgazdag győzelmet a Real Madridtól?

Ramos

Ramos kapitánnyá nőtt valamikor a 2010-es évek elején – hála Imhotepnek és Mourinhónak. Kapitány nem minden játékosból lesz. Ehhez érettség, tapasztalat, karakter, felelősségvállalás és természetesen az adott szinthez szükséges kimagasló játéktudás kell. Valamint mostanában szakáll is. Hestegviking.

Ramos megy. Ha megy. Ki lesz az új Kapitány? Oooooookééééééj, Benzema viseli majd a csapatkapitányi karszalagot, de ki lesz a naaaagybetűs KAPITÁNY? Varane? Oh, mon dieu! Not that character. Benzema? A srácokkal nem lehet a pályán insta posztokban kommunikálni. Marcelo? Never was. Egyébként is, erre a fél évre? A padról? Wie? Es würde nicht funktionieren.

Tehát a Real Madridra igaz kapitányválasztási metódus nem feltétlenül korrelál a céllal, hogy a CSK szalag viselője egyben Kapitány is legyen. Ki lehetne az szerintetek? Nekem van három ötletem, de nem írom le, hogy Lukita, Casemiro és madridista neveltetése (Casemiro itt is befigyel), habitusa és életkora (Modric emiatt száll ki nálam) okán Carvajal.

Jó’vanna, hallom, ahogy csápoljátok a fizikai és virtuális billentyűzetet, hogy ha már almighty ZZ szerint Lucas 6 in 1 player, akkor ezt is meg tudná oldani.

Jelenleg arra látok nagyobb esélyt, hogy Ramos is kalandba kezd, mint tette tavaly tapasztalt Thiago (Krityó, eddig tudtam az alliterációt felépíteni. 🙁 ) Silva a PSG-ből a Chelsea-be.

Don Florentinto, minden euroncentek mágusa valüszínűleg pontosan tudja, hogy milyen opciók lehetnek a csapat kincstárában a következő 1-2 szezonra, tisztában van azzal, hogy mi fér bele és mi nem fér már bele.

Akit érdekel, a klubok pénzügyi helyzeteitről ezen a két linken hasznos perceket tölthet és még hasznosabb információkhoz juthat: pénz+foci, valamint foci+pénz. A folyamatos növekedés valószínűleg hamisan létező mítoszát most sok gazdasági társaságnak (incl.: sportklubok) úgy kell módosítani, hogy „relatív növekedés”. Mármint a koronavírusjárvány okozta gazdasági hatások (így kell karakterszámot növelni) által generált megváltozott környezetben az új kihívásokra és lehetőségekre kell jól reagálni.

Ramos esetében – minden szívfájdalmunk mellett – realitás lehet egy hat évvel fiatalabb, kiváló és tapasztalt Alaba, aki szükség esetén három posztot is le tud fedni.

Azt nem tagadom, hogy Ramos elvesztését évekig nem tudnánk lezárni magunkban. Jómagam Hierro, Raúl, Iker el… hát, elzavarását sem tudom a mai napig elfogadni, bár mindhárom esetben ismerjük az okokat.

Hierro: kiállt Makélélé mellett, Florentino meg ajtót mutatott.

Raúl: érezte a Galactico 2.0 első felvonása alatt, még Pellegrini edzősége idején, hogy lejárt az ideje. Talán ő távozott egyedül úgy, hogy ő is lépni akart, de a távozásának módja… azt soha nem fogom elfogadni. Ha azt mondom, nem volt elegáns, akkor nagyon finoman fogalmaztam. De akkor mint mondja Iker elhajtásáról?

Iker: Konfrontálódás Mourinhóval és az ebből kialakuló sértődést minden oldalon tartalmazó klikkesedés Navas-szal megerősítve. Az ő esetében örökké+1 napig két tábor lesz: az egyik halálig Iker mellett áll, a másikuk az utolsó pár szezonban mutatott teljesítményt és Mourinho elárulását fogja a fejéhez vágni.

Számomra azért Iker örök!

Ramos is.


Bettoni szuper sorozata: két nyertes meccs zsinórban

A helyzet az, hogy legutóbb decemberben nyert egymás után kétszer a csapat. Azmegmármikorvolt. Ugye. Azóta győzelem, döntetlen, győzelem, döntetlevereség, győzelem, vereség.

Ideiglenes mesterünk tehát ma újra megteremtheti azt a szép hagyományt a Real Madridnál, hogy sorozatban nyeri a meccseket. Ha ZZ újra a csapattal lehet és valóban ütjük ma a vendégeket, akkor jó lenne, ha folytatná ezt a szép hagyományt. 🙂

Ramos, Nacho, Valverde, Rodrygo, Carvajal, Jovic. Jaaaa, ő már máshol van. Úgy kell neki!

UPDATE: Soha fel sem merülne bennem, hogy Lucas valaha kimarad a keretből, de most ez a ritkaság mégis megtörtént. 

Lucas ma tobzódhat az élvezetekben, hiszen egyszerre lehet jobbhátvéd és jobbszélső. Bár valószínű, hogy csak utóbbi lesz, Odriozola legnagyobb bánatára, és Vazquez előtt Asensio próbál majd hasznosnak látszani. De tudjuk jól, van az a helyzet, amikor nem elég jónak látszani, annak is kell lenni!

UPDATE: Soha fel sem merülne bennem, hogy Lucas valaha kimarad a keretből, de most ez a ritkaság mégis megtörtént. Ennek tükrében már csak fantasy a fenti bekezdés. :) Odriozola helyett természetsen Mendy kezd majd, a baloson pedig Marcelo. 

Mindenes jobbhátvédünk mellett Militáns és Monsieur fogja semlegesíteni a Levante gyors visszatámadásait, miután 4-7 alkalommal is eladjuk a labdát labdakihozatal során a saját védőharmadunkban (2x Lucas, 1x Casemiro, 1x Varane, 2x Mendy.) Ehm, ha nem Mendy lesz a balhátvéd, akkor a szorszó kicsit magasabb lesz. Bocs, Marci.

Középen a CKM olyan biztos, mint Bettoni első cseréje a 72. percben (Hazard le, Vini fel).

Elől pedig már megemlítettem Asensio szerepét, a baloson persze Hazard ülteti hintába a védőket, középen meg Benzema nem lesz, mert folyton elmozog onnan.

No, ezzel a kezdővel – kapuban szerintetek ki lesz? Na! Nem hülyéskedünk ám! Nem Lucas! Nem!! Nem!!! Courtois.

Szóval, ezzel a kezdővel kellene legyűrni a Levantét, mert jön a mindenidőklegrosszabb Barcája a nyakunkra. Ami elég rossz fényt vet ránk. De legalább az Atletico csilliárd pontos előnyének árnyékában annyira nem látszik, ha zokogunk.

A kérdés az, hogy mit kezdünk majd egy olyan csapattal, akik nem akarnak beleszaladni a kardba. Ez utóbbi csapat volt az Alaves, amelyik magas védelmi vonalával tálcán kínálta a lehetőséget számunkra – az viszont csak egy dolog, hogy ott volt a lehetőség, a srácok a múlt héten éltek is vele. Ma nehezebb dolgonk lesz.


Levante – not so bad

Az elmúlt 5 bajnokin csak 3 ponttal szereztek kevesebbet, mint mi. Combos középcsapattá lettek idén: mindenből nagyjából azonosan gyűjtöttek. Vereség, döntetlen, győzelem, lőtt és kapott gól. Kiegyensúlyozott teljesítmény, amely jelenleg azt ígéri nekik, hogy nem lesznek kiesési gondjaik.

Természetesen nyerni jönnek, nem feltett kézzel jönnek ki a pályára. Mi mást is mondhatott volna Paco Lopez a sajtótájékoztatón?

Azt nem tudom, hogy Morales (7 gól), vagy Roger Marti (8 gól eddig) fog-e előbb betalálni nekünk.


TIPPELDE! 14:45-ig lehet fogadni az ördöggel. 


NOTICE

Ne feledjétek: 16:15-től van a meccs, ha megvettétek a sört, rohanjatok haza megnézni!

Jose

Share
Published by
Jose

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago