Categories: BeharangozóLa Liga

Folytatjuk de minek (Alaves – Real Madrid)

A hétközi csoda után jöhet egy újabb, ezúttal az Alaves ellen.

Általában struktúrálni szoktam és átgondolni a beharangozókat, és megpróbálom tényleg a meccsről írni. Legalábbis ez volt az idei szezonig a jellemző. Most azonban annyira nem látom ennek értelmét, hogy helyette inkább reagálok kopaszunk meccs utáni nyilatkozatára, amit szerencsémre meghagyott nekem Sultan a remek összefoglalójából.

Mindent megtettünk, a játékosok mindent beleadtak a pályán.

Igen, főleg a hazaiak. Az ő hozzáállásuk példaértékű volt, és biztos vagyok benne, hogy a világ legnagyobb büszkeségével fogják ezt elmesélni az unokáiknak, teljes joggal. Innen is GRATULÁLOK, csupa nagybetűvel. A madridiak ehhez képest semmit sem tettek.

Voltak lehetőségeink a második gól megszerzésére, de ha nem sikerül kihasználnod ezeket, látjuk, hogy mi történik. 1-1 után megváltozott a mérkőzés képe, szenvedtünk.

Shots fired Vini felé, aki talán a meccs legnagyobb helyzetét hagyta ki. A kommunikáció hiányának, a fiatalok rossz menedzselésének ő az iskolapéldája. Jobb teljesítményt hozott az első szezonjában, félig Castillásként, mint idén. Az edző feladata lenne, hogy felkészítse a fiataljait mentálisan az első csapat nyújtotta terhelésre, segítse az egyéni fejlődésüket és megbeszélje velük az őket érintő döntések okát. De ha valaki nem képes kommunikálni a fiatalokkal, akkor azok nem fognak az edző alatt fejlődni, ahogy ezt a csapat összes fiatalján láthatjuk.

Nehéz ezt most elfogadni, mivel ez a vereség most azt jelenti, hogy kiestünk a Király-kupából. Másképp kellett volna csinálnunk bizonyos dolgokat, de nem sikerült.”

Mondjuk lemondani az ősszel…

Én vagyok az edző, ez az én felelősségem, ezt elfogadom.

LOL

A játékosok mindent megpróbáltak, ha pedig belőttük volna a második gólt, minden másképp alakult volna.

Ha öreganyámnak kereke lett volna… Baromi hülyén nézett volna ki.

Ha gólszerzési lehetőség adódik, azt ki kell használni. Az ellenfél kapusa két vagy három remek védést is bemutatott, a második gól pedig letaglózott minket, és kiestünk.”

Az én felelősségem, de igazából nem is, mert minek véd az ellenfél kapusa. OK. Ha mondjuk a játékosok nem szeptemberben láttak volna utoljára pályát éles meccsen, és lenne egy kidolgozott taktika, illetve gameplan, akkor TALÁN előfordulhat, hogy a Real Madrid nem egy góllal vezetne a 80. percben egy harmadosztályú csapat ellen. Talán.

Ilyen a futball. Egy harmadosztályú csapat ellen játszottunk, meg kellett volna nyernünk a meccset. Ez nem megalázó vagy bármi hasonló. Ilyen dolgok előfordulnak egy futballista karrierjében, én pedig vállalom a felelősséget.

Ha vállalod a felelősséget, akkor miért magyarázod a magyarázhatatlant a megelőző három mondatban, kedves Zidane?

Keményen dolgozunk tovább.

Nem csak keményen kellene dolgozni, hanem jól és átgondoltan is. A rossz de kemény munkánál sok értelmetlenebb dolog nincs az univerzumban. Hiába takarítod fel baromi keményen a házad, ha a feladat az, hogy tanulj a vizsgára. A munka fölösleges és a célod szempontjából haszontalan lesz.

Túl kell lépnünk ezen, ahogy a múltban is tettük, és túl is fogunk. Ez most egy újabb fájdalmas nap, mivel nem szeretünk veszíteni. Különösen a játékosoknak rossz, hiszen nyerni akarnak. Nem fogjuk elveszíteni a fejünket, tovább kell dolgoznunk.”

Ha nem Perez lieblingje lennél, kedves Zinedine, már rajtad is régen túllépett volna. Harmadszor helyezte beléd a bizalmát Florentino, és az első két alkalommal ez jól sült el. Játékosként nyertél nekünk egy BL-t és egy bajnokságot, hogy aztán dicsőséggel hagyd el a Bernabeut és az aktív sportolói létet 2006-ban. Aztán amikor 2016-ban kineveztek, senki sem gondolta hogy ennyi örömet okozol a szurkolóknak. És 2018-ban ismét dicsőséggel távoztál Madridból, mint a csapat történetének egyik legsikeresebb edzője. Most minden egyes meccsel ezt rombolod. Biztos vagyok benne hogy az idő múlásával ez az edzői periódusod feledésbe fog merülni, és 20 év múlva úgy fognak emlékezni rád a madridisták mint aki 3 BL-t nyert zsinórban. Azonban bennünk most minden egyes meccsel rombolod az örökséged és a tekintélyed. Mert egy jó vezető nem csak azt tudja hogy mit kell csinálni, hanem azt is hogy mikor kell abbahagyni.

„Úgy gondolom, hogy a játékosaim hisznek bennem, de ezt tőlük kellene megkérdezni. Mostanában nem vittünk véghez túl sok jó dolgot, de ebben az idényben már csináltunk jó dolgokat. De még mindig harcban állunk a bajnokságban és a BL-ben is. Muszáj koncentrálnunk, mivel még van esélyünk címeket nyerni.”

Nem tudom, hogy ezt ki hiszi még el, de szerintem te is egyre kevésbé. Hogy fogjuk 12 emberrel végigjátszani az idényt? Mi lesz ha megsérül Modric? Ki játszik ha Benzemával történik valami? Ez nem FIFA ahol újra tudod tölteni a mentést. Itt minden döntésednek következménye van, és a korábbi döntéseid következénye most ért utol téged először.

„Mindig sok mindent mondanak rólunk, ha kikapunk. Történjék bármi, én nyugodt vagyok. Meglátjuk, hogy mi történik a következő napokban. A játékosaim megpróbálnak meccseket nyerni, de néha ez nem sikerül. Minden vereség fájdalmas. Sem én, sem a játékosaim nem szeretnek veszíteni.”

Az Alaves elleni meccs 21:00-kor kezdődik. Tippelde 19:30-ig elérhető. Kevésbé figyelmesek észere se fogják venni, de egy másik kopasz áll majd a vonal mellett, mert Zidane COVID-pozitív lett. Jobbulást és mellékhatásmentes betegséget Zinedine!

Raulitás

View Comments

Share
Published by
Raulitás

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago