Categories: BeharangozóLa Liga

Jósolhatatlan (Osasuna-Real Madrid)

Mint azt bizonyára sokan tudjátok, Spanyolországban rendkívüli időjárás van jelenleg: esik a hó. Ez a jelenség hosszú évekig teljesen megszokott volt nálunk is, aztán kissé kevesebb karácsonyunk lett fehér. Ami viszont most lényeges, hogy Hispániában olyan mértékű a havazás, hogy az ottani belügyminisztérium is küldhetné az sms-t, hogy ne hagyja el a kocsiját (repülőjét), ha mégis, akkor szálljon át másikba. A Real Madrid gépe – sok más géphez hasonlóan – órákig nem tudott felszállni tegnap este a Barajas repülőtérről (illetve a Bilbao gépe nem tudott ott landolni, akik először visszarepültek, majd újra Madrid felé vették az irányt). Jelenleg a Szövetség kezében van a döntés joga, hogy:

OPCIÓK

a) megtartják a találkozót az előzetesen megadott időpontban (21:00 óra)

b) megtartják a találkozót 12:00 órától (ezt a Real Madrid kérvényezte, eddig nem láttam információt arról, hogy a hazai csapat is mellé állt volna ennek a kérvénynek), ha így lesz, akkor ebben a fordulóban NEM LESZ TIPPELDE

c) elhalasztják egy későbbi időpontra a találkozót (a Szövetség ezt csak akkor vállalná be, ha méteres hó mellett MEGACÁPÁK, METEOROK, SPANYOL ADÓELLENŐRÖK is potyognának az égből).

A gépet többször kellett jégteleníteni.
Szerencsére a csapat végül rendben megérkezett Pamplonába.

Érthető a Szövetség is, a versenynaptár olyan szinten zsúfolt (mint szinte minden más országban), hogy óriási gondot okoz bármilyen új időpont kijelölése (lásd: Juventus – Napoli, utóbbiak sikeres óvása után).

A játékvezetőnek van még jogosítványa, hogy lefújja a találkozót a kezdő sípszó előtt a pálya alkalmatlanságára, az időjárási körülményekre hivatozva, de egyrészt olyan veszett hideg nincs, másrészt a pályát minimum elégséges állapotba lehet hozni.

Mi így készültünk.

SHAKTAR-REAL MADRID ÚJRATÖLTVE?

Ha már hideg… Személy szerint az Osasuna irritál a legjobban a spanyol mezőnyből, amióta eszemet tudom. Varacskos disznó harcmodor és kitartás, alattomosság, a futball csalása, mocskos szituációk, idegesítő kameraállás, tulok játékosok. Vagyis minden, amit nem szeretek a fociban. Jó, mindig vannak olyan csapatok, akik bunkereznek, csalják a focit ellenünk, de az Osasuna álllllllllllllandóan és nem csak ellenünk.

Ez klisé, de igaz, sajnos tapasztalatból tudom, hogy a normálistól eltérő időjárási körülmények és az ezekből fakadó, normálistól eltérő pályaviszonyok minden esetben a kevésbé technikás focit játszó csapatnak kedveznek. Amikor a körülmények rákényszerítik a csapatokat a küzdelemre, a foci fizikai attribútumainak felerősítésére, az minden esetben az előzetesen gyengébb csapatot hozzák helyzeti előnybe.

Vagyis, a győzelmi kényszerben lévő (fogadjuk el, hogy az elméleti +8 pontos előny ott van az Atletico zsebében, így is motiváljuk a saját sikeréhségünket) Real Madridnak ma piszok nehéz dolga lesz ma.

Ezért aztán józanul elvakult madridista szurkolóként előzetesen elfogadom és áldásomat adom rá a saját és a Ti nevetekben is a mocskos, nézhetetlen focira Zidane játékosainak. Élvezettel fogom abszolválni, ha élvezhetelen meccsen gyűjtik be a három pontot Ramos vezetésével a srácok.


HR OSZTÁLY

Ramos esetében a PSG felemlegetését egyébként egyszerű blöffnek tartom, a párizsiak sem olyan balgák, hogy egy 30-as éveinek közepén járó, egyébként klasszis játékosért adjanak X összeget és Y fizetést, ahol Y magasabb, mint a Perez által ajánlott madridi fizetés.

Zidane a sajttájon egyébként a szokásos semmitmondó válaszok mellett három fontos dolgot azért kiemelt: számára Lucas és Ramos szerződéshosszabbítása is fontos; a srácokkal felkészültek minden körülményre (időjárás, pálya); a kezdő kiválasztásában nem fog szerepet játszani a pálya és az időjárás.

A keretünkből Rodrygo és Jovic sérülés miatt maradt ki – pedig utóbbi mekkora dugót lőtt a legutóbbi egymás elleni meccsen! Carvajal pedig eltiltás miatt. Vagyis Lucas lesz a jobbhátvédünk. Miért, talán arra gondoltatok, hogy Odriozola? 😀


OSASUNA

Az Osasuna az utolsó 10 bajnokiján nem nyert. Az utolsó 10 meccsén kétszer ugyan győztesként jött le a pályáról, de ez a két alkalmom CdR találkozók voltak alacsonyabb osztályban szereplő együttesek ellen. Tehát az utolsó 10 bajnokin van 4 döntetlenjük, 6 vereségük, 9 lőtt és 21 kapott góljuk.

Ezek alapján minden azt vetíti előre, hogy a Real Madrid az abszolút esélyes.

Már most, legutóbb, amikor ilyen volt az előzetes forgatókönyv, még extrém körülmények sem voltak, sőt, még egy bitang jó első félidőt is adtak a srácok, mégis arcpiritó X lett a vége, mert elchesték a srácok a második 45 percet.

Ezúttal pedig még Holle anyó is ellenünk van.

Mindezek mellett valóban igaznak tartom, hogy a mai meccs megjósolhatatlan.

Egyedül annyi biztos, hogy Kroos le fogja játszani 300. mérkőzését habfehérben. Ennek, ha alibizve is, de szívből örülök!


Tippelde!

Ha 21:00 órától játszanak, úgy 19:30 a határidő. Ha 12 órától, vagy bármikor délután, úgy ezt a fordulót nem fogjuk számolni a játékban. Az Osasuna honlapján 10:00 órakor élesített posztja alapján jelenleg az eredeti kezdési időpont van érvényben.


Lukita posztolta ezt a családi képet…
…amire Budimir kommentelt egyet: mi is így fogjuk csinálni Pamlonában 😀
Jose

View Comments

Share
Published by
Jose

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago