Madrid – Borussia: akkor most minek örülnénk?

Elérkezett a Real Madrid utolsó mérkőzése a BL aktuális kiírásának csoportkörében. Bár sorsa a saját kezében van, az eddigi teljesítményének tükrében nem lehetnek nyugodtak azok, akik a továbbjutásért szurkolnak. Lássuk mire számíthatunk!

Íme a matek! Ha a Madrid nyer, tovább fog jutni. Ha emellett az Inter pontot szerez, akkor csoportelső lesz. Ha döntetlent játszik, akkor is továbbjuthat egy Inter győzelem esetén – de csak a második helyen. Egy esetleges vereséggel (és Inter győzelemmel) még utolsó is lehet a csoportjában.

Egyébként az UEFA BL ranking táblázatán már a 4. helyre csúsztunk vissza az elsőről, előttünk van a Bayern, a Barca és a Juve is. Szorosan a nyomunkban a Atletico és a City.

Azok számára, akik olvassák a fórumunkat, nem lesz nagy meglepetés, hogy igencsak megszaporodott azok száma, akik most az utóbbi eshetőségben (értsd: utolsó hely) látnák a Real Madrid sorsának optimális alakulását. Talán hamarabb elindulhatna a megújulási folyamat, ha Zidane-t eltávolítanák a vezetőedzői székből. Azzal együtt, hogy szerintem kinevezni is hiba volt a második etapjára (ugyanezt mondtam azon a napon is, amikor egy bokavillantós farmerban megjelent az öltönyös vezérkar, és a tiszteletbeli board tagok (a nagy öregek) előtt a második bemutatásán), az az érzésem, hogy nem fogunk ilyen könnyen megszabadulni tőle.

Jelenleg a bajnokságban a vesztett pontok figyelembevételével 2 pontra vagyunk a második helyezett Sociedad mögött (vertük a Barcát idegenben – ez mindig kiemelt figyelmet kap), ez még nem a vég, a CdR el sem kezdődött, minimum 2 kupáért versenyben vagyunk. Zidane el fogja mondani Pereznek, hogy ezzel a kerettel, ennyi sérülttel úgyse jutottunk volna 4-be, így legalább pihentebbek lesznek a srácok a maradék két frontra. Plusz elindultak a pletykák nagyon keményen, kikkel kívánja Zidane megerősíteni télen a keretét, nagyon úgy néz ki, előre menekül, és valóban nem a lemondáson jár az esze. Ezzel összefüggésben megjegyezném, hogy Zidane távozásával minden valószínűség szerint a Pogba saga is lezárulna, aminek magam részéről feltétlenül örülnék. Jelenleg a téli transzfer ablakban, a kapkodás jegyében simán látom a Bale – Hazard – Pogba szopórollert.

Azért remélem, lesz valaki, aki Perez orra alá dugja, azokat a számokat, melyeket a BL kiesés miatt elvesztett a klub – ha és amennyiben. (Csak a mai továbbjutás érne 11 millió eurót). Állítólag a számokkal jóban van a Prezi. Ha ehhez hozzászámolja a télre kért átigazolási összeget, már nagyobb lesz az esélye, hogy húzni fogja a száját.

Amiről mostanában kevesebb szó esett, hogy az idei nagy párharc a Ligában nem a Barca ellen lesz esedékes, hanem a magasan vezető Atleticóval kellene valahogy felvenni a versenyt. A városi nagy derbiknek kiemelt szerep fog jutni ebben a szezonban. Mit ad isten, a BL meccs után 3 nappal, szombaton fogadjuk a Simeone-alakulatot. Nem akarom elvenni Bende kolléga kenyerét, aki a Matracosok elleni meccset viszi majd, de kétségtelen, hogy az eheti két meccs Zidane sorsa miatt összefüggésbe került. Én még emlékszem Solari utolsó hetére, amikor sikeresen kiírta magát minden sorozatból, és meg is kapta a selyemzsinórt nyomban. Szóval, ha nyomunk egy barcát a héten, akár rövidre is lehet zárni az edző kérdést.

A következő keret áll Zidane rendelkezésére:

Jovic újra kidőlt 2-3 hétre – én már csak a vállam rándítom. Hazard még rehabon van, továbbá Valverde és Mariano sem bevethető még.

Hátul viszont újra habzsi-dőzsi játszik, Ordi és Carvajal is a keretben, és a kapi is játékra jelentkezett. Szóval van bőven meccshiányos védőnk. 😉  Mondjuk én Ramost akkor is játszatnám, ha ducktape-el lenne rögzítve a lába a testéhez. Az ő jelenléte sokat számít! A legutóbbi két alkalommal, amikor kiestünk a BL-ből (az Ajax ellen otthon, és a City ellen idegenben) nem volt a pályán Ramos.

Bármennyire is szeretném Zidant a Marseille edzőjeként visszontlátni jövőre, egyet kell értsek Casemiróval: szerdán egy döntőt játszik a Madrid, és a döntőket meg szokta nyerni! Ezekre az egy meccsekre fel tudja magát szívni a csapat. Ha a szituáció nem engedélyezi a hibázást, akkor a Real odateszi magát csapatként. Ez a kettősség évek óta megfigyelhető. Jelenleg a bajnokság vége még mesze, az a percepció, hogy még számtalan lehetőség van javítani, és nagyon nehezen koncentrál a gárda az egyes meccsekre. De ha már nincs mód javításra, összeszedi magát a csapat. Igazából a nyár eleji bajnokság befejezése is illik ebbe a sorba, ahol hátrányból kellett az élre állni, minden nap egy döntő volt a szlogen, és úgy védekeztünk, mintha nem tudnánk hibázni. Ugyanezekkel a játékosokkal…

Akármennyire racionális vagyok, és köztudott, hogy nem kedvelem az edző Zidane-t, képtelen vagyok a csapat ellen szurkolni. A hétvégével kapcsolatosan is azt számolgatom, hogy elkapjuk a Matracot, és akkor már csak 6 pont, plusz megtörjük a lendületüket, még decemberben mennek a Sociedadhoz… Ah, szóval a végsőkig bízok. Ez van. Persze, ha a szezon végéig esélyt kapna Solari újra, akkor hajrá Borussia, gyerünk Simeone! 😉 De erre gyakorlatilag zéróhoz közeli esély mutatkozik. Nem egy volt játékos fog következni a kispadon, hanem egy tapasztalt tréner. A sajtótájékoztatón egyébként nekiszegezték Zidane-nak a kérdést, hogy látja-e esélyét, hogy kirúgják egy esetleges kiesés után, némi meglepetésre, a szokásos terelés helyett igennel válaszolt. Gyorsan hozzátette, hogy nem számol ezzel, mert győzni fogunk.

 

Ahogy látszik, bennem is kettős érzelmek csatáznak, szurkolok a Madridnak, de szeretném, ha olyan szakmai munka folyna a gárda mellett, melyet múltja és rangja miatt megérdemel. Ha olyan folyna, akkor nem vert volna meg bennünket a Shaktar oda-vissza, és az utolsó fodulóban nem lenne opció, hogy utolsók leszünk a csoportban.

A meccset a holland Bjorn Kuipers fújja majd. Vele nem hiszem, hogy gondunk lesz.

Ez a képet meg csak úgy itthagyom:

Sultan

Share
Published by
Sultan

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago