Categories: BeharangozóLa Liga

Újraélesztés után | Real Madrid – Alaves beharangozó

Miután hétközben meglepően simán győzték le a Giuseppe Meazzában az enervált Intert, Zidane fiai szombat este az Alaves csapatát látják vendégül. Nézzük, mire számíthatunk az első novemberi hazai bajnokinkon! Real Madrid – Alaves találkozó, beharangozunk.

A címben említett újraélesztés több dolgot is szimbolizál.

Újjáéledés

Először is, a támadójátékunk az Inter ellen mintha Ancelotti utolsó szezonjából lépett volna elő. A céltalan beadásokat felváltotta a középen történő kiugratások és kis területen bemutatott kényszerítők párosa, erre pedig szerintem a már említett szezonban volt utoljára példa.

Az, hogy ez így alakult, legfőképp a taktikai hadrendben eszközölt kényszerű változtatásra vezethető vissza. Casemiro helyére ugyanis -sejthetően a brazil nem teljes felépülése miatt – Odegaard került a kezdőbe. Ennek okozati összefüggéseként Modric és Kroos került fél sorral hátrébb a pályán, hogy a tank hiányát ellensúlyozzák.

A fiatal norvég pedig megmutatta, hogy mit kellett volna csinálnia évek óta Jamesnek és Iscónak. Kényszerítők, nagyszerű ütempasszok jellemezték a játékát, de időnként azért a védekezésben sem volt rest besegíteni. Erről -és az Inter-meccs egyéb körülményeiről – bővebben a gwolf által nagyszerűen megírt összefoglalóban olvashattok.

A másik dolog, amiben sikerült újjáélednie a Real Madridnak, az nem más, mint a jobb oldala. Mintha tényleg – és előre is elnézést a némileg morbid hasonlatért – egy fél oldalára lebénult ember gyógyult volna meg. Carvajal visszatérésével egyrészt Varane is sokkal stabilabbnak tűnt, még Ramos hiányában is; másrészt Lucas Vazquez kezdi újfent megmutatni, hogy miért viselheti még mindig a habfehér mezt.

Az apró termetű spanyol jobbszélső nem a legtechnikásabb játékosa a Madridnak, se nem a leggyorsabb. Viszont olyan alázatosan dolgozik minden pályán töltött percében, hogy azt nem lehet nem szeretni. Erről pedig bizony jó néhányan példát vehetnének a keretből (Isco, Militao, rátok nézek elsősorban, de lehetne még folytatni a felsorolást…)! Sokak kritikája, hogy jelenleg ez a munkabírás elég ahhoz, hogy Lucas a kezdőcsapat tagja lehessen – jogosan, tegyük hozzá.

A spanyol szélsőjobb 🙂

Ilyen szempontból bizony baljós előjel az Alaves elleni találkozóra, hogy Dani újfent megsérült, így a baszk gárda ellen minden valószínűség szerint nélkülöznünk kell a játékát. Készüljünk fel rá, hogy a jobb oldalunk újfent tetszhalott állapotban mutatkozik majd.

Az újjáéledés ezeken kívül ráhúzható még többek között az örökifjú Nacho, az évek óta önmagát kereső Varane, és a sérülését talán végre végérvényesen letudó Hazard teljesítményére is.

Az ellenfélről

Nézzünk azért szét egy csöppet az ellenfél sorai között is!

Jelenleg, tíz lejátszott mérkőzés után a tabella 15. helyén szerénykednek. Mindössze két győzelem a nevük mellett, amelyeket a Bilbao és a Valladolid ellen szereztek.

Így, főleg az Inter ellen mutatottak alapján, ez egy kötelező hazai győzelem kell legyen, az alapembereink (Carvajal, Ramos, Valverde?, Benzema) hiányában is.

A 10 meccsen lőtt 9 góljuk botrányosan gyenge mutató, míg a 12 kapott azért vállalható a bajnokság ezen szakaszában.

Ami az eredményeikből feltűnő: nincsenek nagy különbségek. Az eddigi 10 meccsükön egyszer sem volt 2 gólnál nagyobb különbség a hármas sípszó elhangzásakor. A Barcelonával például úgy játszottak döntetlent, hogy a meccs végén fél órát emberhátrányban voltak. Kérdés, hogy az idei Barcelona mennyire jó szintmérő…

Ami a játékosokat illeti: a legnagyobb név talán a korábban az Arsenal csapatát is megjáró Lucas Perez, de régi ismerősként köszönthetjük a kapus Pachecót és a támadó Joselut valamint Burgui-t is, mindhárman részben a Fábrica termékei.

Akikre érdemes még rajtuk kívül odafigyelni: a már fénykorán túljutó, de még mindig veszélyes Deyverson, a magyarul igen vulgáris nevű játékszervező, Tomas Pina, a védelem tengelyében pedig a vezérszerepet is betöltő Laguardia, illetve a balhátvéd posztról rendre előre rohangáló Ruben Duarte.

Ami pedig az edzőt illeti, Machin nem tudta megismételni a Gironánál mutatott teljesítményét sem a Sevilla, sem pedig az Espanyol edzőjeként, és reméljük, hogy az Alaves esetében sem ezen a meccsen kezdi majd el behozni a lemaradást.

Összegzés

Megijedni semmiképp nem szabad ettől az Alavestől. Azt viszont kijelentem, hogy az Inter ellen tapasztalthoz hasonló mértékű taktikai felkészítés szükséges ellenük.

Szoros meccsre számítok, de korainak érzem a vészharangok kongatását.

Amennyiben ti másképp gondoljátok, úgy itt a Tippelde szombat 19:30-ig:

Hala Madrid!

ReAlantos

View Comments

Share
Published by
ReAlantos

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago