Categories: BeharangozóLa Liga

Skizofrén beharangozó (Villarreal – Real Madrid)

Szeretett csapatunk a sárga tengeralattjárókkal (Spongya Bob is sárga, és a tenger alatt jár) játszik a szombati napon. Kuboék (szintén sárga, de nem jár a tenger alatt) második helyről várják a folytatást, míg a mi fiaink a negyedikről. Nézzük a beharangozókat.

1. Vicces

Mondjuk nem én leszek vicces, hanem az élet volt az. Nézzük a válogatott szünet termését.

  • Kurta bakizott egy gyönyörűt a belgákkal, szép munka Tibó
  • Case sokáig koronás volt, kérdéses, hogy mennyit játszhat
  • Ödegaard csapattársa koronás volt, így a norvég szabályok szerint szobafogság járna neki. Elvileg játszhat, gyakorlatilag fene se tudja
  • Ramos kihagyott két tizit egy meccsen a Svájcok ellen
  • Benzema még mindig nem tud a többiekkel együtt edzeni a Valencia elleni sérülése miatt
  • Varanet sérülés miatt le kellett cserélni, játéka kérdéses
  • Kroos a németekkel kapott egy hatost a spanyoloktól, ami feltehetőleg nem esett jól neki
  • Vini elutazott Brazíliába, hogy 0 percet játsszon a válogatottban
  • Ramost le kellett cserélni a németek ellen combhajlító sérülés miatt, a következő 3 meccset kihagyja
  • Odriról és Lucasról nem sokat hallani, feltehetőleg nem játszhatnak
  • Fede lábtörés miatt idén már nem játszik
  • Jovic COVID pozitív lett. (A poszt közzétele előtt nemsokkal érkezett a hír, de nem volt kedvem átírni bizonyos részeket)
legalább itt lássátok

b) komoly hangvételű és konzekvens.

Ami a komoly probléma jelenleg, hogy aránylag elfogyott a csapat, igazából mindenhol. Carvajal és Nacho elvileg felépült, Bodriról nem olvastam semmit. Tehát legalább jobbhátvéd lesz. Középen Varane kérdéses (nem csak a teljesítménye, a játéka is), Militao elvileg játszhat covid után. Tehát eddig a védelmünk: Kurta, Carvajal, Varane/Mili/Nacho hármasból kettő, illetve Mendy/Marci. Ha a Ramos hiányában amúgy is halál ingatag védelmünkre ráereszti Marcit, akkor biztosan giffoglalót láttok, olyan lesz a védekezésünk.

Mert ugye a középpályán Case bár covidmentes, de a teljesítményének nem tudni mennyire tett jót a dolog. De e elvileg játszhat. Ha ő nem játszhat, akkor az Isco/Modric/Kroos/Ödi kupacból állhat a középpályánk. Ezen, ha nem rohan át MRI, akkor nagyobb szaktekintély, mint ZZ.

Elöl Benz játéka kérdéses. Hiányában remélem Jovic kezd, szóval a tippeldében Marianot írjatok, mert tuti ő fog. A jobbon Asensio, a balon Hazard játszhat (ha játszhat post covid), vagy valamelyik brazil tininindzsa.

Az ellenfélnél Jaume Costa kérdéses, Alberto Moreno és Foyth nem játszhat (oda a Folythogató szorításba helyeztük az ellenfél védelmét poén ☹ ). A Villarreal jelenleg második a tabellán. Ugyanannyi gólt kaptak, mint mi, viszont eggyel kevesebbet rúgtak. 9 meccsen 13 gól náluk sem mutat fényesen, ahogy a 9 meccsen kapott 9 sem. Emery csapata nyáron remekül erősített így azért nem olyan meglepő a jó helyezés.

Asenjot ha elkerülik a sérülések, akkor meggyőződésem, hogy nem itt védene. A Mario Gaspar, Albiol, Pau Torres, Esupinan (a Watfordból érkezett nyáron) papíron nem hangzik rosszul. A közéépálya sem áll rossz nevekből: Iborra, Parejo, Trigueiros, Coquelin, és a támadók között is nevek alapján jókat találunk: Moi Gomez, Kubo, Gerardo Moreno, Alcacer, Bacca. A neveket végigolvasva azért érződik, hogy nem a liga legfiatalabb csapatai közé tartozik a Villarreal. Az átlagéletkor 28,5 épp mint a Real Madridnak.

Továbbá a Villarreal adta be a legtöbbet a ligában a 16-oson belülre, így biztosan remek meccsre számíthatunk. Viszont egyik csapat sem tartozik a rengeteg presszinget alkalmazók közé. Ez nekünk mindenképp előnyös lehet, főleg Ramos hiányában, hiszen ez vele is a csapat gyengéje volt, pláne nélküle.

III) optimista

Ha már Benzema nem biztos, hogy játszhat, legalább Jovic rúgott egy nagy kupac gólt a válogatottban. Kurta is remélhetőleg letudta az éves ordenáré bakiját, szóval nem látunk ilyet tőle egy darabig. Lunin se kapta el a koronát, így nem felejti el a memóriahabos pad az alfelének a formáját. Militao és Hazard visszatérhet, és talán Case és Ödi is rendelkezésre fog állni a koronapara/fertőzés ellenére. A rengeteg hiányzó miatt bízhatunk abban, hogy Mendy gond nélkül kezdeni fog a balon. Fede hiánya fájhat, de Ödi és/vagy Modric talán tudja pótolni a játékát.

Ami optimizmusra adhat még okot, hogy az ellen védelme legalább olyan labilis, mint a miénk. Ez egyrészt nagy szó, másrészt élvezetessé teheti a meccset. Albiol fontos elem lehet, hiszen fénykorában sem a gyorsaságáért tartották, azóta pedig csak lassult, így Hazard/Benz/tetszőlegesbraziltini/Jovic esetén kontrák során őt lehet sebességgel támadni.

Zidane megmentője?

– Többet fosozzam Zidanet mint norma.

Jó, ezt ti sem gondolttátok, hogy menni fog. De azért nézzük. Miért vagyunk szarok Zinedine? Ennyire ötlettelen, lélektelen hulladék játékot még Lopez Caro alatt sem láttunk, pedig ő aztán tényleg egy megye egyes edző. A Marcelohoz való ragaszkodás meg annyira érthetetlen és értelmezhetetlen, mint az, hogy nem fejeled mellkason Varanet a sorozatos hulladék teljesítményei után.

Miért erőltetjük nonstop Asensiot úgy, hogy a nála sokszor értelmesebben játszó Rodrygo összesen 2 meccsen kezdett és hatszor becserélték. Marco 9/7-tel áll és tudod ezalatt hány gól és gólpasszt hozott össze, te kopasz lángelme? Nullát. Érted, 0. 0!!! Rodrynak 282 játékperc alatt jött össze 1 gól és 3 gólpassz, Marconak 585 alatt 0.

A másik meg Benzema. Itt van ez a Jovic gyerek. Nem egy Ronnieba oltott CR a gyerek, de nevetségesnek érzem, hogy 207 percet kapott a szezonban, míg a szezon elején a konkrétan mindent elbenzemázó Benzema 926-ot. Láttad Jovic góljait a válogatottban? Én igen, nem voltak csúnyák, pláne nem mázlisok. Beadások utáni fejesek voltak. Érted, FEJESEK!!! Ha erre nem mozdul meg a kiskopasz a gatyóban, akkor mire? De minek küzdjön a gyerek, ha azt látja, hogy BÁRMIT csinál ő és BÁRMIT csinál Benzema, mindenképp a francia kezd, neki meg jut 8 perc a meccs végén? Nekem is tele lenne ezzel a mindenem.

▶️ Reális és vicces

A realitás vicces maga. Már ha szereted a tragikomédiát. Persze feladni nem lehet, se nekünk se a játékosoknak. Szurkolni nem kell a csapatnak. Én ezt teszem, bár egyre kisebb lelkesedéssel. Sajnos a vereségek deszenzitizáltak kissé, és egyre kevésbé zavar, ha kikapunk. A játék képe sajnos egyre kevésbé szórakoztató, és nem látom, hogy ez miért pont a Villarreal ellen változna meg. Persze bízni lehet, meg kell is, hiszen ettől lesz szurkoló a szurkoló. Szóval Hala Madrid, és bízzunk valami csodában.

Tippelde 14:45-ig.

Raulitás

View Comments

Share
Published by
Raulitás

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago