Categories: BeharangozóLa Liga

Kötelező? (Cádiz-Real Madrid)

Visszarázódás. Előző poszt. Cadiz – Real Madrid. Beharang.

Ellenfél

Mai ellenfelünk egy igazi kiscsapat. A Cadiz a 80-as évek végét és a 90-es évek elejét leszámítva stabil másod- harmadosztályú csapat volt. 1993 óta mindössze a második szezonjukat kezdték meg szeptemberben a La Ligában. Utoljára a 2005-06-os szezonban néztek be a nagyok közé, de rögvest a 19. hellyel zuhantak vissza a süllyesztőbe. Azóta ismét a másod- és harmadosztály között sodródtak. Az előző szezonban végül második helyen végeztek a segundában, mindössze egy ponttal lemaradva a bajnoki címről.

A két csapat utolsó két ligameccsén Cadizban 2-1-es, Madridban 3-1-es madridi győzelem született. Raúl, Pavón, Becks, Robinho és Roby Carlos rúgták a mieinktől a gólokat. A 3-1-gyel, azt hiszem, most is kiegyeznénk. Összesen 33 meccset játszott egymással a két csapat. 24-6-3 a mérleg 23:77-es gólkülönbséggel.

Azonban nem ez volt az utolsó alkalom, amikor találkoztunk a Cadizzal. A 2015-ös CDR kiírásban ellenük volt az az ominózus meccs, amikor Cserisevet eltiltása ellenére játszatta a pincér, és ami az utolsó szögek egyike volt Rafa koporsójában. Zidane likes this.

Az idei évet aránylag nem rosszul kezdték az andalúziaiak. 2 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség a mérlegük, a forduló előtt 9. helyen állnak a tabellán. Kikaptak az Osasunától, a Sevillától, jött az X a legutóbbi körben a Granada ellen. És megverték a Huescát, illetve kettős emberhátrányban a Bilbaót.

Ami a játékosokat illeti. Tavalyi legjobb gólszerzőjük Alex Fernandez egykoron a Castillában rúgta a pettyest az azóta a felnőttcsapatban a szárnyait bontogató ifjú titánunkkal, Nacho Fernandezzel. Idén nyáron csatlakozott hozzá egy másik ex-madridi támadó, Alvaro Negredo. Rajtuk kívül főleg ismeretlenebb játékosokból áll a gárda, így nem is mesélnék a cserevédő Marc Baro magyar nemesi felmenőiről.

Madrid

Egyelőre úgy tűnik, hogy a sérült/Covid listára nem iratkozott föl újabb ember (Update: ‘degór de). Tibó válogatottbeli szereplése lett Kurta (de nem Costa), mert elkezdték futtatni, de senki nem szólt a szövetségi kapitánynak, hogy azt a kapusoknak azt nem kell, szóval hazaküldték. Így előfordulhat, hogy Lunya kezd a kapuban, míg Alcső a padon.

Carvajal és Odri még mindig maródi, így vagy Nacho, vagy Lucas kezdhet a jobbon. Esetleg Militao, ha felépült. A többiek kapcsán a következők dönthetnek

  • Ahhoz, hogy ne a Varane-Ramos páros kezdjen, Zidanenak egymás után háromszor kéne nyolcast dobnia. Egy kockával.
  • Case és Kroos hiányzása akkor valósulhat meg ha a blahán elejtett iphone-t az veszi föl, aki elejtette.
  • Ödegaard és Modric, Ase és Rodry között egy ikozaéder fog dönteni
  • Jovic pedig akkor kezd Benzema helyett, ha 100 darab egyszerre feldobott 100 eurós bankjegy közül mind az élén landol.

Madrid, de hosszabb

Mármint nem Benzema. Hanem a fejezet. Tavaly, ha visszaemlékeztek, a szünetek után mindig javult a csapat játéka. Az első után megtanultunk valamennyire védekezni, a novemberi után még támadni is valamennyire. Aztán alábbhagyott a teljesítmény, jött a Covid és vele a pauza.

A nagy leállás utáni visszatérés után pedig még egy kategóriát javult a csapat játéka. Nagyon remélem, hogy valami hasonlót láthatunk majd, mert különben erős a gyanúm, hogy el fogok aludni a meccs nézése közben.

Zidane-nak maradt néhány játékosa és aránylag sok ideje arra, hogy dolgozzon a taktikán. Ebben az időszakban három fontos feladat volt:

    1. Hazardot felépíteni végre. Ez elvileg nem halad rosszul, de ezt már máskor is hallottuk.
    2. Valamennyire értelmes csapatjátékot kreálni, és emellett megtalálni Ödi helyét a csapatban.
    3. Benzemába motivációt, koncentrációt és gólokat pumpálni.

Tippelni ne felejtsetek el itt, vagy alább találjátok meg a formot.

Raulitás

Share
Published by
Raulitás
Tags: KÁD ÍZ;

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago