Távolodóban (Real Madrid – Manchester City)

Kikaptunk hazai pályán a BL-ben. Hogyan történhetett ez? Milyen jelek vetítették előre sorsunkat?

Szurkolóknak:

“Ez a holnapi sportsajtóban teljesen mindegy lesz. Odri miért van kölcsönben? Amikor ilyan fos Carvajal, miért nincs egy normális cseréje? Ez ZZ sara!” 

“A mai meccset az hatarozza meg, ami az egesz szezont. A mult eredmenyeire tekint az edzo es nem akarja latni, hogy akikkel megnyerte a trofeakat, mar nem ugyanazok a jatekosok. Carvajal mellett lehetne egy Hakimi, Mendy mellett egy Reguilon, Modric mellett egy Odegaar. S akkor meg nem beszeltunk rola, hogy Benzema sosem volt egy golgyaros. Zidane ugy jott vissza, hogy nagyon beleszolast akar a csapat kialakitasaban. Megkapta.”

“Ezen a meccsen várható volt, hogy kijönnek a csapat gyengeségei.
De az utóbbi két bajnoki meccs, na az volt a szégyen.
Jobb a City, azt el lehet fogadni, de a Celta meg a Levante?”

“Ramos sem volt a topon, de a támadóink sem. Zözö meg már régen kiherélte a csapatot azzal, hogy nincsenek opciók a padon. Tökön szúrta Jovićot, Brahimot, Odrit, Regut, Rodrygot, Jamest, Eden-t,… Nincs padunk, de kezdőnk sem igazán.”

“Az elso gol elott fogalmazodott meg az bennem, hogy valami kegyetlen langyos ez a csapat, es eselytelen hogy tovabbjussunk, ha marad is az 1-0.”

“Izé. Az hogy az 5. perctől kezdve ordított hogy vékonyak vagyunk a jobboson, majd, több veszélyes elfutás, és a City két kulcsmozzanata is arról az oldalról jön. Az azért minimum elgondolkodtató.”

“A mi gólunk is sorozatos baszott nagy egyéni hibák eredménye, ha ezt kivesszük, mit mondanánk a csapat teljesítményéről, a meccs tervről?”

“Lehet elemezgetni, meg magyarázni a biztató jeleket, meg a vart és a bírót, de kezdek ott tartani, h az se érdekel, kinek a sara, ez a mutatvány nem éri meg a ráfordított időt. Nyilván ez nem csak a mai meccs alapján”

“Jó hát akkor jövőre hozzunk el egy Mbappét, meg legyen egy egészséges Hazard teljes szezonra, és valószínű lesz támadójáték. Hihetetlen hogy még mindig hány ember meglepődik, hogy ezzel a támadó emberanyaggal pontosan ennyit lehet kezdeni, nem többet. A meccseléssel szerintem nem volt baj, tökéletes lett volna az 1-0 ha a két balfácán hátul nem bassza tönkre az egészet.”

“Minimalista szar de legalabb ért volna valamit.
Aztan azt se felejtsük el, hogy Pep se erőltette addig amíg nem égett a ház.”

“A gólok nem Zizu sarai. De valakinek el kell vinnie a balhét. Szerintem ha hétvégén kikapunk akkor Perez már új edzőt néz nyárra.”

“Hihetetlen bazmeg. A törpegyerek fejel egy gólt Ramos mellől, utána Carvajal tök feleslegesen felrúgja a labdát kifelé toló gyereket, pluszba pedig még Ramos kiállíttatja magát. Hogyan bassz el egy teljes BL szezont 10 perc alatt, a’la Real Madrid.”

“Kar érte. Nagyon sebezhető City volt ez ma,az ajándék gól után akár mi rughattunk volna többet amig megzavarodtak. Inkabb visszaadtuk az ajándékot,de a Citynek ez megadta az önbizalmat,h ledaraljon ugy ahogy nekünk kellett volna.
Mondjuk lehetne nekik sokat rugni idegenben is,csak nekünk ahhoz 5 meccs kellene.”

“Ezzel a kerettel ez egy teljesen vállalható meccselés lett volna. Mivel ugye közel sincs klasszis formában lévő támadónk, ezért értelemszerű volt hogy nem lesz látványos támadójáték. A 0-0 se lett volna rossz, de a City védelem hibájából szereztünk egy gólt, így még jobban alakult. De jött két fasza gyerek, Sergio és Dani, és jól telibe fosták az egészet 10 perc leforgása alatt.”

“Nem mintha mi rúgtunk volna gólt ha nincs a City balfaszkodása… Nem néztem xG értékeket, de hogy a Citynek közel 2x annyi volt az esélyes. Szóval nem csak egyéni hiba volt itt a gond szerintem. ZZ ráment a minimálra, nem jött be. Nem lehet mindent kicentizni. És nem is szabad itt hitegetni magunkat, hogy jáááj egyéni hibán ment el, ZZ nem tehet erről. A gólokról nem, valóban, mert nem a pályán van és nem ő hibázott. Viszont azért nem volt meggyőző a játékunk. Na. Otthon voltunk. Szerintem ez kevés volt. De lehet én vártam el sokat.”

“Értem amit írsz és igazad van, nekem se tetszett ez a minimalista valami de működött azert. Pep sem erőltetette amíg nem álltak rá a szopo rollere.
Pont meg is jegyeztem, hogy rég láttam ennyire óvatosan meccselni egy oda visszavágós párharcban a kopaszt.
Plusz tegyük hozzá a keretünk wenig.
Hazard akit vártunk mint a kis Jézust leserult.”

“Amikor megverjük az Atleticot, akkor Zidane magic, meg mekkora taktikai zseni, lejátszotta Cholot stb. Most meg kikaptunk, ilyenkor feltételes a felelőssége. Hát nem, ezt ő főzte ki. Ahogyan a PSG ellen itt is nyert helyzetből nem tudtunk nyerni. Rosszul cserél, nincs támadásokban megfelelő potenciál, a védekezés megszervezésén kívül nincsenek automatizmusok, nincs semmi látványosság, nem húz merészet.”

“Ez az 1-2 jobb mint az 1-1, mert most már tényleg csak a bajnokságra kell koncentrálni. A BL-t el kell engedni. Bár lehet néhány nap múlva már a bajnokságot is. (nyáron meg kell egy kezdő kaliberű csatárt igazolni, az a legfontosabb)”

“Az a baj, hogy nyáron igazoltak kettőt is, csak azok nem váltak be eddig.”

“ahhoz, hogy beváljanak játszani kell. Nem 5 perceket..”

“Igen, nem feltétlenül ZZ sara a szopolda, és utólag könnyű okosnak lenni, de CSERÉK! Könyörgöm miért akkor cserélünk amikor már a játékosunk ül a földön és nyújt, miért nem előtte? Pep képes volt behozni Sterlinget, amire semmi reakció nem volt, kényszerből lecserélte Vinit. Abban a pillanatban a fáradt modricot le kellett volna hozni, be egy Kroos stb.”

“Az a helyzet, hogy én nem tudok a mai miatt haragudni. Carvajal tizije gáz volt, Kázmér is bénázott olykor cseppet, Mendyt meg inkább hagyjuk is (Hakimit mostantól még jobban várom), de még így se érzem, hogy ne lett volna meg a kellő igyekezet, és ez nem volt ma beszari taktika sem.
Modric a végére elfáradt, Kroos hiányzott, de Vali ma is csúcs volt például.
Nem kell fosni a Barcától vasárnap egyáltalán.
A BL visszavágótól sem, de az még messzi van.”

“Sőt, annyira odatette magát a csapat az első félidős presszingre, hogy azt lehetetlen volt fizikailag végig bírni. Különösen csapágyasra játszatott játékosokkal. Erre a meccstaktikára nem volt fizikailag kész a csapat. Ezért is érezhettük, hogy messze erő felett volt az első félidő. A vezetésünk az non plus ultra volt. Azért kellett volna gyorsan akár 2-t cserélni, hogy az előny és a clean sheet megmaradjon.”

“még 1-0nál már nagyon látszott hogy nem bírja a Real. Haverommal néztem és mondtam, hogy jön a City gól. Sokkal jobban pörögtek. Azzal hogy kdB visszaállt a helyére szénné szopattak. Kizárt hogy ezt lehoztuk volna győzelemmel. A döntetlen is kisebb csoda lett volna. És te tudod nagyon jól, hogy ahogy fárad az ember, úgy hoz egyre hamarabb hibás döntést. Ami következik a túltolt letámadásból. Azért ez nem atomfizika, és ezért nem értem miért kell védeni ZZ-t. Nem kell. Ő választotta a taktikát.”

“Mielőtt valaki nagyon védeni kezdené ZZ-t

xG: 1.14 – 3.17

City hűen az idei szezonjához nem használta ki a helyzeteit túl jól. Úgyhogy szerintem itt nem elég az egyéni hibára fogni. Igen, látványosak voltak, súlyosak. De nem hiszem hogy csak azon múlott volna.”

“mennyit hoztak össze ebből az xG-ből a Sterling csere előtt és után?”

“En csak ulok itt es nyomom az upvotokat. Mindenkinek igaza van. A kerdes, ha netalan nyerunk a Barca ellen es megnyerjuk a vegen a bajnoksagot akkor is menjen ZZ a buba? Benne van realisan ebben a csapatban/keretben tobb, mint egy kibrusztolt bajnoki cim? Oszinten szolva foggalmam sincs. Csak kerdem.”

“én továbbra is úgy érzem, hogy valami nem stimmel a csapattal. Vagy hülye gólokat kapunk, vagy nem tudunk gólt lőni, vagy mindkettő egyszerre. És nem csak ma, a Levante ellen is, a Socik ellen is, kicsi és nagy ellenfél ellen is mintha pont ugyanazt a meccset nézném. A középpályán jók vagyunk, szép modern labdakihozatalok, fordítások, de aztán valami megtörik. Vini elesik a lábában, Benzema-Hazard elbotlik a ziccerében stb. Mertens miért bírta lazán betekerni a tizenhatoson kívülről tegnap? Miért elképzelhetetlen, hogy mi egy ilyen gólt lőjünk? Zidán meddig maradhat?”

“A védelem többé-kevésbé jól működött, azért a City-t ennyire nem szokták megfojtani, bár az is kérdés, hogy Pep egyáltalán mennyire akart támadni, mert még így is nekik voltak veszélyesebb villanásaik. Előre felé elég gyámoltalanok voltunk, Vini indulásai kb ami életjelként felírható. Érezhetően hiányzik egy veszélyforrás előröl pluszba. Egy normálisan játszó, veszélyes jobbszélső mennyit lendíthetett volna a helyzeten(és nem azon kéne filózni, hogy Bale vagy Lucas álljon oda be). Az se segített az előre játékon, hogy Carvajal régi önmagához híven futballozott, csak hát Castilla-s korabeli önmaga szintjén. Ennek ellenére még ült is volna a match plan, mert valahogy szereztünk gólt, de ott lehetett a nagy mellélövés, amikor Sterling bejövetele után Bale-t küldte be, Lucas helyett. És még így sem csapatszintű védelmi kifingás volt, hanem egyéni hibák. Onnantól kezdve meg full szétesés fejben.
Nehéz belőni, hogy mennyire voltunk jók-rosszak, mert mindennel együtt lehetett volna ez 1-0 is, és akkor tök más a vélekedés. Előrefelé persze gyenge, kevés helyzeteink vannak, hátrafelé szerintem korrekt volt, amíg be nem ütött a mentally strong a fejekben.”

“A támadójáték pont olyan volt tegnap is, mint eddig, és mint amilyet pontosan várni lehet ettől a kerettől. Se több, se kevesebb. Én azon lepődök meg, hogy miért vártak sokan ennél többet. Ha pl. holnaptól a Barca, City vagy PSG mutatna be szar, impotens támadójátékot, na az engem is meglepne, mert ott az emberanyag minőségéből kiindulva valóban fura lenne. De nálunk? Olyan, mintha egy olyan embertől várnád, hogy zongorázzon el egy Mozart-darabot, akinek a fele ujja hiányzik. A támadósorunk pontosan hozta tegnap azt, ami elvárható volt tőle, vagyis egy begyötört gól egy védelmi hiba után. Azért a City védelme se olyan szar, hogy itt bármi más, bármi több elvárható lett volna elöl, amikor egy Levante ellen se megy. Itt a védelem stabilitása kellett volna ahhoz, hogy 1-0-lal forduljunk és legyen esélyünk továbbjutni.”

“Nem tudom ki írja az ÖF-et, de lejjebb szerintem egy 70%-os ÖF-et összehoztunk :D”


Minden, fent idézett kommentet megtaláltok az előző poszt alatt. 

A madridistákat tegnap este óta gyötrő kérdésekre több szemszögből megindokolt válaszokat találhattatok a fenti anyagban.

A visszavágó valószínűleg formalitás lesz, hiszen kapott gól nélkül nem tudjuk lehozni az Etihadban a meccset.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!